![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: banalne, ale wazne pytanie... pomozcie!
Cytat:
Bo dziewczyny czasem zapraszają i pół roku przed ślubem a połowa gości odmawia ![]() ![]() powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Kurcze, dziewczyny, a jest któraś z Warszawy? Bo o takich cenach, o jakich piszecie, to ja mogę tylko pomarzyć. Ślub jest za rok, a już wiem, że pewnie nie zamkniemy się w 45 tysiącach (100-120 os).
Ja za talerzyk płacę 200zł (+10zł ciasta), a to jest bez alko i bez napojów niealkoholowych. Zespół aż 6 tysięcy (ale wybraliśmy naprawdę fajny). Byliśmy też w kościele, ale jeszcze nic nie płaciliśmy. Nie ma cennika i jest faktycznie "co łaska". A tak swoją drogą, ile to powinna być ta łaska? Bo ja nie mam pojęcia. Przydałby się chociaż rząd wielkości. Do tej pory: - zaliczka na sale 2000 - zaliczka dla zespołu 500 - obrączki 1300 (zaliczka była 600) Zaraz będę wpłacać zaliczkę za fotografa 700. Czyli powiedzmy, że w tym roku łącznie 4500. W styczniu suknia, itd - liczę 3500, koło marca zaproszenia - liczę 1000 z winietkami i kopertami i garnitur - liczę z dodatkami 1400-1600. Czyli wcześniej pójdzie jakieś 10 tysięcy. No i przed samym lub po samym ślubie reszta za salę, kapelę, fotografa, kamerzystę, kwiaty, organistę, napoje i alkohol, fryzjera, makijaż i milion innych rzeczy. ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Dzięki, to tak sobie zapiszę w kajeciku i kosztorysie
![]()
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem wkurzona (raczej na siebie),bo najpierw nam się marzył romantyczny ślub za granicą,ale ze względu na niektóre osoby postanowiliśmy zrobić normalne wesele,ponieważ jesteśmy dość zżyci z tymi osobami i u niektórych byliśmy na weselu,więc nie chcieliśmy,żeby nie było nieporozumień i teraz jest jak jest...wyszło,że żadnej z tych osób (przez których "zostalismy")nie będzie na naszym ślubie. Ale odbiijemy sobie to w podróży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
My mamy salę zarezerwowaną już, ale dopiero umowa i zaliczka będzie w lutym płacona - 500zł. Zespół w ogóle nie bierze zaliczki, ale podobno w umowie jest klauzula, że jeśli się jednak ich odwoła, to się im płaci 500zł, więc to taka inna forma zabezpieczenia dla nich zamiast zaliczki. Ja idę po kosztach jak się da i sukienkę kupię na pewno używaną więc z 800zł się zamknę na pewno. Każdego koszta wychodzą w zależności, jak planuje i czego oczekuje
![]()
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2011-09-11 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.