Mam tego życia dosyć! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 21:13   #31
Lotaa
Przyczajenie

Dot.: Mam tego życia dosyć!

Jesienny_Listku. Bardzo dobrze Cię rozumiem i Twoje myśli. Też takie miewam. Ale wierz mi - "zakończenie tego" na własną rękę jest najgorszą rzeczą jaką możesz zrobić. Po pierwsze, dlatego że to niczego nie rozwiązuje, samobójstwo to poddanie się. Po drugie, nie chodzi tylko Ciebie, ale o każdego człowieka, który miał z Tobą styczność. Samobójstwo to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić drugiej osobie. Jest to zamknięcie dla niej wszelkiej nadziei i szansy.
Ja idę do psychologa. Długo się zbierałam i też zastanawiam się "co niby on może mi powiedzieć". Z drugiej strony - są jakieś mechanizmy zachodzące w człowieku po stracie, czy rozstaniu. Psycholog je zna i prawdopodobnie może podsunąć sposób jak sobie z nimi poradzić.
Lotaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 21:16   #32
monika192
Rozeznanie

drzaj bo dla jednych może być ogromnym smutkiem i problemem
Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Kila miesięcy temu dowiedziałam się, że mojemu ukochanemu dziadkowi mającemu zaledwie 66 lat został rok życia. I może nie byc ze mną w jednym z najważniejszych dni mojego życia. I w kolejnych ważnych dniach a ja tak bardzo bardzo potrzebuję by był.

Muszę zarobic w rok 15 tysięcy, nie mam stałej pracy, bo z obecnej mogą mnie wywalic każdego dnia. A o pracę ciężko.

Zaczęłam studia, na które nie mam nawet kiedy się uczyc po po 9,5h jestem codziennie w pracy, poza weekendami zjazdowymi.

Umarł mi miesiąc temu ktoś ogromnie bliski i nie umiem się z tym pogodzic.

A potem czytam takie dyrdymały i sobie myślę, że kur*wa, niektórzy to powinni przez chwilę poczuc co to znaczy jak Ci życie dowala. Może by przestali sobie problemy z dupy wymyślac.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Bo sorry... Patetyczny ból świata, przeplatany z problemami w stylu: faceci są dziecinni i mnie zaczepiają na ulicy, plus inne problemy, na które oczywiście trzeba kolejne i kolejne wątki. LITOŚCI.

Załóż sobie jeden: Problemy i pytania Jesiennego Listka. Będę wiedzieć, że mam go omijać.
a weź się za przeproszeniem tak nie wymądrzaj bo dla jednych mogą być ważnymi problemami takie problemy jakie ty masz a dla jednych takie jak ma autorka. Każdy jest jaki jest i nie ma co tak pisać autorce. Być może jest wrażliwą osobą i ją to po prostu złamało i miała potrzebę się wyżalić ot co.
monika192 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 21:16   #33
kinguśka
Raczkowanie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29819491]sfiksowała[/QUOTE]
Zazwyczaj, tylko czytam forum, ale jak przeczytałam, że: sfiksowała, to siedziałam i lałam ze śmiechu genialne
kinguśka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 21:26   #34
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika192 Pokaż wiadomość
drzaj bo dla jednych może być ogromnym smutkiem i problemem
a weź się za przeproszeniem tak nie wymądrzaj bo dla jednych mogą być ważnymi problemami takie problemy jakie ty masz a dla jednych takie jak ma autorka. Każdy jest jaki jest i nie ma co tak pisać autorce. Być może jest wrażliwą osobą i ją to po prostu złamało i miała potrzebę się wyżalić ot co.
Autorka codziennie zakłada tak bzdurne wątki, a w tym pisze tak patetycznym językiem, że to z wrażliwością nie ma wiele wspólnego.

Ot chyba nastoletnie wahania nastroju i niepohamowana chęc zwracania na siebie uwagi.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 21:41   #35
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Kila miesięcy temu dowiedziałam się, że mojemu ukochanemu dziadkowi mającemu zaledwie 66 lat został rok życia. I może nie byc ze mną w jednym z najważniejszych dni mojego życia. I w kolejnych ważnych dniach a ja tak bardzo bardzo potrzebuję by był.

Muszę zarobic w rok 15 tysięcy, nie mam stałej pracy, bo z obecnej mogą mnie wywalic każdego dnia. A o pracę ciężko.

Zaczęłam studia, na które nie mam nawet kiedy się uczyc po po 9,5h jestem codziennie w pracy, poza weekendami zjazdowymi.

Umarł mi miesiąc temu ktoś ogromnie bliski i nie umiem się z tym pogodzic.

A potem czytam takie dyrdymały i sobie myślę, że kur*wa, niektórzy to powinni przez chwilę poczuc co to znaczy jak Ci życie dowala. Może by przestali sobie problemy z dupy wymyślac.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Bo sorry... Patetyczny ból świata, przeplatany z problemami w stylu: faceci są dziecinni i mnie zaczepiają na ulicy, plus inne problemy, na które oczywiście trzeba kolejne i kolejne wątki. LITOŚCI.

Załóż sobie jeden: Problemy i pytania Jesiennego Listka. Będę wiedzieć, że mam go omijać.
niby tak, ale wiesz przecież,że nie mając większych problemów to te małe wydaja sie wielkimi
Wcale nie uważam,ze jak byłam dzieckiem byłam taka beztroska: jak na moją psychikę nie taka lalka barbie była traumą
Poza tym nie każdy potrafi unieść poważniejsze problemy

PS współczuje Ci bardzo...dla mnie śmierć najbliższych jest najgorsza
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 21:42   #36
muminek82
Wtajemniczenie

ciekawe jakim nowym wątkiem autorka zaskoczy nas jutro
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 23:16   #37
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Autorka codziennie zakłada tak bzdurne wątki, a w tym pisze tak patetycznym językiem, że to z wrażliwością nie ma wiele wspólnego.

Ot chyba nastoletnie wahania nastroju i niepohamowana chęc zwracania na siebie uwagi.
nie chce byc nie miła, ale co do tych nastoletnich wahań, to autorka gdzies pisala, że ma 21 lat chyba...
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 00:28   #38
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Listek.... no ręce opadają co Ty wypisujesz..

Po 1. Idź do psychologa,
po 2. ogarnij się,
po 3. nie użalaj się,
po 4. mówi się, że nie wchodzi się 2x do tej samej rzeki.. a to, że ktoś to powiedział to MUSISZ KONIECZNIE stosować? bo ktoś tak powiedział? śmieszne jest to.
po 5. Trochę popracuj ze słownikiem ort.
po 6. Miej wyj***ne na ludzi, na to co kto mówi itp, bo ZA DUŻO się przejmujesz tym wszystkim.
po 7. Boże nie ten to inny będzie, mało facetów?

ps. bez obrazy za ten post
Nie potrafię.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------
do muminek82@ :
mam nadzieję,że jakimś optymistycznym.

Ale nadzieja - matka głupich

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:

Uwagi?

ja tylko szukam pomocy. (rad i jestem ciekawa co myślą o pewnych sprawach ludzie)

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Może jestem niepoprawna,ale ja naprawdę tracę już siły , a przez niektóre moje wątki poprostu chcę się w pewien sposób dowartościować,że może mimo wszystko jest coś we mnie fajnego...

mętlik!

- związek zniszczony
- mam teraz niechęć do wszystkiego
- niby chcę zaszaleć ,ale się boję

może warto odpocząć? ale jak ? skoro w głowie burza
Jesienny_listek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 06:58   #39
bsia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jesienny_listek Pokaż wiadomość

Uwagi?

ja tylko szukam pomocy. (rad i jestem ciekawa co myślą o pewnych sprawach ludzie)

nie szukasz pomocy tylko chętnych do słuchania Twoich żalów.
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 08:12   #40
Lillkaa
Zadomowienie

Po prostu ułóż sobie wszystko na spokojnie, troszkę się wycisz, a nie zakładaj gorączkowo 50 wątków po kolei...Masz ponad 20 lat, a robisz wrażenie infantylnej dziewczynki. Wiele osób na pewno będzie skłonnych udzielić Ci rad, ale włóż najpierw odrobinę wysiłku w to żeby przynajmniej jakoś "do rzeczy" wyrazić swoje mysli.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 12:30   #41
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Po prostu ułóż sobie wszystko na spokojnie, troszkę się wycisz, a nie zakładaj gorączkowo 50 wątków po kolei...Masz ponad 20 lat, a robisz wrażenie infantylnej dziewczynki. Wiele osób na pewno będzie skłonnych udzielić Ci rad, ale włóż najpierw odrobinę wysiłku w to żeby przynajmniej jakoś "do rzeczy" wyrazić swoje mysli.
dooookładnie. I chyba w Twoim wieku decyzje typu 'zaczepic go na fejsie czy nie' to juz mozna podjąc samemu...
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości