|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chcę porozmawiać
grubo ^^ w kazdym razie przywracasz wiare w kobiety
juz prawie przekonany bylem ze tylko na pieniadze leca, albo przynajmniej na stabilnosc ciekawe czy okaze sie dzentelmenem czy powie ze go molestowalas jakbys posprawdzala dookola to pewnie okazaloby sie ze nie tylko wy 2, ale jeszcze kilka osob, przeciez doroslymi ludzmi jestescie co kogo interesuje z kim spisz nawet jakbys go za tapczan go miala ;]
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Nie zamierzam zmieniać pracy.Nie chodzi mi też o niego.Konsekwencji zawodowych się nie boję,bo to on jest na przegranej pozycji.Chodzi mi o to,jak postrzegać mnie będa moi pracownicy,wspołpracownic y,"górka"...Wiem,że uważają mnie za chłodną,zimną,zdystansowa ną,wyrachowaną kobietę.Nie chcę wiedzieć,co będą mówić,i jak zachowają się...gdy dowiedzą się o fakcie:Byle pracownik może mieć swoją menedżer,tak jak tylko zechce.
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-06 o 23:34 |
|
|
|
|
#33 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ach, to budowanie napięcia.... powiem, a moze nie powiem.... a moze jednak powiem, tylko nie do końca ![]() No cóz, trzeba było myśleć głową a nie... dolem, nie miałabys problemu. Teraz trzeba wypić piwo, którego się nawarzyło (o ile się wyda).
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowo tekst, że ludzie sobie pomyslą że zwykły pracownik może mieć swoją Panię menadżer nie spodobał mi się. Ja myślę, że wiesz poniosło Was, ale nie żyjemy w kraju podziału na kasty, że trzeba się wstydzić, że on gorszy bo pracownik a Ty menadżer Zresztą tu zabrakło trochę tolerancji. Żyjemy w czasach gdzie seks szefa ze sprzątaczką nawet nie wyglądałby źle. Chyba, że on lub Ty bylibyście zajęci A ob jest zajęty??
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
No cóż widać taka z Ciebie profesjonalna pani menedżer.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się , że na początek najlepszym rozwiązaniem byłaby rozmowa z nim...A dopiero póżniej trzeba by było się zastanowić co dalej... Bo z tego co piszesz to nikt was nie widział itd... więc o co chodzi???????
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Możliwe jest, że pan zachowa się z klasą i nie piśnie ani słówka ( w końcu sama napisałaś, że zachowuje się jakby nic się nie stało, to chyba dobrze ?). A możliwe, że sprawa się rozniesie i będziesz musiała wypić piwo, którego naważyłaś. A właściwie to zmierzyć się z bólem straty wizerunku. |
||
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
to jest wlasnie polska
i wlasnie przez takich ludzi tym, ze ktos da i tym ze ktos wezmie sobie trzeba dupe zawracac. miara profesjonalizmu w pracy jest to jak sie zachowuje ktos po robocie w wolnym czasie kto ile wypije oraz jakim papierem dupe wyciera. to jest tragedia, jakbym mial menadzera czy ę to moglby/laby po robocie stac przy drodze i dawac za darmo i mnie nic do tego.
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) |
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że każdy może robić co chce poza biurem, ale jeśli potem mówi że "byle pracownik może mieć panią menadżer jak tylko chce" to niezbyt to jest na miejscu. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko o otoczke wlasnie i o 30 historii jaka ona jest badz nie jest z kim spi lub nie
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, skoro Ty wiesz lepiej co ja miałam na myśli i jakie miałam intencje to dyskusja nie ma sensu. Przepraszać mnie nie musisz.
Edytowane przez Weronikapr Czas edycji: 2011-09-07 o 18:15 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie pisze co ty mialas na mysli tylko co wg mnie miala autorka piszac o "byle pracowniku"
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
;/ heh.A może za tą wyniosłością (jak to ktoś tu określił) kryje się również człowiek i jego uczucia?Ale nie ma to jak wylewanie wiaderka z pomyjami na głowę
i ocenianie– bez tej świadomości.Pozdrawiam.---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Tak,dokładnie... |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
PS Za tą osobą,którą jestem w pracy,za tym wykreowanym wizerunkiem,kryje się ktoś zupełnie inny.I po tylu latach udawania trudno mi z tym,że ktoś widział mnie inną.Nagą(nie tylko w fizycznym tego słowa znaczeniu).Prawdziwą.Po czymś takim nie łatwo wrócić do pracy,ze świadomością:show must go on.
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-11 o 10:25 |
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Tak,zawsze to nowe doświadczenie.Obudziłam się przed 30–stką,i stwierdziłam,że jedyne co mam to praca., Urlop?Dobre żarty
.Nie ma mowy o żadnym urlopie.Od dawna nie miałam porządnego,normalnego urlopu.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Albo on nie pamięta że z kimś się przespał. Zresztą spanie z kimś to nic złego!
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witajcie w świecie korporacji i rycia beretu, tego akurat współczuje, dasz rade, napisze jak prawdziwa wizażanka jesteś jeszcze młoda i piękna, a strzała amora Cię dosięgnie
|
|
|
|
|
#50 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Obydwoje byliśmy trzeźwi(więc żadnego alibi ).---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Kiedyś (wieki temu) obiecywałam sobie,że nigdy nie będę pracowała w takim miejscu.Ale wtedy byłam młoda,wracałam nad ranem z koncertów i imprez,piłam winko wytrawne rocznik bieżący ,nosiłam na sobie szmaty i glany z czerwonymi sznurówkami,i krzyczałam :"no future". Hehe. Pewnie,że jest jakaś nadzieja,rasowa Wizażanko![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Kiedyś (wieki temu) obiecywałam sobie,że nigdy nie będę pracowała w takim miejscu.Ale wtedy byłam młoda,wracałam nad ranem z koncertów i imprez,piłam winko wytrawne rocznik bieżący ,nosiłam na sobie szmaty i glany z czerwonymi sznurówkami,i krzyczałam :"no future". Hehe. Pewnie,że jest jakaś nadzieja,rasowa Wizażanko
|
|||
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"tu nie będzie rewolucji/w gruzach legły barykady/ideały buntowników/są schowane do szuflady".
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-11 o 14:55 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Od dziś jest już Panią Natalią z działu analiz ogromnej firmy" i prawie "Natalia@rozsądek.pl" ^^
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Hej, Trudno Ci mówić o tym, co zrobilas?
rany, przespalas sie tylko i juz, ja bym tego az tak nie analizował, , nie Ty pierwsza, chyba bardziej smieszne jest to, że Ty Pani menadzer wstydzi sie ze zwyklym pracownikiem, zaszalala. Smiechu warte, pytanie kto tu jest zwykły,he he kto? Ty nie martwisz sie o prace, Ciebie nie odstrzelą, i tylko martwisz sie jak bedziesz spostrzegana???? ha ha, to moglas przespac sie ze swoim szefem, może jeszzce wtedy bys jakis szacunek zdobyla??? ha ha analogicznie odwrotna propozycja Głeboki powod do zmartwienia, gratuluje, i tylko ciekawi Cie co zrobi facet, czy się wyda, bo to zwykly pracownik jest hahahaha, 21 wiek rasizm społeczny, a później pretensje do życia, że jestem chłodnie odbierana, hahaha. Pytam a na co innego zasługujesz? Nie zwalaj winy na korporacje i klimat jaki w niej panuje, klimaty cięzkich atmosfer często sa w wielu miejscach, to raczej Ty sama Pani menadżer nie tylko tworzysz ciężką atmosferę wokół siebie, ale chyba masz ciężką osobowość, no nie prostą na pewno, chodź z prostotą się nie zadajesz, szkoda ze akceptujesz tylko swoją prostotę. Jakie to przykre i smutne. Wiesz, spytasz kim jestem, że tak się wypowiadam, pomyslisz może, pewnie jakis prosty człowiek, hm ja jestem prosty, nie panem menadżerem, haha, mam okolo 30 lat raczej troszkę ponad, mam wyższe wykształcenie, pracuję też ciezko nie raz po 12 godz, jakby tak określić twoimi definicjami ludzi, pracuję z prostymi ludźmi, ale dla mnie, nie ma takiej kategorii, mimo, że moja praca polega na pomocy tym z którymi pracuję. No tak, a kiedyś latałaś na koncerty, hahaha pytanie tylko z kim hahahaha
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
heh bez obrazy żal mi takich lasek, co w pracy udają zimne sucze, które pokazują temu plebsowi na stanowiskach niżej z kim mają do czynienia, patrzcie i podziwiajcie a w życiu codziennym są samotne, i siedzą w domu przed telewizorem i głaszczą kota. Gdybyś miała dobre relacje z pracownikami, współpracownikami, to miałabyś to gdzieś, najwyzej by to ironicznie komentowali przez chwilę i juz po problemie, bo dorośli ludzie moga sypiać z kim chca, tez pracuję w wielkiej korporacji na szczeblu wyższym i czesto razem imprezujemy ze szczeblem niższym
DD Ty się boisz, ze stracisz swój cięzko wypracowany status, tej co jest NAD innymi, bo zwykly robol cie miał, a taka jest prawda dziewczyno, skoro koleś nie był pijany, a dziś z tobą o tym nie rozmawia i udaje ze nic nie było, to znaczy tyle ze bzyknął panią manager i wsio. Teraz musisz być do niego miła , żeby ci koło piórka nie narobił ma na ciebie haka. Smutne ale prawdziwe głowa do gory i idziesz dalej
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Euphoria29,Nie mam kota
.A reszta jest prawdą,za której napisanie nie czuję się urażona .Dokładnie tak to wygląda... A jeszcze jakiś czas temu,gdy pracowałam w innym miejscu było zupełnie inaczej.Praca sprawiała mi satysfakcję–tak,śmiało mogłam wtedy stwierdzić,że kocham, to co robię.I relacje z pracownikami,współpracown ikami,bliskimi były inne...Robiłam sto rzeczy na raz,takie ADHD -i nie czułam się zmęczona takim tempem życia.Miałam więcej energii,motywacji do działania,entuzjazmu...he h.,:/.A teraz to nawet nie chce mi się wstawać rano do pracy.Chociaż moja praca mnie wkurza,frustruje,jest wszędzie w każdej części mojego życia–nie potrafię bez niej żyć.Nie mam czasu/ochoty wychodzić z domu/biura.Pracuję dużo,długo,na siłę dokładam sobie obowiązków.Bo dziwnie się czuję,gdy nie pracuję.Nie utrzymuję już (tak jaj dawniej) kontaktu z członkami byłego teamu(dzwonią,piszą,zapra szają na spotkania),odsunęłam się od znajomych,rodziny.
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-11 o 20:42 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Hm...klucz...wiem,jak bardzo to ważne...Kierując się poprzednimi doświadczeniami,w nowej pracy próbowałam na początku nawiązać dobre relacje z członkami zespołu.Bardzo szybko zostałam sprowadzona do parteru.Usłyszałam,że moi pracownicy mają pracować,a nie mnie kochać.A w firmie nie ma miejsca na takie "innowacje",liczy się wynik ich pracy,i mam się nie wychylać,bo taka jest polityka firmy.OK,zrozumiałam lekcję.Jeżeli wejdziesz między wrony,kracz tak jak one.Pracuję w tym miejscu już jakiś czas,a nie wiem nawet jak na imię mają moi pracownicy(kojarzę top listy wyników i problematycznych).Znam ich nazwiska,i rezultat ich pracy na koniec każdego miesiąca...Atmosfera do kitu(czuć w powietrzu od progu),rotacja,ludzie skaczą sobie do kołnierzyków.A ja g...o mogę z tym zrobić.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Dość narzekania i srania w swoje gniazdo.Dobrej nocy.
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-11 o 21:46 |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
PS 2 : Dzięki za wylanie kubła zimnej wody na głowę.Ktoś to musiał powiedzieć
.Pozdrawiam.
Edytowane przez kellio Czas edycji: 2011-09-13 o 18:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

juz prawie przekonany bylem ze tylko na pieniadze leca, albo przynajmniej na stabilnosc 

powiem, a moze nie powiem.... a moze jednak powiem, tylko nie do końca 
Zresztą tu zabrakło trochę tolerancji. Żyjemy w czasach gdzie seks szefa ze sprzątaczką nawet nie wyglądałby źle. Chyba, że on lub Ty bylibyście zajęci
.

Kiedyś (wieki temu) obiecywałam sobie,że nigdy nie będę pracowała w takim miejscu.Ale wtedy byłam młoda,wracałam nad ranem z koncertów i imprez,piłam winko wytrawne rocznik bieżący