![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Testuj smartfona PLAY- Testujesz?
wykupcie sobie jakiś dodatkowy pakiet transmisji danych lub zablokujcie internet. taki smartfon pobiera dużo danych i rachunki za użytkowanie bywają wysokie (zdaża się 2-3 tys zl miesiecznie
![]() ![]() http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,...wiadomosc.html tu macie przykłady, aczkolwiek nie tylko w Playu takie cuda się dzieją, poprostu ludzie nie są świadomi jakie skutki niesie posiadanie takiego 'cacka' Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2011-09-10 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Jak to dobrze, że ja bardzo rzadko korzystam z internetu w telefonie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
te telefony są skonstruowane,aby non stop być w sieci i atywować się co min np z mailem,lub GG. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Też o tym słyszałam, moja koleżanka nawet tak miała, ale ona w Plusie...
W każdym razie ja mam internet bezprzewodowy w Play, więc planuję sobie po prostu przełożyć kartę do smartfona i tyle ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam już telefon do testów i PORAŻKA. Strata czasu, żałuję, że go odebrałam, bo oddałam go znacznie szybciej, niż trzeba było.
Telefon to jedno wielkie nieporozumienie. Jeszcze nigdy nie miałam tak słabego telefonu. A nie mam jakiś super wymagań, bo tylko dzwonię, piszę smsy i robię zdjęcia. Ale nawet sami konsultanci w PLAY przyznają, że ten telefon to słabizna... Telefon nie jest funkcjonalny, dotyk działa tak, że gdyby to był mój pierwszy dotykowy telefon to na pewno bym się zniechęciła i już nie chciała takiego telefonu... Także całą akcję oceniam pozytywnie, bo wszystko poszło sprawnie. Ale sam telefon mógłby być lepszej jakości, bo ten model to jakiś przykry żart ze strony Play'a ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Akurat dla mnie jest logicznye, po co takie telefony są. Nie wyobrażam sobie kupować telefonu o którym nie wiem podstawowych rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wielu ludzi nie zdaje sob ie z tego sprawy,że wszystko jest powłączane,a potem trzeba wyłączyć. poza tym wiele osób równiez nie wie,że są strefy internetu,gdzie pobierany jest tańszy transfer i droższy Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-09-10 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
To ja mam iphone'a, który też sam łączy się z internetem, a wyłączanie internetu w tego typu telefonach jest dla mnie bez sensu. To tak jakby kupić sobie telewizor, żeby słuchać radia. Dzwonię do obsługi klienta i proszę o wyłączenie internetu tylko jak wyjeżdżam za granicę.
Akurat telefon mam na firmę taty, więc mam abonament+20 bodajże zł miesięcznie za ten internet, a do wykorzystania mam 4 gb/m-c. Bardzo często z niego korzystam, oglądam mnóstwo filmików na yt, zdjęcia różne, kwejki nie kwejki, ściągam aplikacje, muzykę, siedzę na facebooku. No nie ma dnia, żebym nie korzystała z internetu w telefonie. I nie było jeszcze takiej sytuacji, żebym to 4 gb przekroczyła. Ba! Telefon mam od grudnia 2009 roku i od tamtej pory wykorzystałam 10 gb i 100 mb. Więc w jakiej cenie musiałby być mb, żeby ludzie płacili po 2-3 tys. zł? Trochę mi się nie chce w to wierzyć...
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Myślę, że tu jest dość jasno napisane co, i jak http://smartfony.play.pl/android/por...akietu-danych/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() uwierz mi, spokojnie da się nazbierac te kilka tys miesiecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
|
Wystarczy sobie opcję internetu ustawić tylko i wyłącznie na połączenia wifi i wtedy internet mamy za darmo (oczywiście w punktach zasięgu)
I na pewno nie zaskoczą nas rachunki
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Zarejestrowałam się, dostałam telefon do zabawy i oddałam.... fajna akcja z tym testowaniem ale tego telefonu na pewno bym nie kupiła...to znaczy smartfona z androidem tak ale innej firmy
![]() Któraś z Was pisała że sprzedawcy strasznie nachalnie wciskają ten telefon razem z jakaś ofertą....ja byłam oddawać telefon w zeszłą środę i Pani nawet słowem się nie odezwała ![]() ![]() A co to tych kosztów za dane internetowe to w tym telefonie można bez najmniejszego problemu wyłączyć transmisję danych internetowych i włączać tylko wtedy kiedy jest to potrzebne, a poza tym do testowania jest karta z limitem 1 gb i nie ma opcji żeby przekroczyć ten limit bo trzeba by było najpierw doładować sobie kartę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Testuję już jakiś czas i powiem sczesze, że ta zabawka to żadna rewelacja. Moją kochaną avilke bije tylko tym, że ma WiFi. Pewnie nie wykorzystuje wszystkich możliwości tego telefonu, ale niczego więcej niż możliwości dzwonienia, smsowania, słuchania muzyki, od czasu do czasu pstryknięcia jakiegoś zdjęcia nie potrzebuję
![]() ![]() Niedługo już idę go oddać i jakoś szczególnie tęsknić za nim nie będę :P
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Ja też już jakiś czas go mam, i cóż... Mocno średnio jest. Niestety, panel nie jest mega czuły, musze dotykać ikonek całymi paluchami. Aparat średni, pisanie smsów ujdzie. WiFi za to jest bardzo dobre, wygodnie przgląda się strony, a do tego telefon ma coś na kształt touch pada (środkowy guzik), po którym wystarczy tylko jezdzić palcem. To telefon dla ludzi non stop korzystających z neta... Innym nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam 1,5 tygodnia temu, w piątek, maila, że za tydzień mam odbiór smatfona i że jeszcze dostanę kilka maili z wskazówkami. Maila żadnego więcej nie dostałam, ale poszłam po tygodniu, w zeszły piątek, do salonu. Babka mi powiedziała, że mój pesel nie wchodzi i mam przyjść po południu, bo może to od godziny zależy. A że wyjeżdżałam, to przyszłam dziś. Dzisiaj nie było telefonów, mam przyjść po piętnastej. Jak przyszłam, to też nie było. Spytałam, czy w takim razie przyjść jutro, a kobieta mi powiedziała, że w środę
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja już go oddałam jakiś czas temu. Szczerze mówiąc nie chciałabym go nawet gdyby mi go za darmo dawali. Jak już ktoś wspomniał ja mam avilę i też brakuje mi w nim tylko WI-FI
A ten z testowania dramat, ładowanie baterii codziennie, masakra po prostu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ja będę testować od piątku. Bardzo brakuje mi wifi w telefonie i liczyłam, że tani huwawei będzie dobrą opcją. Trochę mnie zniechęciłyście;p
Też uwielbiam avilkę, choć trochę przestałam po tym jak nagle przestał mi działać ekran dotykowy na 2 dni, potem 3 było ok i od miesiąca działa pół ekranu i to z przesunięciem 1,5cm, więc nie da się z niej korzystać. Podobno to częsta usterka a ja głupia rzadko aktualizuję spis telefonów na simie. Dziewczyny od avilek skopiujcie listę kontaktów bo nie znacie dnia ani godziny...
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja w końcu dostałam tego smartfona, zaraz go obejrzę, ale powiedzcie mi jedno - miałyście w zestawie słuchawki?
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Nie, w zestawie nie ma słuchawek. W sumie, wejście to mini jack, więc pasują zwykłe od mp3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie dotyczące terminu odbioru. W e-mailu o wyborze miejsca jest 21.10.2011 27.10.2011, kilka dni temu otrzymałam wiadomość,iż telefon będzie za 7 dni ... kolejne e-maile nie doszły
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
ja już swój oddałam... jak dla mnie ten telefon jest beznadziejny, przy najniższym abonamencie nie chciałabym go nawet za złotówkę :/ chodzi wolno, internet też kiepsko (może dlatego mi to przeszkadza, bo mój smartfon jest dobry i jak testowałam ten, to po prostu wszystko było gorsze)
pan w salonie powiedział, że jeszcze nie spotkał się z pozytywną opinią na temat tego telefonu. powiem szczerze, że jeśli dzięki takiemu testowi miałabym się zdecydować na zakup smartfona (jeśli bym wcześniej nigdy nie używała), to na pewno bym tego nie zrobiła.
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Testuję od piątku a do tej pory nie naliczyli mi pkt za instalację aplikacji i nie widzę reszty zadań, heh. A nawet specjalnie zadzwoniłam z tej ich karty, bo tak kazali w pdfie na stronie (choć w ulotce do testów o dzwonieniu nie napisali). No nic, ominą mnie te wspaniałe "nagrody", chyba, że mi ich BOK to poprawi.
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Eh żeby pograć w angry bird trzeba tło wyłączyć, bo inaczej strasznie tnie... A 30min siedzienia na necie zjadło mi pół baterii. Ciężko się bawić i testować taki telefon
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wydzwania do Was play? Testowanie zakończyłam miesiąc temu, dzwonili do mnie gdy jestem w pracy, więc nie mogę odebrać a wiem, że to oni bo nr sprawdziłam. Jakaś super oferta?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.