|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 5 kilo w miesiąc? do 16 listopada !!
Cześć!
Czy ja też mogę się dołączyć? Wczoraj stanęłam na wadze i lekko przerażona podjęłam decyzję - schudnąć raz na zawsze! Waga: 53kg Wzrost: 159cm Cel: 47... a najlepiej 46kg! Mamy 30 dni - zdecydowanie, razem z wami zaczynam od dziś ![]() Planuje: - diete: zastanawiam się czy lepiej 1500 czy 1300 kcal? - oczywiście nie jeść; słodyczy, tłustych, smażonych dań, jasnego pieczywa, ziemniaków, ograniczyć cukry, węglowodany itp. - fitness 2x w tygodniu po 2h (zumba, interwal, fat burning) - rower 4x w tygodniu po minimum 1h - biegać 4x w tygodniu po 20-30 minut - basen 1x w tydoniu - 1h - codziennie się rozciągać i ćwiczyć; 200 brzuszków, 50 przysiadów + ćwiczenia na pośladki Jak sądzicie dam radę schudnąć te 6/7kg do 16/20 listopada?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
ja do stycznia chcę jakieś 10 kg schudnąć
więc musimy dać radę ! ![]() bita smietana , paczek_w_masle - nicki w sam raz do odchudzania ![]() Cytat:
Edytowane przez Sylvviiaa Czas edycji: 2011-10-16 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic, to przerzucę się na 1,5 %. a łacietego 1,5 chyba nie widziałam
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Witam
też się przyłączę, jeśli w grupie siła, to im nas więcej tym raźniej i efektywniej Fajnie, że odchudzacie się od teraz, to tak jak ja: ogólnie ciągle chudnę i tyję i dziś rano dobiłam swojego dna. Mam 176 cm wzrostu, ważę 76,1 kg i potrzebuję schudnąć więcej niż 5 kg, ale w podobnym tempie jak Wy, czyli 10 kg w 10 tygodni.Założenia to dieta 1200 - 1400 kcal i siłownia aeroby 5 razy w tygodniu min. 60 minut. Poza tym nie chcę się katować, więc jak zjem czekoladkę, to po prostu wpiszę ją w dzienny limit kcal, oczywiście bez przesady Te przepisy Dukana wyglądają super, też mam koleżankę, która na tej diecie schudła do rozmiarów patyczka, ale nie wiem, czy na zdrowie jej to wyszło, bo chyba jednak za szybko - wygląda na przemęczoną na twarzy, więc uważajcie dziewczynki, żeby nie przegiąc. Fajnie jest szybko chudnąć, ale skóra też musi nadążyć za zmianami, ja niestety borykam się z wiotką skórą na udach po poprzednich odchudzaniach i coś czuję, że żadną dietą tego nie naprawię. Tak czy inaczej gorąco pozdrawiam i będziemy się motywować! A do malineczki90 - jabłka to chyba najzdrowsze uzależnienie, jakie mogłaś sobie znaleźć jasne, że to proste cukry, więc trzeba uważać, ale z drugiej strony jabłka zawierają substancję, która pomaga chudnąć, gdzieś o tym czytałam, a moja sąsiadka - wielbicielka jabłek jest żywym dowodem - szczuplutka odkąd ją znam, więc nie martw się.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
nie trzeba na wszystkim obcinać kcal i składników, bo nie na tym polega odchudzanie... pijąc 1,5-2 % też się schudnie |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Ja tak samo
A co do mleka to planowałam kupować 0,5%, ale toż to sama woda prawie ![]() No ale zobaczymy co to będzie. Jeszcze dzisiaj się obżeram, ale od jutra mówię zdecydowane NIE słodyczom Właśnie układam sobie jadłospis
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc posłucham rady
|
|
|
|
#39 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jaki jest Twój cel przy Twoim wzroście?
|
|
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie się wszystko odkłada na brzuchu i biodrach, mam nadzieję, że w końcu się tego pozbędę Chciałabym wbić się w stare ciuszki
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie idzie to w uda !! i w brzuch. strasznie nie lubię swoich nóg
|
|
|
|
#43 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Od dziś dukam.
Teraz jest: 55 kg Mój cel: poniżej 50 kg Chciałam jeszcze dorzucić jakieś ćwiczenia, bieganie, ale nie wiem czy nie będę za bardzo osłabiona Dukanem. Jak to jest dziewczyny? |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Przylepiam się drogie Panie
![]() Mój plan: - suplementacja witamin z grupy B - aloes do picia - brak słodyczy - witamina C - ćwiczenia (pon.-śr.-pt.-ndz.-wt.-czw. itdddd) - dieta 1000-1200 - posiłki co 3h (np. 19:30, 16:30, 13:30, 10:30, 7:30) - dużo wody - motywowanie się - pozytywne myślenie Założenie: 1kg tygodniowo Zgubić max: 17 kg Do końca roku: - 10 /11 KG
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2011-10-16 o 15:35 |
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
effulla dlaczego suplementacja witamin z grupy B ? Czy pomaga ona w odchudzaniu?
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zdrowia
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.Mogę się dołączyć ?
Właściwie to już trochę schudłam,choć nigdy nie byłam jakoś specjalnie gruba, ważę około 53 kilo, ale nie tylko kilogramy są przecież ważne a chciałabym nabrać trochę mięśni Przede wszystkim chce mieć coś co bedzie mnie mobilizowało do aktywności,stąd to forum ![]() Jestem dość młoda,bo chodzę do 3 gimnazjum jeszcze. 5 posiłków i w miare możliwości ruch (kocham biegać,pływać,jeżdże konno choć ostatnio średnio przez pogode).Dużo błonnika,witamin itp,niestety mimo wszystko nie chudne ;/ Poza tym zastanawiam sie czy wszystko robie dobrze, bo wszyscy mowia ze 1000 kalorii to za mała dieta a dla mnie jest akurat nie za dużo, nie za mało. Plus kiepskiej przemiany materii to to,że czlowiek zaczyna o siebie dbać
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj z tym jednym batonem chyba , że jeden codziennie ![]()
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Te batony to są głownie wieczorami i w tym problem
![]() Gdy nadchodzi 20 to umieram z głodu, nawet jesli w ciagu dnia wcale nie jem mało ; ] W takim razie chyba skusze sie jesc troche wiecej. W końcu nie ma co rozpaczać,kto by nie lubił jeśc
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Przyłaczam się
przytyłam przez zaniedbanie i tabletki antykoncepcyjne ważę teraz 60,5 kg przy 164cm wzrostu. Super wygladalam jak ważylam 55 kg, więc trzeba się zmobilizowac Jest to w ogóle możliwe, schudnąć 5kg w miesiąc?
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tez zależy od diety. ja mam taki wyznacznik ( odchudzam się w centrum dietetycznym )a masz szerokie biodra?
|
|
|
|
#53 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też bym chciała traktować to jako zaletę, ale przy idealnej figurze
|
|
|
#55 |
|
amor vincit omnia
|
a ja nauczyłam się szukać plusów wszystkiego
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny startuje z wami od jutra
![]() Ja już od tygodnia siłownia w czwartek tdzien temu zaczelam, chodze przez caly czas-tylko dwie niedziele sobie wolnego zrobilam ![]() Niestety jutro jestem caly dzien poza domem. Nie bede miala czasu na jedzenie i boje sie co bedzie jak wroce wieczorem kolo 22/23 Jak sobie poradzic z jedeniem poza domem? |
|
|
|
|
#58 |
|
amor vincit omnia
|
moje dotychczasowe (ostatnie zdjęcie jest z sierpnia) rezultaty jakby ktoś chciał zobaczyć : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3324
u mnie głównie steper+ rower + dieta Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-10-16 o 23:04 |
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam do was!
od jutra zaczynam
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nieco za dużo sadełka. :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Czy ja też mogę się dołączyć?

więc musimy dać radę ! 

Te przepisy Dukana wyglądają super, też mam koleżankę, która na tej diecie schudła do rozmiarów patyczka, ale nie wiem, czy na zdrowie jej to wyszło, bo chyba jednak za szybko - wygląda na przemęczoną na twarzy, więc uważajcie dziewczynki, żeby nie przegiąc. Fajnie jest szybko chudnąć, ale skóra też musi nadążyć za zmianami, ja niestety borykam się z wiotką skórą na udach po poprzednich odchudzaniach i coś czuję, że żadną dietą tego nie naprawię.
Tak czy inaczej gorąco pozdrawiam i będziemy się motywować!
nie trzeba na wszystkim obcinać kcal i składników, bo nie na tym polega odchudzanie... pijąc 1,5-2 % też się schudnie 

ważę teraz 60,5 kg przy 164cm wzrostu. Super wygladalam jak ważylam 55 kg, więc trzeba się zmobilizowac