Testuj smartfona PLAY- Testujesz? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 14:00   #31
201607111050
Konto usunięte

Dot.: Testuj smartfona PLAY- Testujesz?

wykupcie sobie jakiś dodatkowy pakiet transmisji danych lub zablokujcie internet. taki smartfon pobiera dużo danych i rachunki za użytkowanie bywają wysokie (zdaża się 2-3 tys zl miesiecznie )

http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,...wiadomosc.html tu macie przykłady, aczkolwiek nie tylko w Playu takie cuda się dzieją, poprostu ludzie nie są świadomi jakie skutki niesie posiadanie takiego 'cacka'

Edytowane przez 201607111050
Czas edycji: 2011-09-10 o 14:03
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 15:24   #32
201801022117
Konto usunięte

Jak to dobrze, że ja bardzo rzadko korzystam z internetu w telefonie...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 16:32   #33
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
wykupcie sobie jakiś dodatkowy pakiet transmisji danych lub zablokujcie internet. taki smartfon pobiera dużo danych i rachunki za użytkowanie bywają wysokie (zdaża się 2-3 tys zl miesiecznie )

http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,...wiadomosc.html tu macie przykłady, aczkolwiek nie tylko w Playu takie cuda się dzieją, poprostu ludzie nie są świadomi jakie skutki niesie posiadanie takiego 'cacka'
tego linku szukałam

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Jak to dobrze, że ja bardzo rzadko korzystam z internetu w telefonie...
jak wielu ludzi w tym artykule,którzy nie wiedzieli,że trzeba wyłączyć net.
te telefony są skonstruowane,aby non stop być w sieci i atywować się co min np z mailem,lub GG.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 17:04   #34
lovebird
Zakorzenienie

Też o tym słyszałam, moja koleżanka nawet tak miała, ale ona w Plusie...
W każdym razie ja mam internet bezprzewodowy w Play, więc planuję sobie po prostu przełożyć kartę do smartfona i tyle

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 17:04   #35
Annaluka
Zakorzenienie

Ja miałam już telefon do testów i PORAŻKA. Strata czasu, żałuję, że go odebrałam, bo oddałam go znacznie szybciej, niż trzeba było.

Telefon to jedno wielkie nieporozumienie. Jeszcze nigdy nie miałam tak słabego telefonu. A nie mam jakiś super wymagań, bo tylko dzwonię, piszę smsy i robię zdjęcia. Ale nawet sami konsultanci w PLAY przyznają, że ten telefon to słabizna...

Telefon nie jest funkcjonalny, dotyk działa tak, że gdyby to był mój pierwszy dotykowy telefon to na pewno bym się zniechęciła i już nie chciała takiego telefonu...

Także całą akcję oceniam pozytywnie, bo wszystko poszło sprawnie. Ale sam telefon mógłby być lepszej jakości, bo ten model to jakiś przykry żart ze strony Play'a
Stary 2011-09-10, 18:05   #36
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

jak wielu ludzi w tym artykule,którzy nie wiedzieli,że trzeba wyłączyć net.
te telefony są skonstruowane,aby non stop być w sieci i atywować się co min np z mailem,lub GG.
Akurat dla mnie jest logicznye, po co takie telefony są. Nie wyobrażam sobie kupować telefonu o którym nie wiem podstawowych rzeczy.
Stary 2011-09-10, 19:13   #37
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Akurat dla mnie jest logicznye, po co takie telefony są. Nie wyobrażam sobie kupować telefonu o którym nie wiem podstawowych rzeczy.
moja mama kupiła sobie dla szpanu SE XPERIĘ i dzięki bogu miała tylko na kartę ,straciła tylko 30 zł
wielu ludzi nie zdaje sob ie z tego sprawy,że wszystko jest powłączane,a potem trzeba wyłączyć.
poza tym wiele osób równiez nie wie,że są strefy internetu,gdzie pobierany jest tańszy transfer i droższy

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-09-10 o 19:14
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 21:07   #38
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
moja mama kupiła sobie dla szpanu SE XPERIĘ i dzięki bogu miała tylko na kartę ,straciła tylko 30 zł
wielu ludzi nie zdaje sob ie z tego sprawy,że wszystko jest powłączane,a potem trzeba wyłączyć.
poza tym wiele osób równiez nie wie,że są strefy internetu,gdzie pobierany jest tańszy transfer i droższy
Mój wujek też ma ten telefon, ale on go w roamingu używa. Jest dokładnie jak mowisz. Ja myślę, że jeżeli człowiek nie ma potrzeby siedzieć non stop na necie, czy sprawdzać co chwila skrzynki mailowej, to powinien sobie taki telefon darować. Ja mam LG Bali, nie jest to smartfon, panel dotykowy ma, więc jest dobrze. kiedy ja kupowałam telefon, wiedziałam, że smartfon mi się nie przyda, nie będę wykorzystywać jego wszystkich funkcji, więc wybrałam coś mniej wypasionego, z czego jestem bardzo zadowolona.
Stary 2011-09-10, 23:35   #39
Nicponianka
Rozeznanie

To ja mam iphone'a, który też sam łączy się z internetem, a wyłączanie internetu w tego typu telefonach jest dla mnie bez sensu. To tak jakby kupić sobie telewizor, żeby słuchać radia. Dzwonię do obsługi klienta i proszę o wyłączenie internetu tylko jak wyjeżdżam za granicę.

Akurat telefon mam na firmę taty, więc mam abonament+20 bodajże zł miesięcznie za ten internet, a do wykorzystania mam 4 gb/m-c. Bardzo często z niego korzystam, oglądam mnóstwo filmików na yt, zdjęcia różne, kwejki nie kwejki, ściągam aplikacje, muzykę, siedzę na facebooku. No nie ma dnia, żebym nie korzystała z internetu w telefonie. I nie było jeszcze takiej sytuacji, żebym to 4 gb przekroczyła. Ba! Telefon mam od grudnia 2009 roku i od tamtej pory wykorzystałam 10 gb i 100 mb. Więc w jakiej cenie musiałby być mb, żeby ludzie płacili po 2-3 tys. zł? Trochę mi się nie chce w to wierzyć...

Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830
Nicponianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 09:27   #40
201801022117
Konto usunięte

Myślę, że tu jest dość jasno napisane co, i jak http://smartfony.play.pl/android/por...akietu-danych/
Stary 2011-09-11, 19:49   #41
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nicponianka Pokaż wiadomość
To ja mam iphone'a, który też sam łączy się z internetem, a wyłączanie internetu w tego typu telefonach jest dla mnie bez sensu. To tak jakby kupić sobie telewizor, żeby słuchać radia. Dzwonię do obsługi klienta i proszę o wyłączenie internetu tylko jak wyjeżdżam za granicę.

Akurat telefon mam na firmę taty, więc mam abonament+20 bodajże zł miesięcznie za ten internet, a do wykorzystania mam 4 gb/m-c. Bardzo często z niego korzystam, oglądam mnóstwo filmików na yt, zdjęcia różne, kwejki nie kwejki, ściągam aplikacje, muzykę, siedzę na facebooku. No nie ma dnia, żebym nie korzystała z internetu w telefonie. I nie było jeszcze takiej sytuacji, żebym to 4 gb przekroczyła. Ba! Telefon mam od grudnia 2009 roku i od tamtej pory wykorzystałam 10 gb i 100 mb. Więc w jakiej cenie musiałby być mb, żeby ludzie płacili po 2-3 tys. zł? Trochę mi się nie chce w to wierzyć...
50kB za 0,25zł
uwierz mi, spokojnie da się nazbierac te kilka tys miesiecznie
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 23:56   #42
tylkokasia
Moderator

Wystarczy sobie opcję internetu ustawić tylko i wyłącznie na połączenia wifi i wtedy internet mamy za darmo (oczywiście w punktach zasięgu)
I na pewno nie zaskoczą nas rachunki

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 07:03   #43
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Zarejestrowałam się, dostałam telefon do zabawy i oddałam.... fajna akcja z tym testowaniem ale tego telefonu na pewno bym nie kupiła...to znaczy smartfona z androidem tak ale innej firmy
Któraś z Was pisała że sprzedawcy strasznie nachalnie wciskają ten telefon razem z jakaś ofertą....ja byłam oddawać telefon w zeszłą środę i Pani nawet słowem się nie odezwała ja też się nie pytałam bo w sumie to i tak nie byłabym żadną ofertą zainteresowana....więc nie mogę powiedzieć jaka oferta jest dla osób testujących, ale się zdziwiłam że oddałam telefon, Pani wydała mi potwierdzenie zwrotu i nawet nie sprawdziła pudełka czy telefon i reszta akcesoriów są w pudełku
A co to tych kosztów za dane internetowe to w tym telefonie można bez najmniejszego problemu wyłączyć transmisję danych internetowych i włączać tylko wtedy kiedy jest to potrzebne, a poza tym do testowania jest karta z limitem 1 gb i nie ma opcji żeby przekroczyć ten limit bo trzeba by było najpierw doładować sobie kartę...
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 07:09   #44
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
A co to tych kosztów za dane internetowe to w tym telefonie można bez najmniejszego problemu wyłączyć transmisję danych internetowych i włączać tylko wtedy kiedy jest to potrzebne, a poza tym do testowania jest karta z limitem 1 gb i nie ma opcji żeby przekroczyć ten limit bo trzeba by było najpierw doładować sobie kartę...
Dziewczyny właśnie o tym pisały, że ludzie nie wiedzą o tym, że trzeba wyłączyć tą transmisję, a nie, że nie idzie tego zrobić. No i że mają telefony na abonament, nie chodziło tutaj o testowanie, tylko o normalne używanie już swojego telefonu.

Wymianki
Stary 2011-09-22, 20:12   #45
SoulSoul
Raczkowanie

GG do SoulSoul

Testuję już jakiś czas i powiem sczesze, że ta zabawka to żadna rewelacja. Moją kochaną avilke bije tylko tym, że ma WiFi. Pewnie nie wykorzystuje wszystkich możliwości tego telefonu, ale niczego więcej niż możliwości dzwonienia, smsowania, słuchania muzyki, od czasu do czasu pstryknięcia jakiegoś zdjęcia nie potrzebuję Jedynie tak jak pisałam to WiFi, fajna sprawa. A smartfon łapie naprawdę dobrze. Spacerując z psem, spokojnie mogłam buszować po sieci podłapując od jakichś sierotek, które nie założyły sobie w domu hasła
Niedługo już idę go oddać i jakoś szczególnie tęsknić za nim nie będę :P
Stary 2011-09-22, 20:37   #46
201801022117
Konto usunięte

Ja też już jakiś czas go mam, i cóż... Mocno średnio jest. Niestety, panel nie jest mega czuły, musze dotykać ikonek całymi paluchami. Aparat średni, pisanie smsów ujdzie. WiFi za to jest bardzo dobre, wygodnie przgląda się strony, a do tego telefon ma coś na kształt touch pada (środkowy guzik), po którym wystarczy tylko jezdzić palcem. To telefon dla ludzi non stop korzystających z neta... Innym nie polecam.
Stary 2011-09-22, 20:39   #47
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicponianka Pokaż wiadomość

poniewaz poza abonamentem ceny sa inne za transfer.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-10, 16:02   #48
lovebird
Zakorzenienie

Ja dostałam 1,5 tygodnia temu, w piątek, maila, że za tydzień mam odbiór smatfona i że jeszcze dostanę kilka maili z wskazówkami. Maila żadnego więcej nie dostałam, ale poszłam po tygodniu, w zeszły piątek, do salonu. Babka mi powiedziała, że mój pesel nie wchodzi i mam przyjść po południu, bo może to od godziny zależy. A że wyjeżdżałam, to przyszłam dziś. Dzisiaj nie było telefonów, mam przyjść po piętnastej. Jak przyszłam, to też nie było. Spytałam, czy w takim razie przyjść jutro, a kobieta mi powiedziała, że w środę Trochę brakuje im organizacji, ale cóż...

Wymianki
Stary 2011-10-11, 14:18   #49
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Ja już go oddałam jakiś czas temu. Szczerze mówiąc nie chciałabym go nawet gdyby mi go za darmo dawali. Jak już ktoś wspomniał ja mam avilę i też brakuje mi w nim tylko WI-FI
A ten z testowania dramat, ładowanie baterii codziennie, masakra po prostu

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 17:11   #50
Sumi
Zadomowienie

Ja będę testować od piątku. Bardzo brakuje mi wifi w telefonie i liczyłam, że tani huwawei będzie dobrą opcją. Trochę mnie zniechęciłyście;p
Też uwielbiam avilkę, choć trochę przestałam po tym jak nagle przestał mi działać ekran dotykowy na 2 dni, potem 3 było ok i od miesiąca działa pół ekranu i to z przesunięciem 1,5cm, więc nie da się z niej korzystać. Podobno to częsta usterka a ja głupia rzadko aktualizuję spis telefonów na simie. Dziewczyny od avilek skopiujcie listę kontaktów bo nie znacie dnia ani godziny...
Stary 2011-10-12, 17:55   #51
lovebird
Zakorzenienie

Ja w końcu dostałam tego smartfona, zaraz go obejrzę, ale powiedzcie mi jedno - miałyście w zestawie słuchawki?

Wymianki
Stary 2011-10-13, 09:00   #52
201801022117
Konto usunięte

Nie, w zestawie nie ma słuchawek. W sumie, wejście to mini jack, więc pasują zwykłe od mp3.
Stary 2011-10-13, 22:05   #53
lovebird
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedź bardziej chodziło mi o to, czy nie dostałam jakiegoś wybrakowanego zestawu

Wymianki
Stary 2011-10-18, 19:29   #54
Vol_vo
Raczkowanie

A ja mam pytanie dotyczące terminu odbioru. W e-mailu o wyborze miejsca jest 21.10.2011 27.10.2011, kilka dni temu otrzymałam wiadomość,iż telefon będzie za 7 dni ... kolejne e-maile nie doszły Tak więc zastanawiam się czy odbiór jest 21 czy może wybrać się po 7 dniach od e-maila? Jak to u Was było?

Wymiana-książki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445618
Vol_vo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 19:56   #55
kurakowa
Raczkowanie

ja już swój oddałam... jak dla mnie ten telefon jest beznadziejny, przy najniższym abonamencie nie chciałabym go nawet za złotówkę :/ chodzi wolno, internet też kiepsko (może dlatego mi to przeszkadza, bo mój smartfon jest dobry i jak testowałam ten, to po prostu wszystko było gorsze)
pan w salonie powiedział, że jeszcze nie spotkał się z pozytywną opinią na temat tego telefonu.
powiem szczerze, że jeśli dzięki takiemu testowi miałabym się zdecydować na zakup smartfona (jeśli bym wcześniej nigdy nie używała), to na pewno bym tego nie zrobiła.
Stary 2011-10-18, 21:09   #56
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vol_vo Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie dotyczące terminu odbioru. W e-mailu o wyborze miejsca jest 21.10.2011 27.10.2011, kilka dni temu otrzymałam wiadomość,iż telefon będzie za 7 dni ... kolejne e-maile nie doszły Tak więc zastanawiam się czy odbiór jest 21 czy może wybrać się po 7 dniach od e-maila? Jak to u Was było?
Przy rejestracji na termin była rozpiętość 7 dni na odbiór, ale w mailu przed terminem były już tylko 3 dni, to samo w profilu i data z maila obowiązuje. Po mailu z info, że jeszcze 7 dni przyszedł drugi - zapraszamy po odbiór przeczytaj koniecznie - tam masz wszystko wyjaśnione.

Testuję od piątku a do tej pory nie naliczyli mi pkt za instalację aplikacji i nie widzę reszty zadań, heh. A nawet specjalnie zadzwoniłam z tej ich karty, bo tak kazali w pdfie na stronie (choć w ulotce do testów o dzwonieniu nie napisali). No nic, ominą mnie te wspaniałe "nagrody", chyba, że mi ich BOK to poprawi.
Stary 2011-10-18, 21:45   #57
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vol_vo Pokaż wiadomość
będziesz musiała czekać dłużej, też tak miałam, pisałam o tym kilka postów wyżej jak dostaniesz maila z zaproszeniem do salonu, to dopiero wtedy pójdź go odebrać

Wymianki
Stary 2011-10-19, 19:30   #58
Sumi
Zadomowienie

Eh żeby pograć w angry bird trzeba tło wyłączyć, bo inaczej strasznie tnie... A 30min siedzienia na necie zjadło mi pół baterii. Ciężko się bawić i testować taki telefon
Stary 2011-11-15, 17:48   #59
Sumi
Zadomowienie

Dziewczyny wydzwania do Was play? Testowanie zakończyłam miesiąc temu, dzwonili do mnie gdy jestem w pracy, więc nie mogę odebrać a wiem, że to oni bo nr sprawdziłam. Jakaś super oferta?
Stary 2011-11-15, 17:56   #60
lovebird
Zakorzenienie

Do mnie nikt nie dzwonił

Wymianki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości