![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: klątwa czy co?
Cytat:
i ja też sądzę, że to nie w urodzie problem - wizażanki Cię nie widziały (i żadna nie zdążyła wbić w Ciebie szponów zazdrości,bo my wszystkie szpakowate i czerstwe z twarzy przecież), a i tak zapracowałaś na kiepską łatkę. wszyscy źli? na marginesie, to chyba Ci chodziło o awersję.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-01 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet angelina jolie ma faceta, znajomych i fanki, które nie życzą jej śmierci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
przecież napisałam że mam koleżanki, , zarabiającymi dużo pieniędzy mądrzejszymi itd i mówią ze jestem najwspanialszą ich ciepła duszą
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- do bsia jestem ciekawa kim jesteś, bo masz bardzo negatywne nastawienie do mnie od początku ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- do cyanide sun, takasobiedziewuszka,marti niątko oraz miss kitsh baaaaaaardzo mi pomogłyście, mam nadzieję ze to przeczytacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Szkoda mi Ciebie bo myslisz, ze lubia Cie tylko ci, co sie czują lepsi, a pewnie wcale tak nie jest.
Sprawiasz bardzo negatywne wrażenie nawet na tym forum, jestes osoba, ktora nie przyjmuje do siebie slow krytyki, zadnych, nawet najdelikatniejszych i kazdego kto cie skrytykuje od razu bys stad wywalała ![]() Ja znam wiele ladnych dziewczyn, slicznych, niektore nawet maja nietypowaurode, wygladaja pieknie, jakos im nikt nie dolewa substancji zracych do szamponow, nie obrazaja sie o wszystko, nie robi sobie nikt z nich jaj rozwieszając ich plakaty, takze uwazam, ze osoba, ktora cos takiego ci zrobila miala powody. Bo raczej nikt jedynie z zazdrosci by nie ryzykowal w taki sposob narazajac siebie na konsekwencje prawne. I tak nie da ci sie nic powiedziec, dlaczego ludzie cie nie lubia, bo zawsze bedziesz uwazala, ze dlatego ze ci czegos zazdroszcza (my nawet nie wiemy czy jest czego wiec na to nie odpowiemy).
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
te 'lepszej bogadszej od innych przecietnych' to już ostateczny dowód, że do moich znajomych byś nie należała.
jeszcze te głupie opieranie się, że nie uważasz się za ładną, mimo, że każdy Ci to mówi. no i klątwy. no i szkoda, że nie zostanę wyróżniona na kolorowo w Twoich wpisach, ale pewnie to dlatego, że zazdroszczę Ci urody i pieniędzy,bo jestem brzydka i biedna ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
hmm nie wiem co mam robić w takim razie... bo wszytsko co piszę jest na moją niekorzyśc;/ może macie jakies cenne rady.. bo już dajmy może spokój z krytykowaniem siebie nawzajem...
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- [ ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
moze tak to wyglada ale każde Wasze słowa krytyki sa cenne i bardzo za nie dziękuje, serio niektóre z Was są naprawdę chetne mi pomóc i ja to widzę, a to że jestem tak negatywnie nastawiona to proszę ale zrozumcie mnie... przykro mi że chłopaki mówią mi wprost ze się mnie boją ![]() ![]() Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-01 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja wiem? Sama znam dużo ładnych dziewczyn, które są dużo ładniejsze ode mnie moim zdaniem, lecz jakoś przez to nie tryskam jadem. Np mam taką ładną przyjaciółkę, że niejedna by pozazdrościła. Ale dla mnie to nie ma znaczenia, tylko to jakim jest człowiekiem. Naprawdę uważasz, że każdy tak postrzega ludzi? Naprawdę tak nie jest. Na pewno jest masa zawistnych duszyczek, ale nie każdy taki jest. Dlatego nie wolno mierzyć wszystkich jedną miarą. Zresztą, bycie ładnym to naprawdę względne pojęcie i dla jednego będziesz boginią, a dla drugiego boginią będzie koleżanka, która np według Ciebie nie jest taka atrakcyjna. Od razu upatrywanie w tym wszystkim klątwy jest dla mnie śmieszne. Może jakieś klątwy istnieją, nie jestem jakąś ignorantką, która mówi, że na pewno czegoś nie ma, ale tu coś to da? To pewnie po prostu chwilowy pech, ale to nie znaczy, że zawsze tak będzie. Co do tego z dziewczynami, to wiadomo, że każdy z nas obróci głowę za osobą fajnie wyglądającą, lecz to nie znaczy, że dla każdego to główne kryterium. I nie każdy facet będzie bał się poderwać tę, która naprawdę wg Niego jest piękna. Są faceci wcale nie Adonisi , którzy startują i do takich nie myśląc wcale czy mają szansę. ![]() Naprawdę uważanie, że każda dziewczyna zazdrości nam urody jest trochę płytkie ![]() Co do Autorki. Tak naprawdę, nawet z Twoich postów bije nie bardzo pozytywny obraz. Jednak to nie znaczy, że nie można czegoś zmienić ![]() Sama mówisz, że często nie miałaś jak i gdzie kogoś poznać. Nie pomyślałaś, że to może dlatego? Wyjdź gdzieś do ludzi. Nastaw się pozytywnie. Nie każda dziewczyna jest wariatką, która np będzie uważać, że odbijesz Jej chłopaka. Tamta widocznie była bardzo niepewna siebie i jeszcze nie ufała swojemu facetowi, skoro myślała, że możesz Go Jej odbić. Musisz też nauczyć się przyjmować krytykę. My tu wszystkie chcemy Ci pomóc. Pewnie czasem napiszemy coś nie po Twojej myśli, lecz takie życie. Wysłuchaj nas i zastanów się czy nie ma w tym choć trochę prawdy. I nie denerwuj się, bo na pewno nikt nie chciał Cię zdenerwować ![]() ![]() Myślę, że uważasz, że jest na pewno tak jak myślisz i nie przyjmujesz, że może być inaczej. A żebyś zauważyła jakiekolwiek zmiany to warto choć przez chwilę pomyśleć czy to aby nie jest tak, że problem jest w Tobie, a nie tak,że cały świat sprzysiągł się przeciwko Tobie ![]() Ja wiem, że często trudno nam się do tego przyznać, lecz niestety, czasem tak bywa, choćbyśmy to negowali i zapierali się. I nie pisz tylu wykrzykników, można dyskutować bez tego, kulturalnie, bez nerwów. Spokojnie. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-10-01 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
oj oj oj, tak się składa, że jestem do Ciebie nastawiona pogodnie
![]() ![]() skoro masz koleżanki, a w miłości nie wychodzi Ci tak jak wielu dziewczynom, to nie rozumiem już w czym problem? :P bo to, że niektóre (zaznaczam NIEKTÓRE) dziewczyny są wredne i zawistne z powodu swojej zazdrości wobec innych dziewczyn, jest chyba powszechnie znanym zjawiskiem. to, że niektórzy faceci to cioty i uciekają od fajnych dziewczyn, też się zdarza. o co więc chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
do bsia: mam kilka koleżanek ale właśnie problem w tym że po pierwsze nie chce ich stracić, po drugie żadna z nich nie chce mnie zabrać do swoich znajomych.... a nóż ktoś by był tam interesujący wolny zaznaczę że każda z nich jest zaręczona bądź ma związek od kilku lat...
uważam, że powinnam coś w sobie zmienić, z pewnością jest coś co denerwuje we mnie a ja tego nie wiem... może powinnam zmienić trochę zarówno swój charakter i wygląd, powiedzmy tak jak któras z Was napisała wcześniej., na spotkanie z koleżankami zwiazac włosy, trochę to dziwacznie brzmi ale myślę że mogłoby pomóc, mam bardzo surowy styl ubierania się... ale zauważyłam że kiedy kupię coś nowego to lepiej tego nie zakładać do koleżanki na spotkanie...po prostu nie wyróżniać się niczym z zewnątrz..to jako pierwszy krok ![]() jako drugi krok: charakter, tutaj mam gorszy problem, bo nie wiem co zmienić, jest tego tak dużo;p hmm może starać się wyczuć jaki ktoś jest czy bystry czy mniej i dopasowac do rozmówcy... bo głupio jest sypać wiedzą przy kimś kto nie ma pojęcia o czym mówić, albo udawać mało inteligentnego przy kims kto nalezy do mensy.. bo bycie sobą nie skutkuje.... ja z natury jestem towarzystka wesoła i zawsze staram się komuś ''pomoc'' przez rozmowę, przekazać dużo informacji i może ktoś myśli że się wymądrzam... już nie wiem Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-02 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówiąc o sobie wymieniasz same zalety: ciepła, pomocna, radosna, towarzyska, wygadana, ładna, bogata, zaradna itd itd. Po prostu ideał, a ludzie nie lubią ideałów. Wcale nie dlatego, że im czegoś zazdroszczą, ale dlatego, że czują się przy nich gorsi. Nikt nie lubi się tak czuć. Może powinnaś pokazać innym swoją "ludzką" stronę, że czasem też potrzebujesz pomocy, że sobie z czymś nie radzisz itp. Nikt Ci nie każe udawać kogoś kim nie jesteś, ale nie musisz być perfekcjonistką ze skały. Poza tym naucz się przyjmować krytykę. Większość Wizażanek jest tutaj, żeby pomagać sobie nawzajem, a nie jeździć po sobie i wyżywać frustrację. Żadna Ci tutaj nie zazdrości, bo niby czego? Nie widziałyśmy Cię na oczy, może w swoim otoczeniu masz wyjątkową urodę, a gdzie indziej byłabyś co najwyżej przeciętna. No i takie pisanie, że wszyscy uważają Cię za piękność, ale Ty oczywiście się z tym nie zgadzasz zahacza o fałszywą skromność, ale to też nie pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem, niektórzy jak widzą osoby, które są ładne zazdroszczą. Ale ja nigdy nie widziałam, aby ktoś swoją zazdrosc wobec innej osoby objawiał dolewaniem do szamponu czegoś, lub też rozwieszaniem plakatów, to juz trzeba moim zdaniem komuś podpaść. Nikt z samej zazdrości, bez innych powodów czegoś takiego raczej by nie zrobił.
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w obu pogrubionych zdaniach jest dokładnie to samo z czym się z Tobą zgadzam, widocznie obracam się w takim towarzystwie ( koleżanek) które tak uważają a w innym byłabym przeciętna i za taką się właśnie uważam... nie jestem fałszywa mam bardzo dużo wad, jedni ludzie mają szczęscie i trafią na odpowiednie osoby w swoim życiu inne nie jak ja i chciałabym w końcu trafic do grona osób które będą mnie uważały na równe sobie ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 -------- ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 --------- Mówiąc o sobie wymieniasz same zalety: ciepła, pomocna, radosna, towarzyska, wygadana, ładna, bogata, zaradna itd itd. Po prostu ideał, a ludzie nie lubią ideałów. Wcale nie dlatego, że im czegoś zazdroszczą, ale dlatego, że czują się przy nich gorsi. Nikt nie lubi się tak czuć. Może powinnaś pokazać innym swoją "ludzką" stronę, że czasem też potrzebujesz pomocy, że sobie z czymś nie radzisz itp. Nikt Ci nie każe udawać kogoś kim nie jesteś, ale nie musisz być perfekcjonistką ze skały. Poza tym naucz się przyjmować krytykę. całkowicie się z Tobą zgadzam!! dzięki ![]() Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-02 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rodzeństwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Ludzie się od ciebie odsuwają, bo jesteś piekna i mądra? Raczej nie.
Ludzie odsuwają się wówczas, gdy nie czują się w Twoim towarzystaiw dobrze, a powodów może być wiele... Sama jestem uważana za piekność, ukończyłam kilka kierunków, a mam kupę znajomych, którzy z przyjemnością się ze mną spotykają ![]() Dziewczyna nie zaprosiła Cie na Sylwestra, bo obawiałą się,że poderwiesz Jej faceta? A miała jakis powód? Bo jezeli tak się nad nim trzęsie, to powinna nie zaprosić wszystkich dziewczyn, a nie tylko wybranych dwóćh. Cos spowodowało, że nie zaprosiłą tylko dwóch, w tym i Ciebie... Zastanowiłąbym się dlaczego ludzie się ode mnie odwracają i tyle. A wiara w horoskopy, klątwy, nie ma tu nic do rzeczy. Ja wierzę, tylko nie w wydumane, tylko po to by wytłumaczyć włąsną słabość. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=Jazzlyn;29746520]Może właśnie przez takie nastawienie każdą nową znajomość traktujesz z góry, przyjmujesz postawę obronną i tym samym odpychasz od siebie ludzi? Już pomijając że jedyne co rzuciło mi się w oczy w Twoich postach to "piękna", "lepsza" itp, nawet jeżeli w to nie wierzysz to nieskromnie podkreślasz to na każdym kroku a winę za swoje niepowodzenia wolisz zrzucić na jakąś klątwę...
Masz rodzeństwo?[/QUOT tak mam brata młodszego i starszą siostrę nie rozumiem dlaczego nie rzuciło się Twoje w oczy że piszę o swoich wadach;/ dziwne to trochę jakieś ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- [QUOTE=33owieczka;29746804]Ludzie się od ciebie odsuwają, bo jesteś piekna i mądra? Raczej nie. Ludzie odsuwają się wówczas, gdy nie czują się w Twoim towarzystaiw dobrze, a powodów może być wiele... również tak uważam tylko nie wiem co to jest chętnie się dowiem Dziewczyna nie zaprosiła Cie na Sylwestra, bo obawiałą się,że poderwiesz Jej faceta? A miała jakis powód? nie znałam jej nigdy z nią nie rozmawiałam i nigdy nie widziałam jej na oczy ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- dziewczynki wiem że chcecie mi pomóc szkoda ze nie znam Was na żywo by było łatwiej, bo może ja rzeczywiście robię coś co denerwuje innych ale nikt nie odważy się powiedzieć mi tego w twarz... tak mi się zaczyna wydawać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Stawiasz pierwsze kroki ku przemianie. Myslę, że pomimo, że to bedzie baaaaardzo nie miłe, zastanów się jakie zarzuty na swój temat słyszałaś. Np. dziewczyna boi się, że odbijesz Jwj faceta "Czy zrobiłam coś takiego, że mogła się tak poczuc? Czy zbliżyłam się do Jej faceta?". Ktoś inny powiedził np, że jesteś nadęta i zawsze musisz miec rację zdac sobie pytani "Czy rzeczywiście mam racje? A jak mam, to czy musze ją udowodnić?" I tak dalej... Nie wiem, czy to dobry sposób, sama go teraz wymyśliłąm i inne dziewczyny będa miały lepsze pomysły, ale może warto sporóbowac? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię, że trzeba przy nich udawać kogoś kim się nie jest, ale warto z czymś sobie "nie poradzić" a na komplementy nie odpowiadać: "Ojej! Czemu tak mówisz! To nieprawda, wcale nie jestem ładna!" bo to zalatuje albo sztuczną skromnością, albo szarą myszą bez charakteru. Się mówi: DZIĘKUJĘ ![]() ![]() I tak oto nauczyłam się, że za komplementy się dziękuje, za prezenty i miłe gesty także zawsze warto podziękować, trzeba czasem poprosić o radę, SŁUCHAĆ co facet ma do powiedzenia, nie mądrzyć się, nie pomagać na siłę, nie mówić ile co kosztowało, ile się zarabia, jeśli facet jest z czegoś dumny to zachwycić się, pochwalić, zachęcać do działań, komplementować (ale nie żadne wielkie OCH i ACH na siłę, tylko szczerze, normalnie) - to samo tyczy się przecież przyjaźni z dziewczynami ![]() ![]() Cytat:
Jestem tego bardzo ciekawa... Nie masz obiektywnej i szczerej osoby w swoim otoczeniu, która mogłaby Cię uświadomić? Może rodzeństwo? Oni zawsze są szczerzy ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo w pierwszym postach ani słowem o nich nie wspomniałaś, wzięłaś to pod uwagę dopiero gdy wizażanki zaczęły pisać że może zachowaniem/charakterem możesz w jakiś sposób zniechęcać ludzi. Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2011-10-02 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak trzeba wiedzieć, że świadomość własnych zalet i urody to zupełnie inny kaliber niż chamskie wywyższanie się. To, że ktoś jest mniej oczytany nie oznacza, że będzie głupszy i nie na naszym "poziomie". Nie udawajmy bez sensu ani lepszych ani gorszych niż jesteśmy, ale to przecież takie oczywiste ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
żadna klątwa ;p nie trafiłaś jeszcze po prostu na swego. Zamiast tak gadać bez sensu, przestań szukać na siłę, baw się, korzystaj z młodości.
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do reszty się zgadzam. Najlepiej otaczać się ludźmi, którzy są na naszym poziomie ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
i znowu się zgadzam z martiniątko i miss kitsh
![]() w szczególności z tym, że powinniśmy zadawać się z osobami podobnymi do nas samych... kiedyś kolega mi powiedział, że dobiera sobie znajomych.. trochę tego nie rozumiałam, byłam dużo młodsza od niego i nienauczona życia... mówił, że stara się przyjaźnić z ludźmi ze swojego roku z medycyny, bo nieraz jak opowiadał jak to miał zajęcia z anatomii, i jak to jego tata operował kolano itd innych to po prostu drażniło i nie był lubiany i uważany był za wyniosłego a ludzi z jego roku bawiło i chętnie się spotykali żeby posłuchać i wymienić między sobą wiadomościami;/ Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-02 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jest różnica między ZDROWYM poczuciem wartości, a zarozumiałością. Naprawdę. Osoba o zdrowym poczuciu wartości, choćby była bardzo piękna, to nie będzie się wywyższać, nie będzie bazować na swoim wyglądzie, bo ma też coś innego do zaoferowania. Nie będzie obrażać innych, bo może mają czegoś mniej. Osoba przemądrzała zaś będzie zaś zadzierać noska. Ahh znałam taką dziewczynę. Każdego lubiła zgnoić i mówiła jacy to inni brzydcy, a Ona piękna, że wszystkim się podoba. Fakt, była ładna, ale to było żałosne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
były tu głosy,że się wywyższasz,a ja uważam ,ze to nie w tym rzecz.
czasem jest tak,że mężczyźni obawiają się pięknych kobiet i trzeba sie bardzo napracować,aby zobaczyli tez i wnetrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
dokładnie... ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
wiecie co jest dziwne, że kiedy dziewczyna nie bardzo dba o siebie i ogólnie się nie wyróżnia, w momencie kiedy sypie chamskimi docinkami i żarcikami właściwie nigdy nie uważana jest za głupią! mam taką znajomą na fb która się udziela non stop i krytykuje jakieś komentarze itd ale z wyglądu i z tego co w życiu robi niczym się nie wyróżnia, więc ludzie uważają ja za taką hm może nie mądrą ale ale z pewnością nie wywiera takiego wrażenia jak koleżanka powyżej co opisała... to tak tylko na marginesie piszę i to co podkreśliłam nie bardzo rozumiem:to chyba odnosiło się do tej dziewczyny co opisywałaś, bo inaczej trochę dziwnie to by brzmiało. Moim zdaniem to że ktoś zna swoją wartość nie znaczy, że się wywyższa... ja bardzo lubię ludzi którzy moga mnie czegoś nauczyć, powiedzmy że przeczytali cos ostatnio albo zwiedzili albo setki innych rzeczy. Mnie np to nie drażni w ogóle. Wszystko składa się w całość, ludzie powinni się dobierać podobni.... tak jak chyba i w związkach między kobietą i mężczyzną różnice się przyciągają dopóki jedna z osób nie zechcę tego zmienić Edytowane przez emilkasweet Czas edycji: 2011-10-02 o 21:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.