Zaprosić czy nie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 06:28   #31
vainilla
Zakorzenienie

Dot.: Zaprosić czy nie?

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie zmuszają się do kontaktów z ludźmi, których nie lubią i w których towarzystwie źle się czują.
o tym samym pomyślałam

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 07:56   #32
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuelina Pokaż wiadomość
Taaak, oczywiście że on to miał głęboko. Po prostu wkurzałaby mnie jej obecność. Zresztą to nie jeden problem związany ze ślubem, ponieważ ja nie mam matki (zmarła jak miałam 7 lat) i kolejny problem co z podziekowaniami dla rodziców, bo TŻ ma oboje i jego matka nie wyobraża sobie wesela bez - CUDOWNYCH RODZICÓW...

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
O Boże, to jest koszmarne (moim oczywiście absolutnie subiektywnym zdaniem).

Już pomijając kicz i tandetę (znów moim absolutnie subiektywnym zdaniem) to ja na twoim miejscu w życiu bym się nie zgodziła na tę piosenkę z powodów oczywistych i w ogóle takie podziękowania, po co ci to? Będzie ci smutno, przykro, nie tak powinno wygladać wesele. Twój TŻ wybacz, ale wrażliwością nie grzeszy. Jeśli zmusi cię do tych podziękowań to bedzie okrutne z jego strony.
otóż to.Wyobraż sobie gdyby to on był w takiej sytuacji. Naciskałabyś go na puszczenie tej piosenki czy uszanowala jego ból?
Czemu Twój ojciec ma cierpieć?
Cytat:
Jego mama jest naprawdę w porządku ale nie chce,żeby tacie było przykro bo wiem że choć minęło tyle lat on na każde wspomnienie o mamie płaczę i ja podobnie na weselach gdy zaczynają się podziękowania po prostu wychodzę bo to dla mnie trudne. Dlatego wolałabym uniknąć tego elementu ale wiem, że będzie z tym problem...
Zgadzam się z Narrhien, nie zgadzaj się na to. Ten dzień owinien być dla Ciebie szczęściem, nie katorgą

Sama pomyśl czy chcesz sprawiać sobie i ojcu przykrość dla chwilowej radości teściowej (która notabene sama wymusza podziękowania)

Powiem Ci tylko,że żona kuzyna to mały pikuś przy tym.
odnośnie podziękowań -absolutnie się nie zgadzaj, Chyba masz coś do powiedzenia na temat WŁASNEGO wesela?!

Dawno mnie nic tak nie zbulwersowało

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-08-17 o 07:58
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 08:21   #33
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

kurcze, większość rad brzmi: "czujesz się źle w towarzystwie tych ludzi, to ich nie zapraszaj", ale wg mnie sytuacja jest nieco bardziej skomplikowana, bo autorka źle się czuje w towarzystwie żony kuzyna, a nie w towarzystwie ich obojga, poza tym jej TŻ-owi chyba właśnie zależy, żeby tego kuzyna zaprosić, i raczej nie można postawić sprawy "jak mnie kochasz, to ich nie zaprosić", tylko trzeba znaleźć wspólnie kompromis jakiś...

ten dzień powinien być szczęśliwy dla autorki, ale i jej przyszłego męża, naprawdę - panna młoda nie jest jedyną główną bohaterką dnia ślubu!

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2011-08-17 o 08:22 Powód: dopisek
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 08:45   #34
kasica6662
Zadomowienie

Cytat:
Taaak, oczywiście że on to miał głęboko. Po prostu wkurzałaby mnie jej obecność. Zresztą to nie jeden problem związany ze ślubem, ponieważ ja nie mam matki (zmarła jak miałam 7 lat) i kolejny problem co z podziekowaniami dla rodziców, bo TŻ ma oboje i jego matka nie wyobraża sobie wesela bez - CUDOWNYCH RODZICÓW...
U koleżanki która nie ma rodziców był jakiś walczyk dla rodziców (choć miało takiej akcji nie być) i wyszli jej chrzestni.
Usiąść z przyszłym mężem i z nim dogadać się odnośnie wszystkich spraw związanych ze ślubem i weselem. A matce niech wybije z głowy pomysł z cudownymi rodzicami

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 09:00   #35
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica6662 Pokaż wiadomość
U koleżanki która nie ma rodziców był jakiś walczyk dla rodziców (choć miało takiej akcji nie być) i wyszli jej chrzestni.
Usiąść z przyszłym mężem i z nim dogadać się odnośnie wszystkich spraw związanych ze ślubem i weselem. A matce niech wybije z głowy pomysł z cudownymi rodzicami
ale ona nie miała obojga rodziców. A w tej sytuacji co zrobić? Ojciec bedzie siedział a chrzestni będą tańczyć czy ojciec miałby tańczyć z obcą kobietą
No ludzie

Zgadzam się z Kasica. Trzeba to obgadać dokładnie i matce wyperswadować szopkę z cudownymi rodzicami - bo podejrzewam,że nie tylko dla autorki i jej ojca, ale dla wielu gości z rodziny będzie to conajmniej niestosowne

A kuzyna bym zaprosiła jeżeli jest fajny. Ta kobieta już jest mężatką, facet który jej sie podobał żeni się - moze czas odpuścić
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 10:02   #36
lala2506
Zakorzenienie

Ja bym nie zapraszała. Jak będę brać ślub to razem z TŻ zaprosimy osoby, w których towarzystwie dobrze się czujemy- OBOJE. Mam gdzieś co wypada, a co nie i nie zamierzam w tym ważnym dla nas dniu się męczyć w towarzystwie osób, których po prostu nie cierpię. Nawet jakby to była rodzina typu chrzestny, wujek, kuzyn. Gdyby nie pasowało mi ich towarzystwo, nie utrzymywalibyśmy praktycznie żadnych kontaktów, więc po co miałabym ich zapraszać? Swoją drogą jestem zwolenniczką ślubów i wesel w mniejszym, ale NAJWAŻNIEJSZYM i NAJBLIŻSZYM gronie.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
To bym TŻ powiedziała wprost, że to jest nasze wesele, a nie jego matki. A jak chce usłyszeć "cudownych rodziców" to niech sobie w domu włączy. Tyle. Uważam, że takie coś byłoby po prostu nietaktowne. Nie wspominając o samopoczuciu Twojego taty w tej chwili i Ciebie samej. Tyle.
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości