banalne, ale wazne pytanie... pomozcie! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 16:39   #31
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: banalne, ale wazne pytanie... pomozcie!

Cytat:
Napisane przez Olena_ Pokaż wiadomość
Hehe...Bo właśnie w tym dniu dopiero poszliśmy po raz pierwszy do USC w celu zaklepania terminu oraz złożenia papierów. Wcześnie niestety się nie dało...
Dzięki za info,może i mi się uda dogadac,a nie tak wszystko na raz...
A jak goście? Potwierdzili przybycie?
Bo dziewczyny czasem zapraszają i pół roku przed ślubem a połowa gości odmawia Jestem ciekawa jak u Was było

powodzenia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 22:30   #32
Blacky
Zadomowienie

Kurcze, dziewczyny, a jest któraś z Warszawy? Bo o takich cenach, o jakich piszecie, to ja mogę tylko pomarzyć. Ślub jest za rok, a już wiem, że pewnie nie zamkniemy się w 45 tysiącach (100-120 os).

Ja za talerzyk płacę 200zł (+10zł ciasta), a to jest bez alko i bez napojów niealkoholowych. Zespół aż 6 tysięcy (ale wybraliśmy naprawdę fajny). Byliśmy też w kościele, ale jeszcze nic nie płaciliśmy. Nie ma cennika i jest faktycznie "co łaska". A tak swoją drogą, ile to powinna być ta łaska? Bo ja nie mam pojęcia. Przydałby się chociaż rząd wielkości.

Do tej pory:
- zaliczka na sale 2000
- zaliczka dla zespołu 500
- obrączki 1300 (zaliczka była 600)

Zaraz będę wpłacać zaliczkę za fotografa 700. Czyli powiedzmy, że w tym roku łącznie 4500. W styczniu suknia, itd - liczę 3500, koło marca zaproszenia - liczę 1000 z winietkami i kopertami i garnitur - liczę z dodatkami 1400-1600. Czyli wcześniej pójdzie jakieś 10 tysięcy. No i przed samym lub po samym ślubie reszta za salę, kapelę, fotografa, kamerzystę, kwiaty, organistę, napoje i alkohol, fryzjera, makijaż i milion innych rzeczy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 10:48   #33
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

U nas było co łaska - daliśmy 400zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 19:34   #34
Blacky
Zadomowienie

Dzięki, to tak sobie zapiszę w kajeciku i kosztorysie

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 09:12   #35
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokocoto Pokaż wiadomość
A ja jestem chyba marzycielką, ale planujemy wesele na 150 osób i mam zamiar się zmieścić w 20 tysiącach. Stroje i dotychczasowe wydatki wyszły nam około 5 tys. a na przyjecie liczymy 15 tys. Zobaczymy czy się uda. Dokładniej będę mogła powiedzieć po weselu czyli w ostatnie dni sierpnia.
chyba naprawde mozesz pomarzyc bo ja tez bede miec ok. 150 osob ale nie wiem czy w 45000 sie zmiescimy:/ a place 150zl/os bez alkoholu.

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny, a jest któraś z Warszawy? Bo o takich cenach, o jakich piszecie, to ja mogę tylko pomarzyć. Ślub jest za rok, a już wiem, że pewnie nie zamkniemy się w 45 tysiącach (100-120 os).

Ja za talerzyk płacę 200zł (+10zł ciasta), a to jest bez alko i bez napojów niealkoholowych. Zespół aż 6 tysięcy (ale wybraliśmy naprawdę fajny). Byliśmy też w kościele, ale jeszcze nic nie płaciliśmy. Nie ma cennika i jest faktycznie "co łaska". A tak swoją drogą, ile to powinna być ta łaska? Bo ja nie mam pojęcia. Przydałby się chociaż rząd wielkości.

Do tej pory:
- zaliczka na sale 2000
- zaliczka dla zespołu 500
- obrączki 1300 (zaliczka była 600)

Zaraz będę wpłacać zaliczkę za fotografa 700. Czyli powiedzmy, że w tym roku łącznie 4500. W styczniu suknia, itd - liczę 3500, koło marca zaproszenia - liczę 1000 z winietkami i kopertami i garnitur - liczę z dodatkami 1400-1600. Czyli wcześniej pójdzie jakieś 10 tysięcy. No i przed samym lub po samym ślubie reszta za salę, kapelę, fotografa, kamerzystę, kwiaty, organistę, napoje i alkohol, fryzjera, makijaż i milion innych rzeczy.
tez nie przewiduje zebys sie zmiescila... ja place 150zl/os bez alko. razem ze wszystkim wyjdzie mi ok. 185zl za osobe. robimy wesele na ok 150-170 osob. i ja mam budzet 45tysiecy. wstepnie ale nie wiem czy sie zmiescimy. a na wszystko licze duzo mniej... na suknie 2000, zaproszenia i winietki 400zl, garnitur 700-1000zl.
Stary 2011-09-04, 10:26   #36
Olena_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A jak goście? Potwierdzili przybycie?
Bo dziewczyny czasem zapraszają i pół roku przed ślubem a połowa gości odmawia Jestem ciekawa jak u Was było

powodzenia
I u nas jest podobnie
Jestem wkurzona (raczej na siebie),bo najpierw nam się marzył romantyczny ślub za granicą,ale ze względu na niektóre osoby postanowiliśmy zrobić normalne wesele,ponieważ jesteśmy dość zżyci z tymi osobami i u niektórych byliśmy na weselu,więc nie chcieliśmy,żeby nie było nieporozumień i teraz jest jak jest...wyszło,że żadnej z tych osób (przez których "zostalismy")nie będzie na naszym ślubie.
Ale odbiijemy sobie to w podróży
Olena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 21:40   #37
mala_biegaczka
Zakorzenienie

My mamy salę zarezerwowaną już, ale dopiero umowa i zaliczka będzie w lutym płacona - 500zł. Zespół w ogóle nie bierze zaliczki, ale podobno w umowie jest klauzula, że jeśli się jednak ich odwoła, to się im płaci 500zł, więc to taka inna forma zabezpieczenia dla nich zamiast zaliczki. Ja idę po kosztach jak się da i sukienkę kupię na pewno używaną więc z 800zł się zamknę na pewno. Każdego koszta wychodzą w zależności, jak planuje i czego oczekuje

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2011-09-11 o 21:41
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości