Czy te wielkie komary gryzą? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-15, 13:37   #31
konfitura
Wtajemniczenie

Dot.: Czy te wielkie komary gryzą?

Rzeczywiście, czerwone mrówki gryzą podwójnie!

Cóż, Ziemia to planeta robali.

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 14:31   #32
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Rok temu w wakacje dwa razy pogryzly mnie czerwone mrowki. Zadziwiajace ze za kazdym razem byly to dwa ugryzienia obok siebie. One jakos tak "podwojnie" atakuja?
No niewazne... W kazdym razie czerwone plamy po tych ugryzieniach mialam jeszcze przez wiele miesiecy, a malenkie blizny nawet teraz są zauwazalne jak sie przyjrze.
Co za cholerstwo
Mrówki zostawiają właśnie takie podwójne ugryzienia, które na dodatek strasznie pieką. A co do blizn po ukąszeniach - w tamtym roku zwykłe komary tak mi pogryzły nogi, że wstydziłam się chodzić w spódnicy : jeden bąbel miał średnicę ok 3,5 cm!! i trzymał się ponad miesiąc zanim całkiem wyblakł. Nienawidzę robali
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 15:13   #33
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ooo, ale wątek się rozrósł
Słyszałam, że jak ktoś ma "słodką" krew, to się nie opędzi od robali, nie wiem, od czego to zależy, chyba wyczuwają smakowity kąsek. Podobno jedzenie witaminy B je odstrasza (wtedy wydzielamy taki zapach, który tylko one czują i go nie lubią).

Mam nadzieję, że nie będzie w tym roku za dużo komarów, u mnie te zwykłe się jeszcze nie pojawiły (może młode wyzdychały, jak było tak ciepło i wyschły im bajorka). Nic tak nie wkurza, jak komar brzęczący w nocy i mucha o czwartej rano (w dodatku taka wiosenna i przymulona)
Szerszenia widziałam raz w życiu, w supermarkecie, prawie zawału dostałam, podobnie jak połowa sklepu - wszyscy gapili się w sufit na to paskudztwo

Te komary chyba już jakieś zmutowane są, bo kiedyś jak taki użarł, to szybko schodziło, teraz ślady wszystkim zostają na tygodnie, eh

dla wszystkich!
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 15:27   #34
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula
Mrówki zostawiają właśnie takie podwójne ugryzienia, które na dodatek strasznie pieką. A co do blizn po ukąszeniach - w tamtym roku zwykłe komary tak mi pogryzły nogi, że wstydziłam się chodzić w spódnicy : jeden bąbel miał średnicę ok 3,5 cm!! i trzymał się ponad miesiąc zanim całkiem wyblakł. Nienawidzę robali
Tak, te ukąszenia potwornie pieką. Morał z tego taki - uciekajcie przed czerwonymi mrówkami!!!

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 19:41   #35
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Ooo, ale wątek się rozrósł
Słyszałam, że jak ktoś ma "słodką" krew, to się nie opędzi od robali, nie wiem, od czego to zależy, chyba wyczuwają smakowity kąsek. Podobno jedzenie witaminy B je odstrasza (wtedy wydzielamy taki zapach, który tylko one czują i go nie lubią).
Z witaminą B to prawda, tylko, że tzreba jej ponoć zjadać ogromne ilosci... Co najmniej kilka tabletek dziennie. Dlatego nie wiem czy warto, czy tro jakos nie szkodzi??

Kiedy był długi weekend byłam nad morzem, stada komarów tam latały, nijak nie można było się opędić. I pogryzło mnie tam coś, co chyba komarem nie było - miałam na nodze takie ślady podobne do komarzych, ale twarde i bolace. Nie wiem co to było, może pająk? (czy pajaki gryzą?)
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-15, 20:39   #36
Ines1985
Zakorzenienie

Lexie, niestety - chyba gryzą. Ktoś mi kiedys probowal wmowic ze nie ale sama na wlasnej skorze sie przekonalam ze to nieprawda

Jak pajak ugryzie to skora w tym miejscu robi sie czerwona, taka twardawa i oczywiscie boli

Stary 2005-06-15, 20:49   #37
konfitura
Wtajemniczenie

Oczywiście, że pająki gryzą. Są takie, które jadem potrafią załatwić duże stworzenia, ale są również i niegroźne pająki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-15, 22:50   #38
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez konfitura
Oczywiście, że pająki gryzą. Są takie, które jadem potrafią załatwić duże stworzenia, ale są również i niegroźne pająki.
One gryzą tak jak komary, żeby krwi sie napić? brrr już wiem dlaczego nie lubie pająków...
Stary 2005-06-15, 22:51   #39
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Acha, i wiem, że są jadowite pająki, które potrafią ukąsić, tylko miałam wątpliwosci do tych wystepujacych w Polsce.
Stary 2005-06-15, 23:10   #40
konfitura
Wtajemniczenie

One gryzą raczej w obronie własnej. My boimy się ich, ale one nas niemniej.

Stary 2005-06-15, 23:26   #41
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez konfitura
One gryzą raczej w obronie własnej. My boimy się ich, ale one nas niemniej.
No nie wiem czy te paskudy mnie w obronie własnej pogryzły bo spałam wtedy... Chyba, że uznały, że weszłam na ich teren. A ja ich litościwie nie dałam zatłuc, niewdzięcznicy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-15, 23:32   #42
konfitura
Wtajemniczenie

Kto wie co roi się w ich małych kopułkach. Może wszędzie gdzie zawędrują jest ich teren. Poza tym w nocy ruszamy się czyli mogłaś np. ruszyć ręką i bidulek się wystraszył. Przechodziłam to wiele razy: pająki, osy itd. i taka moja teoria.

Stary 2005-06-15, 23:35   #43
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez konfitura
Kto wie co roi się w ich małych kopułkach. Może wszędzie gdzie zawędrują jest ich teren. Poza tym w nocy ruszamy się czyli mogłaś np. ruszyć ręką i bidulek się wystraszył. Przechodziłam to wiele razy: pająki, osy itd. i taka moja teoria.
Brrr jak sobie pomyśle, że łaziły mi po nodze...
A ja nie dałam ich ruszyć, bo tak grzecznie siedziały w rogu przy suficie. Ale to pewnie jakieś inne sie przypałętały Tamte pozostaną dla mnie niewinne.
Stary 2005-06-16, 08:28   #44
Ines1985
Zakorzenienie

Mnie sie wydaje ze pajaki nie pija krwi tylko wpuszczaja jakiś jad... Oczywiscie nie tak grozny ja te "zagraniczne" ale to chyba on powoduje to twardnienie skory. Nie wiem, to tylko taka moja "doswiadczeniowa" teoria

Stary 2005-06-16, 09:51   #45
zgagunia
Raczkowanie

To ja chyba jestem odmiencem....bo wrecz uwielbiam owady , pajaki to jedne z mioch ulubionych stworów( szczegolnie te duze ,egzotyczne) a zabic? w życiu!! nie przepadam tylko za komarami ,much tez specjalnie nie lubie ale one tez chca zyc i wcale nie maja zamiaru was gryzc ani przesladowac( no z wyjatkiem komarów)
zgagunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-16, 10:54   #46
Laura2112
Raróg

Ines, a jaki to był pająk?? Bo ja się boję jak niczego tych wielkich czarnych, co lubią nagle się pojawić nie wiadomo skąd, albo się czają w nocy w wannie Jestem ciekawa, czy to to gryzie. Zawsze mam dziwne przeczucie, kiedy taki się zjawi, raz mi jeden spadł z sufitu na głowę Pomyślałam: "Może to pająk? Nie, niemożliwe", nie chciało mi się ruszyć, potem robię wyrko, a on smyr spod poduszki!
Stary 2005-06-16, 10:58   #47
konfitura
Wtajemniczenie

Rzeczywiście, nie mają zamiaru, ale czasami to im wychodzi.
Raz wczesnym rankiem wleciała mi do pokoju osa i użądliła. Co ja jej zrobiłam? Użądliła tak fachowo (mutant czy co?), że nie obeszło się bez interwencji u lekarza.

Moja siostra natomiast załapała kleszcza i w rezultacie boreliozę.

Na komary mam sposób. Miejsce po ich działaniu zostawiam w spokoju choćby nie wiem jak swędziało. W ten sposób bąbel szybko znika i nie ma śldu po zdarzeniu.

Stary 2005-06-16, 11:06   #48
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Ines, a jaki to był pająk?? Bo ja się boję jak niczego tych wielkich czarnych, co lubią nagle się pojawić nie wiadomo skąd, albo się czają w nocy w wannie Jestem ciekawa, czy to to gryzie. Zawsze mam dziwne przeczucie, kiedy taki się zjawi, raz mi jeden spadł z sufitu na głowę Pomyślałam: "Może to pająk? Nie, niemożliwe", nie chciało mi się ruszyć, potem robię wyrko, a on smyr spod poduszki!
O rany, fuj

Ten co mnie kiedyś ugryzl w noge to byl taki na cienkich nozkach. Gdyby ukąsił mnie krzyżak to pewnie panikowałabym że grozi mi amputacja .

Ja pajaki zabijam, bez wyrzutów sumienia. Co najsmieszniejsze, kiedy w poblizu jest jakis mezczyzna (tata, brat, chłopak) to panikuję i wołam faceta aby dokonal tego mordu. Sama uciekam jak najdalej (ale zerkajac czy na pewno zbrodnia zostala dokonana i moge czuc sie bezpiecznie). Natomiast kiedy jestem np. na wsi w pokoju z mlodszymi siostrami ciotecznymi to czuje sie odpowiedzialna za ich bezpieczenstwo i sama zabijam stwora - bez pisku i paniki .

Ja owadow nienawidze. Czasem bedac na wsi mam ogromna ochote wylegiwac sie na trawce bez zadnego kocyka, albo przytulic sie do ukochanych brzóz...
Niestety zawsze gdzies cos sie czai...
Natura jest wspaniała, ale ten "mikrokosmos" budzi moje obrzydzenie.

Stary 2005-06-16, 11:50   #49
tarakatatula
Rozeznanie

duze komary nei gryza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-16, 12:14   #50
Laura2112
Raróg

Ines, Ty mi nie pisz o krzyżakach! Mam złe wspomnienia! Raz mnie jeden zaskoczył w garażu, wysiadam z samochodu a on mi wisi przed twarzą! Jak walnęłam na tyłek, to mnie dwa dni bolał niemożliwie
I jeszcze ostatnie wspomnienie Jak byłam mała, to mnie całe gniazdo młodych krzyżaków oblazło, chyba przeszłam pod jakimś drzewem. Mama miała full roboty mnie z tego obrać Hehe, jakby dranie wiedziały, że ich nie znoszę
Wpadam w istną histerię tylko na widok tych czarnych bydląt. Uroiłam sobie, że mnie taki dopadnie szybciej, niż ja jego.
Stary 2005-06-16, 12:28   #51
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Ines, Ty mi nie pisz o krzyżakach! Mam złe wspomnienia! Raz mnie jeden zaskoczył w garażu, wysiadam z samochodu a on mi wisi przed twarzą! Jak walnęłam na tyłek, to mnie dwa dni bolał niemożliwie
I jeszcze ostatnie wspomnienie Jak byłam mała, to mnie całe gniazdo młodych krzyżaków oblazło, chyba przeszłam pod jakimś drzewem. Mama miała full roboty mnie z tego obrać Hehe, jakby dranie wiedziały, że ich nie znoszę
Wpadam w istną histerię tylko na widok tych czarnych bydląt. Uroiłam sobie, że mnie taki dopadnie szybciej, niż ja jego.

Krzyżaki Cie oblazły? Mi by chyba wtedy całe życie przed oczami przeleciało!
Nie mowiac juz o postawieniu na nogi calej okolicy swoim krzykiem jakby mnie ze skory obdzierali.
Ja naprawde potwornie nienawidze pajakow... I boje sie ich strasznie. A jak zobacze takiego owlosionego... jakas tarantule albo czarna wdowe to... brrr. Wczoraj przechodzac obok pajakow w sklepie zoologicznym kakadu przypadkiem spojrzalam na takie paskudztwo i az mna zatrzeslo.
Polska to jednak fajna jest, ze takie stwory nie chodza na wolnosci

Stary 2005-06-17, 14:46   #52
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Straszne. Mi po spotkaniu z pająkiem np. krzyżakiem zdarzalo się płakać. Wiem, że to głupie, ale tak się ich boję.
Stary 2005-06-17, 19:41   #53
kielk
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do kielk GG do kielk

Nie, no jak tak można - przecież te duże komary nie są groźne a Wy je od razu z odkurzacza Jak moja Narzeczona - „Kochanie pająk — zabij go!!”
Pająk też jest pożyteczny i potrzebny - nie ma co go od razu zabijać.
Stary 2005-06-17, 20:04   #54
zgagunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kielk
Nie, no jak tak można - przecież te duże komary nie są groźne a Wy je od razu z odkurzacza Jak moja Narzeczona - „Kochanie pająk — zabij go!!”
podpisuje się obiema rekami i jeszcze nogami a co tam
zgagunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 00:09   #55
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kielk Pokaż wiadomość
NIEPRAWDA! Zawsze mówię Kochanie, weź go wyprowadź na dwór!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 00:26   #56
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez kielk Pokaż wiadomość

ja moge oddac te wszytskie co tu sie czaja ...

nienawidze - tluke zawsze na miazge.

patrze kiedys nocA w swietle tv paproch na wykladzinie...ale sie rusza.... blaaaaaah pajak. zrzucilam na to gowno katolog o wymiarach polskiej ksiegi telefonicznej.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 00:46   #57
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale te wielkie 'komary" krtóre wlatuja do naszych domów, to są komarnice, nie groźne zupelnie i nie zabijajcie ich tylko złapcie do łapek i na dwór. To miłe stworzonka Które niestety często kończą swój żywot w naszych domach.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Koziu%C5%82kowate
Stary 2009-06-29, 10:11   #58
PastelowaKredka
Rozeznanie

O tyle dobrze, że te całe komarnice nie gryzą... one takie zamulone są, że nigdy nie wiadomo gdzie polecą.. brr
A pająków nienawidzę Zwłaszcza tych takich czarnych z grybszymi nogami... Kiedyś, wychodzę sobie spod prysznica i takie dwa rasowe wybiegły spod pralki... myślałam, że zawału dostanę! Wskoczyłam na kosz z bielizną i zaczęłam wołać żeby ktoś je zabił... Było już dosyć późno i wszyscy spali... na szczęścia zaspana mama przyszła mi z pomocą Od tamtej pory za każdym razem zanim wyjdę z kabiny prysznicowej najpierw sprawdzam czy nic się na mnie nie czai... Ochydztwo.

PastelowaKredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 11:21   #59
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Ja owadów się nie boję. Żal mi ich, wszyscy je kapciami i gazetami. Pajączki biorę do ręki i wyganiam na dwór, muchy i inne też. Teraz jak wiem,że to komarnica a nie komar to i to wezmę do ręki jak wleci a już szczególną sympatią darzę chrabąszcze. Uwielbiam je i jak jest sezon to chętnie łapię w ręce bo lubię jak się przyczepiają tymi swoimi łapkami słodziaki.

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 11:51   #60
kasiencja
Pani Buka

nie lubię, boję się, jak widzę to mnie paraliżuje, że to coś może mnie dotknąć zawsze proszę kogoś, by zabił albo wyrzucił za okno... jak jestem sama to stosuję bardzo dziwne sposoby, by się pozbyć, bo np mając pająka na ścianie nie usnęłabym ot, taka moja fobia. i nic nie daje powtarzanie sobie, że to niegroźne, nie gryzie itd. BRR.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości