|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uwm :)
Cytat:
i kolejna moja uwaga: ludzi z ewentualnej stancji możesz poznać przed zarezerwowaniem pokoju (co jest ogromnym plusem...), a osoby z akademika dopiero w październiku
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
oo Katia nie zadroszczę ani sobie ani Tobie, ale muszę przyznac że byłam dziś w Olsztynie( po raz pierwszy nie licząc wycieczki do planetarium w 5 klasie
) i wcale nie jest tak źle jak wszyscy mówili byłam dziś w jednym pokoju, ale chłopak który chciał mi wynajmować stwierdził, że będę musiała płacić więcej jeśli chłopak będzie do mnie przyjeżdzał :P zresztą nie wiem czy było by mi tam dobrze, bo tam mieszkają same pracujące osoby, więc chyba wybieram akademik przynajmniej na początek może nie będzie wcale tak źle )
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Jak się cieszę że w końcu znalazłam jakieś forum związane z UWM xD Dziś byłam pierwszy raz w Olsztynie i uważam,że miasto jest wspaniałe. Również mam problem z tym,że idę tam "sama" bo wszyscy których znam wybrali inne miasta...(niestety) i też liczę na to,że szybko znajdę przyjazne osoby . Fajnie było by znać jakiś ludzi nawet przez forum....później było by już łatwiej ;]A co do mieszkania......jak na dzień dzisiejszy myślę,że akademik będzie dobrym wyjściem (w końcu zawsze można zmienić jak będzie coś nie tak,a przynajmniej mam taką nadzieję). |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja też przynajmniej na razie wybieram się do akademika. Mam nadzieję, że pomimo tego co się słyszy jest możliwość mieć trochę prywatności. Przecież studia to też nauka a nie tylko imprezowanie. I również mam nadzieję, że nie będzie tak źle
. Jest duże prawdopodobieństwo, że się poznamy i już będzie nam łatwiej. Nie będziemy wtedy już takie same na sam początek
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
.A co do poznania....ja osobiście nie mam nic przeciwko,a nawet przeciwnie,bardzo bym się ucieszyła z nowych znajomości (nawet jeśli niestety osoba ta nie będzie z mojego kierunku ). I zgadzam się z tym,że wtedy już czuć się samotnie nie będę
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no widzicie dziewczyny to nawet wczesniej mozemy sie spotkac skoro wszsytskie idziemy same i w dodatku wybieramy akademik przynajmniej na początek to juz dobry start jak dla mnie
|
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. I może później z akademikiem było by łatwiej
Edytowane przez _Ewela_19 Czas edycji: 2011-07-22 o 19:43 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co się orientuje to akademiki są chyba przydzielane według wydziałów
ale im więcej ludzi teraz się pozna tym łatwiej będzie później mimo, że może i tak nie będziemy mieszkać razem
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe a kto wie moze sama bedziesz w grupie
zaruuuje, no to juz jest nas 2 moze jeszcze ktos dolaczy i zorganizujemy jakies spotkanie w sierpniu w Olsztynie
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Nawet nie żartuj! xD Co ja sama bym tam robiła!? xD
Co do akademików......wiem,że są przydzielane według wydziałów,ale mimo tego chyba nie zaszkodzi się poznać? . (Przynajmniej na moje oko :P).Nic nie poradzimy jeśli w akademiku nie pozwolą mieszkać razem,ale jest też czas na wyjście na miasto czy coś w tym rodzaju i wtedy już żadnych przydziałów nie ma i możemy się lepiej poznać i spotykać . Jeśli tylko będą chęci :P.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że chęci zawsze będą
a co do spotkania to ja też chętnie się dołączę... i przy okazji może poznam lepiej Olsztyn
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Dostałam się na prawo na UWM. Niestety większość z moich znajomych wybiera się na studia do innych miast. W Olsztynie będę praktycznie sama. Mam pytanie: czy któraś z Was nie szuka współlokatorki na stancję??
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spotkania ja jestem jak najbardziej na tak, proponuję sierpień co Wy na to dziewczyny ?
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Może być sierpień
![]()
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Mi też pasuje
a tak w ogóle to chyba mamy co opijać, gdyż oficjalnie od dziś jesteśmy studentkami UWM sprawdzałam na IRK i mam napisane, że zostałam przyjęta więc wszystkie na pewno też
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko tylko nie akademik laski! Pokoje małe, drogie, moje kuzynki kiedys mieszkały przez jakis czas i to była tragedia, jechaly do domu na weekend a po przyjezdzie np. miały wyczerpane kosmetyki, widac bylo ze ktos chodził w ich ubraniach, chamstwo i tyle ;| . Mojego chłopaka brat mowił, ze kiedys ktoś nawet zwalił sie do brodzika. Na stancji macie co prawda wspolna lazienke i kuchnie ale nie z tyloma osobami, czy zwierzetami bo nie wiem jak to nazwać. Jesli macie ochotę imprezować niż się uczyć to wybierzcie akademik, nawet w tzw. cichych pokojach, sa organizowane np. imprezy rodzinne, ja sie pytam kto to wynajmuje komuś, zamiast dać się ludziom uczyć?
A tak z innej beczki, to dostałam staż w moim rodzinnym miescie w urzedzie pracy z mozliwoscia zatrudnienia, wiec sie narazie nie wyprowadzam. I jestem tak zaskoczona reakcją mojego chlopaka ze szok, powiedział, że bede przyjezdzac na weeekendy i nocowac u niego zamiast tloczyc sie do rodzinnego domu (60km od OL) a co drugi weekend bedziemy spedzac w rodzinnej miescinie. On idzie na stancje, ma łatwiej bo to miejsce po bracie, ktory jedzie robic magisterke w GD. To mieszkanie 2+1. Najpierw troche nie byłam zachwycona tym pomysłem z nocowaniem, ale przeciez wszyscy jada na weekendy do domow, to cała chata dla nas na cały weekend! A ja bede mogla w normalne dni pracowac i sobie cokolwiek odkładać na ewentualną przeprowadzkę. Jestem taaaaaka szczesliwa i trzymam kciuki zebyscie znalazły jakies lokum, a wlasciwie to czemu nie spotkacie sie , nie poznacie lepiej i nie wynajmiecie coś razem ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powinnaś szybko kogoś znaleźć, bo właśnie teraz się ludzie budzą, że nie ma szans praktycznie na jedynki
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#49 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Byłam aby raz przy składaniu papierów i na tym moja kariera tam jak na razie się zakończyła . Także będziemy poznawać to miasto razem,jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
. Więc jakby co zawsze możemy się dogadać i może znaleźć wspólnie jakieś rozwiązanie Ja z zasady lubię zabawę i śmiech ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku i wychodzę z założenia że na wszystko jest czas . Może akurat trzeba będzie złożyć papiery o ten akademik to wtedy się umówimy na spotkanie
|
||
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz znowu mam problem, bo kolezanka z klasy chce wynajac mieszkanie, ona idzie z siostrą i szukają jeszcze osob zeby bylo taniej. I juz mialam isc do DS a teraz znowu mam metlik w glowie moze ktoras z was bylaby chetna tez isc na stancje?
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
hej
ja bede szukac pokoju do wynajecia, z jakimis studentkami akademik odpada
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczę też na to,że nie będzie chyba tak źle tam....może ludzie przereklamowali opinie o tych rzeczach i wcale nie jest tak jak głoszą plotki No cóż...pożyjemy zobaczymy . Nie ma co przeżywać na zaś,szkoda wakacji czyż nie? Bierzmy to co da nam los,a w razie czego będziemy zmieniać swoje położenie na korzystniejsze dla nas .
Edytowane przez _Ewela_19 Czas edycji: 2011-07-23 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze teraz jest kilka stancji, gdzie ceny są identyczne (a nawet niższe) niż w akademiku (a będzie tam na pewno o niebo wygodniej) - akademiki na kortowie jeśli chodzi o pokoje 2-osobowe wychodzą teraz najtaniej po 345/350zł (DS 3, 4 i 6 - ale też zależy z jakiego wydziału jesteś, bo w innych 370zł, w prywatnym nawet 410zł), a możesz znaleźć stancje, gdzie za taką kasę będą warunki sporo lepsze niż w akademiku i do tego blisko Kortowa poczytaj i pooglądaj zdjęcia pokoi z twojego DS-u na stronie Żaka ![]() ahaaa i pamiętaj, że tak na prawdę nie wiesz czy się do DS-u dostaniesz, a będziesz w czarnej dup** jak we wrześniu zostaniesz bez stancji, a oprócz ciebie będzie jeszcze fura innych desperatów, którzy myślą sobie, że fajne stancje będą na nich czekać bóg wie ile w najlepszym razie skończysz na dajtkach, gdzie nie ma jak dojechać autobusem (jeżdżą na Kortowo tylko 3 w ciągu całego dnia), a piechotą najkrótsza droga jest przez las
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to teraz i ja już nie wiem czy nie szukać stancji na własną rękę bo na koleżankę chyba nie ma co liczyć jest daleko na listach rezerwowych... ehhh ciężka decyzja:-( ale z tego co dziewczyny piszą to wszystkie chcą znaleźć umiar w imprezowaniu i w nauce więc chyba większość tak myśli a tylko wyjątki chcą codziennie imprezować. Jednak studia to zdobycie wykształcenia, żeby później łatwiej o pracę było... przynajmniej według mnie Aty darejka mieszkałaś w akademiku? Na prawdę jest aż tak źle? |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
kazdy tak mysli ze po studiach latwiej, tylko tez zalezy jakich, teraz np. w moim miescie to po pierwsze znajomosci, bez tego ani rusz :/ taki poje... system Nie przejmujcie sie dziewczyny bedzie dobrze
|
|
|
|
|
|
#56 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. A możesz może powiedzieć mi od czego zależy czy dostanę się czy też nie do DS-u?Bo tak szczerze to ja za bardzo się w tym nie orientuję....![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Bo widzisz.....ja aktualnie też nie mam tam 'bliskich" mi osób i z nikim nie mogę się umówić czy na akademik czy na tą nieszczęsną stancję,a chciałabym mieszkać z osobami,które potrafią zachować równowagę między zabawą,a nauką .
|
|||
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
proszę bardzo: cytuję: "5. Głównym kryterium przydziału miejsc jest odległość miejsca zamieszkania od Uczelni w kilometrach oraz sytuacja materialna i życiowa studenta. Kryteria te odnoszą się do poszczególnych domów studenckich." tak na marginesie wystarczyło poczytać ogłoszenie dla studentów ![]()
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ze swojej strony zdecydowanie polecam stancję, chociaż wiadomo, że znajdą się i tacy, którzy woleliby mieszkać w akademiku
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

. A po za tym jeśli zostajesz sama to w akademiku szybciej poznasz ludzi
i kolejna moja uwaga: ludzi z ewentualnej stancji możesz poznać przed zarezerwowaniem pokoju (co jest ogromnym plusem...), a osoby z akademika dopiero w październiku

) i wcale nie jest tak źle jak wszyscy mówili
.A co do poznania....ja osobiście nie mam nic przeciwko,a nawet przeciwnie,bardzo bym się ucieszyła z nowych znajomości (nawet jeśli niestety osoba ta nie będzie z mojego kierunku 

ale im więcej ludzi teraz się pozna tym łatwiej będzie później

Ja z zasady lubię zabawę i śmiech ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku i wychodzę z założenia że na wszystko jest czas