"Sowy", czyli chciałabym...ale tak mi się nie chce... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 03:08   #31
daktylek1987
Wtajemniczenie

Dot.: "Sowy", czyli chciałabym...ale tak mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
I słońce po gałach nie daje
(...)
Oj prawda, w głębi duszy nie przepadam za bardzo nasłonecznionymi miejscami, właśnie ze względu na światło. Nie to co noc...
Stary 2011-09-03, 03:10   #32
laisla
Zakorzenienie

To będziemy reanimować usychający wątek

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Oj prawda, w głębi duszy nie przepadam za bardzo nasłonecznionymi miejscami, właśnie ze względu na światło. Nie to co noc...
No i romantyczna bardziej jest
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 03:19   #33
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
To będziemy reanimować usychający wątek

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

No i romantyczna bardziej jest

Idę spać (a przynajmniej spróbuję), wczoraj dopiero przed 7 zasnęłam...
Stary 2011-09-03, 03:27   #34
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Idę spać (a przynajmniej spróbuję), wczoraj dopiero przed 7 zasnęłam...
Ja wczoraj tak samo, słońce już świeciło jak szalone kolorowych
Stary 2011-09-03, 03:46   #35
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tak samo, słońce już świeciło jak szalone kolorowych
Wzajemnie Nawiasem mówiąc słońce świecące rano, kiedy ja jeszcze nie zdążyłam zasnąć budzi we mnie niesamowitą frustrację.
Stary 2011-09-03, 03:58   #36
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Wzajemnie Nawiasem mówiąc słońce świecące rano, kiedy ja jeszcze nie zdążyłam zasnąć budzi we mnie niesamowitą frustrację.
Dziękuję Ja już się przyzwyczaiłam, czasami robię zdjęcia gdy jest piękny wschód
Stary 2011-09-03, 04:00   #37
muszynianka
Zakorzenienie

:P dalej nie śpię :P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 08:56   #38
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Widocznie po prostu jesteśmy wampirami

Ja dziś wstałam jakoś, bo tak bardzo chciałam, że dosłownie wyskoczyłam z łóżka... Okropne uczucie. Od razu sprint po ciepły szlafroczek Teraz pierwsza kawusia, jadę na targi, więc zaraz kawusia w kubku termicznym i jakoś przeżyję
Ale zawsze tak mam - rano kawa i energacze na hektolitry i nic, a wieczorem jestem totalnie obudzona bez niczego Wampiryzm jak się patrzy

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 09:15   #39
201605020943
Konto usunięte

ja mam tak samo

zmuszam się żeby wcześniej chodzić spać bo niedługo koniec wakacji i trzeba będzie wcześnie wstawać. więc chodzę sobie spać ok. 23 i zasypiam koło 2, a nie koło 4-5 jak zwykle
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 10:46   #40
201607111632
Konto usunięte

Mi się już zaczęło od nowa, mordęga ze wstawaniem na 7.30 do szkoły Mam autobus o 6.40 i muszę zwlec się z łóżka przed 6... ma sa kraaaaaa
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 10:55   #41
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja mam coś takiego, że gdy muszę wstać wcześnie rano, to strasznie mnie zimno trzęsie, niemalże mi zęby szczękają. A jak koło 10-tej przychodzi listonosz z przesyłką, to każę mu paluchem pokazać, gdzie podpisać, bo nie mogę skupić wzroku.
Jakiś czas temu w akcie desperacji zatrudniłam się w firmie szyjącej odzież roboczą. Ludzie! Praca od 6, jaskrawe światło, terkot maszyn i współpracownice gadatliwe jak przekupki. Wytrzymalam tydzień. Odkrywam w sobie zadatki na nocnego stróża. Cisza, spokój, nie trzeba z nikim o głupotach rozmawiać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 15:24   #42
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja mam coś takiego, że gdy muszę wstać wcześnie rano, to strasznie mnie zimno trzęsie, niemalże mi zęby szczękają. A jak koło 10-tej przychodzi listonosz z przesyłką, to każę mu paluchem pokazać, gdzie podpisać, bo nie mogę skupić wzroku.
Jakiś czas temu w akcie desperacji zatrudniłam się w firmie szyjącej odzież roboczą. Ludzie! Praca od 6, jaskrawe światło, terkot maszyn i współpracownice gadatliwe jak przekupki. Wytrzymalam tydzień. Odkrywam w sobie zadatki na nocnego stróża. Cisza, spokój, nie trzeba z nikim o głupotach rozmawiać.
Brrr, na samą myśl mi się słabo zrobiło. Mi się już od dawna marzy, żeby życie przeniosło się na noc.

A słyszałyście o tym, że być może pod koniec 2011, zmrok nie zapadnie przez 2 tygodnie? Klik
Stary 2011-09-03, 17:34   #43
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Hehe to wiecie co, z naszym nocnym trybem zycia powinnysmy przeniesc sie do Turcji. Tak o godzinie 4 nad ranem stoja ze straganami jeszcze i z wata cukrowa jak to zobaczylam, to o malo nie posikalam sie ze szczescia
Dlaczego u nas jest jakos tak z gory narzucone, ze noc jest od spania? Noc jest od takiego samego zycia jak dzien. Ja ostatnio mojemu chlopakowi mowilam, ze zaluje, ze nie jestem piekarzem, bo oni w nocy pracuja... super
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 19:24   #44
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja też jak ktoś narzeka na prace w nocy mówię, że to moja wymarzona...
Nikt nie chce mi uwierzyć :/

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 19:37   #45
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Też jestem sową. Na wieczór odżywam dopiero Na codzień tak do 15 czy 16 mogłabym nic nie robić, energia we mnie wstępuje dopiero po południu, a dodatkowo uwielbiam ten klimat nocami
Tylko w tym wszystkim najbardziej przeszkadza mi konieczność wstawania po 6
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 19:50   #46
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Też kiedyś byłam typową sowa. Caly dzien nie mialam na nic sily a gdy tylko przychodził wieczór nabierałam sił i moglam całą noc siedziec. Rano oczywiscie mialam nastawione 10 budzików, problemy ze wstawaniem itd. Teraz mam wręcz przeciwnie. Moje życie zmieniło sie przez urodzenie dziecka(wiadomo na poczatku nieprzespane noce itd ale nie o to mi chodzi). Moja corka juz dawno przesypia noce. Ja codziennie na 7 chodzę do pracy i musze wstać o 5.30. Nauczyłam sie ustawiać 1 budzik dokladnie na ta godzinę o ktorej mam wstać, bez opcji drzemka itd. Poprostu teraz jak dzwoni budzik to odrazu staje na nogi i biore sie za szykowanie. Do 15 jestem w pracy, pozniej ide po córkę i do ok 20.30 jestem na nogach bardzo aktywnie bez możliwości drzemki. Gdy moja córcia zaśnie mylę sie, szykuje ubrania na następny dzien, sprzątam i poprostu padam z nóg i ide spac. Czasem jednak jest tak że nie chce mi sie tak bardzo spac i w sumie cos bym porobiła ale wygrywa ze mna zdrowy rozsądek bo wiem ze jak zarwe noc to nie bede miala jak tego odespać bo rano znowu pobudka 5.30(w weekendy wstaje o 6 bo wtedy budzi sie córcia). I tak w gruncie rzeczy to zastanawiam sie czy ja sie kiedyś wyspie? Dla wszystkich mających problem ze wstawaniem moge wlasnie pojecia zeby nauczyć sie wstawać przy pierwszym budziku. Tez kiedyś mialam tak że ustawialamCi kilka i potrafiłam wszystkie wyłączyć i jeszcze spac ale teraz gdzies w mojej podświadomości chyba mam to że mam jeden budzik i nie moge go przestawić bo to ostatni dzwonek zeby wstać.
Stary 2011-09-03, 20:24   #47
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to nocne buszowanie mam podobno od urodzenia. Już jako dziecko bawiłam się w nocy, później pochłaniałam książki zamiast spać.
Pamiętam jak wieczorami mama wrzucała do pudła klocki, a ja za jej plecami cichaczem je wyrzucałam bo nadal chciałam się bawić
Ooo i czytanie w nocy i udawanie, że się śpi...
Mam 22 lata i nadal kocham siedzieć w nocy. Uczę się w nocy, sprzątam w nocy (oprócz odkurzania). I moja pasja do makijaży też uaktywnia się gdy zapada zmrok
Natomiast moim problemem jest to, że NIGDY nie jestem wyspana jeżeli sama się nie obudzę. Np. zasypiam ze zmęczenia o 22, pobudka budzikiem o 7 (może być i 9 itd.)rano i kompletne niewyspanie.
Chyba pozostają mi elastyczne godziny pracy
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 21:04   #48
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jak ktoś narzeka na prace w nocy mówię, że to moja wymarzona...
Nikt nie chce mi uwierzyć :/
to tak jak ja!!!! wtedy jestem najaktywniejsza
Stary 2011-09-03, 21:23   #49
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

A czy Wasi rodzice tez tak mają?

Ja mam to po tacie

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 21:51   #50
blueskye
Rozeznanie

Jak to cudownie, że są osoby podzielające los sowy, czy tam nocnego marka. Kocham noc, to jest najlepsza pora na prawie wszystko. Za naukę zawsze zabierałam się, gdy tylko nadchodził zmrok, w szkole miałam problemy, gdy już była wiosna, bo to było dosyć późno . Później doszłam do opcji nauki, gdy już wszyscy kładli się spać, dochodząc do takiego trybu, że na 1 roku studiów rozpoczynałam naukę o 23, a kończyłam o 5-6 rano, gdy współlokatorki wstawały, a ja dopiero kładłam się spać Oczywiście miałam zajęcia na 13, więc było dla mnie idealnie.

Ale podobnie jak dziewczyny, mam problemy z dobudzeniem się, nawet o tej 13 ... Włączam kilka budzików, z drzemkami, wyłączam je i myślę "jeszcze tylko chwilę, zaraz wstanę". A potem myję włosy w pośpiechu, nie robię dokładnego makijażu, zostawiam burdel w pokoju i nawet nie jadam śniadań, bo brakuje czasu i biegnę w ostatniej chwili na uczelnię Tak mam na codzień, ale na szczęście gdy mam ważniejszy egzamin, zaliczenie, czy kolokwium to zazwyczaj mam włączony "tryb czuwania" i budzę się przed budzikiem. Raz tylko udało mi się zaspać na kolokwium w ciągu 3 lat studiów, więc jak na mnie to nie tak źle

Uwielbiam spać, mogłabym napisać doktorat ze spania Mało tego, oprócz snu w nocy, czy tam nad ranem, lubię się też zdrzemnąć w dzień w godzinach popołudniowych

Ale niestety nie odziedziczyłam tego nocnego trybu po rodzicach, wręcz przeciwnie Rodzice to skowronki, idą spać bardzo wcześnie, koło 21, a mój tato budzi się już o 5 i to nawet, gdy nie idzie do pracy

Edytowane przez blueskye
Czas edycji: 2011-09-03 o 21:54
blueskye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 21:58   #51
muszynianka
Zakorzenienie

Moi rodzice tak nie mają ;( jak wyżej, rodzice to skowronki. Mama wstaje o 6 rano często nawet jak ma wolne...

Cytat:
Uwielbiam spać, mogłabym napisać doktorat ze spania Mało tego, oprócz snu w nocy, czy tam nad ranem, lubię się też zdrzemnąć w dzień w godzinach popołudniowych
To tak jak ja, oj to tak jak ja ^^
Stary 2011-09-03, 22:05   #52
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Ale podobnie jak dziewczyny, mam problemy z dobudzeniem się, nawet o tej 13 ... Włączam kilka budzików, z drzemkami, wyłączam je i myślę "jeszcze tylko chwilę, zaraz wstanę". A potem myję włosy w pośpiechu, nie robię dokładnego makijażu, zostawiam burdel w pokoju i nawet nie jadam śniadań, bo brakuje czasu i biegnę w ostatniej chwili na uczelnię Tak mam na codzień, ale na szczęście gdy mam ważniejszy egzamin, zaliczenie, czy kolokwium to zazwyczaj mam włączony "tryb czuwania" i budzę się przed budzikiem. Raz tylko udało mi się zaspać na kolokwium w ciągu 3 lat studiów, więc jak na mnie to nie tak źle

Ale niestety nie odziedziczyłam tego nocnego trybu po rodzicach, wręcz przeciwnie
Rodzice to skowronki, idą spać bardzo wcześnie, koło 21, a mój tato budzi się już o 5 i to nawet, gdy nie idzie do pracy
pod tym moge sie podpisać... rzecz jasna, siedze teraz i klikam zamiast spac
z tym ze nie miewam problemow z zasnieciem. moge zawsze i wszedzie. duzo osob nie potrafi spac bo im słońce przeszkadza... jakie słońce? przeciez i tak ma sie zamkniete oczy

ach, dopisze jeszcze ze z moim krótkich drzemek popołudniowych zawsze wychodzi co najmniej 3 godzny, albo np do 22 i potem wstaje i cos jeszcze robie i spokojnie ide spac np o polnocy. a ostatnio moja "krótka " drzemka trwala od 17 do....rana, z przerwą na siku i stwierdzenie ze nie potrafie sie dobudzić i bez sensu wstawac.... rano rzecz jasna miałam problem ze wstaniem...

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:11
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:15   #53
Misha_
Wtajemniczenie

Z zaśnięciem problemu żadnego nie mam. Drzemka w dzień a pobudka ok 12, nie ma sprawy. Ale wstanie o poranku po to by siedzieć na d.i robić to samo co mogę robić w nocy. Katusza
Moja mama lubi sobie posiedzieć do późna, a najlepiej jeszcze najeść się w nocy
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 22:32   #54
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ach, dopisze jeszcze ze z moim krótkich drzemek popołudniowych zawsze wychodzi co najmniej 3 godzny, albo np do 22 i potem wstaje i cos jeszcze robie i spokojnie ide spac np o polnocy. a ostatnio moja "krótka " drzemka trwala od 17 do....rana, z przerwą na siku i stwierdzenie ze nie potrafie sie dobudzić i bez sensu wstawac.... rano rzecz jasna miałam problem ze wstaniem...
Ja to samo mam Ludzie nie mogą uwierzyć, że nie jestem w stanie zdrzemnąć się godzinę. U mnie to trwa czasami nawet 4 Za to mój rekord to było 19 h Położyłam się spać o godz. 15, obudziłam się następnego dnia o 5 rano na siku i spałam do 10

Edytowane przez blueskye
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:36
blueskye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 23:13   #55
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Hej
Szukam osób do pogaduch, które mają podobnie jak ja..
Jestem typową "sową", czyli osobą, która potrafi do nocy oglądać tv, buszować po necie czy czytać, a rano (czyli tak do godz. 12 w południe) nie może się opamiętać i wstaje na ostatnią chwilę.
Strasznie mnie to denerwuje, gdyż wstaje po 6 do pracy i praktycznie nigdy nie mam okazji się porządnie umalować... Mam czas tylko na prysznic oraz tusz do rzęs i cień do brwi. Gromadzę kosmetyki, np.zakupiłam pędzle, podkład, puder, a nie mam kiedy tego używać bo rano w głowie mam zdanie "jeszcze tylko 5 minut"... i tak przez następne pół godziny...
Macie jakieś rady? a może znajdzie się więcej dziewczyn, które przez to "nie wyrabiają"?

Ja jestem typową sową.
Na szczęście pracę zaczynam o 15:30, zatem rano mogę pospać, mam dużo czasu na rozkręcenie się i mogę posiedzieć w nocy. Jednakowoż czasami zdarza się (raz na kwartał), że idę do pracy wcześniej - na 10, 11 lub nawet 7 i wtedy przeżywam prawdziwe katusze. Problemem też jest umawianie się ze wszystkimi panami od usterek, kontroli itp., szczególnie kiedy ktoś niespodziewanie wyrywa mnie bladym świtem o 10.

Z sowością nic się nie da zrobić, trzeba to zaakceptować i pokochać, bo ma też wiele dobrych stron.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 23:47   #56
daktylek1987
Wtajemniczenie

Ja tez nie rozumiem idei 30 min drzemek. Jak już drzemka to porządna, co najmniej godzinna Ale ja bardzo rzadko sprawiam sobie drzemkę, bo potem mogę nie spać aż do godzin południowych następnego dnia.
U mnie wszyscy mi się dziwią, znajomi, rodzina, że jak tak można w nocy nie spać. Nie wiem dlaczego, ale to budzi największe zdziwienie i zaciekawienie w mężczyznach Potrafię nieraz nie spać całą noc, następny dzień i kolejnej nocy też późno się położyć. A zaś innym razem mimo, iż jestem wyspana zasnąć na 12 i więcej godzin. Porównując np. 5 godz. snu w dzień i 9 w nocy to po tych 5 czuję się lepiej...
Stary 2011-09-03, 23:56   #57
Konto usunięte

Cytat:
Potrafię nieraz nie spać całą noc, następny dzień i kolejnej nocy też późno się położyć. A zaś innym razem mimo, iż jestem wyspana zasnąć na 12 i więcej godzin.
Też tak mam - nie śpię całą noc i cały dzień, wieczorem mam mały kryzys i wierzę, że położę się wcześniej, a o 1, 2 w nocy energia zaczyna rozpierać mnie na nowo i znowu ląduję w łóżku koło 4 nad ranem.

Meble zawsze przestawiam ok. 1 w nocy - nie wiem dlaczego, ale zawsze o tej porze wpadają mi do głowy najlepsze pomysły. Wtedy też coś sobie dłubię, robię i zła jestem, kiedy w połowie procesu tworzenia muszę się koło 3 zwijać do łóżka, bo na drugi dzień jednak trzeba wstać, nawet jeżeli dopiero po 10.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 00:17   #58
daktylek1987
Wtajemniczenie

Mi też najlepsze pomysły rodzą się po północy. Zawsze po nocy coś kombinuję i ani się obejrzę a już poranek. A meble to ja w ogole w swoim pokoju przestawiam co najmniej 2 razy w roku.
Stary 2011-09-04, 00:20   #59
Konto usunięte

Cytat:
Mi też najlepsze pomysły rodzą się po północy. Zawsze po nocy coś kombinuję i ani się obejrzę a już poranek. A meble to ja w ogole w swoim pokoju przestawiam co najmniej 2 razy w roku.
Ja co kilka tygodni. Nie znoszę monotonii z jednej strony, ale z drugiej lubię mieć jakąś swoją rutynę.
Stary 2011-09-04, 00:56   #60
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Mi się już zaczęło od nowa, mordęga ze wstawaniem na 7.30 do szkoły Mam autobus o 6.40 i muszę zwlec się z łóżka przed 6... ma sa kraaaaaa
Współczuję

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Moja rodzinka też się ze mnie śmieje, że pomyliła mi się ścieżka kariery, nocny stróż super sprawa, siedzisz czytasz sobie, buszujesz po necie, uczysz się czego tam chcesz i jeszcze Ci za to płacą ba, nawet psa można mieć tak..zawodowo
Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość
Hehe to wiecie co, z naszym nocnym trybem zycia powinnysmy przeniesc sie do Turcji. Tak o godzinie 4 nad ranem stoja ze straganami jeszcze i z wata cukrowa jak to zobaczylam, to o malo nie posikalam sie ze szczescia
Dlaczego u nas jest jakos tak z gory narzucone, ze noc jest od spania? Noc jest od takiego samego zycia jak dzien. Ja ostatnio mojemu chlopakowi mowilam, ze zaluje, ze nie jestem piekarzem, bo oni w nocy pracuja... super
O, kolejna twórcza robota

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Z zaśnięciem problemu żadnego nie mam. Drzemka w dzień a pobudka ok 12, nie ma sprawy. Ale wstanie o poranku po to by siedzieć na d.i robić to samo co mogę robić w nocy. Katusza
Moja mama lubi sobie posiedzieć do późna, a najlepiej jeszcze najeść się w nocy
Ojej, ile to ja ze sobą nawojowałam aby wyplenić ten nawyk też uwielbiam
ale wojna skończyła się 10 kg mniej z których 3 wróciły cichaczem jakoś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości