![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach.
Nomadic Her i to zdecydowanie, ostatnio wąchałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
[quote=costes
nowoyorski sklep [URL="http://www.aedes"]www.aedes[/url] de venustas.com wysyla testery -7 prubek za 15 dolarow.te chlopaki siedza w perfumach bardzo namietnie i ze znastwem .to prawdziwi eksperci -maja same perelki perfumeryjne. COSTES - czy mógłbyś jeszcze raz podać adres internetowy tego sklepu? Tu gdzie są przerwy mają być ukośniki czy inne znaki??? Ciekawa jestem bardzo ile wynoszą koszty przesyłki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
[quote=passero]
Cytat:
http://www.aedes.com ale nie wysyłają poza stany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
NUXI - dziękuję bardzo za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
po prostu wzuc na google aedes de venustas i wyswietli sie nazwa strony.ja jestem leniwy wiec nie zwazam na ortografie interpunkcje i nie lubie pisac linkow i nazw stron -sam tez o nie nie pytam wystarczy mi slowo wyrwane z kontekstu wzucam je na google i mam adres
ostatnio wachalem z aedes nowy "fou de absinte" la artisan perfumeur -na prawde nie warto -jest to tylko fuuu!!! polaczenie kiepskiego wetiweru z podruba farenhaita... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Costes, co w nim jest dokładnie "fujowatego"? ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Zainspirowana pochwałami Costesa, bardzo chciałabym powąchać Bois de Encence. Tylko gdzie??? W chwili obecnej mam dostęp do perfumerii londyńskich za pośrednictwem kumpla, tylko nie wiem, gdzie dokładnie go posłać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to Costes pięknie umiał pisać,fatalnie się go czytało "ortograficznie - składniowo" ,ale warto było doczytywać do końca . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach
Na poczatku mnie jego wypowiedzi zainteresowały, ale z czasem jednak stwierdziła ze ja tez potrafie pootwierac sobie strony internetowe , poczytac recenzje, komantarze i zapowiedzi producentów i napisac takie eseje. Dodatkowo kilka razy udało mi sie w jego wypowiedziach złapac bład merytoryczny swiadczacy ze sie w tej swojej "wszech niszowo-ekskluzywnej" wiedzu pogubił. Tak ze nie batrdzo wierze w jeg o znawstwo.
Za to wierze w jego: zarozumialstwo, nadetość, lenistwo (pisownia?) czy brak szacunku dla innych. Sorry ale takiego costesa np. evee, Toccata, anniehall, i kilka jeszcze innych dziewczyn bije na głowę (rece i nogi tez) ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
odrzut po bisakodylu
Edytowane przez anniehall78 Czas edycji: 2007-08-16 o 00:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Orzesz ty!
Niedobra ona ![]() Przestraszyłaś "nietoperki".
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Eenax
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcale nic nie musisz sie doszkalac, naprawdę w dziedzinie zapachów Twoja wiedza jest ogromna. I lubie czytac o tym co kupiłas sobie ot tak "od niechcenia", "a przypadkiem" itp. Zawsze wyprzedzasz moje wiadomosci na temat nowości o minimum 2-3 tygodnie. ![]()
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2006-12-12 o 19:16 Powód: Byk Fernando :) tzn. okropny ort az dawał po oczach |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Moze was nie zastrzele czyms nowym bo stare "wyjadaczki kadzidlowe"pewno znaja ten zapach-ale polecam ;BOTTEGA VENETA INTRECCIO NO 1- zapach starej biblioteki: marokanska skura ,kadzidlo,stare dzrzewo,stare ksiazki.Mozna by powiedziec ze o niebo lepsza i bardziej kadzidlowo-koscielna wersja "messe de minuit". Twurca zapachu-Olivia Jacobetti -nazwisko samo za siebie sygnuje juz zapach -jego najwyzsza klase i jakosc niszowca..
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Testowalam dzis Kenzo Amour EDP ... tez ma w sobie wyczuwalne kadzidło, lecz w parze z wanilia - cos w stylu Hypnotic Poison, nawet bardzo podobne
![]() Ale ogolnie.. nawet ciekawy... ![]() ![]() Edytowane przez psycha Czas edycji: 2007-02-04 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Nu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Przypominam sobie....specjalnie dla koneserek/koneserow pozdrawiam drogie Wizazanki i znikam ![]() ![]() 1./ Chopard, Casran (Rum, Bergamot, Cardamom, Coriander, Chocolate, Dry Ambered Cherries, Dates, Prune, Sandalwood, Benzoin, Amber, Vanilla). 2./ Lalique pour Homme, Le Lion , edp. ( Mandarin, Grapefruit, Lavender, Rosemary, Jasmine, Iris, Red Cedar, Amber, Patchouli, Sandalwood, Oakmoss, Vanilla, Musk). 3./ Valentino, Vendetta pour Homme ( Verbena, Neroli, Lavender, Clove, Bay Rum, Geranium, Jasmine, Patchouli, Oakmoss, Musk, Labdanum). 4./ Michael Kors, Michael, edp. ( Dewy Freesia, Tamarind, Chinese Osmanthus, Incense, Fresh Tuberose, White Wings Peony, Blue Orris, Arum Lilies, Cashmere Woods, Musk, Vetiver Haiti ). 5/. Signature, Dupont edp. 6./ Tom Ford - Black Orchid Bergamot, Citrus, Mandarin, Black Gardenia, Jasmine, Ylang-Ylang, Lotus Wood, Orchid, Spicy Floral Accord, Orchid (Tom Ford Black Accord), Patchouli, Sandalwood, Incense, Vanilla. 7./ Donna Karan - Cashmere Mist Pure Cashmere , edp ( moj top 10 ) Lily of the Valley, Suede Notes, Bergamot, Ylang, Jasmine Maroc, Sandalwood, Orris, Amber, Vanilla, Cedarwood, Patchouli, Musk. bardzo zmyslowe, delikatne, otulajace, cieple kadzidelko 8./Hanae Mori- Magical Moon Parfum Blooming Osmanthus Flower, Porcelain Rose, Sugar Cane, Cotton Flower, Coconut Milk, Vanilla, White Musk, White Sandalwood, Red Cedar, Incense, Litchi, Patchouli, Pineapple Pulp, Guava Nectar, Star Fruit, Orange Flowers, Pink Berries
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2007-04-27 o 22:53 Powód: :-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak na marginesie to MARZY mi się ten osławiony Avignon, ![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-05-02 o 16:28 Powód: cytat rzecz jasna :> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Moim typem jest Opium YSL.
Nuty zapachowe Głowy: cynamon, pieprz, pomarańcza, ziele angielskie serca: goździk, jaśmin, róża, ylang-ylang bazy: wanilia, benzoin, paczula, opoponax Zapach niestety nie dla mnie. Chyba jedyny z tych 'cięższych' (które uwielbiaaam), którego nie mogę znieść w swoim otoczeniu, nie mówiac o sobie. Może też Yria, albo Secrets D'Essences Voile D'Ambre, z nieco tańszych - YR. Zwłaszcza ten drugi. YRIA: Nuta głowy: bergamotka i koriander, nuta serca: jaśmin i róża, nuta podstawowa: ambra, drzewo sandałowe i bob tonka. Voile... Nuta głowy: zielona mandarynka. Nuta serca: mirra i kadzidło. Nuta bazowa: drzewo sandałowe, wanilia i paczula.
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Ja wyczuwam delikatne kadzidełko w "Rouge" Hermesa, uwielbiam ten zapach!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Większość kadzidlanych zapachów została wymieniona, ale nie zauważyłam aby ktoś wymienił Flower BY Kenzo Oriental-dość delikatne kadzidło, ale wyczuwalne. Nie należy się spodziewać zbyt dużo.
Według mnie Maryśka też jest kadzidlanym zapachem z lekką nutą retro, żeby nie napisać starocia. ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Próbowałyście kiedyś podpalić kawałek naturalnego bursztynu? Bardzo charakterystyczna, dla mnie bardzo piękna woń.
Bursztyn jest składnikiem kadzidła kościelnego. Ta woń palonego bursztynu jest bardzo pięknie oddana w Youth Dew Amber Nude Estee Lauder ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie próbuję wyselekcjonować dla siebie jakieś fajne kadzidło za w miarę rozsądną cenę ( bo ostatnio tak zaszalałam, że zasoby się znacznie uszczupliły
![]() Mam kilka typów: 1. Chergui - S.Lutensa 2. Nu - YSL 3. Black Cashmere - D.Karan 4. Avignon - CdG 5. Kyoto - CdG i teraz tak. Lutens - u Nas w zasadzie niedostepny - w necie za jakieś 400 za seteczkę - ale jeszcze pzresyłka z GB ... uhhhh Na allegro znalazłam CdG za rozsądną cenę : 250 za 50ml ( chociaż 100 - wyjdzie więcej niż Lutek ) Najtaniej wychodzi chyba Nu bo jakieś 120 - 170 zł za 100ml, a BC w perfumeri.pl jest za 170 zł - za 30ml !!!! ![]() Ale chodzi też przedewszystkim o to co najbardziej bedzie taki zapach przypominało. Pomożecie ? Sprawa nie jest niecierpiaca zwłoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo widze ,ze rozrzut jest niezly np Avignon i Cherqui , a co dopiero NU ktory jest dla mnie bardziej przyprawowy niz kadzidlany.. jesli chodzi o podobienstwo do Gucci PH- to dla mnie damska jego wersja jest ...Ambre Sultan S.L(jesli sprawa nie jest pilna poczekaj moze pojawi sie na allegro) ale.. A.S nie jest w kadzidlany.A jednak najbardziej podobny w klimacie do Gucci P.H |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie zamówiłam próbki CdG na allegro. Nu chyba znajdę w perfumierii ... A, ze pod tym względem jesten niedoświadczona, bo jakoś kadzidalne zapachy nie wpadały wmoje łapki dotychczas to pytam ![]() Po prostu patrzyłam co ma kadzidło w składzie - ale wiem,że to może być mylne , bo czasami go nie czuć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.