|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje nad morzem z dwu miesięcznym dzieckiem.
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam Mieroszyno, niedaleko Karwi, Chłapowa, Jastrzębiej Góry , Władysławowa
Byłam tam 2 lata temu, i 1 Sierpnia tego roku też jadę ! Mam nadzieję , że będziemy mieć piękną pogodę( bo wiadomo jak to nad polskim morzem jest) bo chciałabym też trochę czasu spędzić na plaży! Która powiem szczerze, jest śliczna! Czysto , bez kamieni( nawet na dnie) , piasek aż skrzypi! Nie jest aż tak bardzo dużo ludzi, każdy znajdzie sobie miejsce! Nad morze można się również dostać piechotą! Autem zajmuję to ok. 10min. Nad morze wchodzimy przez lasek( część plaży znajduję się w Karwi) , w którym podobno znajduję się trasa rowerowa prowadząca , aż nad same morze( nie wiem , jaka ona jest ponieważ nie korzystałam) Karwia i Chłapowo to tak urocze miasteczka , że aż trudno to opisać, Dużo malutkich kawiarenek, smażalni ryb pięknych kwater, i domów. Ja mieszkałam w pokojach gościnnych( taka kwatera) właśnie w Mieroszynie. U miłe starszej Pani która ma tam gospodarstwo
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ta kwatera wygląda jak więzienie
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wystrój wnetrz w tej kwaterze tez siermiężny, az strach. To ja już wolałabym w domu zostać
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
straszne do tego wyglada jak blok .
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie, nic tylko apartament tam rezerwować.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
My pojechaliśmy, ćo prawda z 9miesięcznym synkiem, nad morze blisko 2000km, bo do Francji. Byliśmy zmęczeni podróżą, synek nawet przez jakiś czas miał awersję do jazdy, ale warto było na samych wakacjach (mimo, ze pod namiotem) sprawował sie super. Dobrze spał, nabrał nowych umiejętności, lepiej jadł. No i te spacery brzegiem morza
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z 3 miesięczną córką nad morzem, mamy 400km. Podróż zajęła nam sporo czasu, bo co mniej więcej 100km robiliśmy półgodzinne postoje, żeby malutka nie siedziała cały czas w foteliku. Cała podróż w obie strony minęła bez problemu, córcia większość czasu przespała. Pobyt też wspominamy super, mała się dobrze zaaklimatyzowała w nowym otoczeniu.
Jeśli chodzi o miejsce na wypad z małym dzieckiem, to polecam Dąbki i pobliski Bobolin, spokojna okolica, blisko do morza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Byłam tam 2 lata temu, i 1 Sierpnia tego roku też jadę
! Mam nadzieję , że będziemy mieć piękną pogodę( bo wiadomo jak to nad polskim morzem jest) bo chciałabym też trochę czasu spędzić na plaży! Która powiem szczerze, jest śliczna! Czysto , bez kamieni( nawet na dnie) , piasek aż skrzypi!
Nie jest aż tak bardzo dużo ludzi, każdy znajdzie sobie miejsce! Nad morze można się również dostać piechotą! Autem zajmuję to ok. 10min. Nad morze wchodzimy przez lasek( część plaży znajduję się w Karwi) , w którym podobno znajduję się trasa rowerowa prowadząca , aż nad same morze( nie wiem , jaka ona jest ponieważ nie korzystałam) Karwia i Chłapowo to tak urocze miasteczka , że aż trudno to opisać, Dużo malutkich kawiarenek, smażalni ryb pięknych kwater, i domów. Ja mieszkałam w pokojach gościnnych( taka kwatera) właśnie w Mieroszynie. U miłe starszej Pani która ma tam gospodarstwo