|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oszczędzanie u nastolatki.
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Wredonisia co ty taka pesymistka? Wszystko na - . Tak jak napisałam, wprawa czyni mistrza. A nie mówię o srebrze, a o metalu i posrebrzanych biglach. Moje koleżanki nie narzekają na kolory, zawsze znajdą coś dla siebie i za jednym "rzutem" potrafię sprzedać 20par nawet
Ostatnio na allegro sprzedałam 2x 20 par po 15zł i 2x30 par po 20zł. Robiłam te 100 2h z paroma minutami i za 2h pracy zarobiłam 50zł (20zł poszło na produkty). Zdjęcia robię aparatem i wstawiam bez żadnych przeróbek i nikt nie narzeka, że się źle prezentują. A powiem Ci szczerze, że załamałaś mnie. Czy te pierwsze kolczyki z zawieszką naprawdę robiłaś przez godzinę? ;o Przecież to są 4min max. Drugi komplet zgadzam się co do 2h (chociaż to i tak dużo) bo jest wiele małych koralików, na które trzeba było poświęcić czas aby je nawlec. Może wyrób biżuterii to po prostu nie Twoje powołanie? Edytowane przez Bambino123 Czas edycji: 2011-08-21 o 14:23 |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
TheDocha oto zdjęcia kilku par
|
|
|
|
|
#34 |
|
Dossisława I
|
Dziewczyny czy warto zacząć robienie kolczyków jeśli się nie jest przekonanym czy się to umie czy najpierw iść do jakiejś koralnikarni i spróbować? Ile +/- kosztuje pierwsze zamówienie. Mam na myśli duże koraliki i średnie ( takie jak Wredonisia ma), bigle, i całą resztę.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do oszczędzania, pomysły dobre, sama też skorzystam. Powodzenia!
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Dossisława I
|
Ale mogłabym robić je dla siebie. 1 para w sklepie kosztuje minimum 10 zł, a koraliki mniej będą kosztować niż gotowe kolczyki. Poza tym zrobię sobie takie jak mi odpowiadają.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam oszczędzanie na kosmetykach, czyli kilka "babcinych" sposobów.
Jak brakuje kaski np na piankę do golenia, wystarczy dobrze spienić żel pod prysznic, a efekt taki sam. Moja kumpela zamiast używać płynu do demakijażu oczu , bierze trochę kremu Nivea na patyczek do uszu i make up schodzi! (Jak to zobaczyłam to mi szczena opadła, ale fakt, faktem miała eyelainer i jej się zmył ^^) Osobiście uwielbiam odcień szminki zwany kaszmirowym różem, albo baby pink jak kto woli , a w wersji rimmela kosztuje 22 PLN. Ostatnio nie miałam kasy więc kupiłam pomadkę marki Diana na ryneczku (2 PLN) i pociągnęłam usta bezbarwnym błyszczykiem. Efekt: wygląda jakby to była właśnie szminka rimmelowska. Wiem bo kiedyś miałam, ale niestety przez swoje roztrzepanie zgubiłam -_-'.Jak nie mamy pieniędzy na dobry podkład, wystarczy kupić krem tonujący NUNO (ziaja ok. 10PLN) dostępny w dwóch odcieniach. Równiez polecam. Jedyny warunek to posiadanie cery bez trądziku (znaczy takiego ostrego typu rany,) bo z takim sobie nie poradzi. Ale ogólnie daje efekt cery wypoczętej i świeżej ;D
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nikt z moich znajomych takiego czegoś już nie nosi. Jeżeli już coś robię, to się naprawdę staram. A posrebrzane półfabrykaty uczulają wiele osób, i prosiły o zmianę bigli (w jakiś kupnych badziewach). I pierwszych kolczyków nie robiłam godziny oczywiście, ale jest to srebro, kryształki Svarovskiego, rubilit. Tego nie sprzedam za 2 zł ![]() Więc wolę dawać korepetycje 35zł/h
|
|
|
#39 |
|
Dossisława I
|
Ja bym sobie chciała znaleźć taką pasję, żeby chociaż dla siebie robić kolczyki, już może nie na sprzedaż. Kolczyków mam może 10 par i wszystkie w prawie tym samym kolorze, więc przydałoby mi się trochę więcej jeszcze.
chciałabym spróbowac uszyć sobię torebkę kopertówkę. Nie wiem czy mi wyjdzie, ale kupię jakiś stary płaszcz w lumpeksie i spróbuje. O taką: http://3.bp.blogspot.com/_4Cf39LSPzc...0/IMG_6639.JPG http://2.bp.blogspot.com/_4Cf39LSPzc...0/IMG_6624.JPG Edytowane przez TheDocha Czas edycji: 2011-08-22 o 18:56 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
na modzie jest wątek diy - znajdziesz tam mnóstwo inspriacji i informacji o tym jak sobie zrobić coś modnego
|
|
|
#41 |
|
Dossisława I
|
Dziewczyny jak tam Wasze oszczędzanie?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Ja zarobiłam na allegro przez wakacje 360 zł
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ci dobrze radzą
. Ja bawię się ostatnio w zarabianie przez internet. Może dużej kasy z tego nie ma, ale po pewnym czasie trochę można zarobić. Zawsze to coś. Jakbyś była ciekawa to możesz pisać na PW. |
|
|
|
|
#44 |
|
Dossisława I
|
Ja tam myślę, że 300 zł do zaoszczędzenia na 10 miesięcy nie jest dużo ( 30 zł na miesiąc). Autorka dostaje pieniądze od rodziców, więc nawet nie musi nic sprzedawać,ale oczywiście pomysł fajny.
Jak się nie umie poszanować zdobytych pieniędzy to nawet jakby cały dom sprzedała, to by ani grosza z tego nie miała. |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
I jak tam Twoje oszczędzanie? (choć patrząc na datę wątku to pewnie sporą kwotę już masz
W sumie będąc na utrzymaniu rodziców łatwiutko jest zaoszczędzić (nie płaci się za gaz, prąd, wodę, jedzenie, remonty) ale z drugiej strony dochody są małe bo trudno dorobic. Ja jestem od Ciebie trochę młodsza (16 lat) i Też staram się dorobić. zawsze w wakacje chodzę na zbiory malin. W okresie szkolnym udzielam korepetycji z matmy dzieciom z podstawówki, weekendami roznoszę ulotki. Jestem konsultantką Avonu i choć nieraz nalatam się z zamówieniami, to zawsze trochę dorobię. No i sporo buszuję w lumpeksach - bywało, że bluzkę kupioną za 4 złote sprzedałam na allegro za 40
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
W sylwestra, jeśli oczywiście ktoś się nie bawi z jakiegoś powodu - dobrym sposobem jest właśnie pójście do pracy
Koleżanka zarobiła 300zł.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a czy opłaca się robić "wyprzedaż garażową" na allegro jak nie mam konta w banku?
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a konto z biegiem czasu będzie coraz bardziej potrzebne.
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Opłaca się najbardziej sprzedawać książki do języków , bo w księgarniach są strasznie drogie . A ludzie na allegro kupują nawet jak jest 5 , 10 zł taniej . |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Powodzenia!