|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: dieta & walka z jedzeniem emocjonalnym - grupa wsparcia
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
witaj Mona
damy radę wszystkie , masz w naszych osobach wsparcie , może ja się przedstawię : Gosia jestem , tu mój nick : kumatek. Mona ? załóż sobie od kiedy startujesz ale tak na serio , bo widzę iż bardzo chcesz tej zmiany , zważ się dokładnie , zmierz i zapisz swoje wymiary ![]() w miarę chudnięcia - będziesz z siebie coraz bardziej dumna ![]() ale zacznijmy od początku : co masz w domu ? * jakiś dobry balsam ujędrniający, nawilżający zwalczający cellulit / + folia / * internet - aby z YT znaleźć ćwiczenia na mięśnie brzucha , nogi itp.. * wygodny strój do ćwiczeń * zapas wody mineralnej * w nagrodę za każdy zgubiony kg - warto mieć w szafce maseczkę , peeling , szałowy lakier do paznokci , aby zrobić sobie co jakiś czas "dzień piękności" do uslyszenia Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-08-25 o 14:33 |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Ja zaczynam IV rok na politechnice
i dzisiaj wstałam z takim nastawieniem pro dietowym, że aż sama jestem w szoku ![]() Propedeutyka --> mam identycznie, gdybym nawet przez cały dzień trzymała się diety, a wieczorem wzięła kawałek ciasta - koniec z dietą i tego wieczoru cała lodówka idzie w ruch ![]() a przecież kawałek ciasta nikogo jeszcze nie utuczył muszę z tym walczyć i nie przejmować się drobnymi występkami ![]() a dzisiaj na śniadanie planuję owsiankę - robioną pierwszy raz w życiu ale tyle na wizażu o niej poczytałam dobrego, że byłabym głupia gdybym nie spróbowałamobilizacji dziewczyny na dzisiejszy dzień!!!! |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
A co do ćwiczeń bieganie? tamille webb ja chce mieć takie ciało/brzuch/ramiona/pośladki? Jillian Michaels?
dają kopa ale czuje się po nich człowiek lepiej mam fatalny nastrój. złamałam diete capucccino i 2 kostkami lindta ale w ramach drugiego śniadania i po więcej NIE SIĘGNE choć były myśli napcham się drożdżówkami i na złość się porzygam ale nie nie dam sie jestem ponad kompulsy nieee daaam sieee
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ej, kawa i czekolada to jeszcze nie jest tragedia, ja bym tego nawet nie uznała za złamanie diety! nie ograniczaj się teraz, bo później będzie jeszcze gorzej. zostaw to za sobą, widocznie twój organizm potrzebował tej czekolady, nie kłóć się z nim ![]() a co do rzygania, to sama wiesz. nie będę Cię próbowała 'nawracać'. jeśli o tym myślisz na serio, to myślę, że pomoc specjalisty jest Ci bardzo potrzebna. Dziewczyny, napiszę jeszcze raz, bo to bardzo ważne. Nie założyłam tego wątku, żeby pielęgnować zaburzenia odżywiania. W miarę możliwości chciałabym, żebyśmy uniknęły nawet pisania o nich, od tego jest psycholog, ew. wizażowe "Krzywe zwierciadło". Chciałam stworzyć miejsce, w którym będziemy mogły motywować się do schudnięcia i pomagać sobie w tym nie poprzez dzieleniem się objawami, ale emocjami je powodującymi i uzyskanie wsparcia w uporaniu się z nimi. Nie sądzę, żeby pisanie o tym, że mamy ochotę zwymiotować komukolwiek pomagało, więc proszę was, powstrzymajcie się od tego.
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chciałam powiedzieć, że mam dziś wyjątkowo dobry humor
W związku z czym na śniadanie zjadłam troszkę płatków frutina z mlekiem, 2 śliwki i dokłądnie 10 malin. Na 2 śniadanie 2 gałki lodów, brzoskwinię i garść malin. I póki co tyle, jak się wstaje o 12 to harmonogram posiłków jest nieco przesunięty O, i jeszcze umówiłam się z koleżanką na wieczór więc na kolację będzie pewnie owocowy koktajl albo świezo wyciskany sok Mam dziś dzień owocowy i bardzo mnie to cieszy po wczorajszej tonie lodów i batoniku o 20![]() Krtek_ - chciałam Cię jeszcze zapytać o twój podpis. Angielskiego uczysz się sama czy chodzić może na kurs do profa? Bo jestem na podobnym poziomie i też chcę się trochę podszkolić korzystając z wolnego czasu w wakacje. Polecasz jakieś konkretne książki do gramatyki/słownictwa specjalistycznego? Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2011-08-25 o 15:20 |
|
|
|
|
#37 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do pytania o kierunek studiów- studiuję politologię ( a tu widzę przewagę politechniki ).Staram się ostatnio jeść regularniej i kłaść większy nacisk na I i II śniadanie, żeby uniknąć wieczornych napadów głodu ( i jak an arzie udaje mi się ).
|
|||
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Zgadzam się z dziewczynami, że ten wątek nie powinien pielęgnować zaburzeń odżywiania, tylko motywować do schudnięcia dziewczyny, które mają nadprogramowe kilogramy. Mam propozycje na innych wątkach jest lista gdzie są wszystkie dziewczyny zapisane do wątku razem z wagą, wzrostem i celem. Może byśmy zrobiły coś takiego i np.ważyły się raz w tygodniu i meldowały o zmianach? Co wy na to (mogłabym się tym zająć tylko każda musiałaby podać te dane)? ![]() Mój dzisiejszy jadłospis (dzisiaj też bez kompulsu )śniadanie: kawa z mlekiem i cukrem, dwie sałatki: jedna z sałaty lodowej z sosem musztardowym oraz druga z dwóch ziemniaków i cebulki z dodatkiem jogurtu naturalnego), jabłko lunch: herbata czerwona, 2 ziemniaki (spore), fasolka szparagowa, mała pierś z kurczaka kolacja (dopiero zjem): woda z cytryną, jabłko, kawałek arbuza i brzoskwinia Dzisiaj więcej zjadłam tylko nie wiem czy owoce na kolacje to dobry pomysł
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
![]() Gratuluję Wszystkim tym co się trzymają ładnie planu no i zgadzam się co do idei naszego wątku ![]() ja przyszalałam z jedzeniem, tak więc tego co dziś zjadłam nie wstawię, bo nie ma się czym chwalić ![]() moja dieta poszła w odstawkę ale za to miałam dużo ruchu, bo nie poszłam do pracy a zamiast tego na 1,5 godz jogi i uwaga : w końcu generalnie wysprzątałam dom!! jestem z siebie mega dumna ![]() od jutra powrót do gry ![]() może parę słów o mnie: Mam na imię Malwina, skończyłam studia licencjackie- dziennikarstwo wraz z fotografią, a teraz idę na magisterskie- marketing medialny i pr ![]() pracuję w firmie IT, moją pasją jest sport,fotografia, literatura,kino i dużo by jeszcze wymieniać ![]() Od tych wakacji również łażenie po Bieszczadach- zakochana w nich jestem i mam nadzieję niebawem tam wrócić od ponad roku jestem najszczęśliwszą posiadaczką wspaniałego Tż-ta i na razie może tyle reszta wyjdzie wraz z rozwojem naszego wątku buziaki kochane
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-08-25 o 18:37 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do listy- jestem za Osobiście mierzę 174 cm i ważę 82,7 kg (na dzień 24.o8) Cel- jeszcze nie do końca sprecyzowany- najważniejsze, jak będę wyglądać Myślę, że jak zejdę poniżej 70 kg, to już będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Propedeutyka postaram się dołożyć coś jeszcze do jadłospisu Dziękuje za wskazówki Dziewczyny to proszę o dane do listy. Nick, wzrost,waga obecna,cel. Postaram się dzisiaj ją stworzyć, jak nie zdąże to jutro |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wzrost: 1,73 waga: 61,5 cel: 58
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
nick: krtek_
wzrost: 1.73m waga: 62.5kg cel: 55-58kg, zobaczymy, jak się będę czuła i wyglądała jak zrobisz te listę, to prześlij mi, wrzucę do pierwszego posta ![]() abraxas2871, obecnie samodzielnie powtarzam słownictwo z kursu na CAE no i wyszukuję nowe słówka. mam zamiar jako drugi kierunek studiować lingwistykę stos., jeśli mi się nie uda, to pójdę na kurs na profa ![]() a jeśli chodzi o książki, to mogę polecić CAE Gold Plus i "Język angielski w ćwiczeniach dla zaawansowanych" wyd. Języki obce bodajże. Naprawdę fajne i zróżnicowane słownictwo jest. A z gramatyką, niestety, nie pomogę, bo nigdy nie miałam z tym problemów i zawsze wystarczało mi to, co było w podręcznikach.
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
nick: markezka
wzrost: 1.78m waga: 71 kg cel: 63kg dzisiejszy dzień - na plus ![]() rano owsianka, podwieczorek ciasta kawałek, obiad - 2 jajka i ogórki, kolacja makrela i ogórki ![]() ogórki małosolne mogłabym jeść i jeść ![]() tymczasem wszystkie całuję i życzę odchudzonych snów!!! |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Cześć wszystkim
Wczoraj wieczorem znowu zaczęłam niepotrzebnie się czymś zamartwiać...i momentalnie poczułam głód Oczywiście nie fizyczny, bo pół godziny wcześniej zjadłam kolację. Ale nie dałam się ![]() Dzisiaj wstałam już w lepszym humorze, przyrządziłam sobie na śniadanie owsiankę z jabłkiem, ale wyszła mi w jakiś monstrualnie wielkich ilościach Chyba muszę przestać robić ją na oko, bo kto to teraz wszystko zje
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ładnie, że się nie dałaś wszechświat nie lubi pustki- skoro do tej pory zajadałaś emocje to teraz musisz sobie znaleźć jakiś swój sposób na ich rozładowanie w miejsce jedzenia- taka walka i powstrzymywanie się od napadu na lodówkę cholernie męczy i z doświadczenia swojego wiem, że prędzej czy później ulega się temu jako jedynej formie na rozprężenie .. emocje zawsze znajdą ujście, lepiej by ich sposób na to był zgodny z naszymi preferencjami ![]() u mnie na razie bardzo spokojnie, Tż wraca dziś z zawodów i strasznie się cieszę choć nie powinnam, bo jego powrót jest spowodowany przegraną walką i niezakwalifikowaniem się do finału.. no cóż przynajmniej wróci do czystego domu
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-08-26 o 09:12 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam właśnie odwrotnie - w sytuacjach stresowych nie mogę jeść, robi mi się gula w gardle i nic nie chce mi przez nie przelecieć, ale za to nadrabiam później, kiedy stres mija i to jest chyba jeszcze gorsze...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Malwina, super, że facet już wraca do Ciebie, szykuje się miły wieczór kazzira, nieważne chyba w jaki sposób, problem tkwi w tym, że emocje oddziałują na nasze żywienie. mój wczorajszy jadłospis. herbata zielona z miodem I. tuńczyk w oleju roślinnym z groszkiem konserwowym i pomidorem HIIT & Stretching II. salaterka drobiowych kiełbasek bankietowych (81% mięsa, szał )III. twaróg półtłusty z łyżeczką masła orzechowego i dwiema łyżeczkami konfitury truskawkowej IV. zapiekanka z szynką, makaronem i serem, herbata z cukrem 1h grabienia ![]() V. reszta groszku z pomidorem, filetem z kurczaka i majonezem, dwa kubasy herbaty z miodem i cytryną
|
|
#49 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-08-26 o 11:08 |
||
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za wskazówki. o tłuszczach przed treningiem wiem, po prostu w sklepie przez przypadek wzięłam złą puszkę
a wczoraj trening mało udany, ciężko mi szło, może faktycznie to wina groszku. a w śniadaniu nie ma kukurydzy ![]() na węgle nie miałam ochoty, a stwierdziłam, że nie jest to siłowy, więc nie muszę się tak ściśle trzymać. co w ogóle powinno się jeść po HIIT-ach?
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to chyba dlatego, że dziś po 5-ątej wstałam ![]() zależy co rozumiesz przez HITT ? opisz co i jak robiłaś i w jakiej jednostce czasu ![]() prawidłowo wykonany trening powinien nieźle dać w doope z założenia wymyślono go po to by poprawiał wydolność i wytrzymałość, podkręcał metabolizm i zmuszał organizm do zużycia nagromadzonego glikogenu.z racji, że robisz go rano śmiało możesz wrzucić węgle po,szybciutko je spalisz i uzupełnisz utraconą energie. później z węgli prostych bym już zrezygnowała a doładowała właśnie po
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiesz, jaka jest na razie ta moja dieta, nie staram się za bardzo ograniczać, ani pilnować, po prostu jem częściej i nie podjadam, a jak nie spadnie, to wtedy zacznę ograniczać jednak posiłków okołotreningowych chcę pilnować, żeby wysiłek w nie włożony nie poszedł na marne. ok, więc dzisiaj przed siłowym zjadłabym dwa jaja na twardo, a po wafle ryżowe z tymi kiełbaskami co wczoraj (czy lepiej szynka wieprzowa? nie mam żadnej wędliny drobiowej) plus herbata z cytryną i miodem (uzupełnienie cukru?). czy tak mogłoby być?
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumiem trening HIIT to wykonywany wysiłek o długości max 25 min wykonywany w systemie 1:1 lub 1;2 np 30s na 90s gdzie 90s to bieg gdzie tętno nie przekracza 60-70% Twojego maxa a 30s to sprint gdzie tętno jest na maksymalnym poziomie i tak na przemian ![]() dobrze wykonany HIIT to mdłości chwilkę po i mega kop energii na pare minut później i stad moja rada by szybko coś wrzucić węglowego do pieca po Twoich ćwiczeniach nie musisz jakoś bardzo dbać o okołotreningówkę, ma być zdrowo smacznie i tak jak Tobie służy ja bym do jajek dała jakieś węgle złożone porządne a po zrezygnowała z kiełbasek bo to tłuszcz ( n zjadła je na podwieczorek/kolacje itd) a dała np cyca kurzego czy co tam lubisz ale generalnie białko (kupne wędliny to raczej chemia i brak tam mięsa- ja sobie piekę sama schab i mam rewelka mięsko na kanapeczki )jasne, nie ograniczaj, broń Boże do tego nie namawiam
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po... hmm, chyba mam jakiegoś kurczaka w zamrażarce dzięki
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie spinaj się też tak za bardzo z tym, ogólnie się trzymaj raczej tego, nie ma co popadać w schizy i panikować ( dzień dobry, mówi to ta co po 10 km biegu leciała do sklepu po owoc by koniecznie cukier uzupełnić ;D ) ma być zdrowo i tak jak Tobie służy buźki
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
no więc ja mam 1,64cm wzrostu, 80 kg,moim pierwszym celem jest 65kg, a drugim celem jest 60 kg dziękuję wam za wsparcie no wiec ja ćwicze z Tamilee Webb "Ja chcę mieć takie ciało" odpowiada mi ten program,jestem po nich bardzo zmeczona,ale podoba mi sie to, polecam Od czasu do czasu lubię sobie robić taki dzień piękności,przynajmniej lżej się czuję Dziękuję za wskazówki Byłam dziś na nocce w pracy i powiem,ze wytrzymałam bez jedzenia,pilam samą wodę, dla mnie jedzenie w porze nocnej jest najgorsze,dlatego musze sie pomeczyc trzymam za wszystkie kobietki kciuki
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jak nocki masz to faktycznie ciężko ale trzymaj się , gratuluję ostatniej nocki,że wytrzymałaś... |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głodzenie organizmu pogarsza metabolizm, a Ty przecież nie spałaś, tylko pracowałaś, mogłaś sobie na coś pozwolić. jeśli chcesz się stricte trzymać diety, to mogło to być coś czysto białkowego, ale siedzenie na głodniaka nie jest dobrym pomysłem.ja już po siłowym. oczywiście, zapomniałam rozmrozić kuraka no i koniec końców wcinam to, co miało być na późniejszy obiad, czyli zapiekankę z wczoraj ale myślę, że jeden zły posiłek potreningowy mnie nie zabije ani nie zniweczy całych starań (nawet jeśli znajduje się w nim ser i wieprzowina) miałam dzisiaj ogromną rozterkę, napisał do mnie kumpel z klasy z liceum, że jest spotkanie klasowe. uwielbiam tych ludzi, tęsknię za nimi strasznie, ale nie chciałam iść. mogłam ulec, zostać w domu i spędzić piątek jak każdy inny (książka, film, paluszki... wiadomo), ale stwierdziłam, że tak nie może być i zaczęłam analizować, co powoduje mój strach. przecież to są ludzie, przy których czuję się najswobodniej i najbezpieczniej, jeśli od nich się odwrócę, to na kogo miałabym dać radę się otworzyć? doszłam do wniosku, że boję się, że uznają mnie za nudziarę, która nie ma nic do powiedzenia, jak tylko skończyła się szkoła i tematy z nią związane. mam też ogromny kompleks niższości względem pewnej koleżanki, uważam, że jestem od niej dużo brzydsza, etc. ale przecież wygląd nie ma znaczenia, a tematów może nie mam tak dużo, ale w końcu pracowałam, nie siedziałam całe wakacje na tyłku. poza tym, na ostatnim spotkaniu jakoś się tematy znalazły. więc postanowiłam - przełamuję się i idę nie muszę przecież siedzieć z nimi do rana, jeśli akurat będzie sztywno to najwyżej sobie pójdę. książka poczeka, a jak będę miała ochotę po powrocie na paluszki, to zjem trochę, ale nie żeby stłumić samotność, ale dlatego, że będę miała na nie apetyt.cieszę się, że doszłam do tych wniosków i naprawdę, ogromną ulgą jest to, że mogę się tu z tego wszystkiego wygadać
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Krtek_, bardzo dobrze, że walczysz ze swoimi irracjonalnymi obawami. Na pewno byś żałowała, gdybyś została w domu, a więc idź i baw się dobrze
Warto pielęgnować takie znajomości, tym bardziej, że sama piszesz, że lubisz tych ludzi (a oni muszą lubić Ciebie, skoro chcą Cię w swoim towarzystwie) Miłego spotkania Poćwiczyłam dziś rano Tamilee Webb na pośladki. Tylko jeden program, ale przy mojej leżącej kondycji poczułam wszystkie mięśnie (nawet takie, o których istnieniu nie miałam pojęcia ).Mój dzisiejszy jadłospis (proszę o wyrozumiałość i sugestie): I owsianka z jabłkiem II kromka chleba razowego z plastrem szynki, ogórkiem i posypana natką pietruszki i szczypiorkiem (zawsze pakuję tyle zieleniny na kanapkę, że aż mi spada z chleba, ale uwielbiam )+ jajko na na twardoIII na obiad to, co mama zaserwowała Dziś było coś jakby leczo z mięsemIV małe danio (bardzo źle? V na kolację będzie serek wiejski |
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kochane
![]() Krtek_ wysłałam Tobie listę na pirv według mnie też powinnaś pójść na to spotkanie klasowe, odnowisz znajomości i jeżeli dobrze się czujesz w ich towarzystwie to wszystko będzie dobrze Dzisiejszy dzień należy do bardzo udanych Jadłospis Śniadanie: kawa z mlekiem, jabłko, 3 chlebki wasa grubo posmarowane masłem, mały jogurt naturalny Lunch: 25dag sałatki jarzynowej z dużą ilością majonezu, kawa z mlekiem Kolacja: fasolka szparagowa z zasmażką, kilka ziemniaczków Jestem z siebie dumna bo... zmusiłam się do ćwiczeń (30 minut biegu) oraz 100 przysiadów sumo ![]() Jutro dzień ważenia. Zdam wam relację czy udało mi się coś zrzucić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

niestety trzeba troszkę pocierpięć żeby dobrze wyglądać 

).

Cel- jeszcze nie do końca sprecyzowany- najważniejsze, jak będę wyglądać 
Chyba muszę przestać robić ją na oko, bo kto to teraz wszystko zje