![]() |
#31 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: ślub brata -nietypowa sytuacja - pomocy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Tak, mam dobre doświadczenia, wesele wyprawiałam po kosztach - znajomy kucharz 3 znajome kelnerki, ciasto dostalam razem z tortem od kucharza jak by w prezencie, kucharz kasował 85 zł za osobę w tym było jedzenie 5 rodzajów miesa, ozdobenie stołów - prawdziwe kwiaty itd, tort i ciasta no i takie weselne jedzenie ) kucharz nawiasem mowiac. genialny DJ znajomy zrobił to w prezencie ślubnym , fotograf po kosztach - poszedł miał interesy z moim mężem - zdjęcia piękne itd, samochód pożyczony od brata męża nową akurat miał itd, kwaity na samochód kupione używane , suknia nowa kupiona w najiekszej promocji mojego życia za 1500 zł a od stycznia miała kosztować ponad 2500
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- dodam tylko ze kucharz nie zrobił mi prpomocji cena od gościa to u niego standardowo 85 zł za osobe i w tym są zawsze tort i ciasto . bo jego mama jest cukierniczką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
no chyba, że tak... ale u niektórych wesele to kwota 40-50 tysi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Nam starczyło na opłacenie wesela , kupno pralki, łóżka i kilku mebli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Tylko nie każdy ma czas żeby wesele robić "od kuchni". No i wtedy już nie wychodzi tak kolorowo.
Nikt nie mówi tu o "zastaw się a postaw się" ale w większości przypadków poprostu się nie zwraca, tylko że wesela nie robi się po to żeby się zwróciło wg mnie.
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
jak znajomi mówią mi po co robie wesele na 70 osób i z orkiestrą, że mi sie nie zwróci to mnie szlag trafia. gdyby sie miało zwrócić to bym ślub brała co rok...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
kurcze przecież to brat więc nie chodzi tutaj o żadne standardy...daj ile możesz. Nie zależnie od tego czyt to 200zł czy 5000zł. Brat cie zna na tyle żeby zrozumieć....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.