|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szkoła Policealna ŻAK - łączmy się :D
U nas aż takiej olewki nie ma ...
ja jeszcze nadal nie mam załatwionych praktyk XD
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dziś zapisałąm się na tech. informatyka w bełchatowie . Ciekawe jak tu będzie to wyglądać , a może ktoś wie ? |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Hej jest tu ktoś jeszcze. Mam problem ze stroną tytułową. Próbuje wkleić treść swojego referatu, ale stopka i nagłówek przenoszą się ze strony tytułowej na kolejne- też tak macie? Jak to obejść?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Yo, już 4 semestr ;D
Ale się na wkurzałam z tymi praktykami.. rok temu pisałam, że powiedzieli mi , że mam zrobić 60 godz... teraz nagle wyszło, że miało być po 80 ;/ Oczywiście, że się nie przyznają, że wprowadzili w błąd ;/ Dzisiaj się jeszcze z dyrektorką musiałam kłócić ;/ W poniedziałek powiedzieli mi , że mam po 8 godz. z zamiast 6 (miałam tak jak w drugim semestrze po 60), więc sobie podopisywałam, bo co miałam zrobić.. zresztą te rzeczy i tak robię w domu. ![]() Teraz mnie oskarżyli o fałszerstwo (sami mi tak kazali zrobić ;]) i muszę latać do faceta kolejny raz, żeby wszystko od nowa podpisał i skreślił i napisał od nowa liczbę godzin praktyk w indeksie. + dorobić jeszcze 20 godz. masakra. Czyli w sumie ma być 160 godz. co w moim przypadku oznacza - 60 semestr II i 100 semestr IV Żeby to jeszcze z mojej winy było, a oni teraz gadają, że wcale nie powiedzieli, że ma być tylko 60, a potem stwierdzili, że to też nie jest ich wina, że przepisy się zmieniły. Koledzy z grupy robili później i już nie mieli tego błędu. Ale jednemu też gadali najpierw 60... Mam nadzieję, że w końcu mi to zaliczą i byle do czerwca i egzaminu.. i... NIGDY WIĘCEJ ŻAKA. |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
widze ze niezbyt duzo osob udziela sie w watku, ale moze ktos mi odpowie
![]() wybieram sie na studia dzienne, pomyslalam ze moglabym dodatkowo zostac sluchaczem w zaku - szkola darmowa, troche znizek dzieki legitymacji, na koniec jakis swistek ktory moze cos pomoc przy szukaniu pracy. u mnie w miescie na 1 rok jest tylko florysta i opiekun osob niepelnosprawnych czy cos takiego, ale to drugie i tak odpada. i mam kilka pytan ![]() * myslicie ze jest sens zapisywac sie na tego floryste? * zajecia sa w kazdy weekend? * czy mozna tak po prostu zrezygnowac - przestac chodzic, bez zadnych konsekwencji? |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Jak chcesz to czemu nie
Poziom szkoły zależy od danego oddziału. Spróbować nie zaszkodzi. Zajęcia są średnio co 2 tyg. Można się zapisać dla legitki, ale wiem na przykładzie koleżanki, że wzywają na koniec semestru do szkoły, żeby się zapisać na coś jeszcze, bo inaczej trza będzie coś płacić ;p nie wiem jak to jest z tym płaceniem, bo wszyscy których znam, po prostu się zapisali na następny semestr i luz.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
mam zamiar chodzic jesli juz sie zapisze, nie dla samych znizek sie zapisywac
a przestac chodzic w wypadku jakbym moze nie radzila sobie na studiach na tyle, zeby jeszcze "tracic" czas dodatkowa szkole ![]() dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
zajęcia są obowiązkowe?? jak to wygląda..
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie teraz zapisałam do Żaka, na rachunkowość
![]() Co do zajęc, to gdzieś przeczytałam ze trzeba mieć 50 % obecnosci. |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś zapisał się teraz na kierunek florystyka w Chorzowie w Żaku?
Ja zaczynam od września
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
zajęcia są od września??
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
koniec września
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
okej, zapisałam się do Wrocławia na technik rachunkowości
ktoś jest tam/był?
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli nie chcesz wylecieć to musisz mieć 50% obecności w każdym miesiącu, czyli wystarczy jeden weekend co 4 tygodnie. Także wydaje mi się że da się to pogodzić ze studiami, a przynajmniej mam taką nadzieję bo sama zamierzam połączyć Żaka z dietetyką na uniwerku
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Z tą frekwencją to jest tak, że oni dostają hajs jeśli słuchacz był na 50 % zajęciach w dziesięciu. Ale ogólnie to najważniejsze jest, by mieć 50% na każdym przedmiocie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
zawiodłam się na tej szkole, w tym roku postanowiłam zapisać się do goworku, mam nadzieje że tam będą lepsze warunki nauki.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
I jak?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
oj to nie bardzo Ci pomogę, bo chodziłam do Proedukacji w Katowicach, a to nie jest sieciówka, nie ma ich w innych miastach, ze słyszenia tylko wiem, że AP jest jeszcze nie najgorsze, więc może tam spróbuj
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Planuje ktoś iść w tym roku na kosmetyczkę we Wrocławiu ?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Od września zaczynam rachunkowość w tej uczelni, są tu może jakieś osoby które też się zapisały ? Chodzi mi o Kraków ![]() Dodatkowo chciałam spytać co się dzieje jeśli ktoś nie doniesie zaświadczenia lekarskiego ? ja o tym całkowicie zapomniałam :O
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem na trzecim semestrze rachunkowości w Krakowie w Żaku. Zapisałam się, bo potrzebny mi był status ucznia, aby pobierać zaświadczenia do ZUSU i wiadomo łatwiej znaleźć pracę. A tu miłe zaskoczenie nie dość, że mam to czego oczekiwałam to naprawdę wiele wynoszę z tych zajęć. Nauczyciele to praktycy, więc uczą rzeczy, które przydadzą się w pracy.
A zaświadczenia lekarskiego jak nie doniosłać, to trzeba to zrobić niestety. |
|
|
|
|
#54 |
|
Bad-Boy
|
gdzie mają praktyki uczący się na kierunku Adminstracji? Jak one wyglądają i czy czegoś poza parzeniem kawy można się nauczyć?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Hej :
chce się zapisać do szkoły Żaka na kierunek konsultant do spraw żywienia, zawsze mnie to interesowało Mam pytanko jakie są tam zajęcia? chodzi o przedmioty :conf used:
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rachunkowość i finanse w gastronomii Marketing Zasady żywienia – dietetyka Obsługa konsumenta Organizacja usług cateringowych Ekonomika i zarządzanie firmą |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szkoła policealna Żak :)
Wystarczy sprawdzić na ich stronie
http://zak.edu.pl/oferta-edukacyjna/...nt-ds-zywienia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
zdecydowanie NIE polecam tej szkoły... porażka !!
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
ŻAK- roczna szkoła policealna
Hej dziewczyny
czy któraś z Was uczęszczała może do szkoły policealnej w Żak-u? upatrzyłam sobie kierunek konsultant ds żywienia 2sem, wydaje się być całkiem ciekawy. Czy zajęcia w tej szkole odbywają się co tydzień w sob i niedz czy co 2tyg? dla mnie to wazne ponieważ muszę dość daleko dojechać do innego miasta... aaa, ile wynosi wpisowe? I czy ogólnie możecie polecić ta szkołe bo różne opinie się słyszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

:conf used: