![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaproszenia ślubne- w jednej czy w dwóch kopertach?
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
My kupiliśmy zaproszenia w sklepie decor8 i tam poradzili nam żeby kopertę ozdobną zapakować w inną większą. My mieliśmy format C6 i do wysyłki spakowaliśmy w C5 żeby nic się na poczcie nie zniszczyło
![]() Edytowane przez Oinone Czas edycji: 2011-09-21 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Pierwsze słyszę, żeby w dwie koperty wkładać zaproszenia ślubne...
Sama włożyłabym w jedna kopertę... nie pomyślałabym żeby wkładać w dwie...ale jest w tym sens...tym bardziej jesli koperta jest ozdobna...perłowa itp. Najbardziej elegancko jeśli już to wygląda zwykła biała... Jeżeli o elegancję chodzi to zaproszenia też jak najprostsze powinny być...kokardeczki, przypinane cyrkonie, sztuczne kwiatki wbrew pozorom również eleganckie nie są... No i jeszcze podstawowa zasada zaproszenia eleganckie są wtedy, gdy sa wypisywane ręcznie, a nie drukowane... Drukowane to nieeleganckie pójście na łatwiznę. Kiedyś listy się pisało, widokówki...a 50 czy nawet 100 zaproszeń ktoś ma problem wypisać...bo rzekomo dużo z tym roboty...bez przesady... Poza tym zaproszenia na tak ważną uroczystość powinny być dostarczane OSOBIŚCIE...niekulturalni e jest wysyłać pocztą...I nie wierzę, że ktoś jest na tyle zapracowany, żeby tego nie zrobić...no chyba, że za granicę...ale w kraju? Zawsze można sobie wycieczkę zrobić i poznać przyszłą rodzinę. To na marginesie, poza tematem. Osobiście po zastanowieniu uważam, że dwie koperty będą odpowiednie ![]() Pozdrawiam i udanych i owocnych przygotowań życzę ![]() Ja już żonka od ponad miesiąca...z perspektywy czasu śmiejąca się ze swoich przedślubnych wymysłów i szaleństw...fajnie było...ech jeszcze raz bym chciała... Edytowane przez madziares25 Czas edycji: 2011-09-24 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A rodzina była bardzo zadowolona, że na tak ważną uroczystość pofatygowaliśmy się osobiście i oczywiście odpowiednio wcześniej, aby mieli czas na przygotowanie. Ale oczywiście każdy robi jak uważa i na co pozwala czas i finanse ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Elegancko, nie elegancko, ja na pewno będę wysyłać. Tak jest przyjęte u mnie w rodzinie (jeśli mieszka się daleko). Wcześniej dzwoni się do danej osoby i pyta "ciociu/wujku, czy nie obrazisz się jak prześle do Ciebie zaproszenie poczta?" A dwie koperty, jak dla mnie bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Jako gość zawsze dostawałam zaproszenie w 2 kopertach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja myślę, że dwie koperty przy zaproszeniach są jak najbardziej wskazane w momencie kiedy decydujemy się np. na dwie formy zaproszenia - samo zaproszenie + np. save the date/grafikę pod zaproszenie. Można to rozczłonkować. Ale jeśli zaproszenie składa się z jednej kartki/dwóch ze sobą spójnych to myślę, że jedna koperta powinna w zupełności wystarczyć. Jakie koperty dobierasz?
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jest to jedno z rozwiązań. Ja dotąd zaposzenia wysyłane pocztą otrzymywałam w dwóch kopertach (jeśli zawierały więcej niż 1 kartkę) - jedną ozdobną do zaproszenia i drugą także ozdobną większą o gramaturze 300 gram/m2. Nie ma możliwości aby coś się pogniotło. Jeśli zaproszenie składa się z jednej kartki to moi zbliscy wysyłali wyłącznie w jednej kopercie - też 300 gram/m2. xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-21 o 11:55 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
w jednej !! i osobiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.