![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Sowy", czyli chciałabym...ale tak mi się nie chce...
Oj prawda, w głębi duszy nie przepadam za bardzo nasłonecznionymi miejscami, właśnie ze względu na światło. Nie to co noc...
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
To będziemy reanimować usychający wątek
![]() ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę spać (a przynajmniej spróbuję), wczoraj dopiero przed 7 zasnęłam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Wzajemnie
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
:P dalej nie śpię :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś wstałam jakoś, bo tak bardzo chciałam, że dosłownie wyskoczyłam z łóżka... Okropne uczucie. Od razu sprint po ciepły szlafroczek ![]() ![]() Ale zawsze tak mam - rano kawa i energacze na hektolitry i nic, a wieczorem jestem totalnie obudzona bez niczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
ja mam tak samo
![]() zmuszam się żeby wcześniej chodzić spać bo niedługo koniec wakacji i trzeba będzie wcześnie wstawać. więc chodzę sobie spać ok. 23 i zasypiam koło 2, a nie koło 4-5 jak zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Mi się już zaczęło od nowa, mordęga ze wstawaniem na 7.30 do szkoły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
lokalna gwiazda
|
Ja mam coś takiego, że gdy muszę wstać wcześnie rano, to strasznie mnie zimno trzęsie, niemalże mi zęby szczękają. A jak koło 10-tej przychodzi listonosz z przesyłką, to każę mu paluchem pokazać, gdzie podpisać, bo nie mogę skupić wzroku.
Jakiś czas temu w akcie desperacji zatrudniłam się w firmie szyjącej odzież roboczą. Ludzie! Praca od 6, jaskrawe światło, terkot maszyn i współpracownice gadatliwe jak przekupki. Wytrzymalam tydzień. Odkrywam w sobie zadatki na nocnego stróża. Cisza, spokój, nie trzeba z nikim o głupotach rozmawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A słyszałyście o tym, że być może pod koniec 2011, zmrok nie zapadnie przez 2 tygodnie? Klik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Hehe to wiecie co, z naszym nocnym trybem zycia powinnysmy przeniesc sie do Turcji. Tak o godzinie 4 nad ranem stoja ze straganami jeszcze i z wata cukrowa
![]() ![]() Dlaczego u nas jest jakos tak z gory narzucone, ze noc jest od spania? Noc jest od takiego samego zycia jak dzien. Ja ostatnio mojemu chlopakowi mowilam, ze zaluje, ze nie jestem piekarzem, bo oni w nocy pracuja... super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja też jak ktoś narzeka na prace w nocy mówię, że to moja wymarzona...
Nikt nie chce mi uwierzyć :/ ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Też jestem sową. Na wieczór odżywam dopiero
![]() ![]() Tylko w tym wszystkim najbardziej przeszkadza mi konieczność wstawania po 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Też kiedyś byłam typową sowa. Caly dzien nie mialam na nic sily a gdy tylko przychodził wieczór nabierałam sił i moglam całą noc siedziec. Rano oczywiscie mialam nastawione 10 budzików, problemy ze wstawaniem itd. Teraz mam wręcz przeciwnie. Moje życie zmieniło sie przez urodzenie dziecka(wiadomo na poczatku nieprzespane noce itd ale nie o to mi chodzi). Moja corka juz dawno przesypia noce. Ja codziennie na 7 chodzę do pracy i musze wstać o 5.30. Nauczyłam sie ustawiać 1 budzik dokladnie na ta godzinę o ktorej mam wstać, bez opcji drzemka itd. Poprostu teraz jak dzwoni budzik to odrazu staje na nogi i biore sie za szykowanie. Do 15 jestem w pracy, pozniej ide po córkę i do ok 20.30 jestem na nogach bardzo aktywnie bez możliwości drzemki. Gdy moja córcia zaśnie mylę sie, szykuje ubrania na następny dzien, sprzątam i poprostu padam z nóg i ide spac. Czasem jednak jest tak że nie chce mi sie tak bardzo spac i w sumie cos bym porobiła ale wygrywa ze mna zdrowy rozsądek bo wiem ze jak zarwe noc to nie bede miala jak tego odespać bo rano znowu pobudka 5.30(w weekendy wstaje o 6 bo wtedy budzi sie córcia). I tak w gruncie rzeczy to zastanawiam sie czy ja sie kiedyś wyspie? Dla wszystkich mających problem ze wstawaniem moge wlasnie pojecia zeby nauczyć sie wstawać przy pierwszym budziku. Tez kiedyś mialam tak że ustawialamCi kilka i potrafiłam wszystkie wyłączyć i jeszcze spac ale teraz gdzies w mojej podświadomości chyba mam to że mam jeden budzik i nie moge go przestawić bo to ostatni dzwonek zeby wstać.
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo i czytanie w nocy i udawanie, że się śpi... ![]() Mam 22 lata i nadal kocham siedzieć w nocy. Uczę się w nocy, sprzątam w nocy (oprócz odkurzania). I moja pasja do makijaży też uaktywnia się gdy zapada zmrok ![]() Natomiast moim problemem jest to, że NIGDY nie jestem wyspana jeżeli sama się nie obudzę. Np. zasypiam ze zmęczenia o 22, pobudka budzikiem o 7 (może być i 9 itd.)rano i kompletne niewyspanie. ![]() Chyba pozostają mi elastyczne godziny pracy ![]()
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A czy Wasi rodzice tez tak mają?
Ja mam to po tacie ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Jak to cudownie, że są osoby podzielające los sowy, czy tam nocnego marka. Kocham noc, to jest najlepsza pora na prawie wszystko. Za naukę zawsze zabierałam się, gdy tylko nadchodził zmrok, w szkole miałam problemy, gdy już była wiosna, bo to było dosyć późno
![]() ![]() Ale podobnie jak dziewczyny, mam problemy z dobudzeniem się, nawet o tej 13 ![]() ![]() ![]() Uwielbiam spać, mogłabym napisać doktorat ze spania ![]() ![]() Ale niestety nie odziedziczyłam tego nocnego trybu po rodzicach, wręcz przeciwnie ![]() ![]()
Edytowane przez blueskye Czas edycji: 2011-09-03 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice tak nie mają ;( jak wyżej, rodzice to skowronki. Mama wstaje o 6 rano często nawet jak ma wolne...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze nie miewam problemow z zasnieciem. moge zawsze i wszedzie. duzo osob nie potrafi spac bo im słońce przeszkadza... jakie słońce? przeciez i tak ma sie zamkniete oczy ![]() ach, dopisze jeszcze ze z moim krótkich drzemek popołudniowych zawsze wychodzi co najmniej 3 godzny, albo np do 22 i potem wstaje i cos jeszcze robie i spokojnie ide spac np o polnocy. a ostatnio moja "krótka " drzemka trwala od 17 do....rana, z przerwą na siku i stwierdzenie ze nie potrafie sie dobudzić i bez sensu wstawac.... rano rzecz jasna miałam problem ze wstaniem...
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2011-09-03 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Z zaśnięciem problemu żadnego nie mam. Drzemka w dzień a pobudka ok 12, nie ma sprawy. Ale wstanie o poranku po to by siedzieć na d.i robić to samo co mogę robić w nocy. Katusza
![]() Moja mama lubi sobie posiedzieć do późna, a najlepiej jeszcze najeść się w nocy ![]()
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez blueskye Czas edycji: 2011-09-03 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem typową sową. ![]() Na szczęście pracę zaczynam o 15:30, zatem rano mogę pospać, mam dużo czasu na rozkręcenie się i mogę posiedzieć w nocy. Jednakowoż czasami zdarza się (raz na kwartał), że idę do pracy wcześniej - na 10, 11 lub nawet 7 i wtedy przeżywam prawdziwe katusze. Problemem też jest umawianie się ze wszystkimi panami od usterek, kontroli itp., szczególnie kiedy ktoś niespodziewanie wyrywa mnie bladym świtem o 10. ![]() Z sowością nic się nie da zrobić, trzeba to zaakceptować i pokochać, bo ma też wiele dobrych stron. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie rozumiem idei 30 min drzemek. Jak już drzemka to porządna, co najmniej godzinna
![]() U mnie wszyscy mi się dziwią, znajomi, rodzina, że jak tak można w nocy nie spać. Nie wiem dlaczego, ale to budzi największe zdziwienie i zaciekawienie w mężczyznach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Meble zawsze przestawiam ok. 1 w nocy - nie wiem dlaczego, ale zawsze o tej porze wpadają mi do głowy najlepsze pomysły. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Mi też najlepsze pomysły rodzą się po północy. Zawsze po nocy coś kombinuję i ani się obejrzę a już poranek. A meble to ja w ogole w swoim pokoju przestawiam co najmniej 2 razy w roku.
![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale wojna skończyła się 10 kg mniej ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.