|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mam tego życia dosyć!
Jesienny_Listku. Bardzo dobrze Cię rozumiem i Twoje myśli. Też takie miewam. Ale wierz mi - "zakończenie tego" na własną rękę jest najgorszą rzeczą jaką możesz zrobić. Po pierwsze, dlatego że to niczego nie rozwiązuje, samobójstwo to poddanie się. Po drugie, nie chodzi tylko Ciebie, ale o każdego człowieka, który miał z Tobą styczność. Samobójstwo to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić drugiej osobie. Jest to zamknięcie dla niej wszelkiej nadziei i szansy.
Ja idę do psychologa. Długo się zbierałam i też zastanawiam się "co niby on może mi powiedzieć". Z drugiej strony - są jakieś mechanizmy zachodzące w człowieku po stracie, czy rozstaniu. Psycholog je zna i prawdopodobnie może podsunąć sposób jak sobie z nimi poradzić. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
drzaj bo dla jednych może być ogromnym smutkiem i problemem
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29819491]sfiksowała[/QUOTE]
Zazwyczaj, tylko czytam forum, ale jak przeczytałam, że: sfiksowała, to siedziałam i lałam ze śmiechu genialne
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot chyba nastoletnie wahania nastroju i niepohamowana chęc zwracania na siebie uwagi.
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie uważam,ze jak byłam dzieckiem byłam taka beztroska: jak na moją psychikę nie taka lalka barbie była traumą ![]() Poza tym nie każdy potrafi unieść poważniejsze problemy PS współczuje Ci bardzo
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe jakim nowym wątkiem autorka zaskoczy nas jutro
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce byc nie miła, ale co do tych nastoletnich wahań, to autorka gdzies pisala, że ma 21 lat chyba...
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- do muminek82@ : mam nadzieję,że jakimś optymistycznym. Ale nadzieja - matka głupich ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
ja tylko szukam pomocy. (rad i jestem ciekawa co myślą o pewnych sprawach ludzie) ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Może jestem niepoprawna,ale ja naprawdę tracę już siły , a przez niektóre moje wątki poprostu chcę się w pewien sposób dowartościować,że może mimo wszystko jest coś we mnie fajnego... mętlik! - związek zniszczony - mam teraz niechęć do wszystkiego - niby chcę zaszaleć ,ale się boję może warto odpocząć? ale jak ? skoro w głowie burza
|
||
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Po prostu ułóż sobie wszystko na spokojnie, troszkę się wycisz, a nie zakładaj gorączkowo 50 wątków po kolei...Masz ponad 20 lat, a robisz wrażenie infantylnej dziewczynki. Wiele osób na pewno będzie skłonnych udzielić Ci rad, ale włóż najpierw odrobinę wysiłku w to żeby przynajmniej jakoś "do rzeczy" wyrazić swoje mysli.
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

genialne