![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Chawa dasz sobie rade z tym karmieniem...ja ci powiem ze to nie tylko oszczednosc ale i wygoda. jak Sonia miala 4 miesiace to lecielismy z nia do stanow na wesele szwagra. lot z przesiadka 17 godzin + 3 na dojazd do lotniska od nas z domu i 2 godz na dojazd do domu szwagra...a ja nie musialam sie martwic o to jak buteleczki sterylizowac, wode podgrzac, porcje mleka itd. wszystko w barze mlecznym u mamusi
![]()
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() basiula19 3mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co myślicie o jakiejś formie żałoby żeby dzisiaj wprowadzić na cześć naszych aniołków które niedawno odeszły i ich mamuś że jesteśmy z nimi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
basiula trzymam kciuki za wizyte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Aniu ja mysle ze Aniolkowe mamy juz do nas nie zajrza...mysle ze to za bardzo bolesne, wchodzic na forum gdzie same ciezarowki pelne nadziei, gadki o wozkach i ciuszkach i innych glupotach jak czlowiekowi sie swiat zawalil...najgorsze jest to ze cokolwiek bysmy zrobily to i tak ich sytuacji nie zmieni
i tak jestem pelna podziwu ze dziewczyny w ogole sie odezwaly i daly znac co i jak a zaloba- kazda z nas chyba bardzo przezyla i sie wczuwa w sytuacje, chociaz mysle ze dopoki sie czegos takiego nie doswiadczy to nikt nie jest w stanie bolu zrozumiec ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
a najgorsze ze wcale nie maja tej kokardki tylko taki jakis idiotyczny kwiatek, chyba je poodpruwam ![]() Basiula mykaj i to szybko, powinnas w leb dostac ze wczoraj nie poszlas ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-17 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
basiula19 trzymam kciuki za same dobre wieści.
glamourous pod kątem wygody na karmienie piersią nie patrzyłam, ale na pewno masz rację. nikaa2 ja w wyszukiwarce wpisałam żałoba i dałam grafika, ściągnęłam obrazek i załadowałam jako avatar ania21_21 mi wpadło do głowy, że może chwila ciszy. Wiem, że dziewczyny tu już nie zajrzą, ale chodzi o symbolikę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki - juz lada moment przytulicie swoje bobasy - będę trzymać mooocno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia laseczki mamusia listopadowa 2010 ![]() Ps. do pępuszka to najlepszy jest Octenisept - psikacie i po sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Sluchajcie a czy Seona sie odzywala ostatnio?
#40 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do koszul to najbardziej nurtuje mnie pytanie rozmiaru- ten co przed ciążą czy powiekszony razy "X" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() EDIT: sprawdziłam na poprzednim wątku, na pewno jeszcze w weekend SEONA się odzywała, pisałyście o bólach kręgosłupa. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-17 o 08:10 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe... ano tamten słon do tyłka... wiem, bo też tam bylam kiedys, powiedzmy w czerwcu i patrzyli jak na kosmite bo wtedy jeszcze bez tak widocznego brzucha... nikt sie mna nie zainteresowal i tez patrzyli jakbym chciala cos wyniesc ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Sprawdziłam, Seona ostatni raz odzywała się w poniedziałek po północy
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
a no to luzik ze sie odzywala- ja sie zaczelam martwic bo jej sie przeciez tez sie szyjka skracala
#45 |
Zadomowienie
|
Seona nie chciala podac oficjalne nr tel, moze napisała do ktorejs z Was ??? bo pamietam ze byla opcja ze moze na pw poda jednej czy dwóm osobom
![]() a ja dzis znow mam humorki... ehhhhh... drazni mnie to.... nie umiem wspierac innyc ludzi... beznadziejna jestem... ot ..
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Witam w nowej czesci
![]() Cytat:
Odnosnie ruchow-mala rozbrykala sie na dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
witaminkaccc
tja, czyli mamy te same spostrzeżenia nt. tego Słonia- nie dziwota ze ruchu tam nie ma :P dzięki za namiary na franciszkańską, jeszcze tam nie byłam- coś mi się faktycznie wczoraj obiło o uszy o niej ale zapomniałam zapytaĆ gdzie dokładnie ![]() kotek81 thx ![]() o Octenisepcie nie pomyslałam, ale faktycznie super sposób- nie szczypie, nie podrażnia ![]() Odebrałam paczuszkę z buteleczkami TT ![]() ![]() dzisiaj muszę ograniczyĆ słodkie bo jutro krzywa cukrowa ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ja mojemu nie mówię, bo też bym opieprz dostała, albo conajmniej odłączyłby mnie od netu albo zablokował stronę ![]() p.s. ja swojego dzidziola czuję jak harcuje, juz od kilku dni- co mnie uspokaja chociaż trochę, jutro mam usg z echo serca - nie mogę się doczekaĆ Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-17 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
To pewnie miała zajęty dzień i dziś na pewno tu zawita.
Ja dziś się nie mogłam nadziwić jak to możliwe, że od wczoraj nikt na wątku nic nie napisał, póki się nie zorientowałam, że już tutaj rozrabiacie ![]() Ja kupiłam inne koszule, bo się bałam o rozmiary, ale i tak jak patrzę na mój brzuch i pomyślę, jaki jeszcze zdąży rozmiar przybrać, to nie wiem czy się zmieszczę ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1754061793 i jeszcze takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1749789390 http://allegro.pl/show_item.php?item=1744121952 Najwyżej jak w żadną nie wejdę trzeba będzie zszyć dwie ![]() Ja ciąg dalszy buszowania zapodaję i teraz już przeszłam na torby do wózków... takie na szpeje różne. Cały czas się biję z myślami, czy nie lepiej kupić jakąś zwykłą, ale jak patrze jakie te torby specjalnie dla mam są sprytne i fajnie w środku zorganizowane, to mi się oczy świecą do nich. Tylko czemu one są takie drogie? Na ebayu w Stanach połowę tańsze!! I dlatego myślę, żeby przysłała mi taką stamtąd ciotka, a korci mnie taka: http://cgi.ebay.com/Fisher-Price-Fas...item2566ac3092 I powiem Wam, że nadal nie wiem który szpital wybrać, może mi podpowiecie co byście zrobiły: 1/ szpital w Tarnowie, w ktorym pracuje moj lekarz, ale niestety jest rzadko (2 razy w tyg wiec mozna na niego nawet nie trafic podczas pobytu). W szpitalu tym zauważyłam panuje zasada, że każdy dba o swojego pacjenta, a wszystkie decyzje podejmuje ordynator - świetny specjalista, jak już trzeba kogoś kroić, ale ciąży bym mu nie powierzyła. Poza tym to mi się kojarzy z takim gburo-rzeźnikiem. Poza tym w szpitalu niby jest możliwość znieczulenia w razie czego, ale niestety żadna z położnych nie pamięta takiego przypadku... Plusem jest dużym neonatologia. no i takie ✂✂✂✂✂✂✂y na minus sa jak jeden prysznic i jedna wanna na cale skrzydlo, a sal tam jest kilkanascie. 2/ szpital ginekologiczno-położniczy w roztoce. Świetna obsługa, świetne warunki (pokoje jedno i dwu osobowe z łazienkami), możliwośc porodu w wodzie, autentyczna mozliwosc znieczulenia, pod warunkiem, ze jest anestezjolog. Wszyscy sa traktowani swietnie, nie slyszalam zeby ktos wyszedl niezadowolony, wszyscy hymny pochwalne pieją na czesc tego oddzialu. Minusem jest to ze nie ma neonatologii. Jesli chodzi o lekarzy, to czesc jest takich, ktorzy pracuja rowniez w tarnowie. I co tu począć?
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Rojku
a taka torba od wózka to nie będzie wystarczająca? nie ma tych wszystkich p[rzegródek? bo pinda jestem i nie zajrzałam nawet do środka ![]() chyba wybrałabym 2) szpital chyba że umówisz się ze swoim prytanym lekarzem że na telefon przyjedzie do porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
rojku ta ostatnia koszulka mi sie podoba. Chyba zamowie do porodu i jedna potem na sale.
Glam teoretycznie mam ta sama koszulke nocna co Ty ale u mnie jest kokardka a nie kwiatek. I wydaje mi sie nawet przyjemna. rozmiar faktycznie zanizony. Czesto cycki mi uciekaja tymi miejscami do karmienia ku radosci Tz'ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ja też jutro mam glukozę. Dziś już słodyczy nie jemy
![]() ![]() Wywiesiłam pranie niuni do suszenia na dworek bo słoneczko świeci szkoda w domu je dusić. Dziś TŻ przyjdzie z pracy i będzie prasował ![]()
#53 |
Rozeznanie
|
nikaa2 bardzo często te torby są z wózkami i są wystarczające, tyle, że ja dostaję wózki od siostry. Są starszawe i one nie mają toreb, więc muszę wykombinować coś.
a co do umawiania się z lekarzem na przyjazd, to nie ma szans niestety. Jak nie ma go w szpitalu to przyjmuje prywatnie, a raczej nie opuści posterunku... No chyba, że się pojawią jakieś wskazania do cesarki, to pewnie się trzeba będzie i tak umówić. goldika psotne te Twoje cycuchy, a mężowi się nie dziwię, musi być prześmieszny widok... ![]()
Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze... ![]() Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-08-17 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Po wczorajszej wiadomości to się pozbierać nie mogłam i nawet już nic nie pisałam. Wczoraj byłam jeszcze u jednego lekarza- ordynatora szpitala w którym będę rodzić. Teściowa mnie przeraziła, że być może przez tą opryszczkę mogą być jakieś powikłania, więc lepiej mieć opiekę w ordynatorze, bo niestety mój lekarz nie pracuje w szpitalu. Z badaniami wczoraj wydałam 400 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#55 |
Wtajemniczenie
|
Noooo... laski, nie zostawilyscie linka do tej części i nie mogłam Was znaleźć!!! Ale już jestem i się melduję
![]() Jak coś zjem, to sprobuje nadrobić-starą i nową część ![]()
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
rojku raczej wybrałabym szpital nr 2 - ja też zastanawiałam sie między dwoma szpitalami, tyle że mój gin na oddziale jest codziennie a ten drugi szpital oddalony 0 60km.
kkkasikkk współczuję Ci tej opryszczki, dobrze że w końcu zrobili Ci konkretne badania i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Jeśli padnie decyzja o cc to trudno - dobro dziecka najważniejsze. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Kończę pić kawę i zabieram sie za sprzątanie - czuję "wenę twórczą" trochę nie w czas bo w sąsiednim pomieszczeniu teściowa będzie malować sufit, to pomieszczenie miało być niby nie malowane, ale... Teraz to nawet widoków nie ma aby ten remont sie w końcu skończył. |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
no to nic dziwnego ze cisza byla od rana
![]() al to dobrze ze nie zajrzylam, bo mala wstala po 5 dzisiaj a po 7 juz spala a ja posprzatalam caly dom, popralam sobie adidasy, jej lezak, umylam lazienke, naszykowalam obiad i teraz leze a mloda jogurt wcina i zaraz trzeba bedzie ja umyc;p
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wg najnowszych wytycznych WHO optymalny czas karmienia dziecka to 4miesiące. 6 miesięcy w krajach... tkaich wiecie... gdzie smród i bieda... W naszej strefie powinno się od 4 miesiąca wprowadzać inne pokarmy, bo u na sto dużo alergii itd.... coś brak mi dziś słów, żeby napisać dokłądnie o co mi chodzi :/
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
To melduję się i ja.
Chociaż po tym co przeczytałam w klubie to lekko z nóg mnie zwaliło. Chyba trochę za dużo tego wszystkiego na ten jeden wątek ![]() ![]() ![]() Tinciu własnie to samo wczoraj położna w sr mówiła, że optymalny czas to 18 tygodni, potem można wprowadzać inne pokarmy. Ale dziewczyny czasem po prostu się nie da karmić, bo brak pokarmu albo inne czynniki. Najlepiej się nie nastawiać.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-17 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.