![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sekret udanego związku
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Hej!
Przeczytałam Wasze odpowiedzi i dziękuje za nie ![]() Do jednej z wizażanek, która spytała gdzie to przeczytałam odpowiadam: studiuję psychologię i przeczytałam to w "sensie", który czytuje a ta wypowiedź jest psychologa. Nie chodzi mi o GIERKI!!!! Absolutnie. Bo co to za związek, w którym sobie nie ufamy? Chodzi mi o coś właśnie czego chyba nie do końca niektóre z Was rozumieją, czyli taki seksapil i bycie cały czas uwodzicielką. Smieszy mnie tylko troche to, ze Wy piszecie " ja nie lubie gierek" no tak my nie lubimy! Ale wlasnie w tym sek, ze jak w tytule tego watku jest to, ze ten sekret to zrozumiec czego potrzebuje FACET. Kiedy on dostanie to czego potrzebuje i bedzie czul sie jak mezczyzna zacznie dawac wszystko to czego my potrzebujemy. (to jest wziete z kasiazki "mezczyzni z marsa, kobiety z wenus" jakby ktos potrzebowal sprawdzic, ze nie czytam cosmo ani joya ;p) Podsumowując myślę, ze jest to dosc skomplikowany temat jak byc niedostepna i kuszaca po 3 latach na przyklad bycia razem kiedy juz ma sie seks rozeznany. Zwlaszcza, ze same jestesmy aktywne i same czesto mamy wielka ochote rzucic sie na faceta. sek lezy w tym, ze nie zawsze to, ze sie rzucimy oznacza, ze on bedzie mial taka sama ochote. ale to juz chyba na inny watek temat ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadna teoria psychologiczna i żadne 'prawidła' nie odnoszą się do wszystkich. Ludzi mają dużo cech wspólnych, ale nie ma cechy, którą posiadałby każdy osobnik danej płci. postudiujesz jeszcze trochę i się tego dowiesz ![]() Widzisz mój facet np. nie lubi kobiet uwodzących seksapilem. On lubi uwodzenie inteligencją i bystrym umysłem- tu tajemniczość nie zdaje egzaminu bo nie udowodni się inteligencji chowając ją, czy ukrywając cześć poglądów. Ale nie każdy facet potrzebuje tego samego. tak samo jak nie każda kobieta ma takie same potrzeby. Jasne, że doceniony facet i szczęśliwy da z siebie więcej. Tylko znowu wracamy do kwestii, że nie każdy facet chce tego samego. Seksowne kocice, tajemnicze i wydymające usta nie są dla mojego partnera atrakcją. jego pociągają wygadane chłopczyce, z którymi może o wszystkim podyskutować- bez tej otoczki tajemniczości, z której on sam się naśmiewa Ale po co być niedostępną? kuszącą można być i bez niedostępności wystarczy inwencja w łóżku, a nie jakaś tam z palca wyssana tajemniczość. Ale, ze co, że mam się nie rzucać na partnera jak mam ochotę na seks? On sam mi powiedział, że jak mam ochotę to mam go molestować bo wtedy zawsze nabiera, a nie udawać że ochoty nie mam, albo czekać aż on sam z siebie ochoty nabierze. Śmieszą mnie seksualne gierki w związkach i mojego TŻ-a na szczęście też one śmieszą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze, że ja podobnie jak większość wizażanek nie cierpię tego typu gierek, a mój TŻ na samym początku związku zastrzegł, że nie życzy sobie takich "rzeczy" w naszym związku. Jeśli mam ochotę na seks to po prostu go inicjuję i zauważyłam, że mój mężczyzna jest z tego powodu bardzo zadowolony.
![]() |
![]() |
#35 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja pierdzielę co sie z tym światem dzieje?! Jak polityk nie twierdzi, że jest głupi, to psycholog pierniczy farmazony... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Człowiek nie robot, instrukcji obsługi do niego nie ma i nie będzie, choćby nie wiem jak się psychologowie starali
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
A mi się wydaje, że w tej radzie chodzi o to, żeby nie być zbyt "wyuzdaną" na początku relacji. Nie, żebym krytykowała wyuzdanie ;>> ale teraz dziewczyny czasem przesadzają - np. byłam świadkiem takiej sceny - siedzi w pubie większe towarzystwo wokół stołu, jedna z dziewczyn wdzięczy się do siedzącego naprzeciwko chłopaka i patrząc mu w oczy opowiada tak, że słyszą głośno wszyscy (łącznie z nami przy stoliku obok
![]() No nie wyglądał chłopak na tak podnieconego, jak miał być według planu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
SENS jest popularnonaukowy więc żaden to autorytet ani pismo naukowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, ale wyglądała, jakby po prostu za dużo wypiła i nie do końca panowała nad tym co robi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to może bolec przedstawicielki płci pięknej, ale są faceci, którzy na dłuższą metę wolą dziewczyny, które się nie malują godzinę przed lustrem, nie wbijają w szpilki i nie chadzają ciągle do fryzjera/kosmetyczki. Związki długoterminowe rządzą się trochę innymi prawami niż zwykłe fascynacje nie sądzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ale akurat trafił mi się przypadek faceta nielubiącego szpilek, nie lubiącego makijażu u kobiet i generalnie nie lubiącego kobiet zrobionych (nie mówią, że mu się fizycznie nie podobają). Wiem jakie babki mu się podobają i takie po prostu ładne podobają mu się jednorazowo. Nie wiem czemu tak ma, ale się cieszę, bo choć ubieram się schludnie to nie jakoś szałowo, nie lubię szpilek i nie maluję się- więc akurat fajnie na siebie trafiliśmy ![]() ![]() Tylko każdy szuka innego wyglądu. Mój uważa, że glany i adidasy są seksowniejsze od jakichkolwiek obcasów ![]() Dbanie o siebie tak., tyle że dla mnie dbanie o siebie to głównie higiena osobista i schludny wygląd. Cała reszta (fryzjer, makijaże, kosmetyczka) to już bardziej zbędne dodatki. Patrząc na byłe mojego TŻ-a uważam, że gdyby dla niego liczył się wygląd to by niektórych kijem nie tknął, a jednak z nimi był- zresztą sam przyznał, że sporo z nich jest brzydkich, ale były super z charakteru i to go podniecało bardziej niż ładna buzia- może trafiłam na kosmitę ![]() Dla mnie na przykład wygląd się nie liczy bo mnie też pociąga wnętrze. ładny cham nie będzie mi się podobał, a pryszczaty intelektualista z garbem tak- jeśli będzie miły i miał dobre serce. Mój pociąg (mówię teraz o sobie) jest związany z charakterem, a nie wyglądem- nie umiem wytłumaczyć dlaczego, ale tak mam i już. Choćby i sam Apollo przede mną stanął, to jeśli będzie opryskliwy dla innych to mi się nie zrobi mokro na jego widok- może tez jestem kosmitką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładne to, co się komu podoba. Jeden lubi jak kobieta jest opalona, a drugi jak jest blada. Jeden lubi w szpilkach, a drugi w trampkach. Przykłady można by mnożyć. Ponadto w związkach dochodzi też element uczucia, co oznacza, że koleś, który wcześniej patrzył tylko na dziewczyny w spódnicach zakochał się w dziewczynie noszącej wyłącznie spodnie i świata poza nią nie widzi.
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym, odnosiłabym się do psychologii trochę z większym dystansem o ile wychodzi ona poza pragmatyczne zastosowania i buduje takie uniwersalne "teorie", jakie podałaś. Psychologia nie osiąga nawet stadium prawdziwej nauki (w rozumieniu popperowskim) przez jeden wielki zarzut wobec jej teorii - są niefalsyfikowalne. Stąd radzę: zdrowy dystans i powstrzymywanie się przed takim generalizowaniem. I jeszcze jedno, piszesz, że jesteś na psychologii. Mam nadzieję, że dopiero na 1 roku. To, czego mnie nauczyły przede wszystkim te studia, to tolerancji, poszanowania zdania innych, co więcej (!!) uznania, że ich zdanie jest tak samo pełnoprawne i prawdziwe jak nasze (w końcu mówimy o naszych poznawczych schematach, które do danej sytuacji przypasowujemy - czyli KAŻDY człowiek tworzy swoje, prawdziwe dla niego, postrzeganie rzeczywistości, niegorsze od Twojego - nie będę oczywiście wchodziła tu w rozważania o ewidentnych zaburzeniach myślenia, chorobach, charakteropatiach itd, bo to inna bajka, mowię o RÓŻNORODNYCH, rownoważnych poglądach różnych osób, POGLĄDACH i OPINIACH, a więc dla tych ludzi właśnie, i często tylko, prawdziwych). Stąd proszę Cie, zachowaj ten paternalistyczny ton dla siebie. Poza tym pierwsze Twoje zdanie, w którym dziękujesz za inne opinie, bo każdy ma do nich prawo, ale i tak zrozumiemy na koniec, że Ty miałaś rację, łamie całkowiecie zasady logiki - a to kurs podstawowy na psychologii. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Patrząc na byłe mojego TŻ-a uważam, że gdyby dla niego liczył się wygląd to by niektórych kijem nie tknął, a jednak z nimi był- zresztą sam przyznał, że sporo z nich jest brzydkich, ale były super z charakteru i to go podniecało bardziej niż ładna buzia- może trafiłam na kosmitę
![]() [COLOR=DarkRed] Przepraszam ze wtacam sie w watek ale tak czytalam o tych sekretach w zwiazkach i mam pytanie: skoro nie przeszkadzalo mu ze sa brzydkie ale miały FAJNY CHARAKTER to dlaczego sa bylymi..? ![]() Nie wierz facetowi jesli gada ze wyglad sie dla niego nie liczy,w tych czasach to niemozliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma gotowego przepisu na udany związek, który miałby zastosowanie do wszystkich par. Sęk w tym, żeby spotkało się dwoje ludzi, którz osobowościowo do siebie pasują, patrzą w tym samym kierunku, zgadzają się co do podstawowych wyznawanych przez siebie wartości i mają podobną wizję związku. Wszelkie pseudomądrości rodem z pseudopsychologicznych książek o kobietach z Wenus a mężczyznach z Marsa, zołzach czy płytkich magazynów typu Cosmo można sobie wsadzić wiadomo gdzie
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Muszę się tylko wtrącić w sprawie tej książki "Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus" to naprawdę chała. Komercyjna, dobrze sprzedająca się chała, która wmawia kobietom jak mają postępować, żeby zadowlić mężczyzn a w dodatku posługuje się stereotypami. Na Zachodzie wydano od tego czasu wiele dobrych książek, które odkrywają manipulacje, jakimi posłużył się autor i bezsens ziejący z tej pozycji. Warto też dodać, że autor John Gray sam nie unikną perturbacji małżeńskich i chyba jest ostatnią osobą, która doradzić by coś mogła w sprawie udanego związku. Ten pan nie miał nawet tak naprawdę żadnego tytułu naukowego (chociaż się nim posługiwał), żaden doktor. Szkoły średniej być może nawet nie skończył albo ledwie co. Czysty marketing a pomysł na książkę najprawdpodobniej ukradł jednej babce o czym można poczytać nawet w Wikipedii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, to mamy coś wspólnego. Ja nie noszę szpilek, nie maluje się (chyba, że na Sylwestra, tak to nie). Także charakter był dla mnie decydujący jeżeli chodzi o związek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę mu wierzyła- bo sama też nie zwracam uwagi na wygląd i nie lubię generalizacji ![]() Edytowane przez Kolor Bzu Czas edycji: 2011-09-25 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Zastanawiacie się czy mężczyźni zwracają uwagę na wygląd? Ja Wam powiem, zdradzę sekret na czym polega trick
![]() Otóż mężczyźni zwracaję sporą uwagę na wygląd na początku związku. Potem do głosu bardziej dochodzą inne rzeczy i wygląd liczy się mniej. Ale UWAGA - mężczyźni są samcami i chcą imponować innym samcom. Dlatego lubią pokazać się w towarzystwie zadbanej, ładnej partnerki i czuć, że inni mu jej zazdroszczą. W domu, więc możecie chodzić bez obawy bez makijażu (z wyciągniętym dresem bym nie przesadzała). A jak gdzieś wychodzicie razem to się trochę postarajcie (a co wam szkodzi). W łóżku jemu i tak najbardziej podobaci się nagie ![]() (Oczywiście trochę generalizuję ale wskazuję na ogólną tendencję). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem, że mam spac zawsze w jedwabnej koszulce nocnej ....? mój TŻ uwielbia mnie w dresach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, a tak w ogóle to brawo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2011-09-25 o 20:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w porozciąganych i starych co złego po domu? takie są najwygodniejsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Też wydaje mi się, że trafna uwaga z tym, że wygląd owszem, na początku odgrywa niemal dominującą rolę, później w miarę upływu czasu oswajamy się ze sobą i ewentualne wady stają się przezroczyste, zwraca się uwagę na inne cechy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.