|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 201-Cz
Cytat:
Ja zaś kiedyś brałam dopochwowo i było ok
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 201-Cz
Cytat:
ja tydzień temu skończyłam brac luteinę, 2x dziennie pod język. tez nie czułam się najlepiej, bolał mnie brzuch, miałam mdłosci, zawroty i bóle glowy. Ale czy to wszystko było przez luteinę, tego napewno nie wiem..
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() Martinka gratuluję ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Jestem z Wami od początku i w tym 3 wątku na pewno będę Was podczytywać i trzymać kciuki za każde dwie krechy
![]() Ja po 1,5 roku starań dowiedziałam się gdzie leży problem... mianowcie w klinice niepłodności badania zrobił mąż- i totalna klapa.....ma tylko 3% plemników o prawiłowej budowie, dużo leukocytów itp (ogólnie 4 strony A4 wyników badania). Urolog stwierdził że ma żylaki- teraz kolejne badania i szykowanie się na zabieg. Ogólnie dopiero za jakieś 6 miesięcy dowiemy się czy leczenie dało efekt- ale będziemy nadal się starać. Z obecnymi wynikami nie ma co myśleć nawet o inseminacji, in-vitro- ![]() ![]() ![]() Jestem w trakcie wygrzebywania się z dołka psychicznego, za 2 tyg wymarzony urolp na którym mam zamiar się pozbierać. DolinoNocy- bardzo mi przykro. Wiem że pewnie to żadne pocieszenie (w takiej sytuacji to słowo brzmi wręcz karykaturalnie) ale wiesz że możesz zajść w ciąże. I wierze że drugie podejście będzie szczęśliwe. Kwiatku- twoje przejścia medyczno-diagnostyczne są wręcz jak z dr Housa- cały czas coś się dzieje: dolegliwości, objawy i żadnej konkretnej diagnozy przez tak długiiiii czas. Na szczęście widze ze wychodzisz na prostą i w końcu wszystko zacznie się klarować w temacie twojego zdrówka- którego Ci bardzoo życzę. Ps/ pamiętam że miałaś mieć wizytę u psychologa? Byłaś ? Bo ja się będę wybierać tylko nie wiem czy psycholog czy psychiatra (to w końcu lekarz).
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Ziebulka szkoda, ze nie przebadaliscie tz wczesniej, tak to rok staran w plecy, ale wazne ze znacie przyczyne. Trzymam kciuki zeby tz sie wyleczyl i w koncu doczekacie sie fasolki
![]() ![]() ![]() A ja wlasnie zjadlam paczke czekoladek, gum, lizaka i krowki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-09-28 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Rozeznanie
|
Witam i ja. Nie mogę się w Wami rozstać i jakoś mi tak dziwnie. Do wątkow mamusiowych jeszcze nie dołączyłam, więc pozwolicie, że u Was pobędę.
Cytat:
Cytat:
kathrinaaa witaj, witaj. Cieszę się, że wróciłaś, co prawda z pewną dozą nieśmiałośći, ale zawsze. Dolina daj znać jak się czujesz, czy musiałaś czekać na zabieg czy samoistnie wszystko się zadziało. ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hej kochana ![]() ![]() spac nie moge po nocach durnoty mi sie śnią ![]() ![]() a tak w ogóle witam ![]() mam dzis sporo do załatwienia! Wiec tez bede mało aktywna, ale juz po slubie to sie zmieni ![]() zycze udanego i slonecznego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() tescik robilam, niestety negatywny. Nie mam wymarzonego prezentu na urodziny ![]() Bylam dzis na pobraniu krwi, musialam zrobic prolaktyne i testosteron a w sobote do gin. Jutro wyniki boje sie troche czy pomogly te leki.. Milego dnia kobitki ![]()
![]() |
![]() |
#39 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się wybieram 5 października do psychiatry... on wie lepiej jak człowieka postawić na nogi niż psycholog i do psychiatry idzie się bez skierowania ![]() Dziewczyny osdpukać tfu tfu ale biore antybiotyki od ginekologa i euthyrox na tarczyce i głowa odpukać dzisiaj nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja poprosze w moim kierunku za kciuki żeby tylko mnie nie bolało ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
aha a ja od wtorku mam łykać 2 razy po 3 tabletki luteiny czyli łącznie 6szt dziennie przez 8 dni!!!
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowej częśći, bardzo proszę do dopisania mnie do listy staraczek. Testowanie będzie 07-08.10.2011, zobaczymy czy coś z tych naszych igraszek się wykluje...tak bym bardzo chciała
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Przykro mi, wiem jak to jest ja z miesiaca na miesiąc tak czekam aż nie przyjdzie @, ale zawsze jak do tej pory przychodziła, ostatnio nawet kupiłam test, miałam iść zrobić a tu ..bum znów przyszła. Głowa do góry, trzeba mieć nadzieję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Dolinka, tak mi przykro
![]() Martinka, gratulacje ogromne ![]() Ale wczoraj miałam sen ![]() ![]() ![]() A wczoraj przyjechał do domu TŻ ![]() ![]() ![]() A tak poza tym witam w nowej części ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj cisza
![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Witam w kolejny słoneczny i w mirę ciepły poranek. U mnie bez zmian, bez żadnych ewentualnych objawów, więc jest ok - bo to znaczy że się nie wkręcam i że jakoś luźniej do tego już podchodzę. kathrinaaaaa - witamy ponownie i jeżeli zbytnio cię to nie będzie wkręcać to odzywaj się częściej ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj byliśmy w klinice - lekarz zrobił na nas dobre wrażenie i jestem skłonna się tam leczyć
![]() Tż ma zlecone 3miesięczną kurację androvitem. A już po miesiącu brania wyniki od czerwca bardzo ładnie sie poprawiły (jedynie cena mnie odstarszyła więc brał tylko miesiąc). Poza tym lekarz powiedział, że wyniki tż nie stanowią przeszkody ba! są zadowalające ![]() Ja mam zrobić posiew/wymaz i ogólnie bakteryjnie się przebadać. (tż nic nie ma, więc mam nadzieję że ja też nie bo to bakterie same przenoszone drogą płciową ![]() W 3dc mam zrobić pare hormonów i z wszystkimi wynikami przyjść na kolejną wizytę. Lekarz jest min. endokrynologiem więc wierzę że po oglądnięciu wyników będzie w stanie podjąc skuteczne leczenie. Już po samym wywiadzie ze mną (a pytał o wszystko) ja też nie starałam się niczego ukryć, opowiedziałam całą historię starań - aż lekarz był w szkoku, że tak ładnie to przedstawiłam i "użyłam fachowego słownictwa" ![]() ![]() Powiedział, że jak zobaczy wyniki hormonów to później jeśli zajdzie taka potrzeba zajmie się moimi zaburzeniami łaknienia. Już teraz powiedział że poziom LH będzie podwyższony - nawet określił poziom ok. 8 ![]() Przy 3ciej wizycie jest w stanie zaproponować leczenie którego efektem będzie ciąża. I po zagłębieniu się w opinie o tym lekarzu wnioskuję że jeśli już na 1szej wizycie nie śpiewał o in vitro - to mamy duże szanse na szybie zafasolkowanie ![]() Jesteśmy pozytywnie nastawieni po tej wizycie. Wiadomo, leczenie w klinice wiarze się z wieloma wyrzeczeniami z naszej strony (głownie w kwestii finansowej) ale damy radę ![]() ![]()
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-09-29 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Nadia, no to super, że trafił wam się taki lekarz. Bardzo podoba mi się to, że tak cię o wszystko wypytał, a nie od razu hormony po spojrzeniu w oczy. Życzę wam żeby ten lekarz poprowadził was do upragnionej ciąży
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam testy owu w poprzednim cyklu no i były na plus a wydaje mi się że owulki nie było
![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
A ja dziś 20 dc. skoku nie było, śluz się kończy. Jajeczko miał 20 mm w poniedziałek to teraz ma ze 25mm. Testy OWU robione. Dziś wyszedł pozytywny. Wieczorem dorwę TŻta.
![]() Przeglądając neta dowiedział się np że skok temperatury może wystąpić nawet 4 dni po owulacji. Takie cuda. Ja obserwuję już wszytsko tylko z tą szyjka nie bardzo wiem co i jak.
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
NADIA to super
![]() DZIEWCZYNY mam prośbę może będziecie wiedziały... lekarzwczoraj postawił diagnoze hashimoto niedoczynność tarczycy jak w zeszłym roku badałam tsh to mialam 2,17 czyli faktycznie. a teraz dzwonie do laboratorium o wyniki i ku mojemu zdziwieniu tsh 0,71 czyli 100% w normie a inne wyniki ANTY TPO < 0,5 nie wiem czego anty tg 1,37 TSH 0,768 (mmożliwe żeby samo bez leków spadło z 2,17?) FT4 17,01 USG TARCZYCY PRAWY płat tarczycy 45,7x13,8x19,2mm - objetość 12,109ml (norma podobno 18) lewy płat 45,9x13,3x19,9mm - objętrość 12,148ml cieśń szerokości 4,3mm echostruktura tarczycy zmieniona o obniżonych odbiciach drobnoziarnista. przepływ w gruczole dopplerze kodowanym kolorze CD I PD nieco wzmożony. może ktoras z Was ma problemyn z tarczycą i wie co u mnie jest? wizyta u endo dopiero we wtorek ![]()
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() martinka30 gratuluje ci z calego serca ![]() ![]() ziebulka ja chyba tez swojego TZ wysle na badania, no bo o co lotto juz 5 cykl i dzidziusia brak DolinoNocy ogromne przytulaski ode mnie ![]() ![]() melduje sie w kolejnej czesci ![]() ![]() ![]() uciekam gotowac obiad dla TZ ![]() milego dnia dziewczyny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Mój też ma salfazin ale miał po nim zgagi
![]() ![]() Ja biorę jedynie kwas foliowy. Musi się udać ![]() ![]() Kwiatek ja się na tarczycy nie znam ![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
kwiatek ja lecze tarczyce juz 15 lat. Ale nie mam ani nadcz. ani niedocz. poprostu mam male guzki na tarczycy
bralam jodid i euthyrox ale jak zaczelam staranka to endo kazal mi przestac brac tabletki moje ostatnie wyniki to anty TG 7,9 (norma 0,0 do 34,0) anty TPO 9,20 (norma 0 do 34) TSH 1,26 (norma 0,27 do 4,2) jesli chodzi o TSH to mi bez lekow troche wzroslo
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo tak na zdrowe oko to u mnie coś te anty tpo i anty tg są za niskie a ft4 juz w granicy wyższych no ciekawa jestem co mi lekrz powie we wtorek juz sie nie moge doczekać i na samą mysl sie denerwuje a do wtorku tyle czasu ![]() Póki co mam brać rano 1 tabletke euthyroxu 25. a jaką masz objętość tarczycy? norma to 18 a ja mam 12.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez bralam euthyrox 25, a teraz jak go nie biore to mi sie mega rozregulowal cykl ![]() trzymam kciuki zeby endo mial dobre wiesci ![]() dobra ide juz do kuchni bo mi TZ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
jestem jestem troszke spozniona
![]() napisalam na pw do aktualizacji swoj wiek u mnie zakupowo sweterkowo ![]() weekend zapowiada sie rodzinnie, jedziemy do moich rodzicow, ponad 200 km ale ot bedzie wycieczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Kwiatku ja też mam hashi i lekka niedoczynność. Biorę euthyrox.
Na jakiej podstawie lekarz u ciebie stwierdził hashimoto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
echostruktura tarczycy zmieniona o obniżonych odbiciach drobnoziarnista. przepływ w gruczole dopplerze kodowanym kolorze CD I PD nieco wzmożony. a u Ciebie na jakiej podstawie? jaką dawkę bierzesz eutyroxu i przy jakim tsh i ft4???
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-09-29 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
kwiatek23 - Kochana dzis 32 dc
![]() Dziewczyny a brala ktoras z was olej z wiesiolka i castagnus? Mysle ze jezeli wyniki beda ok to sobie zakupie te cuda.. Podobno pomagaja.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.