![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy coś jest nie tak? Bardzo proszę o obiektywne opinie!
Cytat:
Weź dziewczyno się opanuj bo grubo przesadzasz. Skoro poświęca ci czas itd to czego narzekasz. Może też znajdź sobie zajęcie a nie szukasz problemów... Boże jaki cierpliwy chłopak...
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja sobie chyba nie radzę.. wszędzie widzę problemy na które reaguję paniką.. niby chce walczyć a jednak nie umiem..albo może się boje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Znajdź pracę. Może wtedy zrozumiesz jak takie zajęcie potrafi zabić "miłosne motylki" których oczekujesz.
![]() ![]() W tamtym roku wracając z pracy, zasypiałam przy TŻecie. Miał mi robić haje o to że on przyszedł a ja usnęłam zmęczona? Nie, leżał, tulił i nierzadko sam spał... ![]() Dorośnij. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
to że nie jest tak cukierkowo jak na poczatku nie musi oznaczac że przestal kochac, uspokój sie i przestan wymyslac te historie ze mu nie zalezy, takie jest zycie raz sie okazuje wiecej uczuc raz mniej, to nie bajka ze dwoje ludzi po calych dniach sa tylko ze soba, przytulaja sie, caluja mowia ciagle kocham ale trzeba pamietac ze sa tez inne zajecia i cala reszta swiata, gdzies trzeba zarobic pieniadze na wlasne wydatki i potrzeby, gdzies jest czas dla rodziny znajomych oraz dla partnerki/partnera, wiadomo chcialo by sie miec najblizsza osoba ciagle przy sobie ale to nie pluszak i mysle tez ze mezczyznom szybciej przechodzi taka euforia i motylki, kobiety jednak bardziej sie rozczulaja
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
macie racje.. ja niepotrzebnie chciałabym być z nim 24/7 a z drugiej strony boje się ze jak będziemy sobie mniej czasu poświęcać to on się odkocha albo nie wiem.. jego uczucia będą słabsze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
przez pewien czas swojego zwiazku mialam podobnie myslalam ciagle nad tym dla czego nie jest jak na poczatku ze przyjezdzal codziennie do mnie bez uprzedzenia ponad 50km chociazby na godzine a pozniej po jakims czasie przestal i widywalismy sie co tydzien lub rzadziej, ale dotarlo do mnie ze on ma tez swoje zycie, prace, obowiazki, rodzine znajomych podobnie jak ja i przestalam sie zadreczac. Nadal jestesmy razem szczesliwi, widujemy sie rzadko bo taka ma prace ze jest gdzies w polsce czu za granica, nie mowi mi ciagle ze kocha ale jak sie juz spotykamy to ja czuje to uczucie bez jego slow, czasami w ciagu dnia napiszemy do siebie zaledwie kilka smsow, bywa ze wieczorem po calym dniu pracy dostane tylko krotkiego smsa kocham i moj TŻ zasypia ze zmeczenia. Mogla bys sie martwic gdyby nie pisal,nie dzwonil, byl niemily, opryskliwy i nie interesowal sie Twoja osoba ale tak chyba nie jest z tego co pisalas, badz przy nim wspieraj go bo jak mowilas zalezalo mu na tej pracy
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Po prostu czasami mam takie ataki, że chciałabym aby on był tu i teraz, zaraz obok mnie, przytulił mnie itd. A czasami chcę pobyć sama i nie mam ochoty nawet z nim rozmawiać, tak jakbym miała dość. Staram się nad tym panować i myślę, że już zrobiłam duży postęp bo nie histeryzuję, nie płacze tak często.. no ale to jeszcze nadal za mało do jakiejś stabilności emocjonalnej..
innym problemem jest to, że gdy tylko mamy okazje to ja chce z nim przebywać a nie odmawiam pod jakimś pretekstem czy coś.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
czy Ty miałaś możęe jakieś trudniejsze przejścia w dziecistwie?
bo albo naprawde niezła z Ciebie histeryczka albo problem leży gdzie indziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mówię to zupełnie serio, absolutnie nie złośliwie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Myślałam nad tym ale boję się zrobić pierwszy krok w tym kierunku..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem zapraszamy na Wizaż gdy będziesz chciała się wypłakać po tym, jak Twój facet Cię zostawi -> bo niestety, ale Twoje zachowanie do tego nieuchronnie będzie prowadziło. teraz pytanie: czego boisz się bardziej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się twój facet ma mega cierpliwość. Musisz sie uspokoić, za bardzo sie do niego przyzwyczaiłaś. Mój facet czasem po pracy odrazu idzie w kime bo jest tak padniety, że nawet nie pisze esa. Przespi sie ze 2-3 godzinki to dzwoni powiedzieć że żyje i idzie spać dalej bo sory wielkie ale sama jak bym miała go jeszcze prosić żeby przyszedł do mnie a po głosie słyszę że jest styrany jak nieszczęście to nawet było by mi głupio, przykro i smutno patrzeć na to jaki on jest zmęczony a mimo tego leci do mnie, gdzie np od godziny mógłby spokojnie odpoczywać ( Gdzie zapewne skoro jednego dnia bedzie miał szanse odpocząć, wyspać sie, zregenerować siły to na drugi sie u mnie pojawi) . A doskonale wiem że jak go poproszę oto żeby przyszedł to owszem przyjdzie ale wyrzuty sumienia chyba by mnie zeżarły na miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Przesadzasz tylko i wyłącznie na własne życzenie. Mnie sie jednak wydaje, że masz za mało zajęć w ciągu dnia i dlatego non stop myslisz o tym dlaczego chłopak nie zawdzonił, nie napisał. Musisz sobie uświadomić, że bez niego w ciągu dnia da się żyć i nie ważne ile ze sobą jesteście to będziecie mieli etapy wzlotów i upadków uczuciowych.
Nie da się być zawsze super uczuciowym.
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Odświeżam mój wątek..
Dziewczyny nie wiem już co o tym myśleć. Ok, TŻ pracuje rozumiem. Ale ostatnio nie słyszę od niego ani pół miłego słowa, rzadko rozmawiamy. Ostatnio zadzwoniłam do niego żeby zapytać czy się spotkamy a on na to żebym mu dała odpocząć i go nie męczyła.. Tylko co jest takiego złego w jednym pytaniu. Mnie męczy ta sytuacja bo wiem, że jest wykończony ale jednocześnie ja też potrzebuję wsparcia. Tak jak radziłyście, zajęłam się sobą, poszłam do pracy ale hm... brakuje mi go, brakuje mi jego radości, energii... Kiedy pytam czemu jest taki dobity odpowiada zbywczo, że praca itd. Mówi, że to zmęczenie, musi się wyspać ale czy dlatego nie ma dla mnie czasu? Smutno mi w takich chwilach bo czuję się jakby on stopniowo osłabiał nasz kontakt, nie mówił że kocha, chciał mnie po prostu zostawić.. Boję się do niego odezwać żeby nie było, że znów go męczę (a tamta rozmowa miała miejsce pod koniec dnia) i boję się też milczenia bo może on po prostu nie umie mi powiedzieć, że to koniec czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Jak często do niego dzwonisz, SMS-ujesz dziennie? 3. Czy on czasami odzywa się pierwszy, dajesz mu szansę na to? 4. Czy Wy macie jakiekolwiek tematy do rozmowy poza "praca = zmęczenie" i "jestem smutna jak Ciebie nie ma"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. zadzwoniłam wczoraj wieczorem i robię to tylko wieczorem, w ciągu dnia nie piszę. 3. tak, odzywa się pierwszy jak wróci. 4. rozmawiamy o wszystkim tak jak zazwyczaj ale mimo to ja czuję, że jest trochę inaczej. Na prawdę go nie dręczę w ciągu dnia ale widzę, że gdy ja nie pisze on też się nie odzywa tylko ew. wieczorem. Moja intuicja mi podpowiada, że jednak coś jest nie tak.. Ale on uparcie twierdzi, że tylko zmęczony jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cóż, z tego co piszesz (o ile jesteś z nami szczera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Zgadzam sie. Weź go poprostu przetrzymaj. Nie pisz i nie dzwoń pierwsza, nie proponuj spotkania i o nie nie pytaj. Niech on sam wkońcu wyjdzie z inicjatywą. Jak go tak zaczniesz troszke olewać i przestaniesz sie za nim "uganiać" ( sorki za określenie ) to może on sam zauważy że jednak coś jest nie tak. Głowa do góry
![]() Tego kwiatu pół światu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Tylko to nie takie proste..
boję się, że on ma dość.. a nawet jeśli to faktycznie tylko zmęczenie to ja tez potrzebuję wsparcia i ciepła a nie tylko życia jego życiem i czekania aż on będzie miał ochotę okazywać mi uczucia.. tak to widzę.. i sorry ale choćby jak źle było nie musi tego odbijać na naszym związku.. bo ja robię co mogę a tego chyba nie widać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Odpowiesz na moje wcześniejsze pytania?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
ehh przepraszam..było normalnie ale kiedy ja chciałam zainicjować jakąś bliskość to mówił, że jest już zmęczony wykończony itd. Ale ogólnie było okej. Ja wiem, że on ma pracę, problemy ze studiami i to wszystko jest dość poważne ale po prostu nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby mu pomóc. Tym bardziej, że te problemy nie miną za dzień czy dwa i on będzie taki przybity pewnie jeszcze dłuższy czas
![]() Dzisiaj rozmawialiśmy chwilkę i mówił mi, że dostał wolne na sobotę od szefa.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
To spędźcie sobie tą sobote razem. Zobaczysz jak sie bedzie zachowywał i bedziesz mogła po tym coś wiecej określić. W piatek niech idzie odrazu po pracy spać , wstanie w sobote popołudniem i wieczór macie dla ciebie .. chociaż nie dziwie ci sie że dalej sie martwisz bo do soboty jak by nie patrzeć jeszcze troche..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj przypadkiem rozmawiałam z jego bratem i sam mówił, że go nie poznaje, że ciężko się z nim dogadać itd. Więc to nie tylko moje wrażenie. Okazało się, że ma jakieś problemy w tej pracy, w sumie wiedziałam o tym wcześniej, staram się go wspierać ale nie wiem już co mogę więcej robić. Wczoraj go poprosiłam żeby zadzwonił po czym w rozmowie jego pierwsze pytanie było dlaczego miał dzwonić.. tak jakbym nie mogła się stęsknić i chcieć porozmawiać. Jego rodzina mówi, że on sobie pobędzie sam i mu minie ale ja widzę jaki on jest dobity, zmęczony. Planuję coś wystrzałowego na tę sobotę ale czy to coś da jeśli on znowu będzie zmęczony, bez ochoty i siły na cokolwiek. Mnie też to męczy bo nie wiem jak mu pomóc a nie umiem siedzieć z założonymi rękami i patrzeć na to wszystko ze spokojem..
Proszę pomóżcie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-07-14 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dba o siebie. To ja już nie mam siły do tego wszystkiego bo to się na mnie ciągle odbija, smutno mi, nie wiem co zrobić, staram się, proponuję jakieś wyjścia, spacery, kino. A on jest taki przybity. Obiecuje, że porozmawiamy na skype po czym okazuje się, że zasypia i milczy. Okej ale mógłby zadzwonić gdy się obudzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzialam,że od odwodnienia aż tak się dzieje. Dlatego taka ciągle zmęczona jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.