![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różne obrączki...
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Uznaliśmy, że to nasz ślub i nasze obrączki. Skoro mamy je nosić do końca życia to powinny być takie jak nam się podobają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
nie będę oryginalna - mi również nie podobają się różne obrączki (w sensie różne modele), dopuszczam wersję węższą i ewentualnie z diamencikami u kobiety, a szerszą bez dodatków u mężczyzny. Ostatnio widziałam małżeństwo, które miało zupełnie różne obrączki - ona tradycyjną, wąską, złotą, on bardzo szeroką, tytanową z czarnym pasem. Nie podobało mi się to wcale. Ale jako wiadomo - każdy ma swój gust i każdy ma to, co lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A myślałam, że tylko u nas są takie wybryki- nasze obrączki różnią się tylko o pół rozmiaru :P. Ja mam spore dłonie, długie palce i spore kostki, a TŻta dłonie są raczej małe ;P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
wg mnie obrączki powinny mieć taki sam wzór i kolor,owszem mogą mieć brylanciki u kobiety, i różne szerokości ale kolor i wzór powinny byc takie same, bo to później wygląda dziwnie jak np ja bym miała z białego, a mąz z zołtego wyglądało by to dla mnie jakbyśmy to nie my byli małżeństwem. Jakbyśmy byli tak jakby nie do pary, jeżeli wiecie o co mi chodzi
![]() ja mam r 11 a tz chyba ze 16 albo 18 wiec wiadomo ze beda troche inaczej wygladaly w pudelku ale na palcach bedzie widac ze to te same ![]()
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2011-08-30 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o mnie, to nie chciałabym żebyśmy mieli różne obrączki. Na szczęście mamy z TŻ identyczny gust w tej sprawie, obojgu nam podoba się dokładnie ten sam wzór. Ale każdy ma prawo wybrać co uważa za stosowne, jeśli Wam by to odpowiadało że macie różne obrączki to tylko Wasza sprawa
![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyżby reklama? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
ja jestem tradycjonalistka w tej kwestii. ale to wasza decyzja. Wydaje mi się, ze nie powinna być ani tylko twoja ani tylko jego ani tym bardziej rodziny! ale brak kompromisu w kwestii tego symbolu związku małżeńskiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja tak jak większość uważam, że obrączki powinny stanowić komplet, powinny być spójne pod względem wzoru - ale oczywiście szanuję odmienne zdanie, to jest moje prywatne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
To jakie wybierzecie to Wasza decyzja i nikt nie może Wam nic narzucać. Jak się komuś nie będą podobać to niech się nie patrzą, one są dla Was, nie dla wszystkich!
U nas było podobnie...tzn. podobały Nam sie różne modele, chodziliśmy, szukaliśmy, przymerzaliśmy i w końcu Ja znalazłam takie które skradły mi serce. Co ciekawe od razu wiedziałam, że Mojemu Ukochanemu również się spodobają. Nic mu jednak nie sugerując zaciągnęłam go do tego jubilera i zapytałam które mu się podobają i wiesz co?...wskazał właśnie na te wybrane przeze mnie ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Mi nawet przez myśl nie przeszło abym mogła mieć inną obrączkę..ale to Twoja decyzja, Ty ją będziesz nosiła
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Obrączki są symbolem łączącego obie strony uczucia, i chyba nie wyobrażam sobie, by mogły się zdecydowanie różnić ?(nie mówię tu o różnicy: damska z brylancikiem, męska - bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
My mamy różne obrączki i nie widzę w tym nic złego. Pasują do siebie stylistycznie, a przecież nie będziemy ich trzymać jedna przy drugiej, żeby ludzie porównywali wzory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Heh, to już tyle czasu minęło od moich rozterek...które okazały się całkiem nieważne z perspektywy czasu, jesteśmy już po ślubie, jest wiele ważniejszych spraw w małżeństwie niż biżuteria, mamy różne obrączki, bo każdemu podobało się coś innego, moja z białego nierodowanego złota, męża - z żółtego złota. Uznaliśmy, że nie ma sensu spierać się o taki w sumie drobiazg, a kompromis czasem bywa zgniły
![]() Mało kto zwraca na to uwagę, tzn może zwraca, ale nie komentuje tego w żaden sposób - i słusznie, bo to nasze obrączki. Zresztą - teraz mojej nie noszę, bo jestem w ciąży i palce mi puchną. Tak wiec - co kto lubi ![]() Edytowane przez agatka77 Czas edycji: 2012-06-01 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzie, nie dajmy się zwariować. To tylko przedmiot. Jasne, że ważny, że symbolizuje itp. Ale tylko przedmiot. Rzecz. Bez obrączki wasze małżeństwa byłyby gorsze, mniej dla was ważne? Czułybyście się mniej żonami bez krążka na serdecznym palcu? No błagam... Droga autorko tematu, rób jak Ci się podoba. Chcecie mieć inne obrączki, to kupcie inne. To wy je przecież będziecie nosić. To są tylko obrączki, ważniejsze jest to, co macie w serduchach i że chcecie być razem do końca życia. Reszta to pierdoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Opulka popieram w 100%. My będziemy mieć podobne, ale różne. Pierwsze dla mnie, drugie dla TZta
![]() Jasne, że mogliśmy mieć 2 takie same, ktore obojgu "prawie" nam się podobają. Tylko po co??
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Ja od początku chciałam obrączkę klasyczną, złotą, półokrągłą, najlepiej na 6 mm, a mój już mąż płaską ze ściętymi brzegami, złotą, błyszczącą na 5 mm.
Kompromis był taki, że mamy szerokie obie na 5 mm i półokrągłe ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie obrączki powinny być identyczne, powinny tworzyć komplet tak jak my tworzymy komplet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się, czy nie możliwy w takich sytuacjach jest mimo wszystko kompromis? Rozumeim, iż to zupełnie kwestia gustu- nie mniej jednak tak jak to bylo poruszane wcześniej: obrączki to symbol, a nie zwykła rzecz jak to było sugerowane wcześniej. Bo skoro byłaby to najzwyklejsza rzecz... to czym w tym razie jest małżeństwo? Może wybujałe porównanie, ale w uderza w sedno, nie sądzicie?
Po wstępnych rozmowach w naszym przypadku nie mamy raczej problemu- białe złoto, prosty wzór, bez zaokrągleń , identyczne. Osobiscie nie wyobrażam sobie w obrączce nawet kamyka. Żadnej różnicy. jak para ma inne obrączki to wygląda jakby byli z innych małżeństw. A przecież to kółko na palcu to piękny symbol- nie tylko w jego istnieniu, ale również identyczności. Zastanawiam się czy nieumiejętność znalezienia wzoru na wspólną przyszłość nie mówi czegoś o parze- bo co, jeżeli pojawi sie jakiś zgrzyt poglądowy/estetyczny/postępkowy? Każdy wybierze to co lubi anjbardziej? To troche jak iśc razem do kina- ale na dwa zupełnie różne filmy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla przykładu zdjęcie znalezione w necie- dwie różne obrączki- https://www.google.pl/search?q=obr%C...%3B1698%3B1131 Jestem na nie;-) Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-02-05 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Gdy przeglądam sesje zdjęciowe zachodnich ślubów (pełno tego na blogach z inspiracjami) obrączki zawsze są różne (;
Nasze też będą dwie różne. Obie z żółtego złota, ale u mnie będzie pewnie jakiś kwietny grawer, a u mojego grawer dźwiękowego zapisu jak mówię "kocham" (jest producentem muzycznym). Coś takiego: https://www.google.pl/search?client=...2F%3B861%3B574 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jestem na etapie poszukiwań obrączek i znalazłam takie oto:
http://storage.kulturaibiznes.com/20...mn_w800_d1.jpg Są wykonane z palladu i palisandru. Bardzo mnie zaintrygowały, ale w internecie niewiele można poczytać na temat pielęgnacji, ew. zmiany rozmiarów itp. Spotkałyście się z czym podobnym? ![]() Mam też pytanie odnośnie obrączek palladowych - czy są problemy ze zmianą rozmiaru, jak w przypadku tytanowych? Jak materiał zachowuje się po 3-4 latach latach użytkowania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Podejrzewam, że nici ze zmiany rozmiaru...metal z drewnem...hmmm oryginalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
hmm.. te obrączki z drewnem są oryginalne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
do tej pory szukałam wszystkiego, co nie jest żółtym złotem, ale jak trafiłam na to...
![]() te ze zdjęcia są bardzo grube, zupełnie inaczej wyglądają cieńsze (takie obrączki ma w swojej ofercie A.Bielak, ale na stronie nie ma zdjęć, podesłał mi na maila, więc jak ktoś będzie zainteresowany to prześlę je dalej ![]() mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto to ma lub się nad takimi zastanawiał, bo producent wiadomo, że będzie zachwalał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o pallad, myślę że w razie potrzeby byłaby szansa ze zmianą rozmiaru, jednak co innego jak obrączki są łączone z drewnem. Jak wiemy, drewno nie jest materiałem kowalnym więc kupując te obrączki możesz zapomnieć o jakiejkolwiek, nawet najmniejszej zmianie rozmiaru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.