Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 08:21   #31
anaiss86
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Witam sie i ja na nowym watku Emi trzymaj sie, moze powinnas isc prywatnie do lekarza?
mileog dzionka wszystkim!

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:38   #32
Amani
Zakorzenienie

Cześć

Kiedyś już udzielałam się na tym wątku, ale pewnie nikt mnie nie pamięta Od dziś ostro zaczynam drugie, tym razem ostatnie podejście do Dukana. Jestem pewna, że to przełom, tym razem muszę doprowadzić dietę do końca Mogę dołączyć?

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:50   #33
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
To jest ta porcja owoców, która jest na trójce dozwolona?
...wiecie...chyba nie doczytałam... to znaczy, że jest ograniczenie co do picia wody? A mnie się wydawało, ze im więcej tym lepiej...że tylko limit dolny jest Jak to w końcu jest??
Ograniczenia są przy kłopotach z ciśnieniem i zatrzymywaniu wody.
Pij więc na zdrowie.

Emilka - zdrowiej
D6666666 wyrażam aplauz dla Twoich tłumaczeń czatów
Cześć, Rodzynek.
Ania 230 - mniej nerwowości trójka jest chyba bardziej restrykcyjna od II (np. to "odmierzanie" węgli) , ale trzeba przez nią przejść.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć

Kiedyś już udzielałam się na tym wątku, ale pewnie nikt mnie nie pamięta Od dziś ostro zaczynam drugie, tym razem ostatnie podejście do Dukana. Jestem pewna, że to przełom, tym razem muszę doprowadzić dietę do końca Mogę dołączyć?
Witamy
Stary 2011-08-22, 12:13   #34
Kostka09
Zakorzenienie

Witajcie kochane melduje sie w nowym wątku nie było mnie 2 tygodnie wczoraj wrociłam z nad morza było pieknie ale dietowo poleglismy z Tzetem wiec od dzisiaj walka wznowiona
zwaze sie dopiero jutro bo dzisiaj nie mam odwagi

musze Was ponadrabiac ale naskrobalyscie przez ten czas...

Emilko - jak zdrowko??dochodzisz do siebie
widzę, ze i rodzynek do nas zawitał Emilkowy witam

Iloa - jak bylo na weselu??juz wrocilas na II?

Fenris - przykro mi, z eurlop nie był taki jak chciałas i smutno sie skonczył ale mam nadzieje, ze wypoczelas troszke

ja dopiero jutro do pracy a dzisiaj ogarniam chałupe po urlopie i zaraz
lece na zakupy dukanowe bo w lodowce mam tylko rybki wedzone przywiezione boooskie

milego popoludnia

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2011-08-22 o 13:51
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:45   #35
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
Pierwszy dzień powrotu na dukana oficjalnie otworzyłem zjedzeniem pyszniutkiej makrelki na śniadanie Dziś na obiad smażone podudzia kurczaczka, przyprawione słodką papryką Troszkę ich mało, więc jutro muszę wziąć poprawkę i więcej ich usmażyć Mam nadzieję, że tym razem się uda, bo jeśli nie i znowu wymięknę, to chyba dam sobie spokój ze wszystkimi dietami
Miłego dzionka wszystkim
Powodzenia
ja tez zaczynam od nastawienia psychicznego, bo fajne te bialeczka sa, tylko nie mozna dopuscic do rutyny i znudzenia, kombinowac, eksperymentowac a dobrze bedzie-

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
...wiecie...chyba nie doczytałam... to znaczy, że jest ograniczenie co do picia wody? A mnie się wydawało, ze im więcej tym lepiej...że tylko limit dolny jest Jak to w końcu jest??

mmm...mniam mniam...a ja dzisiaj (pierwszy raz od początku dietki) nie mam nic na obiad Pewnie się będę ratować jajcami

Zdrowia życzę dla Emilki, która ma olśniewający uśmiech

kasicam24 gratuluje okrągłej dyszki ...ja Cię już gonię.... jeszcze tylko kilogramik czyli jakis tydzień i tez będę miała

Dzisiaj sama jestem w biurze ...ciekawe kto mnie teraz do roboty zagoni....no chyba że neta odłączą
wedlug strony dukana brytyjskiej jest ograniczenie 1.5-2 litry total plynow w szczegolnosci dotyczy to niskocisnieniowcow i tych co maja klopot z zatrzymywaniem sie wody
ale w goracych klimatach i przy wysilku wiekszym mozna wiecej niz 2. zdziwilo mnie to bardzo...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Ograniczenia są przy kłopotach z ciśnieniem i zatrzymywaniu wody.
Pij więc na zdrowie.

Emilka - zdrowiej
D6666666 wyrażam aplauz dla Twoich tłumaczeń czatów
Cześć, Rodzynek.
Ania 230 - mniej nerwowości trójka jest chyba bardziej restrykcyjna od II (np. to "odmierzanie" węgli) , ale trzeba przez nią przejść.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Witamy
niezamaco

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

No i witam wszystkie dawno niewidziane Starynki, Nowinki i Swiezynki))k laski:: oklaski:
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:21   #36
Fenris
Czekam na Ragnarok

Kostko - Wypoczelam

Amani -

Ale upal. W tramwaju jest nie do zniesienia.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:40   #37
blair witch
Zakorzenienie

Witajcie

I ja się od dziś zaliczam do Dukanek, w końcu trzeba coś zrobić ze swoją (zbyt) dużą wagą Zobaczyłam wczoraj na mojej pękniętej wadze 5 kg więcej niż ostatnio, i popłakałam się z rozpaczy.

Jak na razie obkupiłam się w rybki w sosach własnych (i jedna puszka łososia w wodzie, pierwszy raz coś takiego widzę ), jogurty naturalne i białe chude serki

Nie mam czasu zrobić obiadu (dziwne, bardzo dziwne godziny pracy), więc jak na razie, dopóki nie znajdę kilku chwil na zrobienie przegryzek, mam otręby owsiane wysokobłonnikowe i jogurty naturalne

Czy któraś z was stosowała podczas diety suplementy typu Alli albo Therm LineII?
Stary 2011-08-22, 15:54   #38
Fenris
Czekam na Ragnarok

Blair - pamietaj, że najwiecej jemy miesa, a dopiero potem nabial.
Stary 2011-08-22, 16:01   #39
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Blair - pamietaj, że najwiecej jemy miesa, a dopiero potem nabial.
Wiem wiem, dlatego rybki pokupowałam (makrelę wędzoną można, prawda?), kurczaka dopiero jutro będę kupować i przyrządzać (muszę na dwa dni robić, bo żywcem nie mam czasu - pracuję od 13 do 22, albo od 7 do 15, i jak wracam z pracy to Bóg mi świadkiem nie mam czasu (ochoty też nie) na gotowanie, pieczenie, itd Mam bardzo dobrą patelnię tefala więc myślę że mogę piersi z kuraka podsmażyć z curry i imbirem
Stary 2011-08-22, 17:06   #40
Fenris
Czekam na Ragnarok

Blair - oczywiście wędzone możemy, choć mają trochę dużo soli, więc lepiej gotowane/na parze.
Jak masz dobrą patelnię to możesz robić jajka sadzone. Zazdroszczę
Stary 2011-08-22, 17:22   #41
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Kochana, nie przejmuj sie, wahania sa normalne, woda wariuje od wegli i sie zbiera, szczegolnie na poczatku, bedzie dobrze, jakby co to nie szalej na ucztach bo z tego co pamietam to 3 faza? a i doktorek doradzal wiecej ruchu)))

dziękuje za Ciebie słowa
będę musiała oprócz seksu używac innego sportu
tak sobie myślę że na pewno jak wrócę z delegacji to idę na rolki... i muszę wieczorami zacząć brzuszki robić....

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
arbuz dozowolony ale obawiam się że taka ilość nie
ale nie robiłam nic na obiad i zajadałam się cały dzień

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Ilonko obiawiam się że zwariuje a nie wytrzymam na III.... tak mi brzuch urósł że jak na niego patrzę to mam zły w oczach

teraz jem poprostu mniej i się bardziej pilnuje... więcej wody piję...ale jak waga pokaża wzrost albo zatój to spowrotem wracam na II...żeby trochę z brzucha zeszło.... i będę się trzymać ostro zasad... bo zaszalałam na wakacjach i teraz mam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:44   #42
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Blair - oczywiście wędzone możemy, choć mają trochę dużo soli, więc lepiej gotowane/na parze.
Jak masz dobrą patelnię to możesz robić jajka sadzone. Zazdroszczę
Podstępem kupiłam Kiedyś w Tesco dawali znaczki za duże zakupy, i jakaś babeczka przede mną robiła zakupy, i znaczków nie wzięła, bo powiedziała że jej niepotrzebne. Wiec wzięłam ja, i okazało się że mając 5 znaczków (a tyle było) mogę kupić patelnię tefala (z tym czujnikiem na środku, z grubego teflonu cała) za 79 zł zamiast 199 zł, taką wielką. Musiałam skorzystać, bo jak dotąd miałam ikeowskie No i służy mi już 3 rok, nie ma nawet jednej ryski, po prostu fantastyczna.

A tak się zapytam... Robię zakupy głównie w Lidlu (mam pod blokiem) i w Biedronce (po drodze z pracy). Jest coś z produktów odpowiednich dla diety do kupienia w tych sklepach?
Stary 2011-08-22, 17:53   #43
sreberko4
Zakorzenienie

Dzień dobry proteinki Madziu edytuje swój post jak tylko naprawia mi komputer, teraz pisze z telefonu więc sie nie da. Waga dzisiaj rano 54.5 czyli stabilnie i już nie przekracza 55kg mimo wieku zakazanych szaleństw, które u mnie chyba nakręcają metabolizm bo po nich zawsze mam spadki i latam do wc cały następny dzień można by rzec że w tygodniu przykładna trójka a w weekendy tak pół na pół ale muszę przystopowac bo sie za bardzo rozochoce póki co panuje nad sytuacja niedługo minie miesiąc na trójce ale ten czas leci buziaki kochane, czekam u dentysty
Stary 2011-08-22, 20:00   #44
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewuszki mam pytanie:

Czy też macie wrażenie, że ogólnie lato nie sprzyja spadkom wagi? U mnie poki była wiosna i w miarę chłodno było ok, a teraz się męczę i męczę już 2 miesiące a spadki nijakie (od czerwca może 3 kg schudłam...)

Swoją drogą, wczoraj poczytałam "przepisy dla Polaków" i myślę, że warto link do tej książki też dorzucić jeśli macie. Sporo ciekawych uwag np. na temat formy otrębów i innych
Stary 2011-08-22, 20:04   #45
Iloa
Rozeznanie

Kostka
Wesele b. udane. Popiłam, potańcowałam. Odrobiłam już po-weselną nadwyżkę i walczę z kolejnymi kg.

Ania, może brzuszki? żeby tak nie wzdymało. I apetyt przy gimnastyce mniejszy.
Stary 2011-08-22, 20:41   #46
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Witajcie! Mogę się do Was przytulić? Chyba potrzebuje wsparcia w powrocie do Dukana! Od listopada 2010 byłam na tej diecie . Z powodu operacji migdałków schudłam w dwa tygodnie ok 5 kg i bojąc się jo-jo rozpoczęłam ta dietę. Przeszłam wzorowo wszystkie etapy i.... niestety poległam w 3 miesiącu IV etapu. Rozpoczęły się wakacje, a ja pracuje jako kucharka w popularnym Pubie. Nie było kiedy zjeść, wiec nadrabiałam wieczorem albo w nocy po pracy. Jak już było naprawdę słabo- to łapałam to co było pod ręką, czyli pizza i frytki albo kanapka z bułeczki. Takim sposobem dziś waga pokazała 5 kg wiece! Masakra. Jutro rozpoczynam od nowa I etap.Pomożecie mi wytrwać?
Dziś kupiłam serek wiejski light i rybę wędzoną. Na śniadanie będę miała wybór. Całe szczęście, ze już prawie sezon się skończył i już będę mogła jeść regularnie.I dziś już pożegnałam się z ziemniakami i pieczywem.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 05:47   #47
Fenris
Czekam na Ragnarok

Jestem w drodze do pracy z pelnym jedzeniowym wyposazeniem Mam salatke z makreli, jajka i korniszona i kawalki wedzonego kurczaka A na sniadanie byla owsianka.

Milego dnia!
Stary 2011-08-23, 05:56   #48
moose1979
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki
Dzień drugi i ostatni uderzeniówki oficjalnie rozpocząłem zjedzeniem makrelki wędzonej. Na obiadek będzie powtórka z dnia wczorajszego. Od jutra warzywka, więc na kilka dni przygotuję coś a'la bolognese
Ogólnie pierwszy dzionek minął bardzo grzecznie i mam nadzieję, że kolejne będą wyglądały podobnie
Buziaki i miłego dzionka wszystkim życzę
Stary 2011-08-23, 06:34   #49
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
A tak się zapytam... Robię zakupy głównie w Lidlu (mam pod blokiem) i w Biedronce (po drodze z pracy). Jest coś z produktów odpowiednich dla diety do kupienia w tych sklepach?
Oczywiście w Lidlu jest sporo produktów, które można kupić na potrzeby dietki: przede wszystkim serki wiejskie Pilos, chudy twaróg Pilos, serek homogenizowany Pilos, mleko 0,5 %, syrop malinowy (który jest dozwolony bo bez cukru), pudingi, makrela, jogurty naturalne Pilos, piersi z kurczaka, polędwiczki z kurczaka, i inne częsci z kuraka, cola bez cukru i tyle mi na razie do glowy przyszło...no a na warzywka tez warzywa w Biedronce rzadko robie zakupy, ale pewnie zacznę, bo budują koło domu moich rodziców, gdzie często jestem
Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
póki co panuje nad sytuacja niedługo minie miesiąc na trójce ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam pytanie:

Czy też macie wrażenie, że ogólnie lato nie sprzyja spadkom wagi? U mnie poki była wiosna i w miarę chłodno było ok, a teraz się męczę i męczę już 2 miesiące a spadki nijakie (od czerwca może 3 kg schudłam...)
Ja zaczęłam dietkę w czerwcu i waga spada więc nie wiem czy jest jakaś zależność...czy jak bym w zimowej porze zaczęła to spadki byłyby większe Ja wątpie...to kwestia raczej samodyscypliny...
Cytat:
Kostka
Wesele b. udane. Popiłam, potańcowałam. Odrobiłam już po-weselną nadwyżkę i walczę z kolejnymi kg.
A na czas wesela zawiesiłaś dietkę?? Pytam, bo ja mam dwa wesela we wrześniu (10 i 17) i sie zastanawiam co robić...jeszcze nie zdążę zakończyć drugiej fazy... I na czas tych weekendów na trójkę wskoczyć czy jak?? Już mam wyrzuty sumienia, ze zaprzepaszczę to co juz udało mi sie osiągnąć
Cytat:
Napisane przez ilion77 Pokaż wiadomość
Witajcie! Mogę się do Was przytulić?
hej
Cytat:
Jestem w drodze do pracy z pelnym jedzeniowym wyposazeniem Mam salatke z makreli, jajka i korniszona i kawalki wedzonego kurczaka A na sniadanie byla owsianka.
Ja oczywiście tez juz po owsianeczce, a do pracy wzięłam serek wiejski, szczypiorek i ciasto piernikowe A na obiad mam juz zrobiona faszerowana papryczkę (dzisiaj PW)
Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
Dzień drugi i ostatni uderzeniówki oficjalnie rozpocząłem zjedzeniem makrelki wędzonej. Na obiadek będzie powtórka z dnia wczorajszego. Od jutra warzywka, więc na kilka dni przygotuję coś a'la bolognese
Ogólnie pierwszy dzionek minął bardzo grzecznie i mam nadzieję, że kolejne będą wyglądały podobnie
Buziaki i miłego dzionka wszystkim życzę
Ale jak to?? Z podpisu widzę, ze chyba juz na Dukanie byłeś i skoro teraz wracasz to nie powinieneś drugi raz uderzeniówki stosować tylko zacząć od warzywek i fazy naprzemiennej

Miłego dnia!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 07:05   #50
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Oczywiście w Lidlu jest sporo produktów, które można kupić na potrzeby dietki: przede wszystkim serki wiejskie Pilos, chudy twaróg Pilos, serek homogenizowany Pilos, mleko 0,5 %, syrop malinowy (który jest dozwolony bo bez cukru), pudingi, makrela, jogurty naturalne Pilos, piersi z kurczaka, polędwiczki z kurczaka, i inne częsci z kuraka, cola bez cukru i tyle mi na razie do glowy przyszło...no a na warzywka tez warzywa w Biedronce rzadko robie zakupy, ale pewnie zacznę, bo budują koło domu moich rodziców, gdzie często jestem
O jak super Przeszukałam wątek co gdzie kupić i było kilka rzeczy wymienionych, ale tu widzę więcej
To dziś na obiad kurczak z Lidla, mniami Wczoraj zamknęłam dzień wędzoną makrelką i jogurtem activia (bezsmakowym, dużo białka) Czyli nie było tak źle, na w sumie wszamałam pół wiaderka twarogu chudego z pątnicy z łososiem z puszki, jogurt naturalny z Biedronki z wysokobłonnikowymi otrębami no i makrelka. Więcej mi się nie chciało jeść, no może miałam wieczorem późnym przed snem ochotę na podgryzienie czegoś, ale się powstrzymałam bo nie miałam w domu nic takiego W biedronce jest dobry twaróg w wiaderku, ale chyba za tłusty

A właśnie - biorę alli i w ulotce pisze, żeby zażywać tylko przy posiłkach, w których są tłuszcze (maks. 15g na jeden posiłek). Nie musi być dużo, ale musi być żeby alli działało. Ile w Dukanie jest 'dozwolone'? Wiem że jak najmniej i jak najbardziej odtłuszczone produkty, ale chyba jakaś górna granica jest?

Syrop i pudding z Lidla można od 1 fazy?

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-08-23 o 07:07
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 07:45   #51
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilion77 Pokaż wiadomość
Witajcie! Mogę się do Was przytulić? Chyba potrzebuje wsparcia w powrocie do Dukana! Od listopada 2010 byłam na tej diecie . Z powodu operacji migdałków schudłam w dwa tygodnie ok 5 kg i bojąc się jo-jo rozpoczęłam ta dietę. Przeszłam wzorowo wszystkie etapy i.... niestety poległam w 3 miesiącu IV etapu. Rozpoczęły się wakacje, a ja pracuje jako kucharka w popularnym Pubie. Nie było kiedy zjeść, wiec nadrabiałam wieczorem albo w nocy po pracy. Jak już było naprawdę słabo- to łapałam to co było pod ręką, czyli pizza i frytki albo kanapka z bułeczki. Takim sposobem dziś waga pokazała 5 kg wiece! Masakra. Jutro rozpoczynam od nowa I etap.Pomożecie mi wytrwać?
Dziś kupiłam serek wiejski light i rybę wędzoną. Na śniadanie będę miała wybór. Całe szczęście, ze już prawie sezon się skończył i już będę mogła jeść regularnie.I dziś już pożegnałam się z ziemniakami i pieczywem.
Witamy

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
A na czas wesela zawiesiłaś dietkę?? Pytam, bo ja mam dwa wesela we wrześniu (10 i 17) i sie zastanawiam co robić...jeszcze nie zdążę zakończyć drugiej fazy... I na czas tych weekendów na trójkę wskoczyć czy jak?? Już mam wyrzuty sumienia, ze zaprzepaszczę to co juz udało mi sie osiągnąć
Na dukanie alkohol może różnie działać (ja opiłam sie połowa kieliszka wina), dlatego przeszłam na III tydzień przed weselem.
Powinnaś zrobić chyba to samo, bo przy 2 weselach nie ma raczej siły, żebyś się nie złamała.
Stary 2011-08-23, 08:03   #52
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zaczęłam dietkę w czerwcu i waga spada więc nie wiem czy jest jakaś zależność...czy jak bym w zimowej porze zaczęła to spadki byłyby większe Ja wątpie...to kwestia raczej samodyscypliny...

Miłego dnia!
nie to nie kwestia samodyscypliny w tym sie nie zmienilo nic Dukan sam pisze ze zima i zimno sprzyja tej diecie. Kilka znanych mi dukanek (i ja tez) od kiedy zrobilo sie cieplo ma straszne problemy ze spadkami...
Stary 2011-08-23, 08:12   #53
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Kostko - Wypoczelam
to najwazniejsze
Cytat:
Jak na razie obkupiłam się w rybki w sosach własnych (i jedna puszka łososia w wodzie, pierwszy raz coś takiego widzę ), jogurty naturalne i białe chude serki
Czy któraś z was stosowała podczas diety suplementy typu Alli albo Therm LineII?
patrz na sklad tych rybek w sosach bo czesto zawieraja cukier, losoś w wodzie jest dozwolony ale smakuje jak karma dla kotowwedlug mnie oczywiscie..
co do zazywania alli to dla mnie nie ma to sensu przy dukanie, nie dosc, ze to szkodliwy lek to jak sama piszesz ma wchlaniac tluszcz z pokarmu a na dukanie tłuszczu jest minimalna ilosc ktora jest potrzebna irganizmowi chocby poto zeby przyswoic witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takze ja uwazam ze to moze byc nawet niebezpieczne, zdecyduj sie albo dieta albo leki...

Cytat:
Dzień dobry!

serek homogenizowany Pilos,
czyzby ten serek znowy sie pojawil???

Cytat:
Syrop i pudding z Lidla można od 1 fazy?
skrobia dopiero od II fazy...a slodzik mozna od I wiec i syrop..
Stary 2011-08-23, 08:18   #54
Miss Saeki
Zakorzenienie

Możecie wrzucić jakies foto tego syropu z Lidla? Bo ja juz kilka razy szukalam i nie moge znalezc... za to znalazłam coś a'la syrop w Kauflandzie. Nazywa się Soleo Light i ma rozne smaki (malina, leśne i chyba pomaranczowy jest).

W Kauflandzie są tez tanie i smaczne napoje gazowane bez cukru: oranżada biala, coś a'la Fanta i cos tam jeszcze...
Stary 2011-08-23, 09:08   #55
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
to najwazniejsze

patrz na sklad tych rybek w sosach bo czesto zawieraja cukier, losoś w wodzie jest dozwolony ale smakuje jak karma dla kotowwedlug mnie oczywiscie..
co do zazywania alli to dla mnie nie ma to sensu przy dukanie, nie dosc, ze to szkodliwy lek to jak sama piszesz ma wchlaniac tluszcz z pokarmu a na dukanie tłuszczu jest minimalna ilosc ktora jest potrzebna irganizmowi chocby poto zeby przyswoic witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takze ja uwazam ze to moze byc nawet niebezpieczne, zdecyduj sie albo dieta albo leki...
Wiem że tak smakuje, dziś jadłam na śniadanie Ale wymieszałam z twarożkiem, i dawałam na jajka na twardo, więc koniec końców się zjadliwe zrobiło

Z alli zobaczę jak się będę czuć po tygodniu (bo mam na tyle tabletek po mamie, na którą nie działały) i zdecyduję wtedy czy brać dalej Ogólnie to potrzebuję czegoś, co zablokuje apetyt na słodkie :/ Bo to największa bolączka jest :/

Wyszło mi z kalkulatora, że do końca marca osiągnę odpowiednią wagę... Chyba będę dni odkreślać

A i u mnie jest dziwnie, zamiast zatwardzeń mam w drugą stronę...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Możecie wrzucić jakies foto tego syropu z Lidla? Bo ja juz kilka razy szukalam i nie moge znalezc... za to znalazłam coś a'la syrop w Kauflandzie. Nazywa się Soleo Light i ma rozne smaki (malina, leśne i chyba pomaranczowy jest).

W Kauflandzie są tez tanie i smaczne napoje gazowane bez cukru: oranżada biala, coś a'la Fanta i cos tam jeszcze...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=97
To chyba ten Ponoć stoi tam gdzie soki malinowe itd, ale na najniższej półce
Stary 2011-08-23, 09:10   #56
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Na dukanie alkohol może różnie działać (ja opiłam sie połowa kieliszka wina), dlatego przeszłam na III tydzień przed weselem.
Powinnaś zrobić chyba to samo, bo przy 2 weselach nie ma raczej siły, żebyś się nie złamała.
normalnie już się boję
Cytat:
Nawet nie miałabym jak dietkować, bo o ile pierwsze wesele na miejscu i te jedną noc moglabym pociagnąć, to drugie to już wyjazd na cztery dni i gotować ani nie bedzie gdzie ani jak ani kiedy
Cytat:
nie to nie kwestia samodyscypliny w tym sie nie zmienilo nic Dukan sam pisze ze zima i zimno sprzyja tej diecie. Kilka znanych mi dukanek (i ja tez) od kiedy zrobilo sie cieplo ma straszne problemy ze spadkami...
hmmmm..... to znaczy, ze jak bedzie zima to kilogramy szybciej beda spadać fajnie
Cytat:
czyzby ten serek znowy sie pojawil???
U mnie cały czas jest

Stary 2011-08-23, 09:16   #57
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm..... to znaczy, ze jak bedzie zima to kilogramy szybciej beda spadać fajnie

u mnie poki byla wiosna to leciały ładnie... dlatego czekam na jesien..

A za syropek dzieki, przynajmniej wiem juz czego szukać

Co do serkow polecam też Emilki z Mlekomy (dostepny w Netto, Realu - ale w realu drogi i podobno w Intermarche). Idealny do sernikow i np. do smarowania chleba. Jest to zwykly twaróg ale zmielony wiec gładziutki

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2011-08-23 o 09:18
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:33   #58
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie cały czas jest
myslisz o tym w wiaderkach 3% po 500g..?? bo podobno go wogole wycofali, nie ma go juz od paru tygodni...
Stary 2011-08-23, 10:08   #59
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
myslisz o tym w wiaderkach 3% po 500g..?? bo podobno go wogole wycofali, nie ma go juz od paru tygodni...
to nie jest w wiadereczku, tylko w pudełku zwykłym i ma chyba 7,5 % (nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia)...coś czuje, że zaraz napiszesz, że tego jeść nie możemy dobrze chociaż, że mało go używam

Serek Emilki jest teraz w promocji od 22 do 28.08 w Netto po 2,79

Stary 2011-08-23, 10:29   #60
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Witam!
Cytat:
Ale jak to?? Z podpisu widzę, ze chyba juz na Dukanie byłeś i skoro teraz wracasz to nie powinieneś drugi raz uderzeniówki stosować tylko zacząć od warzywek i fazy naprzemiennej

Miłego dnia!
To prawda? Bo ja tez drugi raz podchodzę do dukana. Powinnam od razu zaczać od naprzemiennej?

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości