![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szaleństwo zakupowe;)
to ja z racji swiezo kompletowanej wyprawki sie też wypowiem
![]() a wiec wiekszość rzeczy tak czy siak mam od kogos, pare upolowanych na allegro ni i w sumie z nowych mam pare sztuk ![]() nowe zakupione różnie w sieciówkach równiez, dookoła mnie sklepiku małego tzw tutaj Krysiowego nie mam, bardziej w centrum miasta i powiem wam ze nie opłaca sie tam niestety nic kupić, wszystko drogie a do tego trzeba doliczyć koszt dojazdu i ewentualnego parkingu bo zaparkowanie auta w centrum równa sie dramat ![]() w dużych CH jak jade na zakupy to i do sklepów dzieciowych sie wstąpi i za naprawdę faja cenę można kupić super ciuchy-kupuje ze względu na cene , nie na metke ![]() bardziej dziwi mnie fakt takiego właśnie generalizowania i w sumie dziwienia sie gdzie i co kto kupuje ![]() a swoją drogą to tak jakby za chwile ktos założył watek w stylu dlaczego tak wiele mam kupuje uzywki i w lumpeksach-przeciez noworodkowi najlepiej kupic nowe mega wysterylizować itd ![]() ![]() ja kupuje tam gdzie mi wygodniej, to co mi sie spodoba, a jak moge coś fajnego dostać, albo upolować na używkach to też korzystam-nie czyuje sie przez to jakaś gorsza czy lepsza -po prostu wybieram to co mi sie opłaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję dużoo na lumpku i wiem, że coś było prane i wygląda ok czyli nie zajeździ moja zdolna córka na wyprzedaży kupiłam w 5-10-15 rurki (śliczne zielone) i niestety jakość taka sobie coś tam też na sale kupie w rezerwacie, coolclub bardzo rzadko w H&M bo u nas przecen prawie brak a spodnie za 80 jakoś do mnie nie przemawiają, ale sporo rzeczy mam z Lidla (teraz rewelacyjne są bezrękawniki kurtki skarpety i rajtki) i dla młodszego z Pepco u nas jest tzw rynek - dużo pań Kryś i Tajów, ale tam przecen nie ma, a ceny sieciówkowe
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba sama ejsteś troszke przewrazliwiona, bo ja drugim matkom śpiochów na lewą strone nie wywijam się by przyjrzeć się metce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29865479] Ale mimo wszystko ubrania drożej tam wyniosą, o wiele, niż ciuchowo-sieciowe. A dla mnie jednak cena jest gł. kryterium. Koło siebie zaraz mam taki sklep, gdzie musiałam raz kupić na szybko cieplejszego pajacyka, 39zł. Pamiętam do dzisiaj, bo cholera mnie wzięła, że tak dużo. [/QUOTE] 39 w tym na ulicy na P? ja widziałam za 69 złotych ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29865479] A, i jeszcze jedno, nie wiem, czym to spowodowane, ale większość pajacy i śpiochów krysiowych była w tyłku BARDZO szeroka. Sieciowe były normalne.[/QUOTE] Tez sie nad tym zastanawiałam, ale mi takie pasuja jak wkładam otulacz, bo wtedy wielka doopa ![]() Cytat:
![]() Dlatego wszystko przez net, Tz czasami cos z Lidla przyniesie ![]() Ale 90% to zakupy przez net. Nawet kupuje polksie ciuszki i fakt są dobrej jakości i nie są drogie. A przeszły juz nie jedno pranie. Cytat:
ja sie obawiałąm kupowac mojemu skykowi w lumpku, sama mam jakas dziwna alergie cos pomieszanie atopowca z jakimis egzemami i sie bałam o Młogedo, teraz pewnie jak moze wyjde z domu poszukac cos w lumpku. uzywane od kogos chetnie biore ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Lem, tam gdzie teraz księgarnio-zabawkowy
![]() ![]() No do otulaczy pasują, ale relatywnie rzecz biorąc mało mam używa pieluch wielorazowych, a ubrań szerokich pełno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
kobieta za ladą
|
ja nie wywijam ubranek żeby zobaczyć metkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli mogę mieć tą samą rzecz za taką samą cenę albo nawet trochę wyższą, ale lepszą jakościowo i do tego firmówkę, którą mogę później sprzedać to wybiorę właśnie firmówkę. Mój synek ma sporo firmówek - głównie kupowanych na all (najczęściej są to używki w świetnym stanie) i na wyprzedażach w sieciówkach - w smyku, 5-10-15 i h&m (ten sklep lubię najbardziej). Ma także rzeczy od p.Krysi, ale widać, że ich jakość nie jest tak dobra - np. polska firma Ewa Klucze (chyba tak to się nazywa) - już po 3 praniach widać, że rzecz jest używana i to bardziej niż rzeczywiście było. Choć raczej nie kupuję firmówek po normalnych cenach (chyba, że coś mi się strasznie podoba, ale to jest bardzo rzadko) - bo to rozbój w biały dzień ![]() Najbardziej z ubrań synka zaskoczyły mnie body, które kupiłam w Tchibo. Kupiłam 5-pak rozmiar 62-68, synek zakładał je baaardzo często i równie często były prane - noszone przez niego ok. 3 miesięcy i na ani jednym nie widać, żeby były używane. Wyglądają jak nówki. Jakość rewelacyjna.
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim mieście nie ma żadnego malutkiego sklepiku z rzeczami dla dzieci, albo "Wszystko dla dziecka" itp. duże sklepy, albo typowe sieciówki jak 5-10-15 (w których notabene bywam rzadko, a kupuję tylko na wyprzedażach). __________________ To że mamy na allegro kupują rzeczy firmowe, nie dziwi mnie specjalnie. Kupując rzeczy danej firmy wiesz co przyjdzie, znasz rozmiar, krój, materiał. Moje dziecko od 1,5 roku jedzie na body Early Days albo George, bo tylko ich rozmiar jest dla mnie jasny i logiczny. Na wyprawkę nabyłam różne "Ewa klucze", "Aga" i inne nasze polskie i różniły się od siebie tak mocno, że nic nie było zakładane wg rozmiaru, a gdy dziecko wyrosło z r. 62 i kupiłam 68, okazywało się, że połowa jest za mała, a druga połowa dużo za duża, i mały dalej był goły... Gdy nosimy r. 9-12 mcy z Early Days i kupuję zestaw na 12-18 wiem, że będzie większe od tego co już mam. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ze spodniami mieliśmy swoje przejścia i teraz jedziemy na Next. Wyrastamy z 9-12 i przechodzimy powoli na 12-18. Z innych firm nie wiemy co kupić i jaki rozmiar. W takim np. F&F Tesco wszystkie spodnie na 12-18 (dobre na długość) są za szerokie w pasie. Chciałam tanio, kupiłam i musiałam oddać znajomym. Z innych portek mamy albo za szeroki pas, albo za krótkie nogawki. Jeśli kupimy Nexta z gumą w pasie, jest zawsze dobry. Podobnie z George, też są wąskie i mają długie nogawki. Więc trzymamy się tego, co nam pasuje. _______________ Notabene wszystkie nasze Nexty i George i inne takie (spodnie, kurtki, swetry) to używki. Po pół roku noszenia wyglądają tak samo i sprzedaję je dalej... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-10-11 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
kropka umnie to samo z rozmiarami - synek nosił 68, ale postanowiłam wyjąć większe rzeczy i jedno body wydawało mi się już dobre, ale na metce r. 80. (kupione właśnie w jakimś małym sklepiku) Jednak założyłam i dobrze, bo za niedługo było by małe.
U mnie jest jeden taki sklepik, ale ceny kosmos :szok:
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Aaaa przypomniało mi się, u moich rodziców jest taki sklep. Chodziłam tam czasem, gdy synek był malutki, ale nic tam (poza skarpetkami) nie kupiłam z ubrań...
Ceny szok. Mieli Ewa Klucze, za body chcieli od 15-20zł. Ja za takie same na allegro dałam po 11-12zł od sztuki. Przy całej wyprawce (a brałam od razu r. 56 i 62) różnica wyszła kolosalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic na długość mi się nie sprawdza. Syn ma prawie 86cm, a kurtka na 86 będzie chyba na wiosnę. Musiałam kupić drugą, na 80cm, choć od dawna tyle nie ma. Rok temu jesienią i wczesną zimą miał 68cm, a kurtkę nosił na 74. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Najlepsze rajtki z gatty są rozmiarowo - na metce przedział 62-74
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Rajtki to w ogóle temat rzeka.
Pierwsze rajty z Reserved mój syn nosił na jesieni (jest z maja), a miały rozmiar 56. ![]() Ciocia kupiła w Cocodrillo jakieś w r. 62-68 i były mniejsze od tamtych z Reserved. ![]() Teraz nosimy rajty z lidla na 86-92, a wg rozmiaru powinny być za duże. Strach coś kupić bez mierzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie wtrącić do wątku. Koło mnie jest taki mały sklepik a'la Pani Krysia, ale tam dziewczyna ma dojście do Primarku i sprowadza ciuszki Early Days. Można dostać bluzeczki z długim rękawem nawet za 15 zł.
Oprócz tego prowadzi też komis używanych ubranek. Właściwie każdy może coś zostawić. I pytałam ostatnio czy w ogóle jej to schodzi. Odpowiedziała, że owszem i, że nawet lepiej niż nowe. Ale przyznała, że dla rodziców najważniejsza jest METKA. Miała np. bluzeczkę Hilfigera z DZIURKĄ, która poszła w jeden dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok - Hilifiger - osobiscie zakwalifikowalabym jako odziez firmowa. Early days, george, h&m? W zyciu. Nie dlatego, ze sa zlej jakosci, ale dlatego ze sa to marki dla sieciowek, George sprzedawany jest w Asdzie (zwykly market). Kiedy dla siebie czy dla mojego przyszlego dziecia kupuje chocby tego Georga (lubie nawet, jakosc znosna - teraz 'tesciowa' dla dzieciaka nakupila spioszkow i nie moge sie doczekac az urodze! ![]() Serio - ja tego nigdy nie czailam, ze niby H&M to tez mega firmowki? Nawet nie wiedzialam jaka ja strojna ![]() Nie chce nikogho urazic, ale czytam i sie zastanawiam. A primark to juz zupelnie - tam mam zamiaru zrobic wiekszosc moich dzieciecych zakupow bo TANIO i nie bedzie mi szkoda jak wyrosnie, zniszczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Oj przydałby się w Polsce taki Primark. oj tak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
kiedys w Pl zajrzalam do takiego sklepu typu ''pani krysia'' gdzie pani sprzedawala ubranka z primarka. Ale ceny byly 3 razy wieksze niz tu. Kiedy zapytalam czemu takie drogie probowala mi wmowic ze to bardzo dobrej jakosci i droga firma w Anglii. Usmiechnelam i wyszlam- nic nie kupilam.
Sama w malych sklepikach w Pl nic nie kupilam- ale dostalam dosc duzo od rodziny- wszystko bardzo szybko sie zniszczylo w praniu. Sweterki porozciagaly, bodziaki zrobily szersze ale krotsze. Ktos wspomnial o Mothercare. Firma dosc droga- nawet bardzo- ale jak dla mnie tez dosc kiepska. Bodziaki po 2 praniach wygladaly jak po roku noszenia i bardzo porozciagane. Moje dziecko wiekszosc ubran ma z Next( kupione wylacznie na wyprzedazy) oraz kapphal (tesciowa wysyla ze szwecji) super jakosc a i ubrania tez bardzo ladne.
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Czytam ten watek i normalnie się zastanawiam kto kupuje "normalnie" ubrania, bo tutaj to w każdym poście tylko "kupuję firmówki ale tylko na wyprzedażach czy na allegro albo w ciucholandzie"
![]() Ludzie, jakby co, to nie wstyd kupować ciuchy nie na wyprzedaży , nie w ciucholandzie i nie na allegro. ![]() Ja kupowałam różnie, czasem coś firmowego, czasem w sieciówkach, rzadziej u pani Krysi (u nas to było "na ryneczku" ![]() Czasem coś dostałam od znajomych (wymieniamy się ciuchami z paroma znajomymi czy z rodziną), czasem coś w prezencie, ale na all nie kupowałam nigdy a w ciucholandzie nie umiem szukać.
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Luba, no nie wstyd, tylko kasy brak
![]() Oglądam krysiowe rzeczy, jak najbardziej, bo zanim wydam jakąś większą kasę to ceny porównuję. I tak w ciągu ostatniego tygodnia - najtańszy kombinezon dwuczęściowy (jakościowo nie wygląda na specjalnie dobry, w dotyku) 139zł. I tak: używkę na allegro za tę cenę mam spokojnie bardzo dobrej jakości firmy (next, wójcik, cocodrillo - na przykład). Przeważnie widać tylko minimalne ślady użytkowania. Często gęsto cena jest znacznie niższa. Nówkę z allegro również mogę mieć w znacznie niższej cenie (60-100zł), jeśli nie zależy mi na jakości (no bo skoro krysiowy kombinezon mocno średni za 139...). Używkę - spodnie kombinezonowe kupiłam w ciuchlandzie, 12zł, użytkowania nie widać ani ani. Jakościowo bardzo dobre, firma zwie się impidimpi i nie mam pojęcia jakiej to narodowości, ale kojarzę właśnie z ciuchlandowych metek, że jakość dobra. I tak,w takiej sytuacji nie wybiorę kupna krysiowej rzeczy ![]() O, przedwczoraj rękawiczki krysiowe kupiłam, 2 pary ![]() A dla porównania - akurat w Biedronce rajtki są, frotowe, 8zł. W rękawiczkowym sklepie (obok biedronki, nawiasem mówiąc), wiszą rajtki, też frotowe, no name, żadne wole czy gatty. Pytam o cenę - 16,5zł. No to ja pytam się, gdzie ci ludzie mają rozum, skoro dają takie ceny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Luba może powinnam napisać że mnie nie stać ale chyba bardziej jest tak że dla mnie to grzech
![]() czy zara, next, girl T0 Girl to firmówki no jakieś firmy to są ![]() co do cen zamawiałam 2 lata temu kurtkę z nexta od koleżanki w Irlandii, bo ta sama w Polsce była niemal 40 zł droższa ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Szajko, impidimpi to jakaś marka niemiecka chyba, bo gdzieś mi już wpadła w oko. Aldi lub Netto? Nie pamiętam.
Nie, no ja wiem, że forsy nie ma, ale też tak dziwnie czytac jak się każdy zarzeka: ja to tylko na all albo na wyprzedaży ![]() Co do wyprzedaży to też lubię, a jakże, ale wolę wyprzedaże u mnie, niż w Polsce. Wydaje mi się, że jakoś taniej tu jest na tych wyprzedażach, większe obnizki. Już nie mówię o tym, że moja siostra czy przyjaciólka twierdzą, że ogólnie ciuchy (nie jakichś znanych firm, ale też dobre gatunkowo) sa tu tańsze niż w Polsce. Moja siostra ostatnio kupiła porządne buty sportowe za 5 eurasków.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-10-13 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Lubo, bo są tańsze
![]() Ale to samo z wyprzedażowym TK MAxx - u nas ceny kosmiczne, uczciwie rzecz mówiąc - cenowo to nie jest dla mnie żadna okazja, żadna wyprzedaż, bo często-gęsto rzeczy droższe niż normalnie, a kiedyś z Luną gadałam i porównywałyśmy ceny angielskie - szok. No bo co to za okazja, jeśli ja za 3pak bodziaków muszę dać 75zł? I jeszcze jedna rzeczy tutaj się pokazuje - popatrzcie, u nas jest tak, że rzeczy z primarka, hm, nexta czy choćby tego impi coś tam ![]() O, właśnie, biedronkowe ciuszki fajne są, nie porozciągały mi się, lekko sprały po wielokrotnym praniu i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Bo u nas wyprzedaże to jakaś totalna klapa. Obniżki takie , że szkoda mi kasy na benzynę. Często wolę dać te 30 zł więcej niż polować i marnować czas na wyprzedażach . Rzadko kiedy trafi eis porządna wyprz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Dobrze, że ja do kilku ch blisko mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Mój znajomy , który pracuje w pewnej sieci sklepów, mówił, że większość wyprzedaży to nabijanie ludzi w butelkę.
![]() Nie wiem ile w tym prawdy . Nigdy nie poluje na wyprzedaży , jak coś się trafi ok, ciesze się, ze kupiłam taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem robi fenomenalne obniżki Ja ten sklep lubię.Nawet bardzo.Oczywiscie mówię o dzieciecym dziale.Nie przypominam sobie zadnego bubla .Wszystko okej po wielu praniach.No wczoraj kupiłam wełniane rajstopy,śliczne szare w drobne różyczki za całe 5 zł No sory ![]() Robią bardzo często akcje typu -weź 2 rzeczy a 3 masz gratis Gdy to tyczy rzeczy przecenionych to jest naprawde darmocha Tylko.. trzeba trafić.Bo towar schodzi migiem Ja akurat mam przysłowiowe 3 min wiec nie trace na benzyne Ale Zaglądam na forum-zakupy na gazecie .Tam są dopiero maniaczki zakupowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.