|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cięzka sytuacja na stażu :(
Pamiętajcie, ze staże nie są tylko z UP. Ja bym za nic nie poszła na taki staż. Masa firm robi staże, płatne praktyki, programy rozwoju absolwentów które opłacają z własnego budżetu. Podczas takich staży można zarobić 2-3 razy więcej niż na stażu z UP - warto się rozglądnąć.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem i z UP na staż przyjść warto
Mamy w dziale stażystkę (pracuję w korporacji) która przyszła na staż z UP i z tego co wiem, to nawet nie dopracuje końca stażu bo już ją wezmą do pracy (a jest to dziewczyna bez doświadczenia, ale widać, że jest fajna i się stara i ogarnięta). A pracodawca jest naprawdę OK.I w ogóle jeszcze dawniej u mnie z reguły stażyści z UP zostawali do pracy potem, już na normalnych zasadach (żadna tam płaca minimalna). Zatem nie ma reguł. Z kolei stażów, o których mowi koleżanka (kolega?) powyżej, czyli takich "płatnych więcej", moja firma akurat nie robi - albo kogoś przyjmują do pracy, albo nie, koniec. W ogole w moim regionie takie staże nie są popularne, być może w większych miastach, no ale nie każdy mieszka czy mieszkać chce w Wawie czy Wrocławiu
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-31 o 11:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Mamy w dziale stażystkę (pracuję w korporacji) która przyszła na staż z UP i z tego co wiem, to nawet nie dopracuje końca stażu bo już ją wezmą do pracy (a jest to dziewczyna bez doświadczenia, ale widać, że jest fajna i się stara i ogarnięta). A pracodawca jest naprawdę OK.