Nasze dziwne pomysły i przyzwyczjaenia w kuchni. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 09:31   #31
gloria81
Rozeznanie

Dot.: Nasze dziwne pomysły i przyzwyczjaenia w kuchni.

A próbowałyście placków ziemniaczanych z musztardą? Polecam!
gloria81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 09:38   #32
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Doris jak robisz to spaghetti z cynamonem?
Normalnie . To było tak: ślepawa z natury Doris (i roztrzepana, bo często nie czyta etykiet, tylko łapie za znajomo wyglądające opakowanie, które niekoniecznie okazuje się tym, czym myślała, że jest - nagminnie myli sproszkowaną paprykę ze sproszkowanym chili - różnica w ognistości potrawy spora ) robiła spaghetti - mięsko mielone wesoło się smażyło, do tego dodała czosnek, inne fajne przyprawy, pomidorki, zdaje się, że oliwki, bo lubi kombinować. Całość się podduszała (dobre spaghetti to długo gotowane spaghetti) i pomyślała "a jeszcze pieprzu dodam". Złapała opakowanie, zaczęła beztrosko sypać przyprawę do gara (naprawdę gara, bo spaghetti miało jeść 10 zaproszonych na urodziny osób). Nagle zamarła - w ręku trzymała opakowanie z cynamonem, a nie pieprzem. Myślała, że już po niej, bo przecież to będzie niejadalne. Spróbowała i okazało się, że smak jest ciekawy, oryginalny i jak najbardziej da się to zjeść (dodała jeszcze curry, nieco więcej czosnku, aby było bardziej na indyjską modłę). Można to podawać zarówno z makaronem, jak i ryżem, modyfikować skład. Nie dla każdego - części osób bardzo smakowało, kilka powiedziało, że woli tradycyjną wersję, ale wszyscy zjedli. Od tego czasu Doris kilkukrotnie robiła taką wersję sosu pomidorowego z mięsem.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:39
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 10:50   #33
201605041146
Konto usunięte

jak większość tez muszę mieć herbatę w kubku, w szklance mi tak nie smakuje jak w kubku, a w filiżance pije herbatę wtedy jak mi się okres zbliża i chce sobie dogodzić

uwielbiam kanapki z serem żółtym i z ogórkiem kiszonym albo ser żółty z musztardą albo kromka z masłem i pokrojonym czosnkiem albo kromka z masłem i nutella, z masłem i pasztetem różne różności

wszystko mogłabym jeść z sosem czosnkowym

kiedy coś zamierzam kroić na desce do krojenia pod deskę rozkladam ścierkę bo zawsze robię bałagan jak coś robię

ostatnio do wszystkiego dosypuję przyprawy włoskiej, nawet jak robię chleb muszę odrobinę wsypać

jak robię sałatkę lubie mieć wszystkie składniki w osobnych naczyniach

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:53
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 11:34   #34
joannaszymanska99
Raczkowanie

GG do joannaszymanska99 Send a message via Skype™ to joannaszymanska99

Ja tajk samo robiąc ciasto, jajka najpierw osobno wlewam do msieczki, a potem do makutry lub do naczynia, w którym robię ciasto, ostatnio nie piję mocnej herbaty i saszetkę wsadam do szklanki, którą jeszcze raz lub dwa razy używam.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Też wszystko piję w kubkach
joannaszymanska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 12:20   #35
ta_iwona
Rozeznanie

Doris uwielbiam cynamon, więc może wypróbuję

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
uwielbiam kanapki z serem żółtym i z ogórkiem kiszonym albo ser żółty z musztardą
A ja znowu z serem żółtym i keczupem

poza tym świeży chleb, prosto z piekarni jem właściwie tylko z masłem
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 13:53   #36
201605041146
Konto usunięte

z serem i keczupem to oczywista na dodatek daje do mikrofali żeby się roztopil i byll taki ciągnący mmmmm... pyyycha
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 15:54   #37
mar_ti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Moim przyzwyczajeniem jest to, że do prawie wszystkiego co gotuję dodaję pietruszkę suszoną. Nie ważne czy to sos, zapiekanka, ryba, mięso itd.
może masz w sobie gruzińską krew? Ja właśnie wróciłam z wakacji w Gruzji - 90% potraw zawiera tony (co prawda świeżej) pietruszki
mar_ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 16:05   #38
mar_ti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Harmonia Pokaż wiadomość
też jem placki z cukrem (swoją drogą-uwielbiam), ale właśnie wielu ludzi się dziwi, jak o tym mówię
a ja odkryłam, że wielu ludzi się dziwi. że jem kanapki z serem żółtym i dżemem a mnie się to zawsze wydawało normalne ;D
mar_ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 18:33   #39
sandrina
Zadomowienie

Jak robię jajecznicę / sadzone/ciasto każde jajko wybijam na spodeczek, wącham i dopiero potem wrzucam na patelnię czy do miski (postępuję tak z każdym jajkiem)

Mam kilka różnych misek w kuchni - metalowa do ucierania ciasta, szklana - do piany z białek i kremów, żółta plastikowa do warzyw i zielona plastikowa do owoców. Ponadto strasznie mnie wkurza, gdy ktoś użyje daną miskę niezgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie sypkie produkty trzymam w szczelnie zakręconych słoikach a przyprawy w mini słoiczkach po koncentracie pomidorowym. Nie umiem użyć przyprawy bezpośrednio z papierowej torebki albo wsypię jej za dużo albo za mało.

podobnie jak Doris myję ręce po niemal każdej czynności w kuchni

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-08-18 o 18:36
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:09   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Jak robię jajecznicę / sadzone/ciasto każde jajko wybijam na spodeczek, wącham i dopiero potem wrzucam na patelnię czy do miski (postępuję tak z każdym jajkiem)
(...)
podobnie jak Doris myję ręce po niemal każdej czynności w kuchni
Z tymi jajkami to macie bardzo dobre przyzwyczajenie (macie, bo już kilka osób o tym tutaj wspomniało), wcale nie dziwne. Sama muszę wyrobić sobie ten odruch, bo przecież wystarczy jedno zepsute jajko, aby zepsuć np. ciasto, które się przygotowuje. A ja często wbijam bezpośrednio do potrawy / na patelnię (odpukać - zawsze mam szczęście, że jajka są świeże, ale jednak...).

Fajnie, że nie tylko ja tam mam z tym myciem dłoni. Ja po prostu nie umiem wytrzeć w ściereczkę, jak niektórzy. Muszę obmyć wodą i dopiero mogę działać dalej.

Jeżeli chodzi o ketchup to jeszcze coś mam:
Czasami jak już nawet zjem, to wylewam sobie jeszcze trochę ketchupu na talerz i zajadam (zamiast łyżeczki posługuję się palcami). Normalnie mogłabym pracować jako tester ketchupów. Ale kupuję tylko te porządne, bez konserwantów, robione z dużej ilości pomidorów.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-08-18 o 19:12
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:09   #41
imbryka
Rozeznanie

-wodę piję ze szklanek, a kawę, herbatę i resztę pijam w kubkach, najchętniej o jednolitym kolorze
-grahamki podgrzewam na patelni do naleśników
-mam ulubioną łyżkę do jogurtu
-nie przyprawiam jajecznicy (czasem jedynie pietruszką, czy bazylią jeśli robię z pomidorem), zazwyczaj robię ja jedynie z jakimiś warzywami na patelni nieprzywierającej
-owsianki robię tylko w rondelkach (nie lubię nawet mleka podgrzewać w małym garnku)
-placki ziemniaczane jem z cukrem i śmietaną
-mam wstrętny nawyk wyjadania musli i płatków z opakowania, przyłaże do kuchni, wsadzam łapę do puszki i ciężko mi się później oderwać od takiego podjadania

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:30   #42
Nanetka26
Raczkowanie

- do owsianki i jogurtów ulubiona łyżeczka i miseczka (jak widzę nie jestem sama )
- 'obskubuję' ciasta z kruszonki tak wiem, że to nieładnie
-do każdego napoju mam swój kubek, np kawa w zielonym, herbata w niebieskim
-wszystko co można jem z ketchupem
-mam fioła na punkcie przypraw i aromtaów- kupuję wszystkie jakie spotkam
- muszę mieć pełne półki w lodówce tzn nie lubię totalnej pustki
-do niedawna pieczywo jadłam tylko w postaci tostów, świeżego nie zjadłam nawet do zupy/sałatki
- średnio na 10 przejść obok lodówki 8 razy zatrzymam się i ją otworzę aby coś 'ugryźć'
-zawsze w kuchni muszę mieć jabłka

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:48   #43
Pingwineczka
Zadomowienie

Też nie lubię pustki w lodówce. I muszę też mieć zawsze zapas mięcha w zamrażarce (i jakichś mieszanek warzywnych).

Za keczupem nie przepadam, ale mogłabym do wszystkiego dodawać majonez Razowiec z żółtym serem i majonezem mogłabym jeść tonami

Nie umiem zjeść posiłku bez mięcha, nawet jak zjem kawał ciacha to zaraz mnie kusi żeby zagryźć plasterkiem schabu czy czegoś podobnego. Totalny mięsożerca ze mnie.

Mam zwyczaj wąchać wszystko co świeżo otworzę, fajnie to wychodzi jak wsadzę nos w słoiczek chrzanu albo pieprzu

Małżeństwo to związek dwojga ludzi,w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż
Pingwineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 20:49   #44
ta_iwona
Rozeznanie

O, a ja jeszcze lubię podjadać surowe ciasto, kruche głównie
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 20:56   #45
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
-wodę piję ze szklanek, a kawę, herbatę i resztę pijam w kubkach, najchętniej o jednolitym kolorze
-grahamki podgrzewam na patelni do naleśników
-mam ulubioną łyżkę do jogurtu
-nie przyprawiam jajecznicy (czasem jedynie pietruszką, czy bazylią jeśli robię z pomidorem), zazwyczaj robię ja jedynie z jakimiś warzywami na patelni nieprzywierającej
-owsianki robię tylko w rondelkach (nie lubię nawet mleka podgrzewać w małym garnku)
-placki ziemniaczane jem z cukrem i śmietaną
-mam wstrętny nawyk wyjadania musli i płatków z opakowania, przyłaże do kuchni, wsadzam łapę do puszki i ciężko mi się później oderwać od takiego podjadania

W jakim celu podgrzewasz grahamkę? Trochę dziwne pytanie.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 21:11   #46
Paprykowa89
Raczkowanie

Mój tata uwielbia spaloną cebulę... Zawsze musi być taka z puree i w pierogach - ble, niezdrowe fuj.
Moja mama zawsze je najpierw drugie a później pierwsze danie.
Ja lubię chleb z nutellą i dżemem, a moja koleżanka je pierogi ruskie z magą.
Do wszystkiego daję Kucharka, a moja mama nie uznaje pieprzu w kuchni.
Do sosów dodaję serki topione a gdzie tylko mogę ketchup, majonez i czosnek
Często gotuję makaron, jajka i inne od zimnej wody
Paprykowa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:16   #47
joannaszymanska99
Raczkowanie

GG do joannaszymanska99 Send a message via Skype™ to joannaszymanska99

Ja jak podgrzewam bułki w piekarniku, to wcześniej skrapaim je lekko wodą, jak idę do kuchni to zawsze coś podjadam z lodówki tak samo jest z płatkami i muesli w spiżarni.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Tak samo to podjadam Nutellę lub masło orzechowe
joannaszymanska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:01   #48
patusia_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
kromka z masłem i pokrojonym czosnkiem

wszystko mogłabym jeść z sosem czosnkowym
Też tak jadam, w ogóle uwielbiam czosnek. Raz mój brat był na mnie wściekły bo go nie uprzedziłam że dałam do sosu pomidorowego prawie całą główkę czosnku, a szedł na randkę

A uwielbiam jeść pierogi z mięsem polane ketchupem

patusia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:07   #49
anniaa

- oj tak czosnek mogłabym do wszystkiego dodawać.
- wszystkie płynne potrawy jadam w ulubionej misce
- masło orzechowe zawsze wyjadam łyżeczką

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:26   #50
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
W jakim celu podgrzewasz grahamkę? Trochę dziwne pytanie.
Niby nie do mnie ale ja też bułki przygrzewam Na takim tosterze do wyskakujących tostów, ma takie rusztowanie, na którym można położyć bułkę.
Podgrzewam, bo ciepłe są o wiele lepsze, takie jak od razu z piekarni-chrupiąca skórka i wilgotniejszy środek

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 10:17   #51
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Niby nie do mnie ale ja też bułki przygrzewam Na takim tosterze do wyskakujących tostów, ma takie rusztowanie, na którym można położyć bułkę.
Podgrzewam, bo ciepłe są o wiele lepsze, takie jak od razu z piekarni-chrupiąca skórka i wilgotniejszy środek
Myślałam, że raczej w celu odświeżenia bułki, a nie, żeby była ciepła. Mi by się nie chciało.

Ja pierogi ruskie jem często z keczupem. Nie uwielbiam jakoś specjalnie "ketszupu" ale pierogi z nim są dobre.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 13:01   #52
Puszek123
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Moim dziwactwem jest to, że uwielbiam kolekcjonować rozmaity sprzęt kuchenny. Najczęściej go nie kupuję, tylko biorę udział w konkursach. Wygrałam w ten sposób już na prawdę sporo sprzętu i przypraw. Teraz szykuję się do konkursu b-together Bacardi, bo można tam wygrac między innymi cooler, łyżkę barmańska i szczypce do lodu, a tego jeszcze brakuje w moim wyposażeniu
Puszek123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 18:37   #53
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Myślałam, że raczej w celu odświeżenia bułki, a nie, żeby była ciepła. Mi by się nie chciało.

Ja pierogi ruskie jem często z keczupem. Nie uwielbiam jakoś specjalnie "ketszupu" ale pierogi z nim są dobre.
Czasem też dla odświeżenia, ale ja się już tak przyzwyczaiłam, że zimne bułki mi nie smakują To nie zajmuje dużo czasu, stawiam bułkę na toster i w tym czasie kroję np. pomidory, ser, jak skończę to bułka jest ciepła

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 12:32   #54
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
a z tymi plackami ziemniaczanymi z cukrem to mnie zaskoczyłyście! ja tylko ze śmietaną albo twarogiem z cebulą
Teraz Ty mnie zaskoczyłaś Nigdy nie jadłam ani ze śmietaną (ble..) ani z twarogiem i cebulką (to muszę spróbować) - zawsze tylko z cukrem, lub jakimś sosem mięsnym czy grzybowym.

Cukier dodaje zawsze do mizerii i sałaty z jogurtem (mizeria u mnie też tylko z jogurtem- śmietana ble). Pamiętam jak pierwszy raz spróbowałam mizerii z solą... Wyobraźcie sobie: miałam kilka lat i pojechałam do dalekiej cioci na obiad. Ziemniaki zapomniała osolić- bez smaku, mięso przypalone, więc aż uśmiech mi nie chciał z buzi zejść jak zobaczyłam mizerię Nałożyłam sobie pół talerza, wierząc że wreszcie się czymś dobrym najem, a tu sól Być może cioci było przykro jak zobaczyła moją przerażoną minę, ale dla dzieciaków w tym wieku to nie jest priorytet

Swoją drogą prawie nic nie solę (być może przez to przykre doświadczenie? ), ani pomidorów, ani jajek, ani nawet ryżu i kaszy (do gotowania dwóch ostatnich daje kostkę rosołową). Za to wszystko pieprzę i chiliuję i ostro papryczę.

Jak gotuję dodaję zazwyczaj wszystkie przyprawy jakie mam pod ręką, a mam ich sporo. Nawet do ciasta naleśnikowego potrafię jakieś zioła wsadzić... odruchowo...

Kawa tylko w filiżance. Jak nie ma filiżanki, nie ma smacznej kawy - tylko sam pobudzacz.
Herbata tylko w kubku lub filiżance - zawsze mocna. Z kubka nie wyjmuję torebki, ale w filiżance taka torebka głupio wygląda więc po prostu najpierw długo parzę
Normalne szklanki służą do soków i napojów, nie lubię pić ich z kubka.

Myślałam, że nie nie mam dziwnych przyzwyczajeń, a tak się rozpisałam no..
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 21:23   #55
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez mar_ti Pokaż wiadomość
a ja odkryłam, że wielu ludzi się dziwi. że jem kanapki z serem żółtym i dżemem a mnie się to zawsze wydawało normalne ;D
Mnie też to dziwiło, niby w smaku całkiem niezłe, ale... Do czasu gdy zasmakowałam w oscypku z żurawiną, a ser z dżemem jest łagodniejszą wersją.

Żółty ser z ketchupem i ogórkiem kwaszonym / czasami surowym, a wędlina z majonezem i ogorkiem kiszony. Ale przerzucam się na musztardę, bo ma prawie 7 razy nie kalorii niż majonez.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 18:19   #56
malowanareggae
Raczkowanie

Lubię jeść kanapki składające się z chleba, masła i pomidora. Wydawało mi się to normalne, ale kilka osób się dziwiło...

Lubię też chleb z samym ketchupem.
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 18:28   #57
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malowanareggae Pokaż wiadomość
Lubię jeść kanapki składające się z chleba, masła i pomidora. Wydawało mi się to normalne, ale kilka osób się dziwiło...

Lubię też chleb z samym ketchupem.
ooo ja uwielbiam

Nigdy nie zjem ani do niczego nie użyję jajka ze sklepu (zaopatruję się u wybieganych kurek babci ). Będąc w gościach nie tknę ciasta lub sałatki jeśli wiem, że w składzie są jaja ze sklepu. Żeby było dziwniej - nie mam obrzydzenia do ciast z cukierni i jestem w stanie takie zjeść (tak mam obsesję na puncie jajek)

Solę "na oko", nigdy nie używam do tego łyżki - zawsze od szczypty soli aż do łyżki soli odmierzam palcami.

W przepisach kulinarnych wszystkie składniki podane w gramach przeliczam na szklanki lub łyżki- nie mam wagi kuchennej i nie zamierzam mieć. Wpadek póki co w związku z tym nie zaliczyłam.

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-08-22 o 18:33
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 22:36   #58
gwiazdeczka89
Rozeznanie

widzę że tu jest mnóstwo maniaczek keczupu hihi

Ja z kolei uwielbiam koncentrat pomidorowy a używam go niemal do wszystkiego m.in. stosuje zamiast masła na chleb.

A chleb z koncentratem na ciepło z mikrofalii to mój przysmak haha. Ciekawe czy któraś z was jadła?
A i podobno taki przecier jest bardzo zdrowy

gwiazdeczka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 08:03   #59
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Też uwielbiam keczup i dodaję go praktycznie do wszystkiego.A bigos z keczupem to już mistrzostwo świata.

I do sałatek/surówek warzywnych zawsze dodaję jabłka i winogrona

Mam swój 0,5l kubas do zielonej herbaty, osobny do kawy.

Jogurty typu Fantazja zawsze jem oddzielnie tz. nie mieszam owoców z jogurtem.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 09:24   #60
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

Jogurty typu Fantazja zawsze jem oddzielnie tz. nie mieszam owoców z jogurtem.

tu jestem w szoku
czasem, zdarzało mi się mieszać nawet 'deser z koroną' (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi )
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości