![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: falowanie długich włosów
Z własnego doświaczenia radzę: 1.Umyć 2.Rozczesać póki mokre i nałożyć jakiejś pianki.3.w zależności od tego jakie mają być fale jeśli takie ładne delikatne to 2-3 warkocze zapleść związać gumkami i najlepiej pójść lulu. Rano po przebudzeniu rozplątać rozczesać jeśli bedą zagniecenia od gumki możesz zwilżyć dłonie i przeczesać palcami włosy i troszke jakiejś pianki i będzie cool.Ps. fleur01 jeśli zrobi ok 20-50 warkoczów to NIE UZYSKA NATURALNEGO EFEKTU ! jedynie baaardzo podobny do efektu gofrownicy którego ona nie chce a do tego bedzie jedna wielka napuszona SZOPA :P bo przy tylu warkoczach włosy sie strasznie napuszą...tym bardziej po 5 dniach... Dlatego 2-3 warkocze na długich włosach dadzą naturalny efekt ! ;] Powodzenia i mów jak efekty ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Sama mam włosy lekko za ramiona i żeby mieć ładne, naturalne fale myję włoski, potem robię dwa francuskie warkocze i idę z nimi spać. Rano wyglądają ładnie, trzymają się nawet do dwóch dni, choć na drugi dzień są troszkę mniej pofalowane.
Nie radzę czesać ich po rozplątaniu warkoczy bo zrobi się szopa, przynajmniej u mnie tak bywa ![]()
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
ja czasem po umyciu robie sobie 2 ślimaki
![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Mam dosc gęste włosy i zastanawiam się czy jak zrobię dobierane warkocze to czy rano nie będę miała szopy... co o tym myślicie?
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Dobra, sprawa wygląda tak. Niedawno kupiłam sobie lokówkę, i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Lokówka jest dobra, ale nie dla kogoś kto ma cienkie i do tego mało podatne na skręt włosy.
Zazdroszczę ci, ze możesz mieć pofalowane włosy tak długo. Na moich włosach utrzymałyby się te loczki mniej więcej tyle czasu co przejście z pokoju do łazienki - dosłownie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
wiesz co, ja też mam stosunkowo cienkie włoski, w dodaku farbowane, i wierz mi efekt nie utrymywałyby się tak długo gdyby nie pianka, i lakier do włosów, polecam Tafta Tiitan Look, nic go nie pobije w kwestii wytzymałości, a w dodatku nie ma po nim sklejonych włosów i generalnie wszystko łasnie sie trzyma. lokówką możesz skęcić włosy baaaardzo mocno, tak żeby sprężynki były bardzo małe i mocne, one potem same się troszkę poluzują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Fale po lokówce, warkoczu to raczej nie fale prawdziwe, a coś w rodzaju loków z rozluźnionym skrętem, według mnie najlepsze fale wychodzą przy użyciu prostownicy (z tym, że dla włosów to nie najzdrowsze), wywijając pasma raz na jedną, raz na drugą stronę.
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Eyna, ja mam takie techniczne pytanie, a czy jak kręcisz włosy prostownicą, to nie masz zgięć w tym miejscu co robi ci się lok ?? Bo ja właśnie eksperymentowałam z prostownicą i nie wiem czy to jest kwetia złego sprzętu, czy może ja coś robię nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będę kupować nowy lakier to kupię Tafta, no i jeszcze piankę muszę kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem najladniej wychodzą fale... prostownica
![]() ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
pytanie o fale
chcialabm dowiedziec sie jak zrobic fale na wlosach do ramion, ale podkreslam ze chodzi mi o fale a nie LOKI
![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie o fale
ja nachylam łeb (
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Tak samo, jak loczki.... PROSTOWNICĄ
![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ale ja pianka robie loczki, a chodzi mi o fale
jamajka007 a masz moze jakies filmiki o ukladaniu krotkich wlosow?
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Ja robię świetne fale prostownicą. Używam do tego kosmetyków angielskiej firmy Tressemme. Trzeba umiejętnie kręcić prostownicą żeby fale się zrobiły, ale praktyka czyni mistrza. Ja przed falowaniem prostuje włosy. Nie faluję wszystkich włosów zostawiam kilka dolnych pasm przez co włosy wydają się dłuższe, bo wiadomo ze pofalowane włosy są krótsze. Podpatrzyłam tą metodę u mojej fryzjerki, polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
mozesz powiesz jak to robisz?
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
chodzi ci o fale prostownica? Może to ci pomoże
http://pl.youtube.com/watch?v=zI0OyY...eature=related lub http://pl.youtube.com/watch?v=k9l4T3uujPA ![]()
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie.... poszukaj moze gdzieś jest na youtube, ja nie znalazłam :P
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
fale.
http://www.hollywood-celebrity-pictu...ongoria-47.JPG
http://supergigant.blox.pl/resource/longoria.jpg możecie mi powiedzieć jak wyczarować takie cudo . ? ![]() ( p.s wiem, że pewnie to już gdzieś było ale problem w tym, że nie mam czasu żeby wszystkiego przejrzeć .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dot.: fale.
Szeroka lokówka, wałkow nie polecam poniewaz mi samej NIGDY nie wyszły ładne loki na wałkach. Ja mam swój stary sprawdzony i smiesznie tani spposób na loki ew. fale. I nie spotkałam sie jeszcze z nim na wizazu ani na innym forum. Włosy są takie jak po lokówce, tylko ze bez lokowki i woogole nie niszczysz włosów. Jak chcesz to napisze jak to zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
ma zielone pojęcie
|
Nie trzeba było zakładać nowego wątku, naprawdę. Na stronie głownej jest już wątek o lokach i flach. Zapraszam tutaj- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161343
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
W sumie mogłam ale wolałam zapytać czy ktos chce bo troche roboty bede z tym miała zeby to wytłumaczyc ;] Bo mało kto rozumie xD Zaraz zabieram sie do roboty ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
no i no i no ii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
SOry za zwlekanie, ale juz jestem
![]() No to od początku. Potrzebne będzie jakies 5 kartek papieru z bloku, (mogą być tez kratkowane, ale jak ktos ma długie włosy to mogą byc za ktotkie), 5 frotek, i cos do utrwalenia np. wosk(polecam z avonu). Z kartek musimy zrobić takie cieniutkie ruloniki, takie najciensze jakie sie da, mocno scisnięte. Potem bierzemy pooszczególne partie włosów, odchylamy troche do tylu i obkrecamy włosy na tego naszego skręcika, na zewnątrz. Nawijamy tak, jak idzie spręzynka. Potem łapiemy "papilota" tak jak konczą sie nawiniete włosy i tak wywijamy całym skretem, zeby włosy sie nie rozwineły, a zeby 2 konce papilota sie dotykały, i wiązemy frotką. Ja kłade sie tak spac, spi sie całkiem wygodnie i nic nie czuc. Rano odwijam, przeczesuje reką i zostawiam jakies np. 20 min. W miedzt czasie ubieram sie, jem sniadanie itp. Nie utrwalam od razu, bo zaraz po sciągnieciu te loki są jakies takie brzydkie. Potem jak są za mocne to troszkę przyprostuje i utrwale. I to wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS; Fryz trzyma sie jakies 2/3 dni ;] Edytowane przez eweluunaaa9393 Czas edycji: 2009-01-23 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem :| xD
prosze o zdjecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
no ja też poproszę zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
'Domowe loki/ fale
.
![]() ![]() Edytowane przez BoskaPanna Czas edycji: 2009-06-29 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: 'Domowe loki/ fale
Mokre włosy potraktuj pianką kształtującą, np. firmy Joanna, nawiń odpowiednio włosy na wałki, a potem jak włosy wyschną do palcami trochę poczochraj fryzurę i całość spryskaj lakierem (;
Chociaż swoją drogą to jest to wątek na podforum o stylizacji włosów, a nie o pielęgnacji (;
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.