![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czego NIE umiecie? ;)
Nie umiem:
1. piec ciast przeróznej masci - nawet te najprostsze jakos mi nie wychodza ![]() 2. zawracac na skrzyzowaniu - ale do egzaminu jeszcze daleko ![]() 3. skupic sie na jednej rzeczy - dla mnie nie wykonalne ![]() 4. isc na kompromis - mam silny charakter i przewaznie musi byc na moim chyba doznalam amnezji, bo nic wiecej mi do glowy nie przychodzi, a napewno jest tych rzeczy o wiele, wiele wiecej. Czyzby reakcja obronna organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem:
- gotować, piec, etc (ale kręci mnie czytanie opisów potraw, przepisów itp) - śpiewać ![]() - pływać (jak pływam to nie oddycham, szybko się męczę, chyba nigdy się nie nauczę) - długo wytrwać w swoich postanowieniach - zmuszac się do czegokolwiek - robić dobrej miny do złej gry - robić dobrego pierwszego wrażenia (czyli dobrze się sprzedać) - wciskać kitu - nie mam prawka, ale pewnie marny byłby ze mnie kierowca - nie umiem lepić, wycinać, sklejać, zaginać - czyli wszystkie prace manualne to moje małe koszmarki (oprócz malowanie paznokci ![]() ... chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Teraz ja
![]() Nie umiem: -smucić się dłużej niż pół godziny -zapominać ludziom złych rzeczy, umiem wybaczać, ale nigdy nie zapominam -oszczędzać pieniędzy (ale się nauczę ![]() -przyjażnić się z chłopakami, wogóle nie wierze w przyjażń damsko-męską bez podtekstów -robić rzeczy na pół gwizdka i po łebkach -gotować zbyt wiele (ale tego też się nauczę) Już umiem (rzeczy , których nauczyłam się niedawno ![]() -kserować, laminować , bindować i inne tego typu rzeczy , ktore robi się w poligrafii (umiejętności ze stażu) -szyć na maszynie -zdawać egzaminy -sama zdecydować co jest dla mnei najlepsze, nie zwracać uwagi na opinie innych
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() Edytowane przez sylwónia Czas edycji: 2006-09-10 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
no to teraz ja
umiem rozpoznać co dobre a co złe kochać i szanowac ludzi być szczerą aż do bólu gotowac wszelkiego rodzaju zupy drugie dania słuchac ludzi zapominac złe rzeczy być mściwa ![]() kombinowac nie umiem jezdzic autem(nie mam prawka)ale kiedyś zrobie chodzic po linie nie przejmowac się zdaniem innych narazie tylko tyle pamietam ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniało mi się jeszcze coś: -nie umiem obsługiwać pralki,ale to dlatego,że nigdy nie miałam takiej konieczności ![]() -jestem antytalenciem filzycznym-pochwalę się wam-mam 2 na świadectwie maturalnym ![]() -nie umiem się długo gniewać-2-5 minut ![]() -mam słomiany zapał,czyli nie potrafię się na dłużej czymś zainteresować i to jest właśnie wielki problem jeżeli chodzi o moją przyszłą edukację,bo ja się chyba niczym na 5 lat nie zafascynuję ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
ooo i nie umiem prasować spodni w kant ani koszul koszulowatych..bleee..... lepiej nie prasowac ich w moim przypadku lepiej wyglądają
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem:
- Malować, rysować itp. - pomalowac sobie równo paznokci w prawej ręki, nie mam tzw. zdolności manualnych - śpiewać, chociaż czasem to robię ku rozpaczy otoczenia ![]() - siedzieć spokojnie na tyłku dłuzej niż 15 min., ale z tym walczę - powstrzymać się z chlapnięciem czegoś i potem mam przez to kłopoty - uczyć się systematycznie - być tolerancyjna dla charakteru pewnej osoby z moje klasy wrrrr nie mogę po prostu - mniej gadać przez telefon, rodzice mnie chyba wydziedziczą za rachunki ![]() - tłumić swoich uczuć w sobie, za bardzo po mnie widać radość złość, zdenerowanie, ale waczę z tym - robić dobrej miny do złej gry patrz wyżej umiem za to: - rozśmieszać otoczenie swoimi tekstami - wciskać kit, lać wodę itd.. - podnosić wszytskich na duchu - kupować kolejny błyszczyk bez potrzeby ![]() - oszczędzać ![]() - wkurzać ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem:
- matematyki, co za tym idzie liczyć szybko - jeździć samochodem mimo, że mam prawko, jednak dawno nie jeżdziłam i już nie umiem - rysować i malować - porządnie pomalować sobie oczu - zrobić sobie porządnej fryzury - odróżnić ogórków konserwowych od kiszonych albo jakiś innych , no nie umiem i już! - ugotować zupy - szyć, robić na drutach i szydełku, a bardzo bym chciała - czasem zrozumieć ludzi.... Umiem: - śpiewać - piec ciasta - czytać i pisać ![]() - mówić po hiszpańsku - słuchać ludzi
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
NIE UMIEM:
wypisywac pitow plywac super gadac biegle po angielsku dyskutowac z idiotą ukladac rzeczy na miejsce odmowic komus przyslugi spiewac pic duzej ilosci drinkow rozmawiac z facetami UMIEM gotowac malowac wszystko sprzatac(ale nie lubie) robic zakupy robic fryzurki bawic dzieci robic bizuterie grac pierwszy takt "dla Elizy" odgadnac kto czym pachnie podtrzymywac na duchu chore osoby poznac klamstwo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Famme świetny temat!
![]() NIe umiem robić: - nie umiem ukryć nerwów-zdenerwowania. Jestem dość temperamentna i krew nie woda u mnie ![]() - nie umiem być cierpliwa kiedy trzeba, rzecz jasna. - nie umiem się nie przejmować niektórymi na pozór bzdurnymi sprawami ![]() - nie umiem zapomnieć wyrządzonych mi krzywd! I choć mam słabą pamięc te rzeczy pamiętam jak NIGDY. ![]() - modelowac buźki różem/puderem brązującym. Uczę się, ale kiepsko mi to idzie. - nie umiem grać na żadnym instrumencie. - szybko liczyć w pamięci cyferek. OT taki osioł matematyczny ze mnie. ![]() - nie umiem znajść w sobie AŻ tyyyle motywacji do działania ![]() - nie umiem sobie namalować wzorków na paznokciach. KOszmarne ciapy mi wychodzą. - w ogóle nie umiem rysować/malować. W Ogóle. - nie umiem, bo nie mogę <brak prawa jazdy> jeździć samochodem - nie umiem i nie chcę umieć pływać, bo nienawidzę akwenów wodnych. - i chyba nie umiem piec ciast ![]() ![]() - nie umiem się decydować szybko, potrzebuję czasu... DObija mnie ta cecha! ![]() I pewnie innych rzeczy też nie umiem, ale mam skleroze i już nic nie pamiętam ![]() CO umiem? NIC ![]() ![]() - umiem przetkać zatkany zlewozmywak! TO jest mój hicior. - umiem skręcić stolik, taki, który jest w częsciach ze sklepu. - umiem coś zszyć, podszyć, wystebnować itd. Proste rzeczy w kazdym razie umiem robić na maszynie. - umiem spiewać...Hahaa. NIe uczyłam się, ale ucho mam i nuty łapę. - umiem gotować dość w miarę. Wszyscy żyją i dobrze się mają po moich posiłkach ![]() - umiem radzić sobie z komp. Nawet zepsutym tak jak teraz ![]() - umiem pogadać i wysłuchać wszystkich nawet takich co nie muszę ![]() - umiem zająć się małym dzieckiem. - umiem dość dobrze "ocenić" rozgryść <nie dogłębnie> człowieka na pierwszy rzut oka. Bardzo pomocna cecha. - umiem wyjść z domu bez grama pudru, błyszczyka itp. - umiem wyfarbować sama włosy na 10 stronę. - umiem dobrze doradzić koleżanką na zakupach czy dany ciuch jest dla niej czy dla manekina sklepowego. Zawsze są przezadowolone z moich rad. - umiem sprzątać - umiem obsługiwać wszelkiego rodzaju sprzęty domowe. I w ogóle wszystko umiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie umiem dotykać brzuchów kobiet w ciąży ![]() za to dodam, że umiem śpiewać, malować itp. a nawet- wg niektórych- grać na fortepianie, ale to już poważna nadinterpretacja ![]() zawsze byłam elastyczna ![]() ![]() Edytowane przez Lazy_Morning Czas edycji: 2005-06-22 o 19:11 Powód: jakieś dziwaczne zeżarcie liter :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Fajny temat
![]() To teraz ja: NIE UMIEM: * prowadzić samochodu - moze sie kiedyś naucze, ale sie boje ![]() * piec ciast * opanować manii kupowania zby wielu kosmetyków (chociaz walcze z tym ![]() * szyć (chociaż myslę, że nie miałabym z tym wielkich trudności, wiec zapewne sie naucze ![]() * pokonywać swojego lenistwa * tańczyć (kompletny antytalent, niestety...) * zmobilizowac sie do rzeczy na które nie mam absolutnie żadnej ochoty (np odchudzanie) * trzymać języka na wodzy i powstrzymywać sie od złosliwości (czasem) * grać w gry zespołowe - nie znosze tego, szczególnie siatkówki ![]() * ładnie śpiewać (szkoda, bo lubie - stara sie to robic na osobności ![]() * radzić sobie z formalnosciami w bankach i tym podobnych instytucjach * występować publiczne, zwłaszcza przed wiekszą grupą, obcych ludzi ![]() a teraz co UMIEM ![]() * rysować, malować, ogólnie mam zdolności manualne ![]() * wypełniać PIT-y * hodować, sadzić, pielęgnować, rozmnazac itp rośliny - lubie ![]() * panować nad stresem w trudnych sytuacjach - mobilizuje mnie * rozumiec zwierzęta, szczególnie moje własne. Czasem mam wrazene, ze mówią do mnie po ludzku ![]() * wysyłac faxy * obsługiwać rozmaite programy komputerowe (ucze sie powoli) * dobierać sobie ubrania "na oko" * uczyć się języków ![]() * zyskiwać sympatię dzieci, chociaż ja ich nie lubie - czsem to wręcz przekleństwo ![]() na razie starczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
NIE UMIEM
*grać na pianinie *przestać gadać gdy sytuacja tego wymaga ![]() *zjeżdżać na nartach (w sumie nigdy nie jeździłam to nie wiem może umiem? ) *gniewać się na mojego lubego-zaraz się śmieje w niebogłosy ![]() *obsługiwać photoshopa w 100% -ach *prowadzić rakiety kosmicznej (a bardzo bym chciała) *języka japońskiego, esperanto, hiszpańskiego, ....................... *funkcjonować bez internetu *rozpłakać się na zawołanie ![]() UMIEM Bardzo wiele potrafię dzięki mojemu mężczyźnie i nie wiem czy zdołam wszystko wymienić ![]() *gotować *prasować *wyciągac kleszcze ludziom i psom *dobrze jeździć samochodem (bez różnicy jaka skzrynia biegów-ale tego to sama się nauczyłam) *zreperować większość rzeczy w samochodzie, wymienić olej, zmienić koło , klocki hamulcowe,naładować akumulator, sprawdzic i wymienić bezpieczniki, zatankować gazem auto no i parę tego typu rzeczy.... *jeździć motorem choć nie mam na to prawa jazdy ![]() *podłączyć wszelaki sprzęt elektroniczny *obsługiwać elek. gadżety *pływać *śpiewać (kiedyś śpiewałam teraz tylko w domu ![]() *grać na gitarze i na nerwach ![]() *przekonać do swojej racji - postawić na swoim ![]() *wszystko naprawic w domu, pomalować ściany, naprawić wszystko co się da naprawić, położyc tapetę, wycyklinowac podłogi, rozróżnić wkręty,kołki,śruby, nakrętki, gwoździe itd.... *szyć, ręcznie i na maszynie *rozpalić ognisko, grilla *rozplanowac mieszkanie w/g zasad Feng Shui *........................ .........i jeszcze wiele innych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
teraz ja
![]() nie potrafię: -paplać i plotkować -prowadzić samochodu -pływać (w dzieciństwie wpadłam do studni ) -przytyć ![]() - ozdabiać paznokci ![]() -zapomnieć (wybaczę ,ale nigdy nie zapominam) -kontrolować dobrze emocji,zwłaszcza płaczu (choć i tak jest znacznie lepiej niż kiedyś) -utrzymać wzorowego porządku w domu ![]() -nie przejmować się głupimi,zawistnymi ludźmi umiem: -w miarę śpiewać (choć barwa w zaniku od czasów szkolnego chóru ![]() -tańczyć ,a raczej poruszać się i czuć rytm -pisać wiersze,opowiadania -malować i rysować -robić makijaże -słuchać -rozmawiać i przyjaźnić się z mężczyznami -robić na drutach i szydełku -gotować -nieźle obsługiwać komputer ![]() -opiekować się dziećmi -odmawiać (sztuka nabyta całkiem niedawno ![]() -przykleić sztuczne rzęsy i paznokcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
No to teraz ja
![]() Nie umiem: - spiewac - rysowac - jezdzic na nartach - jezdzic na motorze - powiedziec nie - odmowic sobie polskich slodyczy ![]() - dlugo sie na kogos gniewac Umiem: - prowadzic samochod - jezdzic na rolkach - pomalowac mieszkanie - wywiercic dziury w scianach - poskrecac meble - upiec kazde ciasto - gotowac - szyc, robic na drutach, szydelku oraz wyszywac - sprzatac, prasowac itp - wysluchac czlowieka w potrzebie - obslugiwac komputer
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
to teraz ja
![]() nie umiem: - zapomnieć (wybaczam ale nie zapominam) - naprawiać pilota, TV i takich tam innych rzeczy - powiedzieć komus "nie" - robić na drutach (umiem tylko prawe oczka, lewe nie wiedzieć czemu mi nie wychodza ) umiem: - rysowac - spiewać - myśle, że makijaże tez nieźle mi wychodzą (ale zawsze można bardziej zgłębić tę sztukę ) - rozpalac ognisko ( ostatnio odkryłam ![]() -gotować P.S. Aga jak miałam 5 lat też wpadłam do studni, ale na moje szczęście niezbyt głębokiej, pływać jako tako umiem, ale nie wypływam tam gdzie może być bardzo głeboko czyli ponad 3 m.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę ilość śpiewających,bo lubiących
![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
nie umiem wymienic koła w samochodzie,
nie umiem załozyć nogi za głowę, nie umiem zrobić kwiata lotosu, nie umiem angielskiego, niemieckiego, francuskiego[ a uczyłam sie wszystkich...] greki, łaciny, etc. nie umiem kłamać na rozmowie o pracę- czyli nie umiem sie sprzedać, nie umiem skakać do wody na główkę, nie umiem złożyć komputera, nie umiem szydełkować, robić na drutach, haftować ![]() nie umiem sumować szeregów Fouriera metodą Casero- Fejera, nie umiem zrobić potrawy z owoców morza, nie umiem [ a może nie chcę ] polubić na swój sposób Warszawy... nie umiem robić makijażu [ kilka cieni, modelowanie twarzy] ,malować paznokci z jakieś tam wzorki, nie umiem wielu rzeczy, niestety, ale "na naukę NIGDY nie jest za późno". Edytowane przez Nefretete Czas edycji: 2005-10-12 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Nefretete przepis na Paelle juz ci przeslalam, wiec moze odejmiesz za niedlugo to:
"Nie umiem zrobić potrawy z owoców morza" ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Więc
![]() Nie umiem -jeździć samochodem, ale mam nadzieję się nauczyć -utrzymać porządku w szafie, w pokoju i w kosmetykach ![]() -pomalować sobie paznokci u nóg -śpiewać ( mój Skarb ma nagrane jak śpiewam "puszek okruszek" , staram mu się nie podpaść ![]() -matematyki, jestem totalną nogą w tej dziedzinie -kupować butów praktycznych a nie tylko ładnych -żyć bez zakupów, jak mam suszę finansową to cieszę się nawet z błyszczyka za 5,50zl -odmawiać ludziom, którzy są dla mnie ważni -zachować kamiennej twarzy w stresujących sytuacjach -korzystać z nadarzających się okazji (myślę, że wiele szans przekreśliłam, przez strach przed nowym) Potrafię -rysować -projektować ubrania -tańczyć (chyba ![]() -robić makijaż -cieszyć się z małych rzeczy -robić masaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
NIE UMIEM:
- gotowac ![]() ![]() - jezdzic samochodem (umialabym gdyby nie to, ze sie boje i nie ciagnie mnie do tego...) - czesto opanowac swoich emocji... szczegolnie negatywnych ![]() - śpiewać - tańczyć z wujkami na weselach ![]() - pływać (no, tylko troszkę... ale boje sie glebokiej wody) - robic bardziej zaawansowanych rzeczy na komputerze ![]() - włączyć pralki - mowic biegle w zadnym jezyku obcym ![]() - wypelniac PIT-ow i innych takich formluarzy - zrobić szpagatu UMIEM - jezdzic na rowerze ![]() - jezdzic na rolkach - jezdzic na motorze (ale nie jakims skomplikowanym ![]() - grać ludziom na nerwach ![]() - prasować - dokladnie obslugiwac i podłączac wszelkiego rodzaju sprzety elektryczne i eletroniczne w domu (rtv, bo pralka to agd a ona jest w opcji "nie umiem") - przekonywac ludzi do roznych rzeczy - stanąć na głowie i na rękach ![]() - jeździć konno ale najszybciej kłusem ![]() - prowadzić wóz z koniem ![]() ![]() - pracować przy sianokosach ![]() - obslugiwac urzadzenia biurowe - chodzic po drzewach ![]() ![]()
![]() |
#54 |
调解人
|
Nie umiem tak wielu rzeczy, ze nawet nie bede rozpoczynac listy
![]() Powiem tylko tak: najbardziej załuje, ze nie potrafie rysowac, bo mam w sobie cała masę pomysłów, które nie mają szans znaleźć ujścia ![]()
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
![]()
NIE UMIEM:
- utrzymać pożądku przez dłuższy czas w pokoju ![]() ![]() - ściągać ![]() - lać wody, mówić dużo i o niczym...po prostu nie umiem, jak mam gadać bez sensu to wolę milczeć, - opanowywać nerwów w sytuacjach stresowych, - śpiewać (lekcje muzyki w podstawówce to byl koszmar...ojojoj!), - kłamać (zawsze po mnie widać kiedy coś "kombinuję"), - robić ciast (zawsze wychodzi mi grubość naleśnika...i się poddaję), - uczyć się w dzień (tylko wieczory i noce...taki nocny marek ze mnie), - spać dłożej niż do 10.00 w dni wolne ![]() - robić dobrej miny do złej gry ![]() - j. niemieckiego mimo tego ze mialam niemiecki w szkole sredniej - ....... UMIEM: - tańczyć (uwielbiam tańczyć ![]() - prowadzić autko, - gotować, - robić masażyk, - makijaż, - manicure-pedicure (heh nie ma co się chwalic to moj zawod ![]() ![]() - malować, - dezynfekować i sterylizować (same dziwne rzeczy mi do głowy przychodzą), chyba lepiej wymienia mi sie to czego nie umiem... ![]() na razie to tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
a ja:
- nie umiem pływać - boję się wody ![]() - nie umiem piec ciast - zawsze zrobi mi się zakalec - nie umiem zabić muchy albo innych robaczków - zawsze jest ich mi żal i wołam mamę albo brata ![]() - nie umiem odmówić komuś pomocy, kiedy wiem, że mogę to dla tej osoby zrobić - nie umiem tańczyć (i śpiewać) mam dwie lewe nogi do tego ![]() Już umiem ugotować obiad ![]() Już umiem policzyć całki i inne śmieszne rzeczy z matematyki Już umiem uszyć conieco na maszynie do szycia (w końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
A ja nie umiem GOTOWAĆ :/ Wiem ze to tragiczne ale jakos nie lubie przebywać w kuchni. Cholera ja mam jednak 20 lat :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
nie umiem:
- dobrze gotować, - utrzymać porządku w kosmetykach i na kompie -malować drugiej osoby - pić szybko piwa ![]() - przeżyć jednego dnia bez papierosa - zaparzyć dobrej kawy - nie potrafię nic zrobić jak mam krótkie pazokcie - oduczyc się przeklinać - nie złościć się - powstrzymać się od krzyku na widok pająka umiem: - malować pazurki innym osobom, - malować ściany - zmienić żarówkę - przykręcać rózne wkręty itp - wkręcać znajomych (jestem mistrzem) - jak trzeba to potrafię kłamać jak nikt inny patrząc w oczy (ale tylko w sytuacjach pod bramkowwych) - ściągać - robic dobre drinki - opowiadać dowcipy - łowić ryby
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.