mój dziwny biust - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 07:37   #31
Indios
Raczkowanie

Dot.: mój dziwny biust

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
...
Nie słuchaj tej pani wyżej
To drogie nic nie warte ... hmmm ... szajs. Rozmiarówka (w ogóle ręce mi opadają jak ludzie mówią że triumph to dobry sklep...) i jakość wołają o pomstę do nieba.

Polecam: Lingerie, Ewa Bien, wszelkie lokalne sklepiki z dostępem do prawdziwych marek bra fitterskich, z prawdziwego zdarzenia
Nie wiem jak reszta, ale Triumph ma świetne jakościowo produkty, zaopatruje się głównie w nim a staniki mimo, że niektóre kilkuletnie wciąż są jak nowe, serio polecam
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 08:11   #32
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
Nie wiem jak reszta, ale Triumph ma świetne jakościowo produkty, zaopatruje się głównie w nim a staniki mimo, że niektóre kilkuletnie wciąż są jak nowe, serio polecam
To zależy. Triumph robi od 70 dopiero staniki a ja mam 65 E i w Triumphie już np. bym niczego nie znalazła.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 09:56   #33
muszynianka
Zakorzenienie

Indios - jak nigdy nie miałaś stanika z prawdziwego zdarzenia to normalne że jarasz się triumphem
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 10:05   #34
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Indios - jak nigdy nie miałaś stanika z prawdziwego zdarzenia to normalne że jarasz się triumphem
mnie w Triumhie dobiło jedno - przymierzałam kilka staników w tym samym rozmiarze i każdy był inny - za mały, za duży, dziwny kształt miseczki, fiszbiny wżynające się pod pachę... Poszłam do E-tam, wzięłam mój rozmiar (kilka różnych modeli) i każdy leżał jakby szyty na miarę
Może przepłacam, bo za jeden stanik płacę nawet 180 zł (ale to jest jeden stanik na pół roku lub na rok), ale nie mam problemu z rozciągającymi się ramiączkami, nie wiem co to jest podskakujący biust (co szczególnie teraz jest dla mnie bardzo ważne), po prostu dobrze zrobiony stanik, dobrze dopasowany to wspaniała rzecz. Zwyczajnie nie czuję, że noszę staniki
A też mam problem z wielkością piersi bo obie się różnią, są dość małe a "szerokie".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 11:47   #35
Indios
Raczkowanie

Cytat:
czy ja się jaram? po prostu chwalę dobrą jakość.

Stary 2011-08-03, 12:15   #36
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Może przepłacam, bo za jeden stanik płacę nawet 180 zł (ale to jest jeden stanik na pół roku lub na rok), ale nie mam problemu z rozciągającymi się ramiączkami, nie wiem co to jest podskakujący biust (co szczególnie teraz jest dla mnie bardzo ważne), po prostu dobrze zrobiony stanik, dobrze dopasowany to wspaniała rzecz. Zwyczajnie nie czuję, że noszę staniki
A też mam problem z wielkością piersi bo obie się różnią, są dość małe a "szerokie".
eee, stanik za 180 zł na pół roku?
no to zdecydowanie przepłacasz, bo moje w takiej cenie regularnej też są (a skoro głupia nie jestem to wiem gdzie je kupić za 1/3 tej ceny ) mam na minimum 3 lata
no, ale w mojej szufladce jest 15 kompletów bielizny, więc nie mają się kiedy zużyć w sumie

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
czy ja się jaram? po prostu chwalę dobrą jakość.
chyba inaczej rozumiemy słowo jakość, Triumph to dziadostwo jakich mało

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2011-08-03 o 12:17
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:27   #37
atunia
Raczkowanie

jeśli dziewczyna ma pod biustem 70 to ZAWSZE odejmuje się 5 cm i zapina na zewnętrzną haftkę, jeśli stanik się rozciąga to zapinać trzeba na kolejne haftki
ja nosiłam zawsze 75 D, a cycki fruwały w cały świat, potem przytyłam i po zmierzeniu (na kafe doradzała wówczas best_bra) doszłam do 75 J/K
moje staniki kupuję tylko na pasażu w Auchanie, w innych mojego rozmiaru: nie ma (pani weźmie ten 75 D - na co ja wychodzę ze sklepu), nie produkują
więc płacę za 1 sztukę około 150 zł i traktuję jak świętość - czytaj: pranie ręczne - zawsze
nie polecam kupowania via net, każdy trzeba przymierzyć, ten sam rozmiar z innej firmy to zupełnie co innego, tabelki można miedzy bajki włożyć, bo jedna ma biust spreżysty, inna rozlane placki - jak ja
atunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 13:20   #38
karolca
Zakorzenienie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;28526871]eee, stanik za 180 zł na pół roku?
no to zdecydowanie przepłacasz, bo moje w takiej cenie regularnej też są (a skoro głupia nie jestem to wiem gdzie je kupić za 1/3 tej ceny ) mam na minimum 3 lata
no, ale w mojej szufladce jest 15 kompletów bielizny, więc nie mają się kiedy zużyć w sumie

chyba inaczej rozumiemy słowo jakość, Triumph to dziadostwo jakich mało[/QUOTE]
ale nie mówię, że stanik mam na pół roku, tylko na 3 lata nawet a jak kupię jeden na pół roku aby mieć kilka fajnych kompletów (bo to jest tak, że zawsze czegoś brakuje). Poza tym w E-tam mają fajne promocje - do jednego stanika (nawet w przecenie), tańszy jest za 50%
Ostatnio kupiłam tak dwa staniki, oba przecenione, na 100 i 60 zł. Więc nie kupić dwóch za 130?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 13:39   #39
Indios
Raczkowanie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;28526871]

chyba inaczej rozumiemy słowo jakość, Triumph to dziadostwo jakich mało[/QUOTE]

może tanie modele faktycznie

Stary 2011-08-03, 13:53   #40
atunia
Raczkowanie

Triumpha pamiętam sprzed lat (nie śmiać się) 16
dostałam wypasiony stanik do karmienia, wówczas fanaberia
i cieszyłam się jak szczerbaty do sucharów, na rynku (przeważnie "od ruskich") dostępne były sztywne namioty, po których założeniu każdy cycek "patrzył" w inną stronę, very sexy

z tego co piszecie Triumph zatrzymał się w erze małobiuściastych kobiet,
kombinują ze wzorkami i innymi cekinkami, widać nastawiają się na rynek miseczki A - C
daje to możliwość wypłynięcia na rynek niszowy innym firmom
Stary 2011-08-03, 23:38   #41
muszynianka
Zakorzenienie

na ebayu freya chodzi już od 60 zł nowa...
http://cgi.ebay.pl/Freya-Lingerie-Ri...item8bb3ed3a7e
także trzeba poznać markę i rozmiar dogłębnie i można zmawiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 14:26   #42
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez atunia Pokaż wiadomość
jeśli dziewczyna ma pod biustem 70 to ZAWSZE odejmuje się 5 cm i zapina na zewnętrzną haftkę, jeśli stanik się rozciąga to zapinać trzeba na kolejne haftki
ja nosiłam zawsze 75 D, a cycki fruwały w cały świat, potem przytyłam i po zmierzeniu (na kafe doradzała wówczas best_bra) doszłam do 75 J/K
moje staniki kupuję tylko na pasażu w Auchanie, w innych mojego rozmiaru: nie ma (pani weźmie ten 75 D - na co ja wychodzę ze sklepu), nie produkują
więc płacę za 1 sztukę około 150 zł i traktuję jak świętość - czytaj: pranie ręczne - zawsze
nie polecam kupowania via net, każdy trzeba przymierzyć, ten sam rozmiar z innej firmy to zupełnie co innego, tabelki można miedzy bajki włożyć, bo jedna ma biust spreżysty, inna rozlane placki - jak ja
Nie zawsze. Staniki np. od Ewy Michalak są szyte zgodnie z prawidłowymi obwodami- ja mam 72 cm pod biustem a większość Effunaików była na mnie idealna, bardzo ścisła ze swym obwodem 70cm. Wiadomo, każdy jest inny- bodajże w Onyxa weszłam w 65. Warto zainwestować w stanik z porządnego materiału, który mało się rozciągnie po praniu a miseczka nie odkształci. Ja polecam właśnie plunge od Ewy Michalak, gdyż ładnie zbierają biust do środka.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 15:14   #43
karolynka90
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;28572757]Nie zawsze. Staniki np. od Ewy Michalak są szyte zgodnie z prawidłowymi obwodami- ja mam 72 cm pod biustem a większość Effunaików była na mnie idealna, bardzo ścisła ze swym obwodem 70cm. Wiadomo, każdy jest inny- bodajże w Onyxa weszłam w 65. Warto zainwestować w stanik z porządnego materiału, który mało się rozciągnie po praniu a miseczka nie odkształci. Ja polecam właśnie plunge od Ewy Michalak, gdyż ładnie zbierają biust do środka.[/QUOTE]
Zgadzam się. Ja przy 64-65 pod biustem noszę 65 z Effuniaków.
Stary 2011-08-06, 18:03   #44
atunia
Raczkowanie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;28572757]Nie zawsze. Staniki np. od Ewy Michalak są szyte zgodnie z prawidłowymi obwodami- ja mam 72 cm pod biustem a większość Effunaików była na mnie idealna, bardzo ścisła ze swym obwodem 70cm. [/QUOTE]

Oki brałam pod uwagę większość cyckonoszy, które jednak się rozciągają dlatego pisałam o zmniejszeniu obwodu
nie miałam przyjemności z Panią Ewą ale wszystko przede mną
a podacie dziouszki stronę www? uprzejmie proszę
Stary 2011-08-07, 00:08   #45
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez atunia Pokaż wiadomość
Oki brałam pod uwagę większość cyckonoszy, które jednak się rozciągają dlatego pisałam o zmniejszeniu obwodu
nie miałam przyjemności z Panią Ewą ale wszystko przede mną
a podacie dziouszki stronę www? uprzejmie proszę
http://www.ewa-michalak.pl/
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 07:10   #46
atunia
Raczkowanie

Demi ślicznie Ci dziękuję

no nie powiem wpadło mi w oko kilka fikuśnych wzorów, np taka czerwona panterka ale ceny tez fikuśne nawet końcówki kolekcji mają zwykłe ceny
najbliżej mam sklepu w Częstochowie, a jakby ceny troszku spadły to i na kolanach bym poszła
Stary 2011-08-07, 08:37   #47
muszynianka
Zakorzenienie

Ceny nie spadną, raczej, tyle kosztuje dobry biustonosz właśnie. I posłuży na lata.
Nie wiem ile staników z h&m kupuje przeciętna kobieta, powiedzmy że trzy w ciągu roku - każdy po 39 zł, to już wartość porządnego biustonosza.
Stary 2011-08-07, 08:41   #48
zzzielona
Wtajemniczenie

Dlaczego uważasz, że ktoś na Ciebie dziwnie spojrzy? Gdzie? W sklepie? Bez przesady... Idź do sklepu, gdzie panie pomagają w dobraniu odpowiedniego rozmiaru i po problemie .
Stary 2011-08-07, 09:06   #49
platekrozy
Zakorzenienie

Pół życia każdy mi gadał,że noszę B,jak kupowałam w LA Vantil i innych tego typu znających się Okazało się,że noszę D,więc naprawdę możesz się zdziwić

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości