Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 15:56   #31
zaaaabcia
Zakorzenienie

Przyszle i obecne Mamy z Tarnowa i okolic -Łączmy Się!

Witam Tak jak w tytule zapraszam wszystkie przyszle jak i obecne mamy z Tarnowa i okolic na wspolne plotkowanie Tutaj bedziemy mogly wspolnie przezywac okres ciazy , kazda wizyte , zmartwienie jak i radosc ... A od mam doswiadczonych napewno dowiemy sie wielu wartosciowych rad

ZAPRASZAM!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 16:10   #32
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszle i obecne Mamy z Tarnowa i okolic -Łączmy Się!

Jestem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 16:12   #33
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem
No witam

Poczekamy na reszte dziewczyn i mozemy zrobic jakies klendarz na pierwszym poscie hm?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-19, 16:40   #34
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No witam

Poczekamy na reszte dziewczyn i mozemy zrobic jakies klendarz na pierwszym poscie hm?
Zaaabcia, a co uznajesz za okolice Tarnowa
Ja mam jakieś 50 km a w Tarnowie mieszkałam przez rok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 17:15   #35
Seona
Zakorzenienie

Był już taki wątek, świeży, nowy, z tego roku. Wystarczy poszukać. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=tarn%F3w

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 17:27   #36
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zaaabcia, a co uznajesz za okolice Tarnowa
Ja mam jakieś 50 km a w Tarnowie mieszkałam przez rok
Jesli tylko masz ochote sie udzielac na watku to serdecznie zapraszam

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Był już taki wątek, świeży, nowy, z tego roku. Wystarczy poszukać. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=tarn%F3w
Upss .. Wpisywalam tarnowskie mamy ale nie pokazalo sie nic .. sorki

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-20, 09:01   #37
allebazi
Rozeznanie

ooo widzę koleżankę z wątku tarnowskie panny młode ale ten czas leci cieszę się z fasolki, powiedz długo staraliście się czy od razu się udało?
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 09:27   #38
kism
Wtajemniczenie

zabcia, rinco, agawoo

Ależ bywalec ze mnie

Zapraszam na podany wątek, może się rozkręci. Ja jakoś tylko się tam przywitałam i też nie mogłam się zebrać, żeby coś napisać
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 11:59   #39
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
zabcia, rinco, agawoo

Ależ bywalec ze mnie

Zapraszam na podany wątek, może się rozkręci. Ja jakoś tylko się tam przywitałam i też nie mogłam się zebrać, żeby coś napisać
Kism

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:06   #40
LoczeK83
Raczkowanie

Witajcie ))) o jak fajnie.. widzę znajome nicki Cieszę się Żabciu, że założyłaś ten wątek bo do innych trudno jest się wbić Ja mam termin na 8 stycznia.. także coraz bliżej.. noi będzie córa A wy na jakim "etapie" jesteście??

allebazi u nas praktycznie od razu zaskoczyło, po drugiej próbie.. sama nawet nie przypuszczałam, że tak szybko pojdzie
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:51   #41
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
ooo widzę koleżankę z wątku tarnowskie panny młode ale ten czas leci cieszę się z fasolki, powiedz długo staraliście się czy od razu się udało?

U nas udalo sie w 2 cyklu

kism - witaj

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Witajcie ))) o jak fajnie.. widzę znajome nicki Cieszę się Żabciu, że założyłaś ten wątek bo do innych trudno jest się wbić Ja mam termin na 8 stycznia.. także coraz bliżej.. noi będzie córa A wy na jakim "etapie" jesteście??
Hej Mam nadzieje ze bedziemy mialy duzo wspolnych tamatow

O kurcze to u Ciebie juz lada dzien gratuluje corci! Jakie imie wybraliscie?

Ja mam termi nna 8 czerwca dopiero ... mam nadzieje ze szybko minie bo juz chce dzidzie zobaczyc i tez mam cicha nadzieje ze bedzie dziewczynka jak u Ciebie

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-20, 19:04   #42
rinco
Wtajemniczenie

To co tu piszemy, czy w tym drugim wątku, bo już nie wiem, zgłupiałam

My się staraliśmy niecały rok, ja miałam trochę problemy, ale udało się w miarę szybko, myślałam, że dłużej będzie trwało leczenie, a tu niespodzianka Nawet nie zdażyłam zrobić takich bardziej inwazyjnych badań, z czego akurat bardzo się cieszę
Stary 2011-11-20, 21:33   #43
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Hej Mam nadzieje ze bedziemy mialy duzo wspolnych tamatow

O kurcze to u Ciebie juz lada dzien gratuluje corci! Jakie imie wybraliscie?

Ja mam termi nna 8 czerwca dopiero ... mam nadzieje ze szybko minie bo juz chce dzidzie zobaczyc i tez mam cicha nadzieje ze bedzie dziewczynka jak u Ciebie

zobaczysz jak Ci to szybko zleci a jak za kilka tygodni poczujesz ruchy dziecka.. to jest czad chociaż czasem..zwłaszcza jak chcesz zasnąć to takie kuksańce potrafią niezle dać w kość
Na imię będzie miała Adrianna z imieniem mielismy spory problem, bo wcześniej się nastawialiśmy na chłopca i miał być Marcel
tzn. mój tz cały czas mówił że będzie syn.. więc i ja w końcu w to uwierzyłam .. a tu taka miła niespodzianka ... zawsze marzyłam o córci
Nasza Adula waży już 2400 i własnie sobie chyba urządza aerobik w moim brzuchu

Cytat:

My się staraliśmy niecały rok, ja miałam trochę problemy, ale udało się w miarę szybko, myślałam, że dłużej będzie trwało leczenie, a tu niespodzianka Nawet nie zdażyłam zrobić takich bardziej inwazyjnych badań, z czego akurat bardzo się cieszę
Rinco, a Ty w którym jesteś tygodniu???

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2011-11-20 o 21:34
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 08:09   #44
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn. mój tz cały czas mówił że będzie syn.. więc i ja w końcu w to uwierzyłam .. a tu taka miła niespodzianka ... zawsze marzyłam o córci

Rinco, a Ty w którym jesteś tygodniu???
Haha, u mnie jest dokładnie to samo - mąż chciałby syna i tak mi go już wmówił, że mu uwierzyłam Ale jeszcze nie wiadomo co będzie, może też dziewczynka, ale by było

Ja dziś kończę 13 tydzień, jutro II trymestr Termin mam na Dzień Matki
Stary 2011-11-21, 08:25   #45
midnite
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)

Widzę że Tarnowskie panny młode zmieniają forum i prawidłowo. Nasz Syn parę dni temu skończył rok Obecnie rozważamy kiedy najlepszy czas na następne.Cieszcie się tym cudownym stanem i wysypiajcie póki możecie
A jeszcze jedno pytanie, wiem że pytałam już o jakiegoś dobrego pediatrę. Teraz mam pytanie do dobrego dziecięcego urologa w okolicach Tarnowa? Jeżeli znacie kogoś to bardzo proszę o namiary.
Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich mam i ich pociech
midnite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 13:44   #46
rozowa1987
Zadomowienie

witam na nowym wątku ja tak samo do was dołączam ja jestem w 16 tygodniu ciazy termin mam na 4 maja,2 grudnia tego roku poznam prawdopodobnie płec niestety mąż wyjechał w delegacje i nie pójdzie ze mną;( co do imion on jest za polskimi imionami bo mówi ze jesteśmy polakami a ja mam swoje np chłopiec ksawery,oliwier nr 1.nataniel na dziewczynke strasznie chce marine ale mąż sie nie zgadza wic prawdopodobnie bedzie marika lub lena co o tyn sadziciepozdrowionka dla wszystkich

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:58
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 15:49   #47
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
watki zostaly polaczone

Cytat:
zobaczysz jak Ci to szybko zleci a jak za kilka tygodni poczujesz ruchy dziecka.. to jest czad chociaż czasem..zwłaszcza jak chcesz zasnąć to takie kuksańce potrafią niezle dać w kość
Na imię będzie miała Adrianna z imieniem mielismy spory problem, bo wcześniej się nastawialiśmy na chłopca i miał być Marcel
Ja juz nie moge sie doczekac ruchow dziecka do teraz nie moge uwierzyc ze nosze w sobie malego czlowieczka a co dopiero jak zacznie sie ruszac

Slicznie imie wybraliscie Moja przyjaciolka ma tak na imie super z niej babka to kawal z dziewczynki z niej

Cytat:
Haha, u mnie jest dokładnie to samo - mąż chciałby syna i tak mi go już wmówił, że mu uwierzyłam Ale jeszcze nie wiadomo co będzie, może też dziewczynka, ale by było

Ja dziś kończę 13 tydzień, jutro II trymestr Termin mam na Dzień Matki
U nas ja jestem nastawiona na dziewczynke a mezowi to obojetne on byl gotowy na dzidzie od 2 lat wiec co by nie bylo cieszy sie ze zostanie tata

gratuluje II trymu Piekna date porodu masz

Cytat:
Napisane przez midnite Pokaż wiadomość
Widzę że Tarnowskie panny młode zmieniają forum i prawidłowo. Nasz Syn parę dni temu skończył rok Obecnie rozważamy kiedy najlepszy czas na następne.Cieszcie się tym cudownym stanem i wysypiajcie póki możecie
A jeszcze jedno pytanie, wiem że pytałam już o jakiegoś dobrego pediatrę. Teraz mam pytanie do dobrego dziecięcego urologa w okolicach Tarnowa? Jeżeli znacie kogoś to bardzo proszę o namiary.
Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich mam i ich pociech
Witaj Gratuluje synka jak ma na imie?
To mowisz ze moze zaniedlugo zaczniecie starania?

Ja niestety z namiarami nie pomoge ...

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
witam na nowym wątku ja tak samo do was dołączam ja jestem w 16 tygodniu ciazy termin mam na 4 maja,2 grudnia tego roku poznam prawdopodobnie płec niestety mąż wyjechał w delegacje i nie pójdzie ze mną;( co do imion on jest za polskimi imionami bo mówi ze jesteśmy polakami a ja mam swoje np chłopiec ksawery,oliwier nr 1.nataniel na dziewczynke strasznie chce marine ale mąż sie nie zgadza wic prawdopodobnie bedzie marika lub lena co o tyn sadziciepozdrowionka dla wszystkich
Witaj
o ja tez mam 2go grudnia USG ale bede wtedy w 14tc wiec napewno sie nie dowiemy jeszcze co sie kryje w brzuszku ..

My tez chcemy polskie imie dla dziecka najlepiej takie zeby sie latwo wymawialo w polsce i stanach .. dla dziewczynki mamy Olivia dla chlopczyka Dominik albo Patryk

Ladne imiona wybraliscie dla chlopczyka jesli o dziewczynke chodzi to mi osobiscie bardziej podoba sie Lenka

p.s Ciekawe czy odezwie sie zalozycielka watku fajnie jak bysmy na pierwsz stronie zrobily jakies kalendarz

pozdrawiam!

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-23, 17:21   #48
rinco
Wtajemniczenie

To ja mam parę pytań, może będziecie wiedziały coś na te tematy

1. Gdzie w Tarnowie są jakieś sklepy z odzieżą ciążową? Bo ja znam tylko jeden ten w Świcie na górze, a chętnie bym jeszcze do innych zaglądnęła. I tak samo czy na Burku są jakieś stoiska ciążowe (bo nie kojarzę), czy warto się tam wybrać czy lepiej odpuścić?

2. Gdzie w Tarnowie warto się wybrać na oglądanie wózków, łóżeczek i ogólnie sprzętu dziecięcego "cięższego kalibru"? Bo tutaj też kojarzę tylko jeden sklep w Świcie i tyle.

I jeszcze tak z ciekawości:

3. Gdzie rodzicie/rodziłyście? I jakie macie spostrzeżenia, porady, ostrzeżenia odnośnie tego miejsca?
Stary 2011-11-23, 21:54   #49
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

1. Gdzie w Tarnowie są jakieś sklepy z odzieżą ciążową? Bo ja znam tylko jeden ten w Świcie na górze, a chętnie bym jeszcze do innych zaglądnęła. I tak samo czy na Burku są jakieś stoiska ciążowe (bo nie kojarzę), czy warto się tam wybrać czy lepiej odpuścić?

2. Gdzie w Tarnowie warto się wybrać na oglądanie wózków, łóżeczek i ogólnie sprzętu dziecięcego "cięższego kalibru"? Bo tutaj też kojarzę tylko jeden sklep w Świcie i tyle.

3. Gdzie rodzicie/rodziłyście? I jakie macie spostrzeżenia, porady, ostrzeżenia odnośnie tego miejsca?
wedlug mnie z odzieżą ciążową bym sobie odpusciła po pierwsze ceny,ja kupuje w normalnych sklepach tylko rozmiar większy a spodnie to leginsy getry do tego tunika,wózki jest sklep mieszko na jana pawła tam podobno sa niedrogie rzeczy,jeszcze są wózki na wielkich schodach ale ceny sa wyzsze.rodzic chce na starym szpitalu o nowym nie slyszalam dobrych opini oni tam preferuja porod naturalny kolezanka meczyla sie 30 godz po czym zrobili cesarke,moim marzeniej jest roztoka lub tuchów to sa oblegane podobno teraz szpitale pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 17:41   #50
midnite
Raczkowanie

Cytat:

Jeżeli chodzi o dzież ciążową to potwierdzam, że lepiej kupić w normalnym sklepie jakąś fajną tunikę i legginsy bo ceny ciążowych ciuchów to masakra. Jednak czasem trzeba coś kupić i wtedy w Tarnowie zaczynają się schody bo kojarze tylko dwa sklepy. Właśnie Świt i drugie to stoisko w Galerii Tarnovia na górze - stoisko XXL i odzież ciążowa.
Jeżeli chodzi o duży wybór art.dziecięcych to sporo jest w Bambi na Krakowskiej (też koło galerii Tarnovia) i jeszcze w Machowej koło Tarnowa - tam kupisz prawie wszystko i w przystępnych cenach.
Jeżeli chodzi o poród to ja rodziłam na nowym... Powiem tak porównania nie mam jednak opieki nie wspominam najlepiej, zwłaszcza tej po porodzie. Co do samego porodu to też chwilami pomoc położnej była dość słaba. Na pewno na całokształt wspomnień ma wpływ fakt, że Syn miał problemy z przyjściem na świat i trochę problemów po porodzie, no ale nie będę straszyła przyszłych mam bo na pewno u Was wszystko pójdzie super.
Aha i nasz Syn ma na imię Mikołaj
midnite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 17:43   #51
julia1906
Raczkowanie

Witam ja tea jestem z Tarnowa i mam 6 tygodniowego Kubusia. Jak mały pójdzie spać to napisze coś wiecej .
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:23   #52
rinco
Wtajemniczenie

rozowa, midnite dzięki za namiary Ja właściwie ciuchy jako takie mam, sporo tunik i dłuższych swetrów, tylko potrzebuję jakieś spodnie, najlepiej dżinsy. W normalne się już dawno nie mieszczę. Ale ceny faktycznie są powalające, przynajmniej te, co widziałam w Świcie...

Słyszałam, że w Tuchowie na porodówce podają gaz rozweselający I w ogóle wyremontowali ten oddział i też mnie kusi trochę, ale jednak za daleko.

Ja chyba będę rodzić w nowym, bo mój gin tam pracuje. Chyba że do tego czasu coś mi się odmieni
Stary 2011-11-24, 19:01   #53
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Ash siem musiałam dolączyć
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 19:37   #54
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Ooo, a Ty kiedy rodzisz?
Stary 2011-11-24, 21:55   #55
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

jasne witaj
na kiedy masz termin?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-25, 18:30   #56
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
witaj
Stary 2011-11-25, 19:31   #57
wilcek
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie Nie wiem czy czytalyscie na poczatku, jestem mama 17 miesiecznej Oliwii
co do sklepów dzieciecych polecam tez hurtownie na pilsudskiego w tej uliczce co pałac młodzieży, rzeczy sa tam duzo tansze nic w mieszko

jesli chodzi o szpital, ja rodziłam na starym, super położne miałam i pania ginekolog również, wiec poród wspominam dobrze, co do opieki po to szczerze powiedziawszy rożnie było ale to zalezy akurat kto ma dyżury;P ale ogólnie polecam stary szpital. Kilka moich kolezanke rodzilo na nowym i strasznie narzekały

Pozdrawiam wszystkie mamusie
wilcek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 16:18   #58
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wilcek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Nie wiem czy czytalyscie na poczatku, jestem mama 17 miesiecznej Oliwii
co do sklepów dzieciecych polecam tez hurtownie na pilsudskiego w tej uliczce co pałac młodzieży, rzeczy sa tam duzo tansze nic w mieszko

jesli chodzi o szpital, ja rodziłam na starym, super położne miałam i pania ginekolog również, wiec poród wspominam dobrze, co do opieki po to szczerze powiedziawszy rożnie było ale to zalezy akurat kto ma dyżury;P ale ogólnie polecam stary szpital. Kilka moich kolezanke rodzilo na nowym i strasznie narzekały

Pozdrawiam wszystkie mamusie
a do jakiego gin chodzilas ja chodze do dr smidy super babka
Stary 2011-11-26, 20:18   #59
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Dołączyłam A więc termin mam na... 29 luty Taka jestem happy, że szok Też planuje na starym szpitalu rodzić jakoś do nowego nie mam zaufania i tez słyszałam od znajomych niepochlebne opinie...
Żadnych oznak nie mam typowo ciążowych aż myślę sobie, że coś jest ze mną nie tak Nooooo.... oprócz rośnięcia tu i ówdzie Bo apetyt tylko mam ale świrowania ze smakami nie mam Żarłabym tylko ciągle lody z bitą śmietaną i owocami Mężuś biedny co z pracy przychodzi kilo mandarynek przynosi
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 20:47   #60
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączyłam A więc termin mam na... 29 luty Taka jestem happy, że szok Też planuje na starym szpitalu rodzić jakoś do nowego nie mam zaufania i tez słyszałam od znajomych niepochlebne opinie...
Żadnych oznak nie mam typowo ciążowych aż myślę sobie, że coś jest ze mną nie tak Nooooo.... oprócz rośnięcia tu i ówdzie Bo apetyt tylko mam ale świrowania ze smakami nie mam Żarłabym tylko ciągle lody z bitą śmietaną i owocami Mężuś biedny co z pracy przychodzi kilo mandarynek przynosi
super gratulacje
wiesz juz czy chlopczyk czy dziewwczynka?

Olivia 2.07.2014
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości