![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Wielkie Cygańskie Wesele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w Polsce zdarzają się różne fanaberie, ale te cygańskie suknie ślubne biją wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Mialam okazje ogladac w Anglii
![]() ![]() Ale trzeba przyznac ze bawic sie potrafia ze ho ho... Tylko skad oni tyle kasy maja na to wszystko? ![]() Bo jak tam niektore panny sukienke za 30tys funtow maja to ja nie wiem...
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to zastanawia............... ......................... Mnie rozwaliła sukienka z elektroniką tj z lampkami która świeciła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
tezczekalam na ten program ale w koncu obejrzalam na youtube pare odcinkow:P mnie zastanaiwa jedno: skad maja kase na te kiecki i inne fanaberie... przeciez szyta w zakladzie suknia ktora wymaga napewno duzego nakladu pracy musi kosztowac.... w jednym odcinku byla tez cyganka ktora szyla sobie suknie (w akladzie) na slub kolezanki i mowila ze w tym zeszlym roku byla na kilkunastu weselach a na kazde szyje osobna suknie..
![]() ![]() hehe wyprzedzilyscie mnie z pytaniem
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
też się zastanawiam, skąd oni mają na to kasę..
najbardziej przerażają mnie sceny z imprez 'pokomunijnych'. Kto uczy te małe dziewczynki takich ruchów..???? Przecież to aż niesmaczne.. kilkuletnie dzieci w pozach dziwek ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a jak ubrane... jak tancerki w rio de janeiro
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Stroje nastolatek też są niezłe. Brzusior obowiązkowo na wierzchu, cycki wypięte, miniszorty. Tam była taka scena, w której one szły tak po ulicy i opowiadały, że u nich taka tradycja, że dziewczynom nie wolno chodzić samym, że zawsze muszą być w grupie. No i to chyba ma też inne wytłumaczenie, bo jakby one zaczęły tak chodzić w pojedynkę (a nie z dużą obstawą), to odsetek przestępstw seksualnych nagle by gwałtownie skoczył
![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Najbardziej przeraza mnie to jak mowily kobietki ze o jakosci sukni slubnej swiadcza...blizny... im wiecej blizn po otarciach tym ciezsza byla suknia co sie rowna temu ze byla lepsza:/
Pol biedy jak na slubie tak jest ale na komuni? Zal dzieciakow ![]() Aaaa... i nie moge pojac tej tradycji... maja kupe kasy a mieszkaja w karwanach. Ja wiem ze tradycja to tradycja no ale kurcze...
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że to jest właśnie sposób na bogactwo. Bo skoro nie płacą za mieszkanie, nie płacą składek, ubezpieczeń... Grosz do grosza?
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy zauważyłyście, ale pod sam koniec była przez chwilę pokazana taka przy kości babeczka prowadząca wózek dziecięcy - wyglądała jak prostytutka, jak dla mnie nie był to strój na wesele
![]()
![]() |
#43 |
Strzelaj lub emigruj!
|
odświeżę wątek
![]() ostatanio dość częsro wpadam na ten program. OMG! ale dokument ten ukazuje typowe zachowania Cyganów: nie pracują, dobrze żyją i działają wg zasady zastaw się a postaw się ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam ten program!
Najbardziej zaszokowało mnie to, że Romki pokazane w dokumencie wyglądają (chodzi mi o ubiór, fryzury i makijaż) jak dziwki ale zachowują się bardzo pruderyjnie. Nie wolno im pić, chodzić w pojedynkę po mieście, muszą cały czas opiekować się dziećmi. W jednym odcinku ze względu na dzieci wieczór panieński jednej z bohaterek skończył się o godzinie 21:00! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
oglądałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Strzelaj lub emigruj!
|
ja wczoraj ogladałam odcinek i we mnie się dosłownie zagotowało jak widziałam taką sytuację, gdzie przy stole siedzi matka, ojciec i ich córka. Jako że u cyganów sensem życia jest wesele i ślub to ojciec mówił na głos :" tylko i wyłącznie ja zadecyduje za kogo moja córka wyjdzie za mąż. Ona nie ma nic do powiedzenia" te słowa wypowiadał podczas gdy jego córka wręcz dusiła się od płaczu
![]() cyganie jak widac nie tylko w Polsce są nielubiani. W tym samym odcinku kobieta organizując jakieś urodziny dla swojej córki nie mogła znaleźć lokalu i powiedziała, że cygani są nielubieni i rzadko jakie restauracje/kluby a nawet domy pogrzebowe obsługują cyganów. Są oni prawie wszędzie niemile widziani. Ciekawe czemu? (to raczej pytanie retoryczne ![]() nadal ten sam odcinek. Matka wreszcie znalazła lokal, aby urządzić córce godne urodziny. Ojciec zapowiedział jej, zę na tym evencie ma mieć oczy szeroko otwarte, bo musi sobie wybrać kandydata na męża (laska miała 14 lat). Oczywiście ubrana była jak zdzira, wręcz przyklejała się do krocza innych chłopaszków i ba! po 2 tańcach znalazła potencjalnego męża. Po tych dwóch tańcach na oczach rodziców go obściskiwała i całowała. Ja się pytam, gdzie ten cygański szacunek do siebie? ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() A wiecie może gdzie można online to obejrzeć?? Zaznaczam, że jestem w UK, więc niektóre strony polskie mogą nie działać :/
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Oglądałam odcinek w którym pan Doherty(taki koleś z tatuażami,często występuje tam,miał syna który zginął w wypadku) mówił,że pracuje cały czas,ma chyba dwie albo trzy prace
![]() ![]()
Sometimes you just have to accept that some people can only be in your heart, not in your life. _________________________ _ Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14 ![]() Norway 27.04 - 31.05 ![]() London 1.01 - ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo od mundrych i życiowych wypowiedzi tych młodych szczyli, napakowanych na siłce, to się odechciewało oglądać program
![]() |
![]() |
#50 |
kobieta za ladą
|
kobiety cyganów nie pracują
![]() ewenementem są dziewczyny ktore pracują po skończeniu szkoły(pokazywali taką jedną recepcjonistkę z hotelu ,której szef nie wiedział ze ona jest cyganką) ,ale pracują tylko do ślubu bo potem im nie wolno
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Też oglądałam kilka odcinków tego programu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten przepych i luksus u niektórych bogaczy jest czasem wręcz kiczowaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Oglądałam dzisiaj odc z Cheyenne.Wychodziła za mąż i nie miała aż takiej strojnej sukienki
![]() ![]() ![]() ![]() i wyczytałam dzisiaj,że Cheyenne ma córkę Berry Marie ![]() ![]()
Sometimes you just have to accept that some people can only be in your heart, not in your life. _________________________ _ Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14 ![]() Norway 27.04 - 31.05 ![]() London 1.01 - ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
na Tlc jest jeszcze taki program w którym młode cyganki uczą się szyć suknie . coś tam coś tam ... Weselne suknie Thelmy czy jakos tak...
Obejrzałam jeden odcinek i dla mnie masakra. To są dziewczyny po 16-17 lat. Niektóre mają już mężów i dzieci a zero obycia i zero wychowania. Chamice i prostaczki. Z jednej strony ubierają się bardzo wyzywajaco , biją normalnie na głowe nasze Polskie dyskotekowe tipsiary. Z drugiej jednak strony to ich życie jest bardzo rygorystyczne. Nie mogą rozmawiać z chłopcami/facetami którzy nie są cyganami... wtf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
kobieta za ladą
|
też to oglądałam
niektóre to nawet nie wiedziały co to podatki ![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
kończa szkole w wielu lat 11 , niektore nie umieja czytac i pisac
w ostatnim odcinku byla jedna taka piekna Mery co ubrana była stosownie akurat pod latarnie a "pozowała" do kamer trzymając w ręku biblie ( z różową okładką ) Pozniej cos tam dukała jakieś cytaty i że niby tym się w zyciu kieruje Niby takie wierzące. A w pracy klną , wyzywają się , grożą sobie śmiercią , wbijają szpilki nielubianej dziewczynie .... co to ma byc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.