|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie kupic i jakie prezerwatywy ?
Cytat:
w życiu mi nawet do głowy nie przyszło żeby po nie sięgnąć No ale i tak lepiej bez
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Unimil :P
Durexow uzywalam sama kilka razy, ale w sumie zadna rewelacja jak dla mnie. no i slyszalam od przyjaciolek ze często pękają. a tak swoją drogą to dlaczego tak wskakujecie na dziewczyne ze sie wstydzi kupic gumki? chyba kazda z nas przechodzila ten etap w jakims stopniu. tez sie troche wstydze a nie mam ani 15 ani 16 lat, znam termin antykoncepcja i wiem czym grozi wspolzycie. (hah grozi, jak to brzmi ). faceci dla odmiany nie lubią kupować podpasek i wymigują sie jak moga![]() tzn pewnie nie wszyscy, ale do takiej grupy nalezy moj ojciec np.
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nigdy nie pękło. Aha mój Tż kupuje mi podpaski jeśli jest taka konieczność, nie uważa tego za nic wstydliwego bo niby dlaczego :P
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2011-09-27 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gumka pęknie Ci może jedna na tysiąc z powodu wady (o ile nie na 10 tysięcy). Reszta jest kwestią: złego założenia, złego rozmiaru. Finito.
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
jak sie wstydzi tak bardzo to jaki problem kupic na allegro.. taniej bo srednio zeta za sztuke, do wyboru kazdy rodzaj durexow i nie tylko, mozna popróbowac kazdej
no i paczka przychodzi z napisem poste restante i odbierasz z poczty bezposrednio, zadnych oznaczen na paczce nie ma co to jest w srodku.. od dobrych paru lat sie tak zaopatruje, a ze przerób duzy to cena ma znaczenie.. a zadna nie pękła nigdy, jak sie odczuwa dyskomfort w sklepie to prosciej przez neta kupic..
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie trochę rozumiem wstyd - jak miałam te 17 lat, to też szybciej spaliłabym się ze wstydu niż poprosiła o gumki w aptece. Baa, nawet kupno podpasek czy tamponu do pewnego wieku było dla mnie wyzwaniem. Wszystko przechodzi z czasem
![]() Teraz jest o tyle dobrze, że prezerwatywy można kupić wszędzie - przecież są w drogeriach (Rossmann) czy każdym hipermarkecie. Wrzucasz do koszyka jak każdy inny produkt i już, po sprawie. Dla lepszego samopoczucia możesz, wykładając na ladę, położyć obrazkiem do dołu i finito, nikt się raczej nie będzie przyglądał ![]() Jezeli chodzi o firmę, to tradycyjnie: bardzo lubię Durexy, szczególnie Elite (takie fioletowawe opakowanie) - są cieńsze niż normalne, więc praktycznie ich nie czuć. Nigdy mi nie pękły ani nic. Unimili zresztą też używałam i mogę polecić, ale i tak największą sympatią darzę Durexy Elite.
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Nieprzeterminowane z apteki; dobrze jest wiedzieć czy nie ma się uczulenia na lateks ; )
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
A ja mam inny problem, mój dawny partner sam kupował prezerwatywy więc to on się interesował tym jaki rozmiar będzie dla niego najlepszy, o ile nie robił tego na czuja 0o
Mój obecny partner nic na ten temat nie wie, i zastanawiamy się jak to z tymi rozmiarami, co wybrać, jak zmierzyć ??
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak to brzmi) To jak na oko nie wydaje Ci się pytongiem, którego trzeba wpuszczac w postoju do nogawki spodni To praktycznie będą dobre wszystkie durexa poza xxl (dla pytonga) i fit(czy coś takiego, dla mniejszych osobników). A tak to celuj do wyboru do koloru: durex classic, real feal, extra safe, sensitive itd.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
nie lubię durexów
![]() myślałam o conamore, one mają rozmiar europejski tak się zastanawiam czy to ma jakieś konkretne wymiary w długo.ści i szerokości. Bo przecież penis może być długi a cienki i krótki a gruby. Czy tylko długość się liczy przy wyborze rozmiaru? |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
one są z biedronki? my je zawsze z apteki braliśmi, i mają dobre opinie na necie, nie to co durexy, drogie i przereklamowane. my ich z moim ex nie lubiliśmy
![]() no i conamore jest z unilowej fabryki. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2012-02-22 o 23:54 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W aptece ich nie widziałam, myślałam że są "wyprodukowane dla biedronka przez (...)"A prawda jest taka że każda nieprawidłowo założona prezerwatywa grozi pęknięciem/zsunięciem Tak więc nawet durexy pękną jeśli nie umie się ich zakładać a te biedronkowe założone umiejętnie przetrwają najgorętsze łóżkowe przygody
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
zgadzam się. poza tym nie zawsze droższe oznacza lepsze
a prawie 9zł za 3 gumki to chyba jakaś kpina, za tyle samo mam 12 conamorów hahahah
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do prezerwatyw do na prawdę, dziwię się osobom którym coś pękło. Trzeba mieć po prostu do tego talent. Albo zwyczajnie mieć zerowe pojęcie o tym jak ich używać. Osobiście chyba nie użyłbym takich z biedronki czy innego sklepu za 2,3 zł. Chyba, że na prawdę byłaby potrzeba.. Durex to durex. Przynajmniej nie śmierdzi gumą jak te Unimil'a.
Edytowane przez BrzydkiBurak Czas edycji: 2012-02-23 o 17:26 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2015-02-16 o 00:09 |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Moja znajoma kiedyś kupując gumki w aptece została zwyzywana od dziwek przez jakąś starszą babę w kolejce.. I to z krzykiem, aż aptekarka musiała interweniować. Jakoś ta sytuacja sprawiła, że ja też się rozglądam trzy razy po aptece nim kupię, więc nie dziwcie się dziewczynie, że ją to krępuje
polecam durexy
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
postanowiłam podpiąć się pod wątek, bo w sumie tematycznie pasuje i nie chcę szukać nowego. Czy zamawiała któraś kiedyś z was prezerwatywy w aptece internetowej do odbioru w wybranej aptece? Jak to wygląda czasowo i jakościowo itd.? W moim mieście strasznie ciężko znaleźć interesujące nas Skyny i nie wiem czy lepiej zamówić je na własną rękę czy pertraktować z paniami w aptece, żeby zrobiły zamówienie same. Tak czy siak do apteki muszą je jakoś dostarczyć - bez względu na to czy zamówimy je sami, czy zrobi to pracownik apteki. Z góry dzięki za odpowiedź! |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam na allegro z odbiorem na poczcie. Przyszły zapakowane bardzo dobrze.
Na początku balam się że cos z nimi nie tak ale żadna nie pękła. Popatrz sobie na stronki sklepów z prezerwatywami tyle tam rodzajów
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Ja zamawiam w oficjalnym sklepie skyna z odbiorem w paczkomacie
|
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
to się kupuje w kiosku jeśli nie w jednym to drugim, w sklepie spożywczym jakimś Carrefour, Tesco, chyba też Leclerc mają, może stacja benzynowa, - bierzesz normalnie do koszyka, potem kasujesz z innymi zakupami i tyle, żadnych awantur jak we wcześniejszym komentarzu ktoś pisał,
w jednym z Auchan w wc męskim przy umywalkach a dokładniej po drugiej stronie był taki automat z gumkami że koszt jednej gumki ileś tam zł wrzucasz i wyjmujesz gumke, z tego akurat nie korzystałem ale fajne rozwiązanie, ciekawe czy w wc dla kobiet też to jest, dawniej jak słyszałem od jakiejś laski, że to kupuje w aptece to - yyy? kolejka i starsze panie w pakiecie słuchają co się kupuje to jakoś tak średnio mi się robiło, no i nie wierzcie reklamom - sprawdzajcie same/sami - niektóre gumki mają wysokie ceny, a wcale niczym się nie różnią od tych z niższą ceną choć są też takie które raz kupiłem i więcej już nie ale ogólnie trzeba przetestować, czasem są różne rodzaje, a nie wybierać na zasadzie reklamy, ja się trochę zawiodłem na skyn bo niby miało być super bo to niby lepszej jakości gumki ale tak podczas testu to w czym niby lepsze, nie ma różnicy że są lepsze w czymś choć mają fajne opakowanie ale w środku nic szczególnego, a zwykłe unimile czy durexy są przecież bardzo podobne jeśli nie lepsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez userrr Czas edycji: 2018-09-30 o 15:06 |
|
|
|
|
#56 | |
|
must be a hole in my hat
|
Cytat:
Ale i tak najczęściej kupuję po prostu w Rossmanie. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gdzie kupić i jakie prezerwatywy ?
można w Rossmanie albo w hebe podobno właściciel z Polski czy jakoś kasa idzie z podatków do Polski z tego hebe,
ten Rossmann nie kojarzy się wam z niemieckim nazwiskiem? mi tak od zawsze od kiedy istnieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez userrr Czas edycji: 2018-10-01 o 13:12 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
my kupujemy przez internet w aptekagemini
są często promocje. Unimil.
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie kupić i jakie prezerwatywy ?
Dobrym rozwiązaniem są sklepy internetowe, szybko, tanio i dyskretnie, a i jest w czym wybierać
|
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

w życiu mi nawet do głowy nie przyszło żeby po nie sięgnąć

Mi nigdy nie pękło. Aha mój Tż kupuje mi podpaski jeśli jest taka konieczność, nie uważa tego za nic wstydliwego bo niby dlaczego :P
natomiast unimil Skyn się nam wcale nie podobały, dziwne jakieś ;p a co do wstydu - są tacy, którzy będą ci zazdrościć seksu

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
To praktycznie będą dobre wszystkie durexa poza xxl (dla pytonga) i fit(czy coś takiego, dla mniejszych osobników). A tak to celuj do wyboru do koloru: durex classic, real feal, extra safe, sensitive itd.