Wymienię WRZESIEN: Benefit - MUFE - Inglot - La Roche Posay... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 22:39   #31
Yasinisi
Zakorzenienie

Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.
Dot.: WRZESIEN: Benefit - MUFE - Inglot - La Roche Posay...

Nie chciałabym żebyś specjalnie dla mnie coś kupowała..

Chyba, że od razu ustalisz co chcesz dokładnie ode mnie to wtedy chętnie paletkę Sleek jakąś bym przygarnęła
Tylko nie wiem jakie są tam u was w sklepach dostępne..
Najbardziej marzy mi sie PPQ Me, Myself & eye ale jej chyba w stacjonarnych sklepach nie ma

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

One są dość lekkie więc jako miarę przyjmę właśnie ten mały słoiczek bo łatwiej mi sobie wyobrazić objętość niż wagę ok?

Kaolinu - 4-5 słoiczków
Rice Powder - 3
Silica - 2

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Niekoniecznie

Wyślę Ci zaraz na priv różne przepisy na pudry..

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

To już zależy od Ciebie
Ja na mieszaniu jakoś super też się nie znam.. Bazowałam na tych przepisach ale nie wszystko miałam więc zrobiłam trochę po swojemu

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Hmm.. Zaproponuj jak byś to widziała a ja Ci powiem czy mi pasuje co?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

A więc:

Wet Sand i Plum Dust (słoiczki bez sitek) to są sample ale używane wiec na pewno jest ich mniej niż 1g (słoiczki nigdy nie są pełne bo normalnie jest sitko ), podobnie Soft Bronzer (struna). Finishing Dust to maleńka próbka (w strunie).. Razem obstawiałabym, że będzie tego max 2 g wszystkiego.

Champagne i Bollywood odsypię po 1 g do struny.
Rhapsody powinnam mieć na tyle by było 1,5 g

Do tego półprodukty CS w objętości 9 słoiczków w strunach.

No i cały czas myślę o tej paletce Sleek.. Tylko nie wiem co byś więcej chciała żeby takową dla mnie załatwić (o ile to się w UK opłaca bo u nas są za 27,50)

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Niechętnie, ale skłonna jestem go oddać

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Dopiero doczytałam, że odpowiedziałaś na moje pytanie odnośnie Sleeka.. Szkoda, że wychodzą nawet drożej niż u nas..

No nic.. W takim razie jeśli o mnie chodzi to proponuję, żeby zostało tak jak napisałam czyli:

Cytat:
Wet Sand i Plum Dust (słoiczki bez sitek) to są sample ale używane wiec na pewno jest ich mniej niż 1g (słoiczki nigdy nie są pełne bo normalnie jest sitko ), podobnie Soft Bronzer (struna). Finishing Dust to maleńka próbka (w strunie).. Razem obstawiałabym, że będzie tego max 2 g wszystkiego.

Champagne i Bollywood odsypię po 1 g do struny.
Rhapsody powinnam mieć na tyle by było 1,5 g

Do tego półprodukty CS w objętości 9 słoiczków w strunach.

Plus So Co w strunie (też na pewno mniej niż gram) i Waffle Cone w strunie cały jaki mam.

Za to proponuję:

- cały Best Friends
- odsypkę Oh la la - 2 słoiczki o ile możesz tyle odsypać
- odsypkę podkładu 1-2 słoiczki

Pasuje Ci tak?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Nie no.. Wysypywać się nie musi..
Tym bardziej, że te moje próbkowe będą mniejsze..
Pełne odmierzę półproduktów, róże mniej bo oczywiście ich wydajność jest znacznie większa..
Poza tym te słoiczki EDM są mniejsze niż ten którego ja używam do odmierzania (taki 5ml na ozdoby do paznokci).

Jeszcze tylko sprawdzę jutro czy wszystkiego mam odpowiednie ilości bo to ciężko ocenić a nie chciałabym się ostatecznie dogadać a potem powiedzieć, że czegoś mi brakuje.. Jak będę miała wszystko odsypane to na 100% Ci potwierdzę i wymienimy się adresami ok?

Ja mogę paczkę wysłać już w poniedziałek a Ty swoją wyślesz jak dostaniesz Best friends..
Ok?

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!

Edytowane przez Yasinisi
Czas edycji: 2011-10-01 o 18:04
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 22:44   #32
Evacuaction
Raczkowanie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.

Jak najbardziej.
I dziekuje za zaufanie.
I bardzo sie ciesze, ze dalas sie namowic na Waffle Cone, bo uzywalam probki przez cale wakacje codziennie, juz prawie sie skonczyla i zaczynalam wpadac w panike...

To czekam w takim razie na potwierdzenie jutro i przejdziemy na priv.
Evacuaction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 22:51   #33
Yasinisi
Zakorzenienie

Odezwę się jutro

Pozdrawiam

Stary 2011-10-02, 11:09   #34
Yasinisi
Zakorzenienie

Hej.

Wszystko odsypane, odmierzone i poważone.. Oto dokładna lista
Wagi podane wg mojej wagi elektronicznie łącznie ze struną:

- SoCo - 1,05g
- Bollywood - 1,24 g
- Champagne - 1,52 g
- Rhapsody - 1,45g
- Silica (krzemionka) - 5,47g
- Kaolin - 4,58g
- Rice Powder - 5,28g
- EDM Rice Powder - 1,49g
- malutka próbka Finishing Dust w strunie

i 3 słoiczki (nie te EDM z sitkiem tylko zastępcze):

Waffle Cone
Plum Dust
Wet Sand

One zdecydowanie nie są pełne, tak jak pisałam miałam ich już mniej bo były używane

Jeżeli wszystko się zgadza to zapraszam na priv po wymianę adresów

Pozdrawiam

Stary 2011-10-02, 12:23   #35
Susanah
Raczkowanie

Przekupka: 6 pkt / 100% pozyt.

to tylko te 2 rzeczy z lily lolo Dałabyś radę po 1g z każdego? Mogę Ci jeszcze odsypać trochę tego różu którego mam w bigu jeśli chcesz Też jest śliczny, i wcale nie jest taki intensywny na skórze (moja cera się niestety do róży nie nadaje )

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

3 sample o które prosisz mam w słoiczkach, odsypkę tamtego zrobię do woreczka.

wolałabym w słoiczkach, ale jeśli nie masz to tak będzie okej
Susanah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 21:44   #36
Cato
Zadomowienie

Przekupka: 28 pkt / 100% pozyt.

Niestety nic nie znalazłam oprócz depilatora, a taka wymiana Ci się raczej nie opłaca.

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości