|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Perfumy Magdy Gessler
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
A nosiłabym zapach, który mi się podoba i już. Wyjątkiem byłaby osoba, o której wiedziałabym, że jej poglądy mnie oburzają lub obrażają. Nie nosiłabym perfum sygnowanych przez faszystę, antysemitę, rasistę etc. Żeby na mnie ten ktoś nie zarobił.
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie- niech sobie p.Gessler tworzy perfumy ogorkowe ale niech nie reklamuje ich swoja twarza (doslownie). Dokladnie o to mi chodzi.Jestem wzrokowcem.Szybko zapamietuje twarze, ubior. To jak jakis produkt jest reklamowany dziala na moje postrzeganie danego produktu.
Dlatego nie lubie zapachow gwiazdeczek muzyki pop bo z taka muzyka sie nie utozsamiam. Moze to komus ciezko zrozumiec ale dla mnie zapach to czesc calosci. Czesc wizerunku. Gdybym zobaczyla w reklamie P.Gessler to bym na bank nie kupila zapachu. Wlasnie- Monika Brodka to w tym momencie jedyna osoba z branzy muzycznej polskiej , ktorej perfumy nosilabym z duma. A nie- jeszcze Nosowska. A bez zartow uwazam,ze wiele z Was wykreowaloby znacznie lepsze perfumy niz p.Gessler... |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupiłabym jej perfum z tego względu, że ta kobieta działa mi na nerwy całą swoją powierzchownością, nie lubię jej oglądać, nie lubię jej słuchać i na pewno nie zwróciłabym uwagi na perfumy przez nią sygnowane.
|
|
|
|
|
#37 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bieber ma perfumy?! No chyba żart, nie
|
|||
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Biber ma perfumy.Malo tego...czytal,ze ponoc bardzo dobrze sie sprzedaja.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
no ba
))
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to 'nosy' tworza kompozycje zapachowe, (uzaleznione od mozliwosci finansowych i ogolnych wskazowek/mody/zapotrzebowania rynku), a nie celebryci wszelkiej masci. tak jak Truskawa- wacham zapach, a nie marketingowa otoczke i jak napisala Justyna- jesli cos mi sie spodoba, to nawet Jola R. (choc nie wiem kto to ![]() ) tego nie zmieni.no chyba, ze: Cytat:
(m.in. z tych samych powodow nie jadam produktow pewnych korporacji, nie kupuje niektorych kosmetykow czy ubran). Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-08-01 o 00:56 |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Kattarina szanuje Twoje zdanie ale mojego nie zmienie
![]() Pogarda? Nazwij to jak chcesz. Sa ludzie,z ktorymi lepiej sie nie identyfikowac w zaden sposob. I nie pisze tutaj o M.Gessler. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy .Jak kiedys wypuszcze swoje perfumy to ich nie kupuj
)))I nie nadymaj sie tak bo po co, troche luzu ![]() Pozdrawiam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, to ja się przyznam, że wącham i zapach, i automatycznie biorę pod uwagę marketingową otoczkę.
I nie za bardzo oddzielam te dwie sprawy w myślach, ba, nie widzę racji, żeby je oddzielać. Po prostu tak mam. Kiedyś była już podobna dyskusja, wilka z lasu wywołały z kolei zapachy Lopez. Powiem tak. Perfumuję się, żeby zrobić obok siebie intymny kawałek świata, który lubię, który jest mój, w którym jest miejsce na najmojszy nastrój i najmojsze kaprysy- a wyobraźna produkuje mi obraz osoby sygnującej perfumy przy każdym psiku. ![]() Gdyby ten ktoś - nie, nie osoba, do osoby to się może mieć jak pięść do oka, tylko właśnie jej medialny wizerunek-mnie denerwował - to bym zapachu nie używała. Bo mi się wpycha w mój kawałek perfumowej przestrzeni. Martę Gessler to bym chyba zniosła, co dziwne, Czarną Mambę też. Ciężko mi by było np z Pamelą Anderson. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-08-01 o 07:45 |
|
|
|
|
#48 |
|
Panaroja
|
Mam wrażenie , że sygnowanie zapachu przez tę czy tamtą osobę automatycznie kieruje go to pewnej grupy odbiorców - mam na myśli właśnie perfumy celebryckie . Skoro Bieber wypuścił perfumy , należy podejrzewać , że najszerszą grupą nabywczyń są jego fanki/fani
. Nazwisko celebryty na perfumach - mnie przynajmniej - od razu sugeruje rodzaj osobowości jaką zapach ma podkreślać , sposób podejścia do estetyki , adresata zapachu . I z reguły moje zapotrzebowanie w tym względzie jest całkowicie inne ![]() Z celebryckich u nas to ewentualnie bym kupiła sygnowane przez Renatę Przemyk , gdyby takowe zrobiła
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#49 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
To jest hasło mojego dnia Dzięki, poniedziałek nie jest już taki straszny
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet nie wiem jak ten Bi(m)ber wygląda dla mnie te zjawisko nie istnieje.W końcu zapachu nie tworzą osoby,które są twarzami tych perfum.Ostatnio oglądałam program o tworzeniu perfum we Francji nie powiedziano dla jakiej stajni ten pan tworzy,ale był po 70,miał brzydkie zęby w uśmiechu i ogólnie taki sobie,ale na pewno ma nosa i tworzy dzieła
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Zdaje sobie z tego sprawe,ze tak jest
![]() I chetnie nabylabym perfumy od takiego pana bez zebow.Piekne bez etykiety i bez reklamy. Ale jak juz perfumy dostana nazwe, twarz do reklamowania i buteleczke to automatycznie kierowane jest to do pewnej grupy osob.Watpie bym sie dobrze czula w czyms co reklamuja swoja twarza Biber czy Rutowicz. Dla mnie jest to zrozumiale. Swoja droga- jakos nie chce mi sie wierzyc by te perfumy Bibera byly takie super Ktora ma ochote potestowac?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno nie
. Ale już z zapachem sygnowanym przez Panią Gessler, czy Czarną Mambę nie miałabym żadnego problemu. Jeden z trzech zapachów tej ostatniej nawet posiadam - został z jakichś naszych wspólnych zakupów. Tak, że mój osobisty stosunek do danego celebryty ma na pewno znaczenie, nie wpominając już o sytuacji opisanej przez Sabb. To jest poza wszelką dyskusją
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
a co ta Czarna Mamba wypuscila?
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Nie googluj, dobrze Ci radzę
Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zapachowo coś takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...DIbX8gPH2q2gDg Ja mam Tango, bo najbardziej podobał mi się czarny flakon. Zapachy raczej kiepskie, mało trwałe, ale nie odrzucające. Cóż, jaka cena taka jakość
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
jakies takie-malo zachecajace
![]() na wystawke w kiosku ruchu-idealne. dzika truskawka- rob rozbiorke ![]() )
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Zabijacie mnie dziś. ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Ale mam jeszcze jeden wyjątek. Gdy perfumy są sygnowane nazwiskiem kompletnego bęcwała. Nie mam zwyczaju nazywać konkretnych ludzi idiotami, ale głupota pani Joli jest tak porażająca, że nie mam żadnych w tym względzie oporów. Nie dam zarobić komuś znanemu tylko z tego, że jest znany. /I z kosmicznej głupoty, trzeba dodać./ Jedyny wyjątek - gdyby te perfumy bardzo mi się podobały, a zyski z ich sprzedaży zasiliłyby konto jakiejś konkretnej fundacji. |
||
|
|
|
|
#60 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Ale Pameli dałabym szansę. Z jej rockandrolowym zacięciem i niepokornym charakterkiem mogłaby wypuścić coś ciekawego. Może krzykliwego, ale i z biglem. Choć przypuszczam, że nie na tyle, by stało się moje. Cytat:
![]() Ogólnie zaś nie rozumiem tego szumu wokół Biebera. I nie podoba mi się ta agresja, ta moda na gnojenie go. To jest dziecko wylansowane przez marketingowców, wpuszczone w machinę produkcyjną, przerobione przez profesjonalistów na produkt. Jeśli kto nie słucha takiej muzyki, to przecież go to nie dotyczy. Ja wyłapałam istnienie tego dzieciaka po tym, jak kumpel podesłał mi Ozzy'ego, który w jakiejś reklamie mówił" Who the hell is Justin Bieber?!" I ja ogólnie mogę utożsamić się z Ozzym- niewiele mi to nazwisko mówi. Poszukałam na YT, przesłuchałam ze dwa kawałki, wiem, że nie moje i tyle. Nie przeszkadza mi. To jest produkt dla dzieci - dajmy im być dziećmi, dajmy im mieć własny gust. Wyrosną, albo nie - większośc ludzi słucha tego typu muzyki (w sensie szeroko pojętego pop) do końca życia i nie widzę powodu, by z nich szydzić. To jest istota muzyki pop - że jest popularna. Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2011-08-01 o 17:04 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Nie chialabym pachniec perfumami Pani Magdy. O perfumach Czarnej Mamby czy jak jej tam nie slyszalam nawet

) tego nie zmieni.
Gdyby ten ktoś - nie, nie osoba, do osoby to się może mieć jak pięść do oka, tylko właśnie jej medialny wizerunek-mnie denerwował - to bym zapachu nie używała. 
. Ale już z zapachem sygnowanym przez Panią Gessler, czy Czarną Mambę nie miałabym żadnego problemu. Jeden z trzech zapachów tej ostatniej nawet posiadam - został z jakichś naszych wspólnych zakupów. Tak, że mój osobisty stosunek do danego celebryty ma na pewno znaczenie, nie wpominając już o sytuacji opisanej przez Sabb. To jest poza wszelką dyskusją