![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chcę mieć w końcu... prawidłową wagę!!
Mądra wypowiedź sjeeny. Myślę, że przyjdzie taki czas kiedy nabierzesz determinacji. Na pewno każda z wypowiadających się tu, nie tak od razu zaczęła się odchudzać. Mi też było ciężko, tak naprawdę potrzebowałam ponad dwóch lat za wzięcie się za siebie. Koledzy mówili, że nie jestem gruba, ale było mi źle z odstającymi boczkami i 62cm w udzie (po ojcu ogólnie kawał ze mnie babska z tendencją do tycia). Chciałam mieć jak w 6 klasie pięknie wyrzeźbioną sylwetkę: (biegałam codziennie po 6,7 km, ćwiczyłam a6w, kręciłam hula-hopem, rozciągałam się) płaski brzuszek z dwoma wyrysowanymi kreskami, jędrny biust, odstający tyłek, wyrzeźbione nogi. Niestety 1/2 gimnazjum przyszedł czas, że się roztyłam, porobiły mi się rozstępy na biuście, boczkach i udach, tyłek się poszerzył, uda mi się rozbudowały i pojawił się tłuszcz. W ciągu niecałych 3 lat przytyłam 15 kg. Prawie ryczałam kiedy przymierzałam 8 par spodni w sklepie i tylko raniły mi nogi, bo nie mogły mi wejść nawet na tyłek...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
przyznaje, ze nie czytalam wszystkich wpisow tylko Twoj post
![]() ![]() ALE NIE DUKAN, BLAGAM nie mozesz jesc samego bialka, a witaminy rozpuszczalne w tluszczach? a wapn wchlaniajacy sie do organizmu tylko z tluszczem? a co jak bedzie jojo? najlepiej jedz to co zwykle, ale mniej. Zmien nawyki zywieniowe na lepsze i juz przy tych zmianach zostan...To gwarantuje trwaly sukces! Pozdrawiam ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-05 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Piękne podejście! Zrobisz to dla siebie!!!!!!! Brawo!!
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Kasiu! Jak Ci idzie?
![]()
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Kasiek_m Czas edycji: 2011-08-30 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
![]() powoli, powoli i waga będzie coraz mniejsza! 3maj się nam! I wielki wielki plus że zrezygnowałaś z diet wątpliwych i zdrowo jesz! do Trójmiasta? ![]() Może się spotkamy na jakimś fitnessie przypadkowo hihi
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-08-07 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Cześć, jestem nowa i od razu rzucam się do Was z płaczem, bo nie wiem, co mam robić.
![]() Mam 21 lat, duży brzuch, duże uda, BMI 26,1 i czuję się źle w swoim ciele. Czytam wiele for na temat odchudzania, ale nigdzie nie znalazłam informacji, które rozwiązałyby mój problem. A brzmi on tak: Jestem niepełnosprawna. Stopień lekki, ale dolegliwości uciążliwe. Większy wysiłek jest dla mnie niewskazany przez współistniejącą wysoką wadę wzroku i wadę serca. Przez wadliwe więzadła mam stale zapalenia w kostkach, nadgarstkach (puchnę i nie daję rady nawet pisać), w plecach trzaska mi tak, że ledwo chodzę po jakiejś wycieczce, tańcu czy innych cudach. Jak mam ćwiczyć? Głupie brzuszki w naprawdę wyważonych ilościach sprawiają, że rano nie mogę wstać. Jeśli nie ćwiczę, nie biegam z ciężkimi siatami itd wszystko jest w miarę ok i funkcjonuję normalnie, ale w ten sposób na pewno nie schudnę. Doradzano mi basen, a tu kolejna niespodzianka: nie mogę nosić soczewek kontaktowych, a bez nich na basenie jestem totalnie ślepa i wcale nie przesadzam. Po wizytach na basenie, podczas których pilotowała mnie koleżanka miałam silne zawroty głowy (pewnie efekt przestawienia się na inne pomoce okulistyczne) i byłam mocno osłabiona. Chodzenie na basen i nie robienie tam niczego prócz machania nogami i wiszenia w miejscu to chyba kolejny bezsens. Czy samą dietą mogę osiągnąć cokolwiek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
ah, cudownie, to jest jedna z tych diet, które dobijają mnie finansowo. na studenckim wikcie marzę o tym, żeby przeżyć (szkoda że to się na figurze nie odbija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Pantha a spacery?
dieta mżwr- tu niestety jeśli brak sportu to licz kalorie. Policz jakie jest twoje dzienne zapotrzebowanie i stopniowo obcinaj kalorie plus godzinne-półtoragodzinne spacery. A może spacer połączyony z marszem? Skoro są marszobiego to czemu by i nie spaceromarsze ![]() a co do diet to wierzę i wyznaje tylko mżwr po licznych błędach przetestowanych na własnej skórze
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Czekoladoholik
|
Nordick walking , dzięki kijką odciążamy stawy , dobry jeżeli intensywny wysiłek odpada.
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Myślę że mogłabyś trochę milej odnieśc się do osoby, która chciała Ci pomóc. Mniej sarkazmu.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
little.b.blue a co to za wąty ma piernik do wiatraka?
przecież nie pisała tego do Ciebie, więc jaki masz problem by się wtrącać? Dziobaczka nie napisała nic i tylko ona miałaby prawo zwrócić uwagę jeśliby to ją ewentualnie uraziło(lub moderator jeśli ktoś napisałby coś obraźliwego) więc po co tutaj robisz za adwokata, który nie jest potrzebny? ![]()
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-08-08 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A napisałam bo zwyczajnie razi mnie takie zachowanie na forum.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-08-08 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Wzruszająca jest twoja troska o innych. Sarkastycznie wypowiadam się w tym wątku o własnej osobie. Tylko ciebie jakoś to zabolało. Z tego co wiem moderatorzy kontrolują wypowiedzi chociażby pod względem nienawistnych postów, ale przecież ty wiesz lepiej. Tak się składa, że moje wypowiedzi, jako nowej na tym forum są najsilniej przepuszczane przez taką maszynkę.
A wracając do bardziej merytorycznej dyskusji: nordic walking biorę od przyszłego semestru jako wf na studiach, może to jakoś wspomoże. Spacery zaliczam na uczelnię i praktyki, tramwaj dawno poszedł w odstawkę. Podobno sok żurawinowy jest paskudny w smaku, ale jakoś przeżyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
.
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ej dziewczyny, po mnie to spłyneło, więc olejcie temat, kazdy ma swoje racje a ten post nie zrobił na mnie wrażenia. Nie zwracam uwagi na takie pierdoły, nie denerwuje sie głupotami. Szczerze? MAm to dupci:P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Dziobaczka Czas edycji: 2011-08-08 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Kasiek trzymam kciukasy z całych sił i będę zaglądać
![]() moja pierwsza dietka udała się dzięki nie jedzeniu słodyczy a potem już samo poszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A mnie razi to ze ktoś się czepia dziewczyny która wyraziła swoje zdanie i ją poprawia
Kasiaaa! i jak idzie?
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Kasiek_m Czas edycji: 2011-08-30 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Trudno. Mówi się coco dżambo i do przodu!
![]()
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Słyszałam dużo dobrego o tej diecie, poczytam też bo kilka kilo zgubić wypada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() Nie mam wielkich wymagań ani problemów z waga przy wzroście 160 ważę 59 kg, mam 23 lata teoretycznie jakimś tam waleniem albo morsem nie jestem ale u mnei problem polega na tym że tłuszczyk odkłada się bardzo nieregularnie.. tworzą się jakieś "straszne boczki" moja idelana waga jakieś 2 lata temu wynosiła 51 kg , troszkę się zaopuściłam ale staram się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jesli pozwolisz Kasiu chetnie sie przylacze do wspolnego odchudzania. Dokladnie rok temu odchudzalam sie z pomoca dziewczyn z innego watku, niestety chyba juz tam nikt nie zaglada ![]() Przyznaje sie z gory... uprawiam wyczynowo lezenie na kanapie, jestem mistrzynia we wmawianiu sobie, ze jeden batonik wiecej w moim zyciu niewiele zmieni (czasami 2-3 dziennie ![]() Tak wiec potrzebuje Was dziewczyny, zebym od czasu do czasu mogla sie wyspowiadac. Potrzebuje kopniaka i kilku ostrzejszych slow, za kazdego zjedzonego zelka i czekoladke. Nie planuje jakiejs konkretnej diety... Poprostu mam zamiar wsluchac sie w swoj organizm... Bede miala ochote na rybe, zjem rybe itd. Oczywiscie zasady jakies musza byc... tak wiec 5 regularnych posilkow, zero slodyczy (jestem potwornym lasuchem na slodycze... one do mnie mowia ![]() Bardzo imponuje mi to, ze niektore dziewczyny potrafia miesiacami, latami wytrwac na diecie i sama tez chcialabym byc taka uparta, ale chyba jestem dla siebie zbyt poblazliwa... Pozdrawiam i przyzekam nie pisac wypracowan w kolejnych postach. P.S. Mam 28lat, 163 cm wzrostu i aktualnie 75,8kg... chcialabym miec 65kg... a jak udaloby sie jeszcze mniej...mrrrrr....
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tyłek ktoś Ci chociaż raz ktoś porzadnie przylał? ![]() Batoników wcale chyba,że będą domowej roboty Pajaca na sprężynie proszę przykleić mocnooo klejem żeby motywacja się nie chwiała Wyczynowe leżenie na kanapie zamieniamy na basen,fitness czy biegi Rano wstajemyyyyyyyyyyy i ćwiczymyyyyyy Idąc na pizze może i jesteś piękna ale wracając z niej już nie bo twój organizm jest pełen tłuszczu i pustych kalorii- zamawiamy coś pysznego i zdrowego i wracając tez wtedy jesteśmy piękne TŻtowi mówimy : smacznego kochanie sam sobie jedz te świntwa i wyciągamy zdrowe żarełko Co do słodyczy też do mnie mówiły ale im gęby zakneblowałam i zasmakowałam w zdrowych słodkich owsiankach, ciastach pełnoziarnistych, muffinach pełnoziarnistych, zdrowych galaretkach , kisielach domowym budyniu Spróbuj zgrzeszyć a ja i tak będę o tym wiedziała i wyjde z twojego kosza do prania czy z lodówki żeby Cię pogonić dookoła bloku! ![]()
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-08-14 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś mistrzem motywacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
f_ola ... ja sie ciebie boje... i bede biegac
![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
mnieee? ![]() a podobno mam wygląd niewiniątka ać aniołek ze mnie ![]() Dieta utrzymana? Ćwiczenia zaplanowane? ![]() Pamfilka też Cię lubie ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Zaplanowalam, ze bede sie wazyc przez pierwsze 2 tygodnie co 3 dni, bo na poczatku powinnam szybciej tracic na wadze, a pozniej juz tylko raz w tygodniu... w poniedzialki, zeby przez weekend miec wieksza motywacje do trzymania sie z daleka od restauracji.
f_ola wlasnie gotuje piersi z kurczaka na jutrzejszy lunch i na dzis wieczor zaplanowalam intensywne cwiczenia we dwoje ;P Tysz ciem lobiem :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.