|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pewien problem, proszę o opinie.
Ja również z Tż wchodząc w nowy związek, a mając za sobą nieudane ustaliliśmy "zasadę", że mówimy sobie wszystko i nie mamy przed sobą tajemnic. Ale byłam świadoma, że nie da się wszystkiego mówić, spowiadać z każdej minuty swojego życia i nawet od niego tego nie oczekiwałam. Dla mnie było to tylko takie zapewnienie "jestem z Tobą szczery, nie mam nic do ukrycia", którego bardzo wówczas potrzebowałam. Mimo, że jesteśmy ze sobą już ponad 2 lata to nadal funkcjonuje, ale już nie tak jak na początku, mamy do siebie pełne zaufanie, a jeśli nawet czegoś nie powie, bo na przykład zapomniał, wypadło mu z głowy, albo nie chciał mnie zranić, bądź dla niego to tylko drobnostka. A ja się o tym dowiem, to siadamy i rozmawiamy, nie ma cichych dni, nie zniosłabym ich tak jak to było w poprzednim związku. I nie uważam wtedy, że "złamał ustaloną na początku zasadę", tylko dba o mój komfort psychiczny, ale gdy zapytam to jest wstanie mi to wyjaśnić. I mężczyźni tak jak kobiety, nie zawsze zdają sobie sprawę, że dla jednych coś jest ważne a dla innych nie. Może dla Twojej kobiety, te smsy nie były tak ważna sprawą aby Tobie o tym powiedzieć? A jeśli Ciebie to dręczyło, to należało spytać wprost.. Może nie czuje się winna i nie zrobi tego kroku i przez to Wasz związek się rozpadnie?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
No niestety znowu to samo. Obserwuję na wizażu niesamowite rozróżnienie odpowiedzi w zależności od tego, czy pisze facet czy kobitka. Gdyby temat - z identycznym tekstem i odróconą sytuacją założyła pani, facet byłby podejrzany, smsy też. I nikt nie tłomaczyłby jej, że smsy wysyła się do koleżanek też i nie ma w tym nic złego. I nie mówiony by, że jest dziecinna. Wiem, to, bo jestem tu trochę i wiele takich wątków czytałam. Ciekawe czemu taktu jest...
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam napisać to samo... Niedawno był wątek o kobiecie, która chciała włamać się na telefon partnera (nie miała pinu ) i chciała generalnie mu ten telefon przejrzeć gruntownie. i jakie rady dostała? Zniszcz kartę SIM! Wyrzuć telefon! Jak będzie go szukał to wiesz, że zdrada A teraz nagle skryte drukowanie SMS to już nic złego? Dziwne..
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Autorze piszesz, że złamałą zasadę, ze "Mówimy sobie wszystko", a Ty? A Ty nie złamałes tej zasady nie mówiąc Jej, ze to, że śmiałą odebrac smsa od kolegi Cie ubodło, nie złamałaeś tej samej zasady?
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Mnie bardziej razi podejście autora do sprawy, ograniczanie, i teksty, że jeżeli odpowiedzi pokryją się z jego myśleniem, to pokaże dziewczynie wątek, a jeśli nie, to nie...
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tyle razy słyszy się od mężczyzn "któż zrozumie kobietę.." chyba nikt bardziej niż sama kobieta Dlatego tak często stajemy w ich obronie. W odwrotnym przypadku juz nie ma tak łatwo, bo taka sytuacja uderza niejako w nas, jesteśmy nie ufne, sugerujemy się swoimi poprzednimi doświadczeniami i tak to wychodzi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

) i chciała generalnie mu ten telefon przejrzeć gruntownie. i jakie rady dostała? Zniszcz kartę SIM! Wyrzuć telefon! Jak będzie go szukał to wiesz, że zdrada
tyle razy słyszy się od mężczyzn "któż zrozumie kobietę.." chyba nikt bardziej niż sama kobieta
Dlatego tak często stajemy w ich obronie. W odwrotnym przypadku juz nie ma tak łatwo, bo taka sytuacja uderza niejako w nas, jesteśmy nie ufne, sugerujemy się swoimi poprzednimi doświadczeniami i tak to wychodzi.