![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Maroccan Lava Clay
Mam w domu maseczkę laresott mineral deep cleanser i ma on w skłądzie tylko wodę i Maroccan Lava Clay i moje pytanie to, co to jest ta Maroccan Lava Clay? Myślałam żeby może kupić to coś online i sama zrobić taką maseczkę, bo w składzie jest tyko woda i ten składnik. A koszt takiej maseczki za 100ml to 50 zł, może akurat taniej by wyszła. I jeśli w składzie są tylko te dwa składniki to gdybym kupiła ten drugi to wyszłoby mi coś idealnie takiego samego? Dziękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maroccan Lava Clay
Cytat:
oo i jest np tu http://www.ecospa.pl/glinka-ghassoul-p-122.html
http://www.mineralnyswiatkasi.pl Edytowane przez Scarlet23 Czas edycji: 2012-08-14 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Czyli gdybym ją kupiła i dodała do niej wodę to wyszedłby ten sam produkt co kupiony gotowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja ostatnio robię sobie maseczki z glinki białej, żółtej i czerwonej. Obym tylko wytrwała w systematyczności i nie zapomniała, że je mam ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja po każdej masce glinkowej (a tym bardziej spirulinowej) mam trochę owszem oczyszczoną cerę, ale strasznie "jałową", podkreślone zaczerwienienia.. I trochę twarz mnie "swędzi/piecze".
Ostatnio robiłam czerwoną glinkę i ona wydaje się być w miarę OK, ale ciągle szukam dobrych pomysłów z czym ją mieszać. Ostatnio zrobiłam z HA, hydrolatem, aloesem i mocznikiem. Może coś przeskrobałam? Macie jakieś dobre pomysły? Jogurtów wolałabym uniknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często dodaję tlenek cynku, po którym buzia robi się taka miękka i aksamitna. Czasami dodaję jakiś olej albo HA. Ale generalnie nie lubię ulepszać tego co samo w sobie jest dobre. Dlatego ostatnio króluje tylko glinka z hydrolatem i tlenkiem cynku ![]() Ja miałam podrażnienia tylko wtedy jak pozwalałam aby glinka zaschła. Często zwilżaj maskę i nie mieszaj wszystkiego ze wszystkim bo można przedobrzyć ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Glinki
Myślę, że masz rację z tym zasychaniem, to może być powodem. Muszę następnym razem zrobić maskę profesjonalnie
![]() Tlenek cynku skąd bierzesz? Cynk mi się jakoś wysuszająco kojarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasta cynkowa (uwielbiam ![]() ![]() Skóra nie jest wysuszona, tylko taka... uspokojona, miękka i pozbawiona tłustej warstewki. Tlenek dodaję też do swojego pudru jako naturalny filtr ![]() A jeszcze co do glinek, to kiedyś notorycznie robiłam sobie kuku trzymając maskę dotąd aż zasychała i unieruchamiała mi twarz ![]() Myślałam, że tak ma być ![]() Potem zmywałam, a tu czerwone piekące miejsca i skóra wysuszona na wiór, koszmar. Never ever ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja tak trochę mam. Do tego skóra jest taka jałowa.. Wyglądam jak bardzo chora i bardzo brzydka osoba po tych glinkach.
Będę walczyć dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Małe pytanko. Czym różni się ta glinka http://marokosklep.com/maska_ghassou...am,82,330.html od tej http://marokosklep.com/glinka_rassou...ml#prettyPhoto jednej jest 200 g (16 zł), a drugiej 250g (29 zł). Ale żeby aż tak duża różnica w cenie, przecież to tylko 50 g, a różnica 13 zł. Czym się one różnią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznam się, że przy zakupie owej glinki kierowałam się większą pojemnością i niższą ceną produktu ![]() Napisz do nich, na maile odpowiadają dość szybko.
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Kupowałyście może glinki na allegro? Ceny mają kuszące, od ok. 6 zł za 100g, ale zastanawiam się jak z ich jakością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
co do glinki to koszmarnie sie ja smywa z buzi, podraznia mi cerę. Dlatego wzięłam sie na sposób i po zrobieniu papki dodaje ze 4 krople oleju jaki lubię+ 3 krople kolagenu. Zmywam to potem gąbeczką i buzka jest super.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-06-06 o 15:33 Powód: Zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-06-06 o 15:34 Powód: Zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze nie psuję jej własciwosci bo buzia po niej jest sliczna i gładziutka, naczynka sie chowają. Ja mam glinke czerwona z algami, nie jest to typ peel off. Nie przepadam za tymi peel offami. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-06-06 o 15:34 Powód: Zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj używam glinki zółtej. Bardzo się z nią polubiłam i wierze w jej rozjaśniające właściwości ![]() Ja polubiłam bardzo dodawanie spiruliny i soku z aloesu.. Takiego prosto z doniczki ![]() Natomiast ja akurat lubie peel off, aczkolwiek algi, nie te galarety z tubek. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-06-06 o 15:34 Powód: Zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to jest ta czarna? O marokanskiej słyszałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba lepiej dodać olej do glinki ze spiruliną, jeśli posmarujesz skórę czystym olejem to spirulina i składniki glinki nie mają szansy na przeniknięcie przez warstwę oleju, a przecież chodzi o to, żeby przenikały ![]() Kiedyś kupiłam za grosze maseczkę z grubego bawełnianego płata nasączonego jakimś serum - maseczka była średnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj trzymam ok pól godz. Bo zawsze się czymś zajmę i nie mam czasu do łazienki latać, żeby zmyć ![]() Czarna to silny detox, mocno oczyszcza i może wysuszać przy tym. Ale jak to jest w praktyce, to nie wiem, bo nie miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Mas...y-PASTYLKA/468 http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Mas...kniny-BAZA/463
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ja używałam do tej pory glinki białej i zielonej- w proszku i paście, oprócz tego tylko w proszku czerwoną i ghassoul. Najlepsza z nich jest ghassoul i czerwona.Ładnie wyciszają skórę, zielona była dla mnie za mocna, zbyt wysuszała.Mam cerę mieszaną, z problemami.
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
ze wszystkich glinek które ja stosowałam żadna nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Mam cerę mieszaną i zawsze po użyciu glinek moja skóra wydawała się taka...sucha i schorowana. Obowiązkowo musiałam użyć później czegoś nawilżającego.
Obecnie chyba najlepiej sprawdza się u mnie czarne mydło pomieszane z glinka ghassoul. Taka mieszanka najlepiej oczyszcza skórę ze wszelkich zaskórników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maseczka z tabletki jest za delikatna do wielokrotnego użytku. Jestem ciekawa jak się będzie sprawowała maseczka z włókniny - wygląda na mocniejszą i wydaje się, że będzie zasłaniała także szyję - ktoś już używał tę maseczkę? Edytowane przez geraldine2030 Czas edycji: 2013-06-19 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To czarnej nie kupuję by sie nie wysuszyć ![]() Na naczynka chyba algi lepsze z acerolą?.. tak sie przymierzam, ale oczywiscie jest tylko peel off ![]() A co do spiruliny to moze być sama stosowana? czy jako domieszka do innych glinek czy alg? Czekam az w e-naturalne bedą miec spirulinkę ale ciagle nie ma, bo chiałam sobie wieksze zamowienie zrobić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie żółta/biała z dodatkiem olejku i aloesu zazwyczaj wysusza ![]() Szczerze mówiąc, to nie wiem. Jestem naczynkowcem, ale w pierwszej kolejności stawiam w pielęgnacji na oczyszczanie, bo jako mieszaniec nie mogę sobie na rezygnację z dość silnego oczyszczania pozwolić. Po prostu widzę, choćby w momentach, kiedy nie mam warunków na te wszystkie maseczki, peelingi itp, że nawet tydzień wystarczy, aby to, jak udało mi się wyprowadzić cerę do względnego stanu, zaprzepadło. Dlatego produkty typowo dla cery naczynkowej traktuję raczej doraźnie. Choć i tak nike widzę efektów, niestety... Staram się jednak uwzględniać choćby pojedynczy składnik działający na naczynka w moich kosmetykach, szczególnie samorobnych. A peel offy algowe schodza dla mnike w sposób przyjemny i ,co najważniejsze, łagodny, w odróżnieniu od drogeryjnych. Ja spirulinę traktuje jako dodatek, ale wydaje mi się, że można stosować ją solo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek producent broni sie ze to nieprawda. A moze spróbuj tej glinki z algami? bo to i oczyszcza i działa na naczynka? Tylko nie wiem czy mozna to dostać w jakims bardziej znanym sklepie z połproduktami, musze poszukać. Tak wazne jest stosowanie tych maseczek regularnie? Ja tak od czasu do czasu jak mi sie przypomni... ![]() Co do cery naczynkowej to sama posiadam ale suche policzki i lekko tłustawa cera T, tyle ze skłonnosci do zaskornikow nie mam. Ale ja, podobnie jak Ty, naczynka traktuje drugorzednie. Najpierw nawilzam czy wrecz natłuszczam twarz a dopiero potem dbam o naczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co się orientuję, to takie algi były na e-naturalne, ale nie mam pewności. miałam raz jakieś rozjaśniające z wit c, ale ogólnie były dużo mniej przyjemne niż oczyszczające i dużo mniej zachwycił mnie efekt, toteż nie skusiłam się na nie ponownie. Myślę, że szczególnie przy cerze zanieczyszczanej [jak moja aktualnie] jest bardzo istotne. Ale i ogólnie, wiadomo, jak stosuje sie jaką kurację, to efekty są bardziej widoczne niż od przypadku do przypadku ![]() Tak, nawilżanie jest ważne również dla mnie, na równi z oczyszczaniem cery [ja właśnie mam niestety skłonności do zaskórników...] ale nie skupiam się na tym, po prostu staram sie dobierać produkty, które nie przesuszą, a wręcz nawodnią cerę, ale to tak wspomagająco przy jednak najważniejszym detoxie skóry. Bardzo polubiłam sie z różnymi olejami, nie tylko w przypadku pielęgnacji twarzy ![]() Teraz mam utrudnione zadanie, bo traktuję cerę regularnie filtrem spf50 i przestaję wierzyć, ze istnieje produkt, który pozostanie dla mojego typu skóry obojętny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.