Co myślicie o takim końcu związku? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 18:45   #31
jagodowa90
Raczkowanie

Dot.: Co myślicie o takim końcu związku?

Ten facet to jeszcze niedojrzałe szczenię.
Jego wiek niby wskazuje na to, że powinien być już nieco ogarnięty i myśleć o przyszłości. Niestety w życiu bywa równie. Takie egzemplarze też się zdarzają.

To, że zerwał z Tobą przez telefon nie podając generalnie żadnej konkretnej przyczyny oraz to, że wymyślił jakąś chorą historię jak gówniaż z gimnazjum w moich oczach dyskwalifikuje go na całej lini.
I chwała mu za to, że już teraz to zakończyl a nie łudził Cię dalej.

Niech sobie buduje ten swoj dom i żyje z rodzinką, gada do nowych ścian i jara się nowym prysznicem. Generalnie niech spada na drzewo.

A co do rzeczy to ja bym chyba zadzwoniła i powiedziała, że ma mi je spakować i przywieźć w umówione miejsce, bo są mi potrzebne. Po czym pojechałabym, odebrała i bez słowa odeszła do siebie, swojego życia i swoich spraw, coby już z tym dzieciakiem nie mieć nic do czynienia.
jagodowa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 18:56   #32
lovebird
Zakorzenienie

A tak właściwie to nie możesz sama pojechać do niego po te rzeczy?

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:41   #33
gro1983
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
A tak właściwie to nie możesz sama pojechać do niego po te rzeczy?
Niestety nie da rady, bo do niego nie dojeżdża żaden autobus, najbliższy staje około 10 km, on mieszka na uboczu. Ja nie mam samochodu, jestem dopiero w trakcie kursu na prawo jazdy. Musiałabym w to zaangażować osoby trzecie, a tego wolałabym uniknąć. Jeśli miałabym możliwość, żeby pojechać tam sama, to już bym tam pojechała dawno i rozmówiła się z nim osobiście, a także zabrała moje rzeczy. Za jakiś czas zadzwonię, bo chcę odzyskać moje rzeczy, ale on jest takim tchórzem, że nie wiadomo, czy odbierze, najwyżej napiszę smsa/maila, ale może skasuje bez czytania. Rzeczy faktycznie są mi potrzebne, bo mam u niego sporo kosmatyków, a teraz nie pracuję, wiec muszę oszczędzać, poza tym uważam, że ma mi je oddać, bo ja nie mam się czego wstydzić i mogę bez trudu spojrzec mu w oczy.
gro1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:47   #34
jagodowa90
Raczkowanie

W takim razie zadwoń do niego jak najszybciej i powiedz, że ma Ci je oddać albo wysłać pocztą bo nie chcesz tego cyrku przeciągać i tyle.

Pozdrawiam i życzę powodzenia już bez tchórza
jagodowa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-24, 18:39   #35
Cerveza_
Wtajemniczenie

Podziękuj mu za dobrą decyzję. Niepotrzebny Ci niedojrzały chłoptaś...
Stary 2011-08-25, 22:21   #36
gro1983
Przyczajenie

W końcu do niego dziś zadzwoniłam, żeby mi oddał rzeczy. Podobno też chciał mieć to z głowy, ale jakoś nie dzwonił. Rozmawialiśmy dość długo w samochodzie. Tu cytat z jego mądrości: "że ryby (on) nie mogą być z lwem (czyli ze mną), bo to widać niemożliwe...", astrologia astrologią, a chęci chęciami. Zastanawiam się, co by było gdybyśmy byli małżeństwem, doszłoby do rozwodu, a on w sądzie powiedziałby, że widocznie "ryby nie mogą być z lwem". Wspomniał też, że ostatnio zbliżył się bardzo emocjonalnie do tej koleżanki, z którą rzekomo miał mnie zdradzić i teraz myśli, że oni faktycznie powinni ze sobą być. Ona rozumie, co to opieka nad dzieckiem, bo kiedy do niej jeździ, to ona opiekuje się młodszą siostrą. On nawet nie widzi różnicy w tym, że starsza siostra, w trakcie studenckich wakacji zajmuje sie młodszą, podczas gdy rodzice są w pracy, a tym, że w moje urodziny zajmował się siostrzeńcem, bo podobno nie dało rady, żeby ktokolwiek z jego dużej rodziny się nim zajął. Siedział w okularach przeciwsłonecznych, z boku widziałam, że ma łzy w oczach. Powiedział, że przeprasza. Ja, że zdaję sobie sprawę, że to koniec, ale że mu współczuję, tego że boi się zaangażowania, bo wtedy nigdy z nikim nie stworzy więzi. Nie płakałam, tak tylko delikatnie spadło mi kilka łez na policzki, płakałam przed i po spotkaniu. Najgorsze jest to, że w domu zorientowałam się, że nie oddał mi wszystkich rzeczy. Zapomniał (podobno) o mojej bieliźnie - o majtkach, pończochach itp. Kilka dni temu zaznaczyłam, że jest to dla mnie ważne, żeby oddał mi przede wszystkim to. Zadzwoniłam do niego, podobno w przyszłym tygodniu ma mi to odwieźć, bo w tym już go nie będzie w mojej miejscowości. Podejrzewam, że zrobił to specjalnie, tylko nie wiem, czy chciał to zatrzymać i myślał, że zapomniałam o tym, czy chce się nade mną pastwić bez końca, bo krzywda, którą mi zadał jest zbyt mała-? Podobno podczas tej sprzeczki ze swoją rodziną wziął moją stronę, że dziś spotkanie z nimi odpada, bo chcemy spędzić trochę czasu razem i podobno sam się tego wystraszył, że wziął moją stronę. A później podjął taką decyzję. Z jednej strony nie chcę go już widzieć, bo to dla mnie bardzo bolesne, a z drugiej nie chcę, żeby moja bielizna była u niego...
gro1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości