![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Cytat:
![]() My dziś cały dzień na spacerach zaliczyliśmy Stare Miasto polecam Wam w Toruniu niemal zawsze coś fajnego się dzieje zapraszamy ![]() ![]() jaasia88 gratuluję powiem Ci że nie znam dziecka,które by nie kochało zupy pomidorowej ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2011-09-17 o 19:12 Powód: gratulacje ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Hej sorrki że tak długo mnie nie było....ale najpierw urlop a po urlopie wróciłam do pracy i nie mogę wszystkiego ogarnąć a mój mały przestał ładnie spać w nocy i co 2 h potrafi się kręcić.Wiec zmęczenie brak czasuNa szczęście mamę mam z sobą i jest troszkę lżej mój mały ma 2 ząbki i juz siedzii ma chyba kryzys ośmiomiesięcznego niemowlaka.Wogó;e tyle postów jestem do tyłu ale mam nadzieje ze po troszku nadrobie
![]()
#33 |
Raczkowanie
|
stalowamagnolia tak sobie czytam o naszych dzieciaczkach i normalnie nie mogę uwierzyć
![]() ![]() Patrilla Ty za to pobiłaś rekord, co prawda przez CC ale dzidzia swoje ważyła ![]()
![]() ![]() Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-09-17 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
To i ja sie melduje i witam w wiekszym gronie.
Tomasz ur. 12.01.2011, 3375 kg, 51 cm SN. Dziewczyny wczoraj moj maluch mnie zadziwil. Lezal sobie na macie edukacyjnej, a po chwili usiadl sobie - normalnie SZOK. Lozeczko tez mu obnizylam, bo sie lapie za szczeble i siada sobie. Kurcze nie wiem czy go nie zarazilam katarem, bo cos mu sie dzisiaj delikatnie lalo z noska i kichal co chwile. ![]() No tak, juz musimy nasze malenstwa grubiej ubierac, bo zaczyna sie robic chlodno. Moj Tomek spi w spiochach i do tej pory bylo mu cieplo (choc odkopuje sie w nocy), a dzisiaj wlozylam go do spiworka, bo po ostatniej nocce mial chlode raczki.
#35 |
Raczkowanie
|
gosiaczek moim zdaniem nie ma co porównywać. Teściowa mówiła, że mój tz jak miał 8 m-cy to tylko siedział podparty poduchami i nie chciał nic robić....a zaś moja siostra pierwsze kroczki stawiała w 10- tym miesiącu. Każde dziecko ma swój czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, na jakim poziomie macie lozeczka? Ja mam na drugim i tesciowa zasugerowala mi zebym obnizyla bo niby kuba moze wypasc.
Dzis bylo cieplonwiec kubie dalam czapke z daszkiem (bez uszek) body z krotkim bluze z kapturem rajty i spodnie dresowe. Przez to ze mial rajty to nie przykrywalam juz go, bylo mu cieplo. Miszi gratki dla maluszka! Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() teraz nosi na 6-9 m rzeczy to ok 74, waży 9 kg (ale nie przybiera już) nie jest jakimś olbrzymem ![]() idę bo raczkuje po całym domu i dostał czkawki muszę sprawdzic czy mu nie zimno i zmykamy na ryneczek po dynię ![]() miłej niedzieli ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja Karolkowi zakładam 80tki bo 74 są już takie przymaławe ![]() Cytat:
![]() Tomuś robi postępy ![]() ![]() ![]() dziewczyny czy wasze dzieci się odparzają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 | |||||
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
![]() Taka piękna pogoda, a my dziś chyba zostaniemy w domku bo mała podziębiona - pierwszy raz w swoim życiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może to wina chusteczek? Jakich używasz? Moja uczuliła się np. na te lidlowskie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Za chwilę prześlę dane na PW ![]() Z kolei ja Was zapewne pobiję długością porodu ![]() ![]() Moja Ewa nosi też 74 - 80, jeśli chodzi o rozmiar ubranek. Nie wiem, ile dokładnie teraz ma długości, ale z wagą jesteśmy między 25. a 50. centylem, natomiast ze wzrostem powyżej 97. ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że dziś obudziła się o 4:45 ![]() I z obiadami mamy taki problem, że mała zje wszystko tylko wtedy, gdy karmi ją babcia. U mnie nie ma szans ![]() Zastanawiałam się, jak to jest, że niektóre dzieci w tym samym wieku już stoją, a inne nawet nie siedzą posadzone. Już się dowiedziałam ![]() Lekarka powiedziała mi, że pionizacja Ewy powinna odbyć się dopiero ok. 18 miesiąca ![]() Powiedziała, że mam zdrową córkę, żeby niczym się nie przejmować, że te 3 punkty Apgar o niczym nie decydują. I że mała jest strasznie komunikatywna, zainteresowana drugim człowiekiem i ten kontakt jest dla niej najważniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Nie nadużywaj tak tormentiolu bo on ma anion boru w sObie, a jest to związek szkodliwy w nadmiernych ilościach. Idź do pedoatry, moja córka dostawała na to maśc robiona na zamówienie nazywała sie zinci oxydati (nie pamietam dokładnie co wchodziło w skład) ale działała rewelacyjnie.
W domu przemywaj pupe woda i wacikami. Wietrz często i chyba znów musisz zmienić pieluchy, kup np rossmanna za dostępne próbki po 2 sztuki za 3 zł chyba i probuj. Może w aptece można kupić na sztuki, wiem ze takie praktyki maja niektóre apteki. A ja oci...pieje niedługo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję. Trzymam kciuki, żeby córa jednak się na maksa nie rozchorowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
jaasia, brawa dla Karolka! Dzielny chłopak
![]() ![]() Marcel dał mi nieźle popalić w czasie porodu, 10 godzin się męczyłam ![]() ![]() ![]() Aktualnie M. nosi rozmiar 74, czyli nie odstaje jakoś od reszty ![]() Miszi, brawa dla Tomeczka ![]() My mamy łóżeczko na drugim poziomie, w razie jakby Marcelowi kiedyś w nocy nieoczekiwanie zachciało się nauczyć stawać ![]() Patrilla, mieliśmy zamiar się dziś wybrać do Torunia, ale zapowiadali deszcze, więc się wstrzymaliśmy. Ciekawe czy prognoza się sprawdzi, bo jak nie to będziemy żałować, że jednak nie pojechaliśmy! Zazdroszczę Ci tego Torunia, cudowne miasto! Kocham!!! ![]() ![]()
#44 |
Raczkowanie
|
Gosiak, zdrówka dla Hani
![]() ![]() ![]() u nas łóżeczko na ostatnim poziomie-ale mamy tylko dwa ![]() u nas Al, na szczęście, jeszcze nie miał pupy odparzonej, używamy od samego początku pampersów jak był malutki pupę myłam wodą teraz chusteczki asiuk, boshe 38 godzin ![]() ![]() ![]() a ja głupia byłam pewna że po SN szybciej się wyliżę, niż po cesarce z Mają, (po trzech tyg. było git) miłej niedzieli |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
gosiaczek cynk w nadmiernej ilości również szkodzi, nie smaruje małemu pupy tylko i wyłącznie tormentiolem, robię to na zmianę, raz nivea sos raz sudocrem itd itd
![]() nie wiem czy to czasem nie przez ząbkowanie, mały od rana zrobił już 5 kupek, a od kilku dni robi kupiki takiej samej konsystencji jak przez pierwsze miesiące jego życia (tzw musztardka) ![]() oj już sama nie wiem ![]() ![]() a tak z innej beczki ![]() ![]() ![]() ![]()
#46 |
Zakorzenienie
|
Kasia zapytasz koleżankę o nazwę?i skąd wzielas te liście? Hmmm może spróbuje tez...dziś jest gorzej, jest taka mimoza i placzka chce się Tylor nosić i calowac, ma podkrazone oczy wiec coś jest na rzeczy.
Mąż podświadomie próbuje mi wmówić ze to moja wina ze jest gorzej... Bo nie dawalam rutinacei (dawalam to co lekarka kazała ale dla niego to nie jest argument) i myśle momentami ze może faktycznie ma racje... ![]() Udanego dnia laski Jaasia nie gniewaj się, nie wiedziałam ze używasz na zmianę. Tak tylko informacyjnie napisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek ja się wcale nie gniewam
![]() ![]() ![]() ![]()
#48 |
Raczkowanie
|
To ja też melduję się w nowym wątku
![]() Córka : Krysia ur. przez cc.18.01 ,3000g i 52 cm Nie odzywałam się bo kurcze wykrakałam...I mała mi się rozchorowała. Ma straszny katar i pokasłuje.Dziś w nocy prawie w ogóle nie spałyśmy. Odciągam jej fridą te glutki,ale mimo wszystko ją katarzysko męczy. W dzień jest pogodna i gorączki nie ma,ale noc to dramat jakiś ![]() Ale musimy przez to przejść. Dziś Krysiaczek kończy 8 miesięcy i też nie wstaje,nie raczkuje nie siada ![]() Jak ją posadzę to sobie siedzi,poza tym pełza i to tyle mobilności.Zębów brak. A wracając do tematu porodu,to chciałam bardzo sn rodzić.Niestety po 42 tyg ciąży i wywoływaniu porodu akcja porodowa była zerowa,więc cc mi zrobili. Zmykam teraz do mojej chorowitki. Miłej niedzieli! |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S Trochę się pogubiłam,bo w weekend nie miałam bardzo czasu zajrzeć,ale od teraz się poprawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek071 dla Twojej córeczki mogę polecić inhalacje nebulizatorem
![]() ![]() a na pupę to ja mogę polecić najprostszą mąkę ziemniaczaną i clotrimazolum ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Gosiak geranium inaczej anginek, ale to przy zapaleniu ucha http://zdroworodzinni.blogspot.com/2...m-anginek.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rodziłyśmy w ten sam dzień ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
A mój dopiero 4.10 skończy 8 msc ma 2 ząbki prawie siedzi jak go posadzę to siedzi czasami zapomina i się przewraca.stać stoi jak go trzymam pod paszki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Kasia dzięki. Na przyszłość będzie. A gdzie kupilas?
Patrilla mam. Kupiłam Jak Hania miała pól roku. Przy każdej infekcji inhaluje solą fizjologiczna. Kiedyś tez pulmicortem i berodualem. Ja juz wszystko to przeszłam, milion lekow... Ja was wszystkie co rodziły sn podziwiam. Ja miałam dwie cesarki, przy drugiej trochę komplikacji bo mi przyrosla macica do powlok brzusznych i musiałam antybiotyk brać. Ale i tak nie wyobrażam sobie rodzic SN. Dlatego wiElkie brawa dla was.... |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, już miałam pisać wiadomość kiedy TŻ wpadł i mówi, że zaraz "Rozlewisko"! Jutro napiszę, dobranoc Laseczki
![]()
#56 |
Raczkowanie
|
Jakie "Rozlewisko"
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze, jak ja mam ją odzwyczaić od nocnego karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Alishia19 współczuję wstawania
![]() niektóe dzieci mają dłuzej zapotrzebowanie na kalorie z nocnego mleka ja niestety mam tak że Bruna wszystko rozprasza i najada się w nocy kilka nocy jest fajnie 2 karmienia, ale jak nie poje w dzień to w nocy co 2h ![]() ![]() gosiaczek071 pulmicort nas uratował 2 razy przed szpitalem ![]() ![]() ![]() idę Bruno beczy jak koza ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ale dzisiaj brzydka pogoda ![]() muszę jechać na zakupy bo mleko się kończy, ale w taką pogodę to mi się z domu nie chce ruszać ![]() ja w sumie mogę powiedzieć że Karolek budzi się w nocy tylko raz, bo mleka o 7-8 rano nie zaliczam do nocnego budzenia ![]() ![]() ja tam z tym jednym przebudzeniem to jestem w niebo wzięta ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to od kilku dni Karol jest nie do wytrzymania, ciągle tylko płacze i marudzi, nie wiem o co mu chodzi ![]() ![]()
#60 |
Zakorzenienie
|
jaasia88 obstawiam zęby + jesień
![]() Bruno śpi ![]() idę robić spaghetti Pola sobie zażyczyła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.