![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Witam sie i ja na nowym watku
![]() mileog dzionka wszystkim!
#32 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kiedyś już udzielałam się na tym wątku, ale pewnie nikt mnie nie pamięta ![]() ![]() ![]()
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pij więc na zdrowie. Emilka - zdrowiej ![]() D6666666 wyrażam aplauz dla Twoich tłumaczeń czatów ![]() ![]() Cześć, Rodzynek. Ania 230 - mniej nerwowości ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Witamy
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zwaze sie dopiero jutro bo dzisiaj nie mam odwagi ![]() musze Was ponadrabiac ale naskrobalyscie przez ten czas... ![]() Emilko - jak zdrowko??dochodzisz do siebie widzę, ze i rodzynek do nas zawitał Emilkowy ![]() ![]() Iloa - jak bylo na weselu??juz wrocilas na II? Fenris - przykro mi, z eurlop nie był taki jak chciałas i smutno sie skonczył ale mam nadzieje, ze wypoczelas troszke ![]() ja dopiero jutro do pracy a dzisiaj ogarniam chałupe po urlopie ![]() lece na zakupy dukanowe bo w lodowce mam tylko rybki wedzone przywiezione ![]() milego popoludnia ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-08-22 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez zaczynam od nastawienia psychicznego, bo fajne te bialeczka sa, tylko nie mozna dopuscic do rutyny i znudzenia, kombinowac, eksperymentowac a dobrze bedzie- ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale w goracych klimatach i przy wysilku wiekszym mozna wiecej niz 2. zdziwilo mnie to bardzo... ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- No i witam wszystkie dawno niewidziane Starynki, Nowinki i Swiezynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Czekam na Ragnarok
|
Kostko -
![]() ![]() Amani - ![]() Ale upal. W tramwaju jest nie do zniesienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() I ja się od dziś zaliczam do Dukanek, w końcu trzeba coś zrobić ze swoją (zbyt) dużą wagą ![]() Jak na razie obkupiłam się w rybki w sosach własnych (i jedna puszka łososia w wodzie, pierwszy raz coś takiego widzę ![]() ![]() Nie mam czasu zrobić obiadu (dziwne, bardzo dziwne godziny pracy), więc jak na razie, dopóki nie znajdę kilku chwil na zrobienie przegryzek, mam otręby owsiane wysokobłonnikowe i jogurty naturalne ![]() Czy któraś z was stosowała podczas diety suplementy typu Alli albo Therm LineII?
![]() |
#38 |
Czekam na Ragnarok
|
Blair -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, dlatego rybki pokupowałam (makrelę wędzoną można, prawda?), kurczaka dopiero jutro będę kupować i przyrządzać (muszę na dwa dni robić, bo żywcem nie mam czasu - pracuję od 13 do 22, albo od 7 do 15, i jak wracam z pracy to Bóg mi świadkiem nie mam czasu (ochoty też nie) na gotowanie, pieczenie, itd
![]() ![]()
#40 |
Czekam na Ragnarok
|
Blair - oczywiście wędzone możemy, choć mają trochę dużo soli, więc lepiej gotowane/na parze.
Jak masz dobrą patelnię to możesz robić jajka sadzone. Zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje za Ciebie słowa ![]() będę musiała oprócz seksu używac innego sportu ![]() tak sobie myślę że na pewno jak wrócę z delegacji to idę na rolki... i muszę wieczorami zacząć brzuszki robić.... ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- arbuz dozowolony ![]() ![]() ale nie robiłam nic na obiad i zajadałam się cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() teraz jem poprostu mniej i się bardziej pilnuje... więcej wody piję...ale jak waga pokaża wzrost albo zatój to spowrotem wracam na II...żeby trochę z brzucha zeszło.... i będę się trzymać ostro zasad... bo zaszalałam na wakacjach i teraz mam ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak się zapytam... Robię zakupy głównie w Lidlu (mam pod blokiem) i w Biedronce (po drodze z pracy). Jest coś z produktów odpowiednich dla diety do kupienia w tych sklepach?
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry proteinki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki mam pytanie:
Czy też macie wrażenie, że ogólnie lato nie sprzyja spadkom wagi? U mnie poki była wiosna i w miarę chłodno było ok, a teraz się męczę i męczę już 2 miesiące a spadki nijakie (od czerwca może 3 kg schudłam...) Swoją drogą, wczoraj poczytałam "przepisy dla Polaków" i myślę, że warto link do tej książki też dorzucić jeśli macie. Sporo ciekawych uwag np. na temat formy otrębów i innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Kostka
![]() Wesele b. udane. Popiłam, potańcowałam. Odrobiłam już po-weselną nadwyżkę i walczę z kolejnymi kg. Ania, może brzuszki? żeby tak nie wzdymało. I apetyt przy gimnastyce mniejszy.
#46 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Mogę się do Was przytulić? Chyba potrzebuje wsparcia w powrocie do Dukana! Od listopada 2010 byłam na tej diecie . Z powodu operacji migdałków schudłam w dwa tygodnie ok 5 kg i bojąc się jo-jo rozpoczęłam ta dietę. Przeszłam wzorowo wszystkie etapy i.... niestety poległam w 3 miesiącu IV etapu. Rozpoczęły się wakacje, a ja pracuje jako kucharka w popularnym Pubie. Nie było kiedy zjeść, wiec nadrabiałam wieczorem albo w nocy po pracy. Jak już było naprawdę słabo- to łapałam to co było pod ręką, czyli pizza i frytki albo kanapka z bułeczki. Takim sposobem dziś waga pokazała 5 kg wiece! Masakra. Jutro rozpoczynam od nowa I etap.Pomożecie mi wytrwać?
![]() Dziś kupiłam serek wiejski light i rybę wędzoną. Na śniadanie będę miała wybór. Całe szczęście, ze już prawie sezon się skończył i już będę mogła jeść regularnie.I dziś już pożegnałam się z ziemniakami i pieczywem.
#47 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Jestem w drodze do pracy z pelnym jedzeniowym wyposazeniem ![]() ![]() Milego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Dzień drugi i ostatni uderzeniówki oficjalnie rozpocząłem zjedzeniem makrelki wędzonej. Na obiadek będzie powtórka z dnia wczorajszego. Od jutra warzywka, więc na kilka dni przygotuję coś a'la bolognese ![]() Ogólnie pierwszy dzionek minął bardzo grzecznie i mam nadzieję, że kolejne będą wyglądały podobnie ![]() Buziaki i miłego dzionka wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To dziś na obiad kurczak z Lidla, mniami ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie - biorę alli i w ulotce pisze, żeby zażywać tylko przy posiłkach, w których są tłuszcze (maks. 15g na jeden posiłek). Nie musi być dużo, ale musi być żeby alli działało. Ile w Dukanie jest 'dozwolone'? Wiem że jak najmniej i jak najbardziej odtłuszczone produkty, ale chyba jakaś górna granica jest? Syrop i pudding z Lidla można od 1 fazy?
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-08-23 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Powinnaś zrobić chyba to samo, bo przy 2 weselach nie ma raczej siły, żebyś się nie złamała.
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
to najwazniejsze
![]() Cytat:
![]() co do zazywania alli to dla mnie nie ma to sensu przy dukanie, nie dosc, ze to szkodliwy lek to jak sama piszesz ma wchlaniac tluszcz z pokarmu a na dukanie tłuszczu jest minimalna ilosc ktora jest potrzebna irganizmowi chocby poto zeby przyswoic witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takze ja uwazam ze to moze byc nawet niebezpieczne, zdecyduj sie albo dieta albo leki... czyzby ten serek znowy sie pojawil??? skrobia dopiero od II fazy...a slodzik mozna od I wiec i syrop.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Możecie wrzucić jakies foto tego syropu z Lidla? Bo ja juz kilka razy szukalam i nie moge znalezc... za to znalazłam coś a'la syrop w Kauflandzie. Nazywa się Soleo Light i ma rozne smaki (malina, leśne i chyba pomaranczowy jest).
W Kauflandzie są tez tanie i smaczne napoje gazowane bez cukru: oranżada biala, coś a'la Fanta i cos tam jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z alli zobaczę jak się będę czuć po tygodniu (bo mam na tyle tabletek po mamie, na którą nie działały) i zdecyduję wtedy czy brać dalej ![]() Wyszło mi z kalkulatora, że do końca marca osiągnę odpowiednią wagę... Chyba będę dni odkreślać ![]() A i u mnie jest dziwnie, zamiast zatwardzeń mam w drugą stronę... ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
To chyba ten ![]() ![]()
![]() |
#56 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie cały czas jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie poki byla wiosna to leciały ładnie... dlatego czekam na jesien.. A za syropek dzieki, przynajmniej wiem juz czego szukać ![]() Co do serkow polecam też Emilki z Mlekomy (dostepny w Netto, Realu - ale w realu drogi i podobno w Intermarche). Idealny do sernikow i np. do smarowania chleba. Jest to zwykly twaróg ale zmielony wiec gładziutki ![]() Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2011-08-23 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Serek Emilki jest teraz w promocji od 22 do 28.08 w Netto po 2,79 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Witam!
To prawda? Bo ja tez drugi raz podchodzę do dukana. Powinnam od razu zaczać od naprzemiennej?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.