![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aborcja przez poród częściowy
W 2008 roku aborcja przez częściowe urodzenie była jeszcze w USA legalna. Nie wiem czy coś się w tej kwesti zmieniło. Podobno zwolennikiem tego rodzaju aborcji jest sam laureat pokojowej nagrody Nobla Barack Obama. W Jugosławi topiono nowonarodzone dzieci bo były pod opieką prawa dopiero od pierwszego łyku powietrza. Singer dopuszcza "aborcję" nawet do czterech tygodni od urodzenia. Jakby się rodzice rozmyślili. Pewna para założyła w internecie sondę czy się mają pozbyć ciąży czy nie. Ludzie mają różne dziwne pomysły.
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
na przekór do celu
|
I to się ciągle nazywa "aborcją"?
Mnie zastanawia jedno. Dlaczego ten cały "zabieg" wykonuje się w łonie matki? Chodzi o czaszkę która ciągle w nim zostaje. Co by zmienił fakt, że dziecko byłoby całkowicie na zewnątrz?
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Dawno temu, jak jeszcze uczyłam się w technikum Pani od religii pokazywała nam podobny filmik oraz wywiad z ludźmi którzy pracowali w jakiejś tam klinice w USA która właśnie takie zabiegi przeprowadzała. Ja tego nie oglądałam ani nie słuchałam - Pani dała taki wybór. Nie na moje nerwy takie filmy, mimo że nie potępiam aborcji w określonych przypadkach, ale nie wykonywanej w ten sposób i w tym stadium ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Dla Petera Singera chyba tak. "Toteż zabijanie niemowląt może być zrównane z aborcją tylko wtedy, gdy ci najbliżsi dziecku nie chcą, żeby żyło." Ale to nie jedyny kontrowersyjny pogląd tego profesora. W Meksyku był przypadek gdzie organizacje feministyczne broniły kobiet skazanych za dzieciobójstwo twierdząc że dokonały one późnej aborcji. Zdarzają się sytuacje gdzie dzieci przeżywają aborcję ale nie są ratowane. I dla części to dalej jest aborcja.
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co o Indii to nadal chłopiec jest bardziej pożadanym dzieckiem bo to dla jego rodziny będzie wiano PM szykowane a gdyby nawet rodzice mieli by inne plany to przecież w tym kaju pełno jest eunuchów. Co do prostytucji kobiet to jest ona na całym świecie wiec Indie nie sa ewenementem. Jeśli chodzi o tą aborcje Singera to moim zdaniem przeginka. PS. Sama nie chce mieć dziecka i moj przyszły mąż wie o tym i godzi się na wspólne zycie bez dzieci. Bajki o tym że każda kobieta chce mieć dzieci nie nie nie w tych czasach.
![]() |
![]() |
#36 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
czytałam też o wielu przypadkach gdy dzieci przeżywały "zabieg". z tego co się orientuję w USA jest chyba obowiązek podtrzymania w takim wypadku życia. no ale jak jest to można się domyślić... wiadomo, tylko chodziło mi o fakt, że część rodziców cieszy się z narodzin dziewczynki bo już wiedzą że córka zacznie na siebie i na nich zarabiać. czytałam o rodzinie gdzie młodsze siostry oddawały się prostytucji i dzięki temu starszy brat poszedł na studia...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skupmy się na mniej odległych rejonach, proponuję nawet na naszym kontynencie, bo na świecie są wojny, morderstwa i na wszystko nie możemy mieć wpływu. Oczywiście nie popieram tego, ale autor jasno mówi - taka aborcja jest nielegalna. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-09-02 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Dziewczyna znajomego byla w ciazy, dziecko umarlo w 5 miesiacu, nie wiem jak to sie stalo ze nosila je az do 8, w kazdym razie wywolali jej porod i musiala normalnie urodzic. Nie wyobrazam sobie tego, jej to zupelnie zrujnowalo psychike. Zamiast usiasc na fotelu i w pol godziny czy ile miec to za soba, probowac zapomniec, musiala przejsc przez normalny porod. Cesarki zrobic nie mogli, zeby nie bylo zakazenia czy cos takiego.
Takie cos jak na tym filmiku byloby zdecydowanie lepsze, szybsze. Nie ma co od razu przeskakiwac do zalozen, ze to na zdrowym dziecku, na zyczenie. Zagrozenie zycia moze wystapic w kazdym miesiacu a jakos to trzeba zrobic. Normalnie (w cywilizowanych krajach) w 5-6 miesiacu to by kazali urodzic i oddac, bez powodu by tego nie robili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to w ogóle znaczy być zwolenniczką /zwolennikiem aborcji? To nie jest coś , na co można kliknąć w necie Lubię to. Niektóre kobiety uważają, że nie spotka ich nigdy w życiu nic takiego, z czym nie będą potrafiły sobie poradzić. Tak sobie po prostu zaplanowały życie ![]() Nigdy nie przeszło mi przez myśl(gdy miałam podejrzenia, że jestem w niezaplanowanej ciąży) , aby poddać się aborcji. Należę do tej grupy kobiet, dla których macierzyństwo byłoby spełnieniem marzeń. A jednak uważam, że nikt nie ma moralnego prawa decydować o tym, czy kobieta ma usunąć ciąże czy nie, jeśli ta zagraża jej życiu. Jak ktoś śmie decydować o tym, które życie jest ważniejsze? No właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Widzialam ten filmik kilka dni temu na You Tubie. Prawde mowiac myslalam pozniej o tym przez pol dnia... Straszne to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Kolejna prowokacja
![]() Zawsze denerwują mnie wypowiedzi pro-lifów, że urodzenie dziecka to rola kobiety, a potem, że tyyyle rodzin czeka na dzidzię. To niech sobie je urodzą, jak nie mogą - kara boska. Kobieta i tak nie powinna być spełniona po adopcji dziecka, bo przecież go nie urodziła, co jest ważną częścią jej roli życiowej (!).
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
teraz odezwa sie te wszystkie obrończynie życia poczętego we wszystkich cywilizowanych krajach Europy aborcja na życzenie jest do 12 tygodnia ciąży, kiedy to płód nie ma najmniejszych szans na przeżycie poza organizmem matki znowu manipulacja faktami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Osobiście się z czymś takim nie spotkałam, ale dziewczyny wcześniej pisały że coś takiego praktykuje się też na żywych dzieciach, które w tym 6 miesiącu byłyby już w stanie przeżyć poza ciałem matki. I tu już mi to trudno zaakceptować. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;29175590]A jednak uważam, że nikt nie ma moralnego prawa decydować o tym, czy kobieta ma usunąć ciąże czy nie, jeśli ta zagraża jej życiu. Jak ktoś śmie decydować o tym, które życie jest ważniejsze?[/QUOTE] tu się zgadzam całkowicie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta to nie inkubator, nie powinna chodzić w ciąży po to, żeby inna para mogła cieszyć się dzieckiem. Jeśli chce, to proszę bardzo, ale nikogo nie można do tego zmuszać ani przekonywać. Tak zawsze było, jest i będzie, że ludzie będa chcieli się pozbyć niechcianego płodu czy narodzonego w przeróżne sposoby: utopić w stawie, wyskrobać wieszakiem do ciuchów, zakisić w beczce, spędzić u jakiejs babki czy jakimiś podejrzanymi ziołami... Tak było już od zamierzchłych czasów. Dlatego myślę, że w XXI wieku powinno się przede wszystkim edukować ludzi w zakresie skutecznej antykoncepcji i dopuszczać wczesną aborcję w cywilizowanych warunkach. A takie filmiki jak z pierwszego postu to są głównie po to, żeby prolajfowcy mogli się podniecać, jakie to bestialstwo, poprawić sobie tym humor, jacy to są dobrzy, szlachetni, wspaniali i dalej w zdecydowanej większości mieć gdzieś dzieci już narodzone, ale nadal niechciane, bo te już wymagają konkretnych nakładów finansowo-czasowo-emocjonalnych, co jest dużo trudniejsze od wypisywania antyaborcyjnyh peanów na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2011-09-04 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgłoszone.
![]() |
![]() |
#49 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
Chociaż kto wie, kto się w wątku odezwie. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.