przerwa w związku.. pomaga? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 13:03   #31
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dot.: przerwa w związku.. pomaga?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla mnie robienie 'przerwy' mija się z celem. Bo co ma niby to dać?
Odpocząć od siebie? Jak się ludzie kochają to nie potrzebują się rozstawac żeby odpocząć od siebie
Przemyśleć coś - do tego nie trzeba się rozstawać
Polepszyć sytuację - ale jak? Nagle po przerwie wybaczycie sobie cos, czego wcześniej nie mogliście? Wątpię.

Nie wiem, dla mnie przerwa jest bez sensu. Albo się jest razem albo się rozstaje, nie ma półśrodków.
zgadzam sie.

takie 'rozchodzenie sie i schodzenie'/przerwy/nie przerwy, to naprawde tylko strata czasu! Dla mnie to taka ucieczka przed obowiazkiem.. odwlekanie tej decyzji o rozstaniu, ktora juz powinna pasc.

ja bym mu odpowiedziala: 'ok, przerwa moze byc, ale nie szukaj mnie juz pozniej, bo ja przerwe miedzy nami robie sobie do konca zycia'. Jak chce przerwy, to niech idzie w sina dal.. i dziwnie sie sklada, ze akurat na wakacje jej chcial!

W dodatku zdradzil juz!

NIE, NIE, NIE takim typom !!
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:10   #32
Jerzyczka
Wtajemniczenie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;29260140]zgadzam sie.

takie 'rozchodzenie sie i schodzenie'/przerwy/nie przerwy, to naprawde tylko strata czasu! Dla mnie to taka ucieczka przed obowiazkiem.. odwlekanie tej decyzji o rozstaniu, ktora juz powinna pasc.

ja bym mu odpowiedziala: 'ok, przerwa moze byc, ale nie szukaj mnie juz pozniej, bo ja przerwe miedzy nami robie sobie do konca zycia'. Jak chce przerwy, to niech idzie w sina dal.. i dziwnie sie sklada, ze akurat na wakacje jej chcial!

W dodatku zdradzil juz!

NIE, NIE, NIE takim typom !![/QUOTE]

całkowicie się zgadzam ZE WSZYSTKIM!
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:13   #33
Olivvek
Zadomowienie

Ja to życzę owocnych rozmów ;p bo dla mnie zaznaczanie od razu, że "mamy trudne charaktery" jest równoznaczne z uprzedzaniem, że nie macie ochoty na kompromisy, a to chyba nie jest dobre dla związku.. Też tak kiedyś mówiłam- dopóki nie poznałam obecnego chłopaka, jakoś odechciało mi się demonstrować swojej "trudności", zaczęłam dążyć do rozmów i sensownego zachowania, pracować nad sobą. On zresztą też. Co do przerwy- popieram wszystkie głosy "na nie" dla mnie to brak odwagi do powiedzenia wprost o swoich oczekiwaniach. A przemyśleć wiele można np na spacerze myśli szybkie są
Stary 2011-09-07, 14:46   #34
kroliczek90
Raczkowanie

Cool Dot.: przerwa w związku.. pomaga?

Potwierdzam temat.... czasem trzeba sobie odpuscic... i przemyslec sprawe... wtedy zdajemy sobie sprawe... ze nam zalezy i ze zrobimy wszystko,.aby było dobrze,,, no coz nie ktorzy tak nie uwarzaja....
Stary 2011-09-07, 14:52   #35
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ciekawe
W sensie,ze co ? wydaje mi sie,ze to moze smieszne,ale trafne jednak

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 15:03   #36
himym
Zadomowienie

A moi znajomi zrobili sobie przerwę 2miesięczną i nie mogli bez siebie żyć. Są 2 lata po ślubie.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 17:32   #37
shirleyyy
Rozeznanie

a mnie sie takie "zróbmy sobie przerwę
" kojarzy się z takim zezwoleniem na zdrady przynajmniej takie rozumowanie wydaje mi się podobne do twojego faceta. związek mu się znudził, tłumaczy sobie ,że nie wie co czuje a tak naprawdę za twoim pozwoleniem poszerza sobie pole manewru, no bo końcu przerwa nie?tu z kwiatka na kwiatek, zabawa, a jak mu się nie będzie do końca podobało to zawsze może wrócić do ciebie, wiernej Penelopy....

nie kumam idei przerw....problemy powinno się wspólnie rozwiązywać, ograniczyć kontakt w razie potrzeby ale jakieś przerwy?
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 08:08   #38
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
To przecież zupełnie co innego, nie o to chodzi autorce wątku. Według mnie Twojej sytuacji w ogóle przerwą nie można nazwać
niestety, ale można to nazwać przerwą. Założenie było takie, że robimy PRZERWĘ, wyjeżdzam, odpoczywamy od siebie i nie kontaktujemy się ze sobą. Niestety nie potrafiliśmy wytrzymać bez kontaktu.

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 11:19   #39
pajka122
Przyczajenie

Dla mnie przerwa jak najbardziej^^ mieszkam z chłopakiem już 4 lata i jest tak, że zazwyczaj któreś z nas na wakacje wyjeżdża za granicę na 2-3 miesiące za pracą... Kontakt utrzymujemy, ale tylko sms-y a raz/dwa razy w tygodniu krótki telefon... Muszę powiedzieć, że takie "przerwy" działają na nasz związek bardzo pobudzająco, co więcej, za każdym razem, jak w końcu znowu jesteśmy razem, wydaje mi się, że jest lepiej niż wcześniej, że jest więcej miłości i pewności by resztę życia spędzić razem...
Dla nas takie "przerwy" jak najbardziej tak...
przyznaję racje tym, którzy mówią, że to dobry pomysł, żeby przemyśleć parę rzeczy... Człowiek będąc sam zaczyna odkrywać siebie!
pajka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 22:21   #40
parampampam83
Przyczajenie

Tak, przerwa w związku pomaga. Później łatwiej jest odejść. Po prostu - nie wracasz. Wersja dla mało odważnych. Chociaż... ludzkie historie są różne. Rzeczywistość nie zawsze sprzyja miłości. Czasem człowiek ma dość i chce odpocząć, choć kocha. Zastanów się porządnie, jeśli chcesz przerwy: czego od niej oczekujesz? Co ma być potem?
parampampam83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 18:23   #41
Nihilus
Przyczajenie

.

Edytowane przez Nihilus
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:43
Nihilus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 11:23   #42
Eli1991
Raczkowanie

u mnie wyszło tak, że się kochamy, ale non stop kłócimy, zagłaskaliśmy się na śmierć, daliśmy sobie czas, na zajęcie się sobą, poukładanie wszystkich spraw poza związkiem...
Eli1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 08:41   #43
ALL for LOVE
Zadomowienie

przerwa w związku jest bez sensu. Jedno za drugim tęskni, kocha, całymi dniami zastanawia się co ta osoba robi, czy nie spotyka się z kimś innym.. więcej problemów niż pożytku. Jak się z kimś chce być to nie tylko jak jest fajnie i ok, ale w ciężkich chwilach też.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 10:22   #44
chwast
Zakorzenienie

Nie, nie pomaga. Dla mnie przerwa to koniec, tylko ktoś proponuje ją bo nie wie jak powiedzieć, że zrywa.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości