Camp America - wątek zbiorczy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 17:04   #31
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Camp America 2012

Prawdopodobnie jestem zatrudniona czekam na potwierdzenie ze strony dyrektorki Trzymam kciuki za Ciebie
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:04   #32
nie z tej bajki
Zadomowienie

Hej dziewczyny Tak naprawdę to wcześniej nie wiedziałam o takich campach. Dzięki wam zaczęłam o tym czytać w necie ale nadal mam pytania. Narazie nasuwają mi się te; jeśli jestem obecnie w 2 klasie liceum to moge się zapisać na to? Czy to tylko dla studentów ? I po przyjeździe już na miejsce mieszka się u prywatnych rodzin czy na kampusach itp?

życzę powodzenia dla wszystkich oczekujących
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 21:58   #33
Rocket Queen
Raczkowanie

nie z tej bajki: Wydaje mi sie, ze trzeba byc studentem... Zadzwon do biura, ktore organizuje taki wyjazd (Camp America, Camp Leaders) i sie upewnij.
Przez czas pracy (srednio 2 msc) mieszka sie na campach - obozach letniskowych dla dzieci i młodzieży.

t_89: Gratuluje! Jak sie nazywa Twoj potencjalny camp i gdzie sie znajduje?
A czego mozna sie spodziewac na rozmowie konsultacyjnej?
Rocket Queen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 12:34   #34
nie z tej bajki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rocket Queen Pokaż wiadomość
nie z tej bajki: Wydaje mi sie, ze trzeba byc studentem... Zadzwon do biura, ktore organizuje taki wyjazd (Camp America, Camp Leaders) i sie upewnij.
Przez czas pracy (srednio 2 msc) mieszka sie na campach - obozach letniskowych dla dzieci i młodzieży.
dzięki zadzwonie i się dowiem co i jak Chociaż myśle że to jednak tylko dla studentów.. Ale w przyszłości napewno skorzystam!
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 15:02   #35
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie z tej bajki Pokaż wiadomość
dzięki zadzwonie i się dowiem co i jak Chociaż myśle że to jednak tylko dla studentów.. Ale w przyszłości napewno skorzystam!
To tylko dla studentów musisz miec 19 -30 lat
Liczą się studia zaoczne lub szkoła pomaturalna ale w trybie dziennym.
Rozmowa z konsultantem jest bardzo miła wyjaśniają ci wszystko, każa zadawac pytania, przeprowadzaja rozmowe w jezyku ang ale bardzo krotko ( jak sie nazywas, dlaczego chcesz jechac, co studiujesz itp) potem jest rozmowa po polsku zadaja ci kilka pytan odnścnie doswiadczenia, co chciałabyś robic, itp Camp jest koło Massachutets chyba dobrze napsiałam xD
Stary 2012-01-25, 21:45   #36
Natson88
Przyczajenie

Witam Was Drogie Panie
Wybaczcie, że się tak bezczelnie wpraszam, ale ten wątek zainteresował mnie tak bardzo, iż postanowiłam się zarejestrować .
W tym roku jadę na camp po raz pierwszy, dostałam placement na Campie Chi w Wisconisin . Data rozpoczęcia kontraktu - 7.06 . Powiem szczerze, że trochę mnie to przeraża . Jestem na ostatnim roku, niestety czeka mnie jeszcze sesja letnia (którą muszę jakoś przesunąć i zaliczyć wszystko do końca maja) no i obrona pracy . Chciałam się zapytać, może któraś z Was miała podobną sytuację ? Jak się na to zapatrują wykładowcy ? Nie wiem czy mam to załatwiać jakoś formalnie (w sensie pisać jakieś pismo do dziekana o przyspieszenie sesji), czy wystarczy się dogadać osobiście ?
Stary 2012-01-28, 11:58   #37
Rocket Queen
Raczkowanie

Witaj

Wydaje mi sie, ze trzeba dogadac sie osobiscie z wykladowca i poprosic o mozliwosc wczesniejszego lub pozniejszego zaliczenia sesji i obrony pracy. Wykladowca tez czlowiek i powinien to zrozumiec choc zalezy jeszcze na jakiego trafisz... Zawsze masz taki argument, ze to ostatni rok kiedy masz taka mozliwosc bo program obejmuje tylko studentow (chyba, ze to licencjat dopiero?)

Ile czasu minelo odkad sie zarejestrowalas i dostalas placement? Ja jestem dopiero we wstepnej fazie, czeka mnie jeszcze nakrecenie filmiku, zdobycie referencji itp... O ile z referencjami jakos dam sobie rade to kompletnie nie wiem jak sie zabrac za filmik! Moge spytac jak Ty sobie poradzilas w tej kwestii?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 12:08   #38
t_89
Zakorzenienie

Co do egzaminów to biuro wydaje specjalna kartke ze wyjezdzasz i pokazujesz ja wykładowcy
Ja filmik nagrałam w biurze trwał chyba ze 2 min
pewnie u Ciebie tez sie tak da, skonsultuj sie z biurem
Cytat:
Witaj

Wydaje mi sie, ze trzeba dogadac sie osobiscie z wykladowca i poprosic o mozliwosc wczesniejszego lub pozniejszego zaliczenia sesji i obrony pracy. Wykladowca tez czlowiek i powinien to zrozumiec choc zalezy jeszcze na jakiego trafisz... Zawsze masz taki argument, ze to ostatni rok kiedy masz taka mozliwosc bo program obejmuje tylko studentow (chyba, ze to licencjat dopiero?)

Ile czasu minelo odkad sie zarejestrowalas i dostalas placement? Ja jestem dopiero we wstepnej fazie, czeka mnie jeszcze nakrecenie filmiku, zdobycie referencji itp... O ile z referencjami jakos dam sobie rade to kompletnie nie wiem jak sie zabrac za filmik! Moge spytac jak Ty sobie poradzilas w tej kwestii?
Stary 2012-01-29, 14:54   #39
Natson88
Przyczajenie

Cytat:
Witaj

To już mgr niestety (;
Ale liczę na to, że wykażą odrobinę dobrej woli i dadzą mi się poznać z tej ludzkiej strony Jeśli chodzi o filmik to z tego co wiem, musisz mówić min. 1:30min po angielsku inaczej Ci odrzucą (tak jak mój pierwszy, który składał się głównie ze slajdów . Ale drugi już przeszedł bez problemowo . Opowiedz w nim coś o sobie, dlaczego chcesz jechać na camp. co planujesz robić po zakończeniu kontraktu, w jakiej pracy możesz się sprawdzić . Tego typu rzeczy a zarejestrowałam się jakoś w listopadzie, rozmowę z konsultantem i podpisanie umowy miałam 20.12, a placement dostałam na targach w Krakowie
Pozdrawiam

Edytowane przez Natson88
Czas edycji: 2012-01-30 o 10:48
Natson88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 14:57   #40
Natson88
Przyczajenie

Sorry, za double'a, ale nie umiem tego skasować ; /

Edytowane przez Natson88
Czas edycji: 2012-01-30 o 10:48
Stary 2012-01-30, 11:39   #41
Rocket Queen
Raczkowanie

No to Natson jestesmy w podobnej sytuacji Tez koncze w tym roku studia mgr i musze pogodzic sesje i obrone pracy jesli Cie to pocieszy (zakladajac, ze mi sie w ogole uda z tym wyjazdem )

Dzieki za wskazowki odnosnie filmu, z tym mowieniem po ang 1:30 to nawet nie wiedzialam.. Plany po zakonczeniu kontraktu juz w Polsce? To az tak daleko ich ciekawosc wybiega?

Aha i jeszcze co do zdjec - musza byc dwa i koniecznie pokazujace mnie podczas czynnosci, ktorymi chcialabym sie zajmowac na campie? Tylko o takie chodzi?

Slyszalam, ze takie targi maja swoje plusy bo wlasnie duzo osob dostaje wtedy zatrudnienie bo jest szansa, ze zyskasz na osobistym spotkaniu z pracodawca. itp. A tak w ogole Ty zdecydowalas sie na Camp America czy Camp Leaders?

Gratuluje zatem i mam nadzieje, ze mnie sie tez uda...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 16:37   #42
Natson88
Przyczajenie

^ Nie, co zamierzasz zwiedzać po pracy Możesz mówić ogólnie co tylko chcesz, byele by stykło 1:30 min (: A co do zdjęć, to rozumiem, że chodzi Ci o to główne zdjęcie do Twojej aplikacji ? Jeśli tak, to masz być na nim po prostu uśmiechnięta i ma być dobrze widać Twoją twarz (; A co do targów to masz rację, najlepiej się na nie wybrać . Nawet jeśli nie dostaniesz zatrudnienia od razu to pracodawcy z którymi rozmawiałaś zawsze zostawiają swoje pozytywne komentarze do Twojej aplikacji i dzięki temu szybciej znajduje się ktoś, kto Cię zatrudni Jadę z Camp Leaders
Trzymam kciuki !
Stary 2012-01-31, 12:56   #43
Rocket Queen
Raczkowanie

Aaa... o zwiedzanie chodzi No, to teraz ma sens!

Jesli chodzi o zdjecia to mowilam juz o tych pozostalych dwoch, pomijajac juz zdjecie profilowe, ktore wiem jak ma wygladac

No dobra, to musze sie pospieszyc bo Wy juz macie zaklepane miejsca a mi czas ucieka

Dzieki Dziewczyny!
Stary 2012-01-31, 17:37   #44
Natson88
Przyczajenie

^Oprócz profilowego zdjęcia, żadnego innego nie dawałam . (:
Stary 2012-02-01, 08:30   #45
t_89
Zakorzenienie

a ja mam pytanie
dyrektorka zgodziła sie zebym u niej pracowała, dodała mnie do grupy staffu na campie, pytałao rozmiar koszulki ale u mnie na profilu w aplikacji jest nadal, ze przeglada ale nie mam juz tej informacji na górze tylko na samym sole. moja kolezanka tak miała i mowiła, ze po 2 dnaich zmieniło sie jej na zatrudniona, a u mnie nadal to jest nie wiem o cochodzi i mam takie info:

nad tymi co sie zanzacza czy wszytsko jest
"For your profile to be complete there needs to be a green tick next to each item listed below (except for student status - Only required for 'Support Staff' applications)"
mam zielone ptaszki oprócz kontarktu. a pod tym
"Please click on 'Application Documents' in the left hand menu bar for more details on how to submit the required documentation"

też tak miałyście :|? bo juz nie wiem o co chodzi, a wiem, ze na 100% jestem zatrudniona.
Stary 2012-02-01, 12:18   #46
Natson88
Przyczajenie

^Ja mam placement, a dalej pisze mi tak jak Tobie, więc tym się na pewno nie ma co przejmować . Na pewno wkrótce Ci się zmieni na place (:
Stary 2012-02-02, 15:14   #47
deenah
Przyczajenie

hej, chciałam zapytać czy jeśli zgłoszę się do program teraz to będę miała jeszcze szansę wyjechać w te wakacje czy luty to już trochę za późno ????
deenah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 22:14   #48
Natson88
Przyczajenie

Oczywiście, jeszcze jest sporo czasu

Ja mam pytanie trochę z innej beczki.
Właśnie dostałam kontrakt i napisane tam jest, że zarobię 1,200.00$ .
Wydaje Wam się to mało, czy dużo ? (wg mnie trochę mało,szczerze mówiąc łudziłam się na coś koło 1,500,00$..) Zaznaczę jeszcze, że jestem przyjęta na stanowisko janitorial, czyli sprzątanie .
Stary 2012-02-03, 10:25   #49
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natson88 Pokaż wiadomość
Oczywiście, jeszcze jest sporo czasu

Ja mam pytanie trochę z innej beczki.
Właśnie dostałam kontrakt i napisane tam jest, że zarobię 1,200.00$ .
Wydaje Wam się to mało, czy dużo ? (wg mnie trochę mało,szczerze mówiąc łudziłam się na coś koło 1,500,00$..) Zaznaczę jeszcze, że jestem przyjęta na stanowisko janitorial, czyli sprzątanie .
Mam już potwierdzenie
wiesz co ja prawdopodobnie tyle samo zarobię, z tego co wiem wszyscy tyle na takim stanowisku zarabiają
Generalnie nie sa to kokosy, ale myślę, ze na zwiedzanie starczy. Wiadomo, że jeszcze trzeba coś wziaśc ze sobą.
P.S ile czasu poświecasz na zwiedzanie? Ja z koleżanką myślałam, że 2 tyg ?
Stary 2012-02-03, 10:50   #50
Natson88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Mam już potwierdzenie
wiesz co ja prawdopodobnie tyle samo zarobię, z tego co wiem wszyscy tyle na takim stanowisku zarabiają
Generalnie nie sa to kokosy, ale myślę, ze na zwiedzanie starczy. Wiadomo, że jeszcze trzeba coś wziaśc ze sobą.
P.S ile czasu poświecasz na zwiedzanie? Ja z koleżanką myślałam, że 2 tyg ?
Gratulacje!
Będzie musiało wystarczyć, na szczęście umiem dysponować pieniędzmi więc jakoś to będzie (; Jadę z koleżanką i wstępnie ustaliłyśmy, że na zwiedzanie 2 - 3 tygodnie . Zależy ile czasu zajmie nam zobaczenie wszystkiego tego co planujemy (:

Edytowane przez Natson88
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:51
Stary 2012-02-16, 22:42   #51
Suzzi11
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Ja również dopiero teraz zarejestrowałam się na Camp America.
Nie mam pojęcia, czy jeszcze mam szansę, w końcu to polowa lutego, ale jak nie spróbuję, to się nie przekonam.

Jak Wasze postępy? Wyjeżdża ktoś z Krakowa?
Suzzi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 23:45   #52
Agnessa*
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!! Muszę przyznać, że taki wyjazd do USA chodził mi po głowie już od jakiegoś czasu Jednak ze względu na to, że znajomi nie byli nim zbytnio zainteresowani, a sama bałam się jechać, to odkładałam go na później i później, do momentu aż ktoś ze znajomych może jednak się zdecyduje... Teraz postanowiłam, że już nie będę się na nikogo oglądać i chcę jechać nawet sama! Po prostu muszę, bo to moje wielkie marzenie!!! Myślicie, że mam jeszcze szansę, by załapać się na tegoroczny wyjazd?
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:55   #53
neversaynever2609
Przyczajenie

Hej! i ja podobnie jak wy postanowiłam zrealizować swoje marzenia, Ameryka! Zdecydowałam się na Camp America. Właśnie skończyłam swoją aplikację - jestem już po interview, filmik jest, teraz tylko wysłałam dokumenty do biura i czekam na swój placement - liczę że moja aplikacja zainteresuje chociaż jednego pracodawcę Mam nadzieję, że nie za późno skończyłam całą rejestrację. Trochę przeraża mnie tylko to że jadę tam sama ;/ ale skoro to ma być przygoda mojego życia ;D to nothing is impossible ;DD Kto wie, może spotkamy się w NY czy LA? ;D
neversaynever2609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:57   #54
neversaynever2609
Przyczajenie

Talking Dot.: Camp America 2012

Hej! i ja podobnie jak wy postanowiłam zrealizować swoje marzenia, Ameryka! Zdecydowałam się na Camp America. Właśnie skończyłam swoją aplikację - jestem już po interview, filmik jest, teraz tylko wysłałam dokumenty do biura i czekam na swój placement - liczę że moja aplikacja zainteresuje chociaż jednego pracodawcę Mam nadzieję, że nie za późno skończyłam całą rejestrację. Trochę przeraża mnie tylko to że jadę tam sama ;/ ale skoro to ma być przygoda mojego życia ;D to nothing is impossible ;DD Kto wie, może spotkamy się w NY czy LA? ;D
Stary 2012-02-18, 11:27   #55
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!! Muszę przyznać, że taki wyjazd do USA chodził mi po głowie już od jakiegoś czasu Jednak ze względu na to, że znajomi nie byli nim zbytnio zainteresowani, a sama bałam się jechać, to odkładałam go na później i później, do momentu aż ktoś ze znajomych może jednak się zdecyduje... Teraz postanowiłam, że już nie będę się na nikogo oglądać i chcę jechać nawet sama! Po prostu muszę, bo to moje wielkie marzenie!!! Myślicie, że mam jeszcze szansę, by załapać się na tegoroczny wyjazd?
Myśle, że tak ale musiałabyś bardzo szybko załatwic wszytskie formalności
Powodzenia
Polecam biuro camp leaders
Stary 2012-02-18, 12:25   #56
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Myśle, że tak ale musiałabyś bardzo szybko załatwic wszytskie formalności
Powodzenia
Polecam biuro camp leaders
Dziękuję za odpowiedź
W takim razie od poniedziałku zacznę się wszystkiego dowiadywać i ruszę z formalnościami
Właśnie nie znam się na tych wszystkich biurach, więc dziękuję za wskazówkę dotyczącą Camp Leaders
Stary 2012-02-21, 12:42   #57
neversaynever2609
Przyczajenie

a nie wiesz może kiedy trzeba sie zadeklarować kiedy będziesz wracać żeby zarerwowali mi bilet?
Stary 2012-02-21, 18:34   #58
t_89
Zakorzenienie

Chyba na szkoleniu nie mam pojęcia ja jeszcze nie dawałam deklaracji kiedy wracam
Stary 2012-02-21, 20:28   #59
Suzzi11
Raczkowanie

Wybiera się ktoś może na Camp America z Krakowa?
Suzzi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 22:30   #60
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suzzi11 Pokaż wiadomość
Wybiera się ktoś może na Camp America z Krakowa?
Ja nie jestem z Krakowa, ale być może tam będę załatwiała formalności. Chodzi o to, że najpierw muszę skontaktować się z biurem Camp Leaders w Lublinie żeby w ogóle mi powiedzieli, czy mam jeszcze szansę na wyjazd w tym roku, bo niestety pani, do której dzwoniłam powiedziała, że może być już za późno...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości