![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierogi ruskie
Odpowiedź lekko po "czasie"...
jak gotuję rosól na antrykocie (wołowe) i udku z kurczaka,to potem zimne mięso obieram,mielę przez maszynkę,doprawiam solą,pieprzem,dorzucam sporą ilość podsmażonej cebulki,którą lekko można zagęścić mąką. Ciasto jak na ruskie. Cytat:
A dlaczego była dziwna? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
hehe.. jeszcze bardziej po czasie .. ale dzieki za przepis to chyba o to mi chodziło nie lubie udziwnien typu majeranek w pierogach ... zrobie mniam
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio zrobilam pierogi ruskie i mam maly problem. Mimo, ze dobrze je sklejalam, to po ugotowaniu w srodku byla woda i farsz sie lekko rozplywal. Ja chcialabym, zeby byl bardziej zbity... nie wiem co zrobic by tak bylo.
Farsz robie 'na oko' wiec byc moze powinno byc w tym wypadku wiecej ziemniakow, czy sera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja ciasto zawsze robie tak:
Ciasto: 1 kg mąki 0,5 litra wody 1 jajko Farsz: 0,5 kg sera białego okolo 8 ziemniakow wiekszych Sol Pieprz Wszystko ze soba łacze w misce (make, wode, jajko) (tak łatwiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Proszę o szybką odpowiedź
![]() *1 kg mąki *szklanka b.ciepłej wody, *szklanka mleka, mleko dodać do wody, powoli dodawać do mąki... No i teraz najważniejsze z tego według sprawdzonego przepisu pewnej pani ma mi wyjść 100 pierożków ![]() tzn. ile sztuk ziemniaków (jakiej wielkości) ile dkg twarogu i na oko ile cebuli ![]() ![]() Pozdrawiam, Karolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.