![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przykre/śmieszne/dziwne przygody z dzieciństwa :-)
bardzo mily watek
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko miły, ale i niezwykle śmieszny. Zawsze przy tego typu wątkach zaśmiewam się do rozpuku. Czasem nawet czytam historie mamie albo chłopakowi bo są takie fajne
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak byłam mała ok. 5lat to jechałam z wujkiem samochodem i za wszelką cenę chciałam żeby spojrzał na moje nowe lakierki
![]() ![]() Innym razem jechałam z babcią autobusem a że mama mi założyła dużą kokardę na włosy i nową sukienkę to wypaliłam na cały głos "Babciu prawda ,że ładnie wyglądam?" ![]() Albo moja chrzesna miała narzeczonego a ja "zakochałam się" w nim i powiedziałam jej ,że trochę podrosnę to się ożenie z nim ,a ją oddam do domu starców ![]() ![]() Na osiedlu mieliśmy taką grupkę swoją i był tam pewien chłopak miał.ok10 lat czyli prawie w moim wieku i bawiliśmy się w "policjantów i złodziei" i w pewnym momencie byłam razem z nim w parze i stałam koło kapliczki przy bloku.A moja młodsza siostra(3latka) sobie wymyśliła, że ja się z nim całowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
... choć nie Westwood
|
Podczas jednego ze "zjazdów rodzinnych" z okazji imienin mojej mamy wraz z moja kuzynką czekalysmy na reszte rodziny [przy czym to byla rodzina moja, kuzynki juz nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
- ja zakleiłam sobie kiedyś oko gumą do żucia i potem straszny był problem odkleić... no i niestety z częścią rzęs
![]() - z kuzynka pamiętam jak dziś że jako ja 4latka a ona 5cio bawiłyśmy się w "sikające pieski" chodziłyśmy na czterech i podnosiłyśmy nogi jak psy i niby obsikiwałyśmy taborety u niej w domu i warczałyśmy na domowników ![]() - słuchałam sąsiada który siarczyście przeklina na konia "wio cholero brrr pieronie" a ja sobie potem chodziłam tak po podwórku i wrzeszczałam równie głośno jak on ![]() ![]() - miałam 3 latka i nie wiem czemu zamiast kulturalnie mówić że chcę sikać mówiłam "lipe" ![]() ![]() ![]() Ach rezolutny był ze mnie dzieciak ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Jak miałam 3 lata to sie ogolilam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedys wlazlam w ognisko. Bylo juz ugaszone, wiec myslalam ze milutko bedzie wejsc w popiol...No i sobie wlazlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
![]()
[QUOTE=Shemreolin]Z siostrą rzucałyśmy sie jajkami z kinderniespodzianki napełnionymi proszkiem do pieczenia i wodą. Mocno sie tym trzęsło i w odpowiednim momencie trzeba było rzucic. Prawie jak granat
![]() QUOTE] O tak tak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Mi się kiedyś zdarzyło postawić w pogotowiu całą rodzinkę, bo zapragnęłyśmy z koleżanką zrobić babci niespodziankę i udekorować jej domek na działce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
jak bylam mala to podobno deptalam żaby
![]()
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj moja babcia powiedziała mi, że jak byłam w przedszkolu to juz lałam dzieci jak cos zrobiły mojej siostrze i panie przedszkolanki o tym mówiły mojej babci, że ja nie dam jej tknac nawet i wszystkie dzieci sie mnie boją. Podobno byłam strasznie pyskata i bojowa, a moja siostra to była taka przylepka. Dowiedziała sie tez, że jak kiedys pojechałam z babcia do Warszawy (bo wtedy nie mieszkałysmy w Wawie tylko w Prudniku niedaleko Nysy) to moja młodsza siostra została na miejscu z dziadkiem. I dzisiaj dziadek powiedział mi, że jak wyjechałam to Ola zalewała sie łzami, że ona nie pójdzie do przedszkola, bo nie ma kto jej bronić i strasznie za mną płakała. ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Miałam gumkę do zmazywania, a ponieważ była brudna chciałam ją troszke wyczyścić, więc wzięłam od taty nożyk do tapet (!) i zaczełąm ją obskrobywać, w wyniku czego zaraz miałam odcięte 1/4 kciuka (tą poduszeczkę), która wisiała mi na włosku. Ale blizny nie ma (to było gdzieś ok. 4 lata temu) - teraz mam 15 lat
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
ja jako dziecko byłem okropny zdanie meine muther
gdy miałem z 4 latka i jak sprzedawali mąke w workach a nie tak jak teraz w paczkach mama włożyła do szafy i poszła podgrzac mi obiadzik a ja zdolny dzieciak otworzylem to i rozsypałem po całym pokoju ale mi sie dostało pamietam do dzis, innym razem jak mnie zostawili w kuchni lezała miska blaszana i taki wałek z okrągła koncówka i uderzałem w ta miske az zrobiła sie dziura tez mi sie dostało a w przedszkolu gdy kazali mi spać przewracałem szafki do poki nie przewróciłem kredensu i sie mnie pozbyli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
jak byłam mała to podczas zabawy z psem pies niechcący zaczepił mi zębem i rozerwał skórę nad ustami. mama zawiozła mnie do pogotowia do szycia, a ja z bólu nawyzywałam lekarza od buców kartoflanych
![]() w wieku szeście lat przeżyłam swoją pierwszą poważną miłość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedy miałam 4 lata miałam straszną wadę wymowy (nikt nie rozumiał co ja mówię). sąsiad coś na nas nakrzyczał a ja oczywiście najmłodsza i najodważniejsza z dziewczyn zaczęlam po swojemu na niego krzyczeć. on mnie nie rozumiał, więc sobie poszedł ![]() kiedy miałam 5 lat remontowali u nas blok i stało rusztowanie, po którym uciekłam z domu ![]() ![]() więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Super wątek Loviso, jak czytam te wasze opowiesci to mi się przypomniało że spokojnym dzieckiem nie byłam
![]() 1. Jak miałam 5 lat to weszłam na meblosciankę bo chciałam coś wyciągnąć z górnej szafki gdzie mama chowała swoje skarby i wtedy cała meblościanka się przewróciła a ja razem z nią. Mama wbiegła do pokoju i cudem ocalałam bo meble oparły się na stole który stał w pokoju. Potłukałam wtedy całą porcelanę z Chodzieży którą mama dostała na swój ślub. ![]() 2. W wieku 7 lat na Wielkonoc pojechałam do mojej babci na wieś i jak co roku malowałyśmy pisanki takimi farbkami w tabeltkach (tabletke wrzucało się do szklanki i zalewało wrzącą wodą a potem wkładało się tam ugotowane jajko i zostawiało na kilka minut żeby nabrało koloru). Kiedy już umalowałyśmy wszystkie jajka wzięłam te wszystkei szklanki z barwnikami i wyniosłam na dwór. Pech chciał ze moja babcia chodowała kury więc postanowiłam wyjąć wszystkie surowe jajka z kurnika, pomalowałam je barwnikami i znowu odłożyłam na miejsce. Chciałam zeby w kurniku było ładnie ![]() ![]() ![]() 2. Mama kupiłą mi kiedyś wielką, białą kokardę i wpięła we włosy bo miałayśmy jechać do cioci ( tez na wsi). Pech chciał ze wlazłam do garażu i całą kokardę niechcący umazałam smarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi sie ze jako mała dziewczynka kochałąm psy i do wszystkich bez wyjątku podchodziłam i głaskałam (zresztą do dzisiaj tak mam )Wiele razy jakiś mnie pogryzł ale nie zniechęcałam się tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Świetny watek!!! Dawno sie tak nie uśmiałam!!
Moje zdarzenia z dziecinstwa. Jako, ze dziecinstwo spędzilam na wsi miałam tam duze pole do popisu: (nota bene razem z moją starszą o rok siostrą) tworzyłyśmy duet nie do pokonania! 1. w niedzielę byłyśmy juz odpicowane do kościoła (sukienki+biale rajstopy+sandałki) wykorzystałyśmy wolną chwilę, kiedy mama sie jeszcze zbierała i poszłyśmy sobie pozjeżdzać na tyłkach z kiszonki (dla nie wtajemniczonych: kiszonka- ułożone w ogromną stertę liście z buraków cukrowych, lekko podgnite - miały lepszy poślizg) bez komentarza reakcja mamy, kiedy nas pózniej zobaczyła ![]() 2. miałyśmy pilnować naszego mlodszego kuzyna, (który był bardzo marudny i bajazliwy) więc przywiazałyśmy go do drzewa i tak stał tam biedny pół dnia, a my miałyśmy czas dla siebie 3. notorycznie zabierałyśmy wędki naszemu wujkowi (zapalony nałogowy wędkarz) i łowiłyśmy "ryby" w bajorze koło domu, jakoś nigdy nic nie złowiłyśmy, a wędki po naszych połowach były całe w warstwie błota 4. przyczepiłyśmy ojcu do kurtki kartkę z napisem "uwaga!! wściekły Józek!!" z która to kartka ojciec poszedł oczywiscie do pracy ![]() 5. w poszukiwaniu motyli stratowałyśmy (dosłownie!!) sąsiadowi całą łąkę koniczyny, po naszych łowach koniczyna nie nadawała się już do niczego (pamiętam, ze babcia nas wtedy porządnie objechała za to) 6. usmarowałyśmy się całe smołą mama miała pózniej twardy orzech do zgryzienia, żeby doprowadzić nas do stanu używalności. Wtedy pierwszy raz dostałyśmy lanie od mamy, ale na szczęście babcia byla w pogotowiu i nas trochę wybronila ![]() Na razie, to tyle moich historii z dzieciństwa. Idę już spać, bo jestem okrponie zmęczona. Jak będę miała chwilę, to coś dopiszę, bo jest tego jeszcze wiele ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moniqee, Wasza mama miała chyba stalowe nerwy ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
1. Mialam moze 5 lat... W moim wyobrazeniu dzieci rodzily sie z brzuszka mamy, tylko problem byl dla mnie jak to sie dzieje ze dokladnie w danym momencie sie tam znajduja. Pewnego wieczoru zobaczylam ze moj brzusio troche taki napecznialy (pewnie po jakims jedzonku)
![]() ![]() 2. Spadlam z przyczepy na droge asfaltowa, po czym przywalila mnie siostra (doslownie) - ja wyszlam bez rysy a siostra polamala sobie obojczyk (chyba jestem twardsza niz asfalt) 3. Jako ze moj tato jest pszczelarzem w wieku wczesnoszkolnym urzadzilam degustacje miodu pitnego dla calej ulicy, mama czyscila podlogi przez tydzien 4. Nikomu nic nie mowiac, wybralam sie sama do przedszkola w szlafroku (mial sliczny zielony kolor i myslalam ze to sukienka) do tego pomaranczowe rajtuzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
1. Moja starsza o rok siostra jak była mała to chodziła po mieszkaniu babci wąchała wszystkie zegówki i mówiła: "Fe jak tu mieldzi"
![]() 2. Była zima razem z cała rodzinką pojechaliśmy do ciotki na wieś. Niedaleko domu była mała rzeczka a że była zima więc woda zamarzła a my urządziliśmy sobie na niej ślizgawkę. I tak się złożyło że moja siora pośliznęła się tak daleko że lód się załamał a ona pupą wylądowała w lodowatej wodzie. Później musiała w rajstopach rozmiaru XXL siedzieć na piecu ![]() 3. W wieku 8 lat koleżanka wbiła mi druta w oko, którego później sama sobie wyciągnełam. Ta historia miała smutny finał do dzisiaj mam problemy z okiem ![]() 4. W wieku 9 lat ja zagorzały kibic poszłam popatrzeć jak koledzy grają w piłkę. Postanowiłam wspiąć się na poprzeczke bo stwierdziłam że tam będzie wszystko super widać no i jak wchodziłam po tych hakach nogam mi się pośliznęła i zamiast siatki wisiałam ja. Rozdarłam wtedy rękę pod pacha nie obyło się bez szycia. Założono mi 8 szwów. 5. Razem z sąsiadem (moim rówieśnikiem) wzieliśmy wętki i poszliśmy na balkon. Celem naszej zabawy było podkradanie sąsiadom ubrań które się suszył. Później był mały problem bo nie wiedzieliśmy co do kogo należy ![]() 6. Z tym samym kolegą moczyliśmy papier toaletowy i rzucali u niego w domu po suficie. Ale później były plamy nieźle na się za to oberwało ![]() 7. Jak byłam mała strasznie chciałam być chłopakiem dlatego bójki to była moja specjalność. Pewnego dnia zaczęłam bić się z kolegą niby dla żartów ale on tak mnie uderzył że nie wytrzymałam i musiałam sobie oddać. Dostał konkretnego kopniaka w czułe miejsce. Od tamtej pory minęło z 10 lat a on do dzisiaj mi nie podskakuje chyba ma jakiś uraz albo coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Mrs Mrau
|
U mnie po rodzinie krąży słynna historia....(ehhh zawsze jak moja mama ją opowiada w towarzystwie to od razu robię się czerwona jak burak i mam ochotę zapaść się pod ziemię
![]() Miałam może z 4-5 lat.Pojechałam z mamą na rowerach do sklepu.Mama weszła do środka a ja grzecznie pilnowałam mojego cennego żołtego rowerka (rowerku ? ).Przed sklepem siedziało kilku żuli,byli bardzo zajęci romową (mnie nawet nie widzieli) i cały czas tylko słyszałam " O K.... ale gorąco" "O k...jak wszystko podrożało" i cały czas tylko to k...... mać.Słuchałam tej 'rozmowy 'bardzo uważnie.Potem jak mam wróciła,grzecznie wsiadłam na swój ukochany rowerk i ruszyłyśmy do domu.Podczas wyczerpującego pedałowania zauważyłam,że naprzeciw mnie (tylko po drugiej stronie ulicy) jedzie ksiądz w sutannie na rowerze.I na caaaaaaaaały głos wypaliłam "O k....wa facet w spódnicy na rowerze jedzie Mamo zobacz!". Ksiądz o mało z roweru nie spadł i mało brakowało a wjechałby do rowu.A mama "Matko Boska gdzieś ty takich słów się nauczyła...jedź szybciej...dziecko...jedź szybciej" i spalona ze wstydu narzuciła takie tempo jak na Tour de France. MAKABRA nie wiem czemu tak zareagowałam.przecież wcześniej juz widziałam księży ![]() Edytowane przez cattt Czas edycji: 2005-08-13 o 19:04 Powód: dopisalam ps. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Mrs Mrau
|
jeszcze cos mi sie przypomniało.
Jak byłam mała lubiłam chodzić w mamy butach na obcasach,zakładać jej ciuchy itp itd.Któregoś dnia dorwałam stanik i powiesiłam go na sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Mrs Mrau
|
Loviso fakt wszystkich to rozśmiesza,a mi nadal jest głupio,że tak palnęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Mrs Mrau
|
podbijam,dziewczyny piszcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
jak miałam bodajże 4 lata poszłam z moim tatą na cmentarz podlać kwiaty na grobie dziadka. Spłukiwałam dłonie nad studnią , zbytnio się nachyliłam i...wpadłam
![]() To przykra przygoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Mrs Mrau
|
ojej Aga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
cattt
![]() ![]() tata wyciągnął mnie za nogi jak przypomni mi się coś mniej drastycznego, napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
o matko catttttttttttt leze i kwicze,poznalas sie na ksiedzu
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Mrs Mrau
|
a boisz sie teraz wody?
Estello ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.