![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Straciłam wszystkie przyjaciółki przez facetów.
Cytat:
Autorko wątku, dlaczego zerwałaś znajomość z przyjaciółką nr 4? Facet z nią zerwał, potem zaczął się do Ciebie dostawiać (i co z tego? kop w d... i po problemie), a Ty zamiast trzymać z nią sztamę, zerwałaś z nią znajomość. Bardzo dziwne, a wręcz podejrzane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Jak już pisałam, w tej sytuacji po prostu stchórzyłam. Praktycznie rzecz biorąc miałam dwa wyjścia: powiedzieć jej i nie powiedzieć. Gdybym jej powiedziała, prawdopodobnie by mnie obwiniała - i całkiem słusznie. Wbrew temu, co piszecie, miałam wpływ na jego uczucia. Kiedy oni się kłócili, ja byłam tą, z którą mógł pogadać. Nigdy nie robiłam mu wyrzutów. Znałam ją dobrze, więc pomagałam mu rozwiązywać problemy w związku. Pozwoliłam, żebym stała się mu zbyt bliska i nawet tego nie zauważyłam. Gdybym wtedy wzięła go na bok i powiedziała - "sorry, stary, ale nic z tego nie będzie, bo dla mnie już zawsze będziesz jej chłopakiem, byłym czy nie", to może by coś do niego dotarło i zakończyłby związek jak normalny człowiek albo się ogarnął. Odsuwając się od niego, jeszcze bardziej zwiększyłam jego mętlik w głowie i odciągnęłam jego uwagę od niej. Oboje strasznie cierpieli - ona, bo coś nagle przestało grać i nie wiedziała, co. On, bo stracił osobę, dla której porzucił swoją dziewczynę, również nie wiedząc, dlaczego. Czemu mu nie powiedziałam? Bo miałam tylko kilka przesłanek, częste rozmowy, niby przypadkowy dotyk, cieplejszy głos, kiedy zwracał się do mnie. Bałam się, że kiedy mu powiem, że nic z tego nie będzie, on odpowie "z czego?" i po prostu wyjdę na głupią. Może trochę liczyłam, że jak zniknę z jego życia, to problem sam się rozwiąże...
W każdym razie, nie chciałam być do końca świata postrzegana jako "ta, która odbiła chłopaka". No i nie powiedziałam jej o tym nigdy. Skąd wiem, że zakochał się we mnie? Sam mi powiedział. W akcie ostatecznej desperacji. Od tamtej rozmowy nie mam z nim kontaktu. Powiedzcie mi, czy byłybyście w stanie po czymś takim, normalnie rozmawiać z dziewczyną? Zastanawiać się z nią na głos, dlaczego ją zostawił? Byłam zbyt wielkim tchórzem, żeby się przyznać. Z drugiej strony nie byłam w stanie udawać, że nic się nie wiem. Przeczekałam z nią ten najgorszy okres i odeszłam. Czy gdybym została, nie byłabym fałszywą przyjaciółką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie możesz się zaprzyjaźnic z gejem ![]() ![]() Może to byłoby dobre rozwiązanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ewentualnie możesz się zaprzyjaźnic z gejem
![]() ![]() Może to byłoby dobre rozwiązanie? ![]() w tych nietolerancyjnych czasach wydaje mi sie że raczej nikt się nie afiszuje z tym że jest homoseksualny.. więc wydaje mi się że bardzo trudno znaleźć sobie geja.. ale to było by dobre rozwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
karookarolina, fajnie, że znalazłaś taką bratnią duszę
![]() ![]() Każdy jest inny. A taki stereotyp, że gej jest lepszy od najlepszej przyjaciółki jest dość głupi. Ale oczywiście, jeśli trafi się na fajnego geja i heteryka, to w relacji z gejem odpada problem ewentualnego zakochania się.. . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
U mnie jest właśnie to,że ja się nie zaprzyjaźniam. Ja mam osoby z którymi może wygląda to jak przyjaźń, ale nią nie jest. Nie mówie, że gej bedzie lepszy od przyjaciółki, ale mysle, ze w tych czasach ciężko o prawdziwą przyjaźń. Napisałam o gejach właśnie dlatego, że tu odpada problem zakochania się. Geje może się nie afiszują, ale łatwo poznać kto jest jakiej orientacji, przynajmniej mi, wystarczy chwila rozmowy. Zależy kto czego potrzebuje. Ja mam typowo męski charakter i nie potrzebuje przyjaciółek, wystarczą kolezanki jako takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Znam kilku gejów i są stanowczo zbyt zadufani w sobie, więc przyjaźń z nimi odpada. Zastanawiam się, czy istnieje prawdziwa przyjaźń między dwoma kobietami? Bo z tego, co czytam, to żadna z was nie miała takiej prawdziwej przyjaciółki na dobre i na złe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Znam grupkę trzech dziewczyn, przyjaciółki na dobre i na złe, aż mnie zazdrość bierze, jak pokazują mi zdjęcia ze wspólnych wypraw, itp. Wcześniej była ich czwórka, ale jedna z nich... znalazła faceta oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z chęcią zobaczyłabym jak potoczą się losy ich przyjaźni jak znajdą sobie facetów. Albo tylko część z nich będzie kogoś miała.
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Ja wierzę w przyjaźń między kobietami
![]() Oczywiście, nie jest to zbyt popularne, ale jednak się zdarza. Mam dwie znajome, które przyjaźnią się od lat. Robią wiele rzeczy wspólnie, rozmawiają o wszystkim, są na bieżąco ze swoimi sprawami. Jedna z nich miała faceta, potem jakiś czas nie, a teraz od paru lat jest z innym. Ta druga jest raczej singielką (jakieś pojedyncze, krótkotrwałe "związki"). Jakość ich przyjaźni nie zmienia się wraz z nowym facetem którejś z nich, albo sukcesem czy porażką. Wśród licznych "psiapsiółek" trafiają się też prawdziwe przyjaźnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
takiej przyjaźni to tylko pozazdrościć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.