|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy konieczna depilacja?
Cytat:
Chłopak nigdy nie widział Cię nago i już chcecie uprawiać seks? ![]() Nie dotykał Cię w miejscach intymnych? ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Prawdę mówiąc nie sądzę żeby było jakoś wybitnie potrzebne...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja dylematów nie miałam w ogóle, bo niewydepilowana nie pokazywałam się facetom |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dylematów nie miałam, bo czasem wydepilowana, czasem nie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście wolę siebie gładką jak pupę niemowlęcia, ale zdarzyło się, że byłam mniej lub bardziej tam nieogolona (nie ma mowy, że dla faceta będę się katować co kilka dni, bo jemu się nie podoba; zresztą, on powiedział, że jest mu obojętne)
Ale - kwestia wygody, czasem się robi po goleniu papier ścierny między nogami i to jest straszne uczucie, jak te małe włoski ci tam szorują ![]() A, no i gdzieś jeszcze czytałam, że włosy łonowe wzmacniają wszystkie bodźce, więc teoretycznie nie powinno się ich golić, bo seks jest po tym lepszy. Ale się nie ustosunkuję do tego jakoś szczególnie, to tylko w ramach ciekawostki
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko faceci są różni i różne rzeczy wolą. Jak nie wiesz, to zapytaj swojego faceta- co to za problem?
Ja sama też swoich chłopaków zawsze pytałam czy wolą , żebym była ogolona czy nie. A osobiście wolę jednak być ogolona, bo mam dość gęste owłosienie i po prostu czuję się źle jak zarastam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wesz potrzebuje włosa ![]() A co do higieny, przesadzanie w drugą stronę też może być szkodliwe, ale to jak wszędzie, szukanie złotego środka. Ogólnie z tego, co zauważyłam większość jest albo za depilacją albo za tym, żeby każdy zdecydował w czym mu wygodniej Nikt nie krzyczał "NIE GOL!, NIE GOL!"
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
to moze skróć włoski zamiast depilować całkiem na zero? są np. trymery do bikini.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja mówię, że ktoś tak krzyczał? Sama jestem zwolenniczką depilacji Po prostu pisałam o tym, żeby nie przesadzać, że to jakieś niehigieniczne, bo to przesadzony argument.
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
sissy that walk
|
jestem za depilacją. nie wyobrażam sobie np. seksu oralnego z centymetrowymi włosami - pewnie sama Autorka nie czułaby się w takiej sytuacji komfortowo. poza tym dla mnie to kwestia higieny - człowiek poci się nawet w miejscach intymnych, a pot zatrzymujący się na włosach to mało apetyczna sprawa... nie mówiąc już o krwi miesięcznej, czy śluzie. jednak to indywidualna sprawa każdej kobiety i to Ty, Autorko, powinnaś zadecydować o tym czy lepiej się czujesz z owłosieniem, czy bez niego. jeśli do tej pory nie stosowałaś depilacji to chyba raczej wygrywa pierwsza opcja, ale jeśli tak to warto włosy w tym miejscu chociaż trochę skrócić - dla estetyki i wygody zarówno Twojej, jak i partnera
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
To już Twoja decyzja - jak się lepiej będziesz czuła
Ja wolę się golić
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się człowiek spoci i cały dzień w upale pochodzi to nawet najgładsze bikini fiołkami pachnieć nie będzie. Żeby zachowac higienę trzeba się po prostu myć, niezależnie od tego, czy jesteśmy wydepilowane czy nie. Ja tam uważam, że Autorka powinna wybrać to, co będzie dla niej najwygodniejsze. A jeśli zdecyduje się wydepilować - niech najpierw wypróbuje sposób depilacji, a nie pierwszy raz ogoli się dzień przed stosunkiem, bo może się pojawić przykra niespodzianka w postaci uczulenia, podrażnienia czy zacięcia się.
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Nie wszyscy faceci lubią całkowitą depilację, ja na przykład lubię oba warianty. Włoski tam są sexy...
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i kilku było, którzy mówili, że nie chcą mieć kobiety ogolonej na zero, bo chcą "wiedzieć co całują" więc nie jest tak do końca, że wszyscy są za depilacją
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście, gdy zaczęłam być z TŻem to byłam młodziutka i nie zastanawiałam się czy mam być wygolona czy nie. I nikogo to nie krępowało ani nie przeszkadzało, że je miałam i On nawet je miał.
Dopiero tak po jakimś czasie zaczęłam, ale bez przesady golę, czekam aż odrosną i tak w kółko. Teraz na takie super wieczory itd muszę ogolić bo czuję się bardziej komfortowo, ale kiedyś to dla mnie nie było różnicy.Aaa a odrastające włoski to jedynie ból dla partnera przez obcieranie podczas stosunku;p |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
jako wstep mozesz mu zaproponowac by pomogl ci sie ogolic,raz ze sie dowiesz jak mu sie podoba,dwa mniej sie nagimnastykujesz aby sie dobrze ogolic a trzy to przy okazji nakrecicie sie oboje
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to raczej intymna czynność, którą chyba lepiej zostawić dla siebie, co w tym może podniecać ? Na dodatek ja np. golę się tylko kremem, a krem jak wiadomo, cuchnie niemiłosiernie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
jak to co,mozesz poobserwowac reakcje partnera,jego miny,narastajace pozadanie,sama swiadomosc ze partner widzi twoja myszke moze byc podniecajace,zwlaszcza gdy wczesniej nie mialo sie doswiadczenia
dodatkowo podczas golenia partner moze zaczac cie piescic po goleniu np wspolna kapiel a potem kontunuacja pieszczot w lozku ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- sprobuj maszynka elektryczna |
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż każdy lubi co innego, niektórych podnieca, jak partner na nich siusia i też dobrze. Mają prawo. Cytat:
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-09-15 o 15:15 |
||
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem maszynką elektryczną ciachnąć na 1 mm i to wygląda super sexy
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wszystkim za opinie
przyznam że bardzo mi pomogłyście
|
|
|
|
|
#55 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak lubisz być wydepilowana, to usuń włoski. Jak wolisz się nie golić - nie rób tego. Nie ma żadnego obowiązku depilowania się. Zwłaszcza, że nie wszystkim kobietom to pasuje ze względu na możliwe podrażenienia. A, zawsze możesz po prostu przyciąć włoski nożyczkami. Nie będą wtedy długie, a jednocześnie unikniesz problemu z ewentualnym podrażnieniem skóry.
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie takie golenie włosów niemiłosiernie odrzuca i jakby Tż mi zaproponował takie coś, to na 100% bym odmówiła. Ohyda :x
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jasne, o gustach się nie dyskutuje
|
|
|
#59 | ||
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałabym się najpierw pokazywać nago i dopiero potem, za jakiś czas iść do łóżka? Oj niee, jak już bym stała nago, to zdecydowanie nie mogłabym stwierdzić "no, popatrzyłeś, ja nie jestem napalona, więc teraz ubierzmy się i obejrzyjmy film" Pożądanie byłoby za duże, ot co Dlatego albo tylko lekkie miziu-miziu w ubraniu, całusy bardziej lub mniej namiętne, a bez ubrania=seks. Co do depilacji: Jak masz delikatne owłosienie i je lubisz - zostaw. Jak masz czarne krzaki, które można zaliczyć do zbyt bujnej roślinności - ja bym pomyślała nad depilacją. Inna kwestia, że np. ja depiluję codziennie, bo muszę mieć gładziutką (zostawiam tylko paseczek włosków), więc trochę trzeba czasu poświęcić... Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2011-09-16 o 11:19 |
||
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą obie formy (poznawanie czy pójście od razu do łózka) są normalne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.