|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nieduane zaręczyny ;(
dopiszę jeszcze tylko, ze ten wątek to niezła prowokacja, autorka ma 1 post i na tym chyba zakonczy swoją karierę na wizażu a do drugie to dziewczyny zastanówcie się też trochę co piszecie... od razu piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim człowiekiem spędzić reszte zycia" bo co ? bo się upił ? czy bo ma problemy alkoholowe ? wydawało mi się, ze prawdziwa miłość zwycięrzy wszytsko i nawet jeśli TŻ autorki takowe problemy ma (choc osobiscie mysle ze to byl jednorazowy wybryk) to powinna mu chyba z tym jakos pomóc... zaproponowac jakas terapie, wspólna walkę, wspolna abstynencje, cokolwiek co by mu pomogło w walce z tym ! a wy tylko piszecie "zastanow sie czy chcesz z takim kims spedzic reszte zycia" no prosze was co to w ogole ma byc
|
|
|
#32 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja dziękuję za faceta, któremu się czasem zdarza wrócić do domu "mocno w stanie". Autorko, a to w ogóle były oświadczyny, czy takie "blaaa blaaa blllaaa aleś Ty cudowna" klęk i "Zostaniesz moją żoną?" ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Znam takie matki miłosierdzia, które ukochanemu chciały pomóc w walce z nałogiem... Wiesz co z tego najczęściej wychodzi? Wielka Weź daruj sobie takie rady, bo mnie trzęsie. Wiesz co to znaczy alkoholik w domu? Wiesz, że taki ktoś musi sam wiedzieć, że ma problem i chcieć coś z tym zrobić? Tak, od alkoholików się ucieka jak najdalej.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:37 |
||
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to możliwe, że taki margines społeczny, skazany na odrzut społeczeństwa jak ja jest w związku prawie 4 lata? ![]() i mało tego, jestem kobietą! pokażcie mi wpis autorki gdzie pisze "wraca" lub "znów wrócił"? ja z wpisu zrozumiałam, że raz wrócił pijany i ja nie widze w tym NIC złego! nie uderzył, nie rozwalił nic, nie rzygał.. po prostu zdradził, że chce aby dziewczyna została jego żoną.. i pewnie niech go za to rzuci ![]() ileż to by rozwodów było ![]() rozumiem, jak chłopak/dziewczyna szwęda się gdzieś co chwile, przychodzi pijana/y itd, to ok, ale raz!? autorko, o ile to nie prowokacja, lepiej napisz to dokładniej częstotliwość pijaństwa Twojego TŻ bo zamiast o zaręczynach jest dyskusja o alkoholizmie
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2011-09-13 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. A wpisu normalnego nie rozumiesz.Gdzie ja napisałam, że każda dziewczyna ma rzucać faceta, któremu się zdarzyło kilka razy wrócić w stanie? Napisałam, że dla mnie byłoby to nie do przyjęcia i że to nie jest żadna norma. Ale - co kto lubi. Odniosłam się do wpisu innej wizażanki, która napisała, że facetom którzy mają problem alkoholowy trzeba pomagać, a nie ich rzucać. A tak BTW to chyba wiesz że alkoholik to nie tylko ten co pod mostem przytulony do pustej butelki leży? Równie dobrze może być to pan prawnik, którego spotykasz w pracy i na co dzień normalnie wygląda.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-09-13 o 18:23 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic takiego nie napisałam, zresztą tak samo jak autorka wątku, iż jej facet ma jakiś problem z alkoholem ![]() i kto tu wpisu nie rozumie ![]() kim i jaki jest alkoholik to mi tłumaczyć nie musisz ![]() poza tym piszesz zupełnie o czym innym.. pisanie o tym, że KTOŚ jest alkoholikiem i tłumaczenie tego nam to sory, ale poza tematem wątku przypominam tytuł "nieudane zaręczyny", a nie "czy mój facet jest alkoholikiem?"i ja też odniosłam się do ogólnej dyskusji na wątku jednak zmotywowała mnie do tego Twoja wypowiedź, którą zacytowałam
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2011-09-13 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Za to niesamowicie mnie zirytował wpis moniczki na temat związków z ludźmi z problemami z alkoholem. Dlatego piszę o czymś innym, bo jeszcze jakieś biedne nieświadome dziewczę przeczyta i będzie chciało naprawiać świat przy okazji niszcząc sobie życie.
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
w kwestii "ratowania" alkoholika nie będe się wtrącała, bo sama mam z tym problem, ale wiem też, że każda osoba jest inna i to co działa u jednych niekoniecznie zadziała u drugich
![]() temat rzeka, a nie mam doświadczenia żeby o tym mówić, bo najwyżej własne obserwacje i przeżycia, które utknęły w punkcie 0.. tylko boli mnie takie przyklejanie łatek ludziom, nie chce wytykać już kto przykleił itd, to jest nie ważne, bo facet może być zupełnie niewinny a sama widziałaś jak potoczył się wątek.. miłego wieczoru
|
|
#38 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Peace
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cóż... miłego wieczoru Tobie życzę nie psujmy sobie nerwów niepotrzebnie
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
no nie warto tym bardziej jak mowicie, że prowokacja
|
|
#41 | |
|
.
|
Cytat:
wiesz co to jest alkoholizm?! na pewno nie jest to nawalenie sie 2 razy w zyciu.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w każdym swoim poście odnosze sie do jej wpisu jak chcecie o tym pisac załóżcie sobie własny wątek, ten jest o ZARĘCZYNACH
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak rozgraniczasz "lekko wstawiony" od "mocno w stanie"? Znam faceta, który lekko w stanie po jednym piwie zachowuje się gorzej niż inny mocno w stanie... Więc tego nie do końca można tak uogólniać. ![]() A gdybyś już była z facetem i w czasie waszego związku wrócił mocno w stanie z przykładowo pępkowego przyjaciela? Zerwałabyś z nim? Ale co tam. Autorka po prostu chciała sprowokować... I tyle.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Nie szukajmy tragedii, gdzie jej nie ma.
Alkohol jest dla ludzi (dorosłych!) i chyba bycie "w stanie" nie jest niczym złym, o ile jest powodowane okazją, a nie nałogiem Jeśli osoba po spożyciu nie zachowuje się agresywnie, albo w sposób chamski, to uważam, że to całkiem normalne znietrzeźwić się czasem.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2011-10-01 o 19:20 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czym innym jest powrót z kawalerskiego, czy pępkowego, a czym innym alkoholizm. Choć nie przeczę, że mojemu TŻtowi zdarza się wypić piwo po pracy, albo mi lampkę wina przy wieczornym filmie kompletnie bez okazji...(i zdecydowanie RZADKO, bo nie przepadamy w sumie za alkoholem). Ale daleko temu do bycia "w stanie", dlatego powtarzam raz jeszcze: nie szukajmy tragedii, gdzie jej nie ma
|
||
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
nie stresuj się dziewczyno.
powiem tak moje zaręczyny były tak odchodzące od ideału ale jak usłyszłam te wazne słowa to sie normalnie popłakałam.Mojej przyjaciółce jej juz mąż ośwadczył się jej w sklepie w którym pracowała w ciuchach roboczych i sa udanym małżeństwem.nie ważne jak,ważne żeby były szczere! nawet jeśli był pijany a później sam się dopytywał zaczynał temat to znaczy że chce ślubu z Tobą i tyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

. A wpisu normalnego nie rozumiesz.