Aborcja przez poród częściowy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 20:39   #31
Ninquelote
Wtajemniczenie

Dot.: Aborcja przez poród częściowy

W 2008 roku aborcja przez częściowe urodzenie była jeszcze w USA legalna. Nie wiem czy coś się w tej kwesti zmieniło. Podobno zwolennikiem tego rodzaju aborcji jest sam laureat pokojowej nagrody Nobla Barack Obama. W Jugosławi topiono nowonarodzone dzieci bo były pod opieką prawa dopiero od pierwszego łyku powietrza. Singer dopuszcza "aborcję" nawet do czterech tygodni od urodzenia. Jakby się rodzice rozmyślili. Pewna para założyła w internecie sondę czy się mają pozbyć ciąży czy nie. Ludzie mają różne dziwne pomysły.

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Taką aborcje wykonuje się między innymi w chinach czy w indiach. Około 6 miesiąca już jest prawie 100% możliwość określenia płci dziecka a wiadomo jeśli to dziewczynka to idzie do utylizacji. Czasem matki celowo zwlekaja z aborcją bo we wczesniejszych miesiącach ciazy nie wiadomo co to za płeć. Podawane są środki przyspieszające poród i wiadomo co dalej. W sumie jak dla mnie to lepsze jest takie rozwiązanie niż porzucenie dziecka gdzieś na polu ryżowym.
W Chinach to się przeprowadza aborcję nawet bez zgody matki.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 21:01   #32
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Singer dopuszcza "aborcję" nawet do czterech tygodni od urodzenia.
I to się ciągle nazywa "aborcją"?

Mnie zastanawia jedno. Dlaczego ten cały "zabieg" wykonuje się w łonie matki? Chodzi o czaszkę która ciągle w nim zostaje. Co by zmienił fakt, że dziecko byłoby całkowicie na zewnątrz?
Stary 2011-09-02, 21:29   #33
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Dawno temu, jak jeszcze uczyłam się w technikum Pani od religii pokazywała nam podobny filmik oraz wywiad z ludźmi którzy pracowali w jakiejś tam klinice w USA która właśnie takie zabiegi przeprowadzała. Ja tego nie oglądałam ani nie słuchałam - Pani dała taki wybór. Nie na moje nerwy takie filmy, mimo że nie potępiam aborcji w określonych przypadkach, ale nie wykonywanej w ten sposób i w tym stadium ciąży...

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 21:57   #34
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
I to się ciągle nazywa "aborcją"?

Mnie zastanawia jedno. Dlaczego ten cały "zabieg" wykonuje się w łonie matki? Chodzi o czaszkę która ciągle w nim zostaje. Co by zmienił fakt, że dziecko byłoby całkowicie na zewnątrz?
Dla Petera Singera chyba tak. "Toteż zabijanie niemowląt może być zrównane z aborcją tylko wtedy, gdy ci najbliżsi dziecku nie chcą, żeby żyło." Ale to nie jedyny kontrowersyjny pogląd tego profesora. W Meksyku był przypadek gdzie organizacje feministyczne broniły kobiet skazanych za dzieciobójstwo twierdząc że dokonały one późnej aborcji. Zdarzają się sytuacje gdzie dzieci przeżywają aborcję ale nie są ratowane. I dla części to dalej jest aborcja.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 22:14   #35
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
W 2008 roku aborcja przez częściowe urodzenie była jeszcze w USA legalna. Nie wiem czy coś się w tej kwesti zmieniło. Podobno zwolennikiem tego rodzaju aborcji jest sam laureat pokojowej nagrody Nobla Barack Obama. W Jugosławi topiono nowonarodzone dzieci bo były pod opieką prawa dopiero od pierwszego łyku powietrza. Singer dopuszcza "aborcję" nawet do czterech tygodni od urodzenia. Jakby się rodzice rozmyślili. Pewna para założyła w internecie sondę czy się mają pozbyć ciąży czy nie. Ludzie mają różne dziwne pomysły.

Chiny to dość "dziwny kraj"

Co o Indii to nadal chłopiec jest bardziej pożadanym dzieckiem bo to dla jego rodziny będzie wiano PM szykowane a gdyby nawet rodzice mieli by inne plany to przecież w tym kaju pełno jest eunuchów. Co do prostytucji kobiet to jest ona na całym świecie wiec Indie nie sa ewenementem.

Jeśli chodzi o tą aborcje Singera to moim zdaniem przeginka.

PS. Sama nie chce mieć dziecka i moj przyszły mąż wie o tym i godzi się na wspólne zycie bez dzieci. Bajki o tym że każda kobieta chce mieć dzieci nie nie nie w tych czasach.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 22:37   #36
viva91
na przekór do celu

Cytat:
W Meksyku był przypadek gdzie organizacje feministyczne broniły kobiet skazanych za dzieciobójstwo twierdząc że dokonały one późnej aborcji.

Cytat:
Zdarzają się sytuacje gdzie dzieci przeżywają aborcję ale nie są ratowane.
jest pewna znana kobieta która przeżyła aborcję, nie pamiętam teraz jej nazwiska, oczywiście w Stanach Zjednoczonych. rzecz jasna działa teraz przeciw aborcji...
czytałam też o wielu przypadkach gdy dzieci przeżywały "zabieg". z tego co się orientuję w USA jest chyba obowiązek podtrzymania w takim wypadku życia. no ale jak jest to można się domyślić...
Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Co do prostytucji kobiet to jest ona na całym świecie wiec Indie nie sa ewenementem.
wiadomo, tylko chodziło mi o fakt, że część rodziców cieszy się z narodzin dziewczynki bo już wiedzą że córka zacznie na siebie i na nich zarabiać. czytałam o rodzinie gdzie młodsze siostry oddawały się prostytucji i dzięki temu starszy brat poszedł na studia...
Stary 2011-09-02, 23:46   #37
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
A w innym kraju azjatyckim istnieją obozy pracy np taki na K gdzie morduje się ludzi i skazuje na tortury.

Skupmy się na mniej odległych rejonach, proponuję nawet na naszym kontynencie, bo na świecie są wojny, morderstwa i na wszystko nie możemy mieć wpływu. Oczywiście nie popieram tego, ale autor jasno mówi - taka aborcja jest nielegalna.

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-09-02 o 23:48
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 00:09   #38
201604250941
Konto usunięte

Dziewczyna znajomego byla w ciazy, dziecko umarlo w 5 miesiacu, nie wiem jak to sie stalo ze nosila je az do 8, w kazdym razie wywolali jej porod i musiala normalnie urodzic. Nie wyobrazam sobie tego, jej to zupelnie zrujnowalo psychike. Zamiast usiasc na fotelu i w pol godziny czy ile miec to za soba, probowac zapomniec, musiala przejsc przez normalny porod. Cesarki zrobic nie mogli, zeby nie bylo zakazenia czy cos takiego.

Takie cos jak na tym filmiku byloby zdecydowanie lepsze, szybsze. Nie ma co od razu przeskakiwac do zalozen, ze to na zdrowym dziecku, na zyczenie.

Zagrozenie zycia moze wystapic w kazdym miesiacu a jakos to trzeba zrobic. Normalnie (w cywilizowanych krajach) w 5-6 miesiacu to by kazali urodzic i oddac, bez powodu by tego nie robili.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 07:41   #39
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Tylko wymysł i chory pomysł autora filmiku czy istnieje naprawdę?

http://www.kciuk.pl/Aborcja-przez-po...iowy-18-a64428
Istnieje naprawdę i w niektórych miejscach np. w Stanach nadal jest przeprowadzana.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 07:54   #40
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Po tym filmiku niech odezwą się wszystkie zwolenniczki aborcji ze swoimi 'cudownymi' argumentami, że brzuch należy do kobiety i może sobie robić z nim co chce
No taa, przecież z założenia każdy zwolennik aborcji ma na myśli tylko i wyłącznie radosne wyciąganie po kawałku 6-miesięcznego płodu. Inna aborcja to nie aborcja, nie chadzajmy na kompromisy, jak już jechać to po bandzie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 09:16   #41
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Po tym filmiku niech odezwą się wszystkie zwolenniczki aborcji ze swoimi 'cudownymi' argumentami, że brzuch należy do kobiety i może sobie robić z nim co chce
Rozumiem, że jesteś za całkowitym zakazem aborcji?

Co to w ogóle znaczy być zwolenniczką /zwolennikiem aborcji? To nie jest coś , na co można kliknąć w necie Lubię to. Niektóre kobiety uważają, że nie spotka ich nigdy w życiu nic takiego, z czym nie będą potrafiły sobie poradzić. Tak sobie po prostu zaplanowały życie. One nigdy nie będą na miejscu tych kobiet z marginesu, których mężowie przepijają całą pensję i nie mają co dać dzieciom na obiad. One nigdy nie będą zgwałcone. Naturalnie, wykluczają też możliwość zapadnięcia na jakąś ciężką chorobę, która w przypadku ciąży może spowodować znaczne pogorszenie ich stanu zdrowia czy nawet śmierć. Badania prenatalne też nie są im potrzebne, bo i po co. Jeśli urodzą dziecko z ciężką wadą genetyczną, to znajdą siłę i ukojenie w wierze.

Nigdy nie przeszło mi przez myśl(gdy miałam podejrzenia, że jestem w niezaplanowanej ciąży) , aby poddać się aborcji. Należę do tej grupy kobiet, dla których macierzyństwo byłoby spełnieniem marzeń. A jednak uważam, że nikt nie ma moralnego prawa decydować o tym, czy kobieta ma usunąć ciąże czy nie, jeśli ta zagraża jej życiu. Jak ktoś śmie decydować o tym, które życie jest ważniejsze?

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
No taa, przecież z założenia każdy zwolennik aborcji ma na myśli tylko i wyłącznie radosne wyciąganie po kawałku 6-miesięcznego płodu. Inna aborcja to nie aborcja, nie chadzajmy na kompromisy, jak już jechać to po bandzie
No właśnie.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 09:39   #42
klajdla
Wtajemniczenie

Widzialam ten filmik kilka dni temu na You Tubie. Prawde mowiac myslalam pozniej o tym przez pol dnia... Straszne to.
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 10:20   #43
panierrka
Zadomowienie

Kolejna prowokacja Rany, jak ktoś zaproponuje np leczenie raka przez długotrwałe tortury, to będzie krzyku, że leczenie raka to zło.

Zawsze denerwują mnie wypowiedzi pro-lifów, że urodzenie dziecka to rola kobiety, a potem, że tyyyle rodzin czeka na dzidzię. To niech sobie je urodzą, jak nie mogą - kara boska. Kobieta i tak nie powinna być spełniona po adopcji dziecka, bo przecież go nie urodziła, co jest ważną częścią jej roli życiowej (!).

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 11:59   #44
imersja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
A ja wierze, ze takie zabiegi sa wykonywane. Niektore kobiety sa tak debilne, ze nie przeszkadza im usuniecie dziecka, ktore teoretycznie mogloby zyc.
ale żaden lekarz nie wykona aborcji w 6 miesiącu na życzenie kobiety
teraz odezwa sie te wszystkie obrończynie życia poczętego
we wszystkich cywilizowanych krajach Europy aborcja na życzenie jest do 12 tygodnia ciąży, kiedy to płód nie ma najmniejszych szans na przeżycie poza organizmem matki

znowu manipulacja faktami
imersja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 12:40   #45
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Dziewczyna znajomego byla w ciazy, dziecko umarlo w 5 miesiacu, nie wiem jak to sie stalo ze nosila je az do 8, w kazdym razie wywolali jej porod i musiala normalnie urodzic. Nie wyobrazam sobie tego, jej to zupelnie zrujnowalo psychike. Zamiast usiasc na fotelu i w pol godziny czy ile miec to za soba, probowac zapomniec, musiala przejsc przez normalny porod. Cesarki zrobic nie mogli, zeby nie bylo zakazenia czy cos takiego.

Takie cos jak na tym filmiku byloby zdecydowanie lepsze, szybsze. Nie ma co od razu przeskakiwac do zalozen, ze to na zdrowym dziecku, na zyczenie.
Już ktoś wspominał - jeśli to martwy płód to jak najbardziej, kobieta która wyczekiwała dziecka, ono umarło i mimo to będzie musiała je urodzić może się załamać. Dlatego jak dla mnie nic nie stoi na przeszkodzie aby przeprowadzać taką aborcję na martwych płodach.

Osobiście się z czymś takim nie spotkałam, ale dziewczyny wcześniej pisały że coś takiego praktykuje się też na żywych dzieciach, które w tym 6 miesiącu byłyby już w stanie przeżyć poza ciałem matki. I tu już mi to trudno zaakceptować.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;29175590]A jednak uważam, że nikt nie ma moralnego prawa decydować o tym, czy kobieta ma usunąć ciąże czy nie, jeśli ta zagraża jej życiu. Jak ktoś śmie decydować o tym, które życie jest ważniejsze?[/QUOTE]
tu się zgadzam całkowicie.
Stary 2011-09-03, 13:57   #46
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gildia Pokaż wiadomość
mam naprawde mieszane uczucia... sama zaszłam w niespodziewaną ciąze i pierwsze 2 tyg po diagnozie zastanawiałam się co zrobic, usunac czy nie, czy sobie poradze itd... a kiedy juz przyzwyczilam sie do mysli ze mam pod sercem mala fasolke poronilam. teraz wiem ze juz nigdy nie pomysle o usunieciu ciazy. bycie matka jest wg mnie spelnieniem marzen kazdej kobiety, dopelnieniem jej roli - i nawet jezeli nie moze ona utrzymac finansowo siebie i dziecka, nie chce go bo pochodzi np z gwaltu czy po prostu nie jest to jej "marzenie" zawsze moze oddac je w tzw oknach zycia. jest tyle kobiet ktore chcą a nie moga miec dzieci - dajmy im szanse, a nie wyrzucajmy noworodkow do smietnika! one tez maja prawo do zycia!
Wiele ciąż we wczesnym etapie kończy się poronieniem, chcemy czy nie, ale tak działa natura i ma to swoje zalety, bo te zarodki i tak w wielu przypadkach nie nadawałyby się do samodzielnego życia.

Kobieta to nie inkubator, nie powinna chodzić w ciąży po to, żeby inna para mogła cieszyć się dzieckiem. Jeśli chce, to proszę bardzo, ale nikogo nie można do tego zmuszać ani przekonywać.

Cytat:
Ludzie mają różne dziwne pomysły.
Tak zawsze było, jest i będzie, że ludzie będa chcieli się pozbyć niechcianego płodu czy narodzonego w przeróżne sposoby: utopić w stawie, wyskrobać wieszakiem do ciuchów, zakisić w beczce, spędzić u jakiejs babki czy jakimiś podejrzanymi ziołami... Tak było już od zamierzchłych czasów. Dlatego myślę, że w XXI wieku powinno się przede wszystkim edukować ludzi w zakresie skutecznej antykoncepcji i dopuszczać wczesną aborcję w cywilizowanych warunkach.

A takie filmiki jak z pierwszego postu to są głównie po to, żeby prolajfowcy mogli się podniecać, jakie to bestialstwo, poprawić sobie tym humor, jacy to są dobrzy, szlachetni, wspaniali i dalej w zdecydowanej większości mieć gdzieś dzieci już narodzone, ale nadal niechciane, bo te już wymagają konkretnych nakładów finansowo-czasowo-emocjonalnych, co jest dużo trudniejsze od wypisywania antyaborcyjnyh peanów na forum.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 13:58   #47
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
(...)A takie filmiki jak z pierwszego postu to są głównie po to, żeby prolajfowcy mogli się podniecać, jakie to bestialstwo, poprawić sobie tym humor, jacy to są dobrzy, szlachetni, wspaniali i dalej w zdecydowanej większości mieć gdzieś dzieci już narodzone, ale nadal niechciane, bo te już wymagają konkretnych nakładów finansowo-czasowo-emocjonalnych, co jest dużo trudniejsze od wypisywania antyaborcyjnyh peanów na forum.
To prawda. Podejrzewam, że złożenie podpisu pod obywatelskim projektem ustawy wprowadzającej całkowity zakaz aborcji też nie kosztowało zbyt dużo wysiłku. Niektórym ludziom się wydaje, że aby przekonać siebie i wszystkich dookoła o swojej wyższości moralnej, wystarczy demonstracyjnie oburzać się na" niemoralność" innych. Nie trzeba robić nic więcej. No cóż, zawsze byli, są i będą tacy, którzy- jak mawia moja przyjaciółka- uważają się za brakujące ogniwo między stwórcą i resztą ludzkości. Zapewne dlatego uzurpują sobie prawo do bycia strażnikami cudzych sumień, chociaż powinni martwić się o swoje.

Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Czas edycji: 2011-09-04 o 14:03
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 21:41   #48
kolorowatecza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pewna aborcja Pokaż wiadomość
Witam!
Polecam strone http://pewna-aborcja.pl.tl/
Gwarantowana skuteczność i 100% dyskrecja.
W razie jakichkolwiek wątpliwości pytania proszę kierowac na adres mailowy tashka23@wp.pl
Jesteśmy do państwa dyspozycji 24/7.
Cytuje na wypadek skasowania.
Zgłoszone.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 11:43   #49
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
No bez przesady, co innego 2tygodniowy zarodek a co innego, kilkumiesięczny rozwinięty płód.

Chociaż kto wie, kto się w wątku odezwie.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pewna aborcja Pokaż wiadomość
Witam!
Polecam strone http://pewna-aborcja.pl.tl/
Gwarantowana skuteczność i 100% dyskrecja.
W razie jakichkolwiek wątpliwości pytania proszę kierowac na adres mailowy tashka23@wp.pl
Jesteśmy do państwa dyspozycji 24/7.
'najlepsza' reklama na wizażu jaką widziałam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości