![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jaką książkę obecnie czytacie?
"Świat bez kobiet" Agnieszki Graff
Za to na zły humor wszystkim polecam "Zwał" Sławomira Shuty! Czytałam juz 5 razy w całosci, fragmentami chyba z 10! Swietna dla wszystkich, ktorzy pracuja w wielkiej koropracji, szukaja pracy, rodzice na nich narzekaja, nie wiedza co ze soba zrobic w zyciu, umowili sie choc raz przez net, byli kiedys w PUPie, brali udział w szkoleniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
"Chemia podstawy i zastosowania" Michell J. Sienko, Robert A. Plane - jako obowiazek
![]() "Cujo" S. Kinga - cos dla ludzi o mocnych nerwach "Jutro powiem: dosc" Silvina Bullrich
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie z oglądania się do tyłu." Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
gdybys napisala cokolwiek wiecej o owych ksiazkach... by polecic... by zachecic do przeczytania??
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ostatnio przeczytalam "Malz'a " Katarzyny Dzido (tym smutniejsza ta ksiazka, ze mamy z autorka podobny stan debetu na koncie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Idiota" Dostojewskiego to jedna z moich ulubionych ksiazek (ach to palenie tysiecy rubli w piecu!) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
"2586 kroków" A. Pilipiuka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja czytam teraz „Sto lat samotności” G. Marqueza, która kurzy się u mnie gdzieś na półce już od dawien dawna, ale dotąd nie miałam ani ochoty ani czasu się za nią zabrać. Dopiero niedawno stwierdziłam, że nie miałam kontaktu z żadną książką już od tak długiego czasu, że wypadałoby coś zacząć czytać – no i padło akurat na tą
![]() Tą książkę zna chyba każdy (a przynajmniej znacząca większość Wizażanek – mam rację?), ja póki co niewiele mogę o niej powiedzieć, oprócz tego, że jest tam wielu bohaterów nazywających się tak samo i chyba dojrzałam do tego, żeby zrobić sobie drzewo genealogiczne całej rodziny występującej w tej książce :haha: Naprawdę, czytając „Sto lat...” trzeba się porządnie skupić i mieć duże pokłady cierpliwości, aby spamiętać te wszystkie skomplikowane – bo hiszpańskie (?? oj, mam nadzieję, że nie strzeliłam właśnie gafy) nazwiska... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
"samotnosc w sieci".. pierwszego dnia jak dostalm ksiazke to przeczytalam ponad 200 stron..zostalo juz tak nie wiele a ja sie boje dalej ja czytac..bo cos czuje, ze smutno sie skonczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki - będę wiedziała na przyszłość ![]() http://bartpogoda.net/foto/kolumbia_...ex.php?show=28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zaczelam "Zahir" Cohella, jestem na jakies 2. stronie, ale zapowiada sie ciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja na dniach przeczytałam 2 ksiązki : "Kwietniową Czarownicę" Majgull Axelsson i "Anioły i demony" Dana Browna. Ta pierwsza mnie zdołowała, a że akurat byłam chora, musiałam sie odstresowac drugą, która mogę polecic jako swietne wakacyjno-pociagowe czytadło.
A co do Akunina-juz od kilku osób slyszałam, ze warto, wiec teraz to juz napewno zakupię w Moskwie. Sylwiasta, co bys poleciła z Akunina na tzw. dobry poczatek? Edytowane przez Hyang Czas edycji: 2005-06-22 o 23:17 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
na początek polecam sam początek czyli 'azazela' to pierwszy tom przygód Fandorina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja się starzeję
![]() ![]()
#44 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz czytam dwie naraz: Być kobietą w Oriencie praca pod redakcja D. Chmielowskiej, B. Grabowskiej, E. Machut-Mendeckiej, Warszawa, 2001 oraz Czarodzicielstwo Terry Pratchett, Warszawa 1997 - ehh, uwielbiam Pratchetta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ja niedługo wybieram sie do slkepu kupic "Pętle" Erici Spindler...i ksiązki AleX Kavy "Dotyk zła" "Łowca dusz" i jeszcz ejedna wyszla tylko nie poamietam tytulu...kocham kryminały...
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dziś rano "Zespły napięć" Wiśniewskiego.
#48 |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie skonczylam "Anioly i demony"-na poczatku myslalam, ze nie bedzie taka ciekawa jak "kod L.D", ale akcja sie rozkrecila. Naprawde polecam te ksiazke. Jest super
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Skończyłąm Mistrza i Małgorzatę a teraz zabieram się za Lolitę
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Okazuje się, że wszędzie są wielbicielki Pratchetta, na wizażu też. Bardzo mnie to cieszy, bo mam kompletnego kota na punkcie Świata Dysku
![]() Zaś obecnie czytam "Harfistę na wietrze" P. A. McKillip. Trzeci tom trylogii, przywoita fantastyka w sam raz do zreleksowania się i do czytania w autobusie, jako odskocznia od "cięższych" rzeczy. Polecna przez pana Sapkowskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dorota Unak Śledztwo wczesniej Gretkowska- Polka.
#53 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja obecnie czytam :''ŻYCIE Z BLONDYNKĄ '' Ewy Manasterskiej.Bardzo humorystycznna-polecam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz czytam "Ludzi bezdomnych" Zeromskiego (nalezaloby przeczytac chociaz jedna lekture z tego roku w calosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
"Brakujący element" Joy Fielding
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Obecnie Paulo Coelho - "Jedenaście minut" chyba troszke do tylu jestem
![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
a ja czytam Jan Karon - ' Światełko w oknie' to jest druga cześć , pierwsza to 'W moim Mitford' - bardzo przyjemna lektura o małym zagubionym miasteczku, gdzie lidzie sa dla siebie mili, i wszytsko jest cukierkowo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Monika Szwaja "Jestem nudziara"
![]() Stephen King "Sklepik z marzeniami" |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#60 |
... choć nie Westwood
|
Na najbliższy tydzień:
-4 i 5 tom "Wiedźmina" -"Róża i cis" Mary Westmacott [czyli Agatha Christie pod pseudonimem ![]() -"Worek kości" i "Rok wilkołaka" Stephena Kinga ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.