Kac moralny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 12:07   #31
bluebluesky
Zakorzenienie

Dot.: Kac moralny

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Kurde, ja planuje dzisiaj nawalić się jak działo Navarony Mam nadzieję, że mój TŻ się na mnie nie obrazi

Autorko, facet tobą manipuluje jak miło. Masz prawo do jednorazowego wyskoku, nic złego nie zrobiłaś, no może to rzyganie do auta faktycznie nieciekawe, ale kurde, ja mojemu kiedyś obrzygałam nowe buty, a on tylko martwił się, czy nic mi nie jest

Więc nie powinnaś się go bać, a już w ogóle wmawianie ci,że stłuczka jest twoją winą to jakieś chamstwo, wyśmiałabym go, że stłuczka jest winą nieumiejętnego kierowcy (z jednej, albo z drugiej strony) a nie pijanego pasażera, który na dodatek wcześniej wysiadł... Bezczelny ten facet, kopnęłabym go w tyłek
Zgadzam sie z kazdym slowem, a szczegolnie z pogrubionym. Nie przepraszaj za to i nie bierz absolutnie winy na siebie, sam sobie jest winny, skoro z tak blachego powodu, nie umie sie skupic na prowadzeniu samochodu.
Stary 2011-08-04, 12:37   #32
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Przestan dzwonic i przepraszac, bo tylko udowadniasz mu tym, ze ma racje twierdzac, ze jestes winna, a nie jestes. Zycie - zdarza sie! Mi sie kiedys dokladnie to samo zdarzylo co i Tobie jak mialam 19 lat.. w dodatku zwyzywalam mojego eks wtedy najgorszymi epitetami jakie chyba sa mozliwe.. a na nastepny dzien bylam cala czerwona ze wstydu jak do mnie przyjechal.. najciekawsze bylo to, ze dostalam wtedy bukiet roz do tej pory nie wiem za co.. chyba za to, ze mu cale auto obrzygalam

p.s. nie dzwon, nie pisz - sam zadzwoni.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2011-08-04 o 12:39
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:16   #33
Clemence
Zakorzenienie

Haha.Jak dla mnie to on powinien mieć kaca moralnego piłaś w końcu z jego powodu przypominam... więc sam jest sobie winny

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:18   #34
KarolinaK
Zakorzenienie

Idz na dluzszy spacer zeby uwolnic sie od tych procentow i odespij. Bo te wszystkie straszne mysli to przez wczorajszy alkohol.

Gwarantuje ze jutro bedzie duzo lepiej i wszystko wyda sie duzo latwiejsze

PS W sumie to on powinien Cie wspierac w takim momencie a nie pograzac. "Prawdziwych Tz'ow poznajemy w biedzie"

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2011-08-04 o 13:31
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 13:28   #35
Diversification
Rozeznanie

Jesteś dorosła, więc masz prawo się upić. Twojemu Tż nigdy się to nie zdarzyło? Nie dramatyzujmy, alkohol jest dla ludzi, a że czasem zdarza się go przedawkować to są skutki, jakie są.

Co powinnaś zrobić? Przede wszystkim, ulecz swojego kaca (i nie mam tu na myśli kaca moralnego), a potem spróbuj się skontaktować z Tż. Jeżeli nadal nie będzie odbierał telefonów to odpuść, daj mu ochłonąć. Przecież nie popełniłaś zbrodni, żeby miał się obrażać na śmierć i życie. Po prostu go poniosło, więc daj mu czas, niech przetrawi tę sytuację.

A, i nie przejmuj się tak bardzo. Pocieszę Cię, bo ja też kiedyś zwymiotowałam mojemu Tż w aucie, ale było minęło, nadal jesteśmy razem.

A spóźniającym okresem też się nie martw. To pewnie wynik stresu!

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Edytowane przez Diversification
Czas edycji: 2011-08-04 o 13:30
Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 16:30   #36
brizoo
Raczkowanie

Nie jest to sytuacja tragiczna, faktycznie, nie przejmuj się tak i uspokój... Wszystko będzie w porządku
brizoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:30   #37
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez bottleofjuice Pokaż wiadomość
w koncu sam zadzwonił... moja wina, bo go zdenerwowałam tym, ze sie upiłam. nic tylko sie powiesić ;/
nie daj robic z siebie podnozka. to nie twoja wina, ze facet mial stluczke. i kazdemu moze sie zdarzyc spicie. jesli to pierwsza taka akcja w twoim przypadku to tym bardziej nie musisz sie przejmowac.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:13   #38
Iskra14
Zakorzenienie

Co za gnojki chodzą po tym świecie bezczelny typ. Nie daj się wpędzić w poczucie winy. Z moim poprzednim TŻem też tak miałam. Nie dość, że wiecznie odwracał kota ogonem i wychodziło, że moja wina to jeszcze jak już mi wmówił to strzelał focha. Olej padalca, bo szczęśliwa to z nim nie będziesz jest naprawdę całe mnóstwo fajnych porządnych facetów takich, jak pisała jedna z dziewczyn: nawet jak mu nowe buty obrzygasz to powinien się martwić o to jak się czujesz a nie przejmować butami o ile oczywiście jest to taki jednorazowy wyskok jak w Twoim przypadku. Trzymaj się
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:25   #39
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sissi7 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim uspokój się. Nic sie nie stało, każdemu zdarza się upodlić .
nooo.

tak,jak dziewczyny mówią,przeprosiłaś i wystarczy ,nie upakarzaj się bardziej.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:45   #40
suszarka
Buc

gdybym ja tylko takie kace moralne przeżywała.
Stary 2011-08-05, 02:21   #41
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
Napisane przez bottleofjuice Pokaż wiadomość
w koncu sam zadzwonił... moja wina, bo go zdenerwowałam tym, ze sie upiłam. nic tylko sie powiesić ;/

Yyy.. ? Jak niby Twoja wina ? Koleś ma swój mózg, prawda ? Więc nie daj sobie wkręcić, że to przez Ciebie miał tą stłuczkę :/ Chce abyś poczuła się winna i tyle.

Każdemu może się zdarzyć, człowiek niestety nie jest idealny.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 17:39   #42
Panna_Prym_
Raczkowanie

Oj dziewczyno, ja gorsze rzeczy robiłam po pijaku, niestety w obecności mojego (teraz już ex) faceta. Zawsze było mi wstyd, zawsze przepraszałam milion razy. Każdemu zdarzy się upić, trudno. Następnym razem trzeba się bardziej pilnować i tyle.
Stary 2011-08-05, 18:00   #43
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie zrobiłaś kompletnie nic złego, a facet po prostu lubi na Ciebie zwalać winę (przykład ze stłuczką), obrażać się przy każdej okazji i na dodatek jak sama mówisz olewa Cię (z kolegami się spotkał, ale już towarzyszyć Ci na imprezie , to nie mógł). Upicie się to jeszcze nie przestępstwo, nie robisz tego przecież nagminnie, facet powinien się zachować inaczej.
Stary 2011-08-05, 18:03   #44
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
OLAĆ????

Po prostu się upiłaś i tyle.
Wlacha. Nic zlego. To,co faceci robia dosc regularnie z kumplami Jak dla mnie nic sie nie stalo wielkiego, facet reaguje histerycznie..

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna_Prym_ Pokaż wiadomość
Oj dziewczyno, ja gorsze rzeczy robiłam po pijaku, niestety w obecności mojego (teraz już ex) faceta. Zawsze było mi wstyd, zawsze przepraszałam milion razy. Każdemu zdarzy się upić, trudno. Następnym razem trzeba się bardziej pilnować i tyle.
Albo nie pic w towarzystwie ludzi, ktorzy sie nawzajem nakrecaja i podgladaja, ile kto wiecej pije

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 22:12   #45
TmargoT
Zakorzenienie

ciekawe ile głosów oburzenia na faceta byłoby ,gdyby dziewczyna napisała odwrotną sytuację.
mieli pogada c o problemach,ale zamiast się spotkać on poszedł i spił się do bólu...
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 22:15   #46
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ciekawe ile głosów oburzenia na faceta byłoby ,gdyby dziewczyna napisała odwrotną sytuację.
mieli pogada c o problemach,ale zamiast się spotkać on poszedł i spił się do bólu...
- poczytuję wątek i to samo chodzi mi po głowie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 12:00   #47
rzapek
Zakorzenienie

no tak, ale chodzi o to, ze to byl jej pierwszy raz, a facet sam popija czesto, wiec puszczajac focha i zwalajac wine na stluczke na nia - zachowal sie jak hipokryta

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 12:37   #48
loleklolkowata
Przyczajenie

facet powinien zaopiekować się i pomóc Ci jeżeli coś złego się dzieje a nie strzelać focha. to działa w dwie strony. każdemu się zdarza przesadzić z alkoholem, nie ma powodu do wstydu
loleklolkowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości