|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój ukochany będzie miał dziecko z inną ...
I teraz tak się zachowuje??? dziewczyno powiem krótko: BIERZ NOGI ZA PAS!!! i więcej wiary w siebie!!!!
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w tą nagłą informację nie wierzę. Sądze ze wiedział wcześniej. Myślę ze jego była nie zwlekałaby tyle czasu z poinformowaniem go. No chyba, że to nie jego dziecko tylko dziecko przypadku a jego chce wrobić jako ze nikogo innego przez te 9 mieiscy się nie udało. nie podoba mi się to. ale ja podejrzliwa z natury jestem
|
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeszcze się okaże, że zajdziesz w ciążę, a facet nie zrobi nic, tylko będzie powtarzał, że "on sobie nie daruje, że zmarnował Tobie, sobie i dziecku życie" ![]() Cytat:
A jak ojciec mu zrobi awanturę to tylko z obawy, że jednak się do niego nie przeniesiesz, a nie z obawy o Twoje dobro. Rozumiem, że szukasz kogoś bliskiego, że nie masz oparcia nawet w krewnych. To bardzo trudna sytuacja. Niemniej nie do przeskoczenia. Nie musisz, a nawet nie powinnaś się godzić na bylejakość. Nie musisz być z facetem, który tak dziwnie się zachowuje. Możesz sobie znaleźć kogoś lepszego.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej jeśli postanowiła mu o tym nie mówić to by nie mówiła wcale, tym bardziej 3 dni przed terminem Facet na pewno wiedział duuużo wcześniej a teraz zrobił z siebie ofiarę. Poza tym pół roczny związek na odległość? To za mało żeby kogoś dobrze poznać i wiedzieć do czego jest zdolny. Tutaj działają jeszcze klapki na oczach i stawianie partnera w jak najlepszym świetle, ach zakochanie...
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłaś pisać i umawiać się z facetem, który jeszcze był w związku, niestety ale zrobiło sie z tego jedno wielkie bagno.
Nie widać aby on juz od kiedy Cie poznał planowal rozstanie z byla, pewnie juz była mu sie znudzila, szukał sobie innej, ale jeszcze z tamtą się nie rozstawał dopoki nie znalazl sobie takiej, ktora chcialaby wejsc z nim w zwiazek. Mysle, ze Ciebie okłamywał tak samo jak ją, Tobie opowiadal, ze zwiazek sie rozpada, a mimo to dalej wspolzyli ze sobą i to bez zabezpieczenia prawdopodobnie, takze nie widac aby ten ich zwiazek sie rozpadał. Poza tym ja okłamywał a raczej oszukiwał bo umawiał sie z innymi dziewczynami będąc w zwiazku, takze jest to bardzo nie fair. Ten facet niestety kłamie i tak samo mogl Cie oklamać, że dopiero teraz dowiedział się o ciąży. Masz 19 lat i mysle, ze nie jestes przygotowana na związek z facetem, ktoremu dopiero co urodzi sie dziecko innej kobiety. Wybor nalezy do Ciebie ale zniszczysz sobie zycie, bo nie dosc, ze zakochałaś sie w nieodpowiednim facecie, to jeszcze spadna na Ciebie jego zmartwienia.
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz Autorko wątku, ale jednego nie jestem w stanie zrozumieć- że niby baba/kobieta/dziewczyna (jak zwał tak zwał) na 3 dni przed terminem porodu ma chęć, siłę i czas gadać o TAK POWAŻNEJ rzeczy z dawcą nasienia!
nie tego nie zrozumiem...bo sama byłam w ciaży i pamiętam jak wyglądałam i się czułam na miesięc przed porodem, a uwierz- ciążę znosiłam cudownie...ale przed porodem byłam zmęczona, zmęczona, zmęczona i jeszcze raz zmęczona, chciałam już urodzić i nareszcie zobaczyć własne stopy, chciałam poczuć sie ciut lżęj...bo było mi ciężko nawet buty wiązać więc nie wyobrażam sobie jaka kobieta miałaby w takim stanie chęć na powazne rozmowy, bo uważam, że poinformowanie kogoś, że zostanie ojcem to delikatnie mówiąc powazna rozmowa także- ty w te jego opowieści do końca lepiej nie wierz...dla własnego dobra i zdrowia psychicznego
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie to Ty potrzebujesz pomocy, a nie on. Dziecko to nie koniec świata - o ile to jego dziecko. Może w ostateczności nie uznać ojcostwa czy zrzec się praw, bulić alimenty i mieć dzieciaka w nosie... od tego się nie umiera, a dziecko w jakiejkolwiek relacji to nie jest powód do "kończenia ze sobą".
A Ty - owszem - potrzebujesz fachowej pomocy. Szczerze mówiąc, niedobrze mi się robi jak czytam wszystkie superlatywy, którymi opisujesz swojego Księcia. Miłość mego życia, ufam bezgranicznie, wszystko bym dla niego zrobiła, on jest idealny... Trochę ZDROWEGO EGOIZMU by Ci się przydało. Ani on idealny, ani godny bezgranicznego zaufania. Zacznij MYŚLEĆ, a nie tylko CZUĆ. Bo to Cię daleko nie zaprowadzi. Nie mówię, że powinnaś go zostawić, ale zacznij myśleć o sobie. Bo z takim podejściem i taką samooceną, to ten facet zrobi z Tobą co chce, a Ty tylko będziesz się cieszyć, że jest z Tobą. Tak samo jak dziewczyny nie wierzę, w taką rewelację 3 dni przed terminem. Takie niusy rozchodzą się z prędkością światła - tym bardziej jeśli się ma, nawet niewielu, wspólnych znajomych. Musisz koniecznie zastanowić się nad sobą. Zdystansować się i zacząć więcej myśleć o sobie. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że nigdy nie zdradziliście swoich partnerów ale jak dla mnie, gdyby mój facet pisał z jakąś dziewczyną i byłaby między nimi "ogromna chemia" to w moim mniemaniu byłaby to zdrada
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Edit: internet mi się skichał i podwójny post wystawił.
Edytowane przez Kaja-ja Czas edycji: 2011-10-25 o 13:27 |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
jej nie zostały 3 dni, a 3 tygodnie do porodu ...
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
to znaczy ze zaszla pod koniec lutego/ pocz marca? si?czyli do konca wspolzyli i bez zabezpieczenia..a juz sie z toba spotykal... niezly kanal. Oczywiscie mogloby ise okazac ze to nie jego dziecko, no ale skoro oni byli wtedy para... ![]() >< wielka milosc ja piernicze, chyba przestalam juz wierzyc w takie rzeczy. przykro ale ja bym z nim zerwala ...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Przecież nawet nie wiadomo czy to jego dziecko.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
To też prawda, mało jest panienek szukających frajerów do zrobienia z nich tatusiów
![]() Autorko wątku, może że tak powiem przeszłośc psychiczną nie najlepszą masz, ale nie ufaj tak bezgranicznie ludziom, nawet TŻtowi, zwłaszcza niedawno poznanemu, bo się ostro na tym w życiu przejedziesz. Niejeden cwaniak po świecie chodzi i co jak co, ale ściemniać umie, i zwykle wyczuwa osoby naiwne, może takie jak Ty, na kilometr. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby okazało się, że to nie jego dziecko, to co najwyżej chwilowo związek autorki z jej partnerem byłby łatwiejszy (niż gdyby było to jego dziecko) - ale w kwestii zachowania, odpowiedzialności tego faceta nic to nie zmienia: bo autorka ma właśnie jasną sytuację, jak mogłaby wyglądać jego reakcja, gdyby to ona zaszła w nieplanowaną ciążę; a poza tym skoro chłopak uznał, że to może być jego dziecko, to oznacza, że uprawiał seks ze swoją byłą, kiedy mydlił autorce oczy, że im się nie układa, że chce się z tamtą rozstać.
Z takim facetem autorka, która już ma poważne problemy emocjonalne, mogłaby się wpędzić tylko w jeszcze gorszy stan.
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby nie wiadomo. Ale skoro facet sie tak zachowuje, ze od razu chce sie zabic, to pewnie wie, ze RACZEJ jest jego. Wie, ze wtedy z nia wspolzyl. Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2011-10-25 o 14:03 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Autorko, piszesz, że dotąd nikogo tak jak Jego nie kochałas. No nie dziwota- masz 19 lat, zatem nie masz za sobą wielu związków, ani doświadczeń z nimi związanych.
Facet, zaczął z Tobą gadać, niby niewinie, gdy był w związku, dziwnym trafem rozstał sie mniej-więcej w tym samym czasie co Ty ze swoją ciężarną wówczas partnerką (przypuśćmy, że wówczas o tym jeszcze nie wiedział). Po czym informację o Jej ciązy ukrywał przed Tobą tak długo jak tylko dawał radę (8 miesięcy z kawałkiem!). Jesteście ze sobą ok 5 miesięcy. To baaaaaardzo niewiele. Nie dziwne, że Go idealizujesz. Jesteś jeszcze młodziutka, jesteście ze sobą króciutko, takie Twoje prawo, jednak wiedz, że za różową zasłonką przez którą teraz na Niego patrzysz, jest człowiek. I to facet, który do ostatniej chwili związku uprawiał sex ze swoją dziewczyną (to, albo uprawiał sex bez miłości- podoba Ci się ta wersja? albo- kochał Ją- ta druga lepsza?).Nie wiesz co między nimi było, bo swoje opinie opierasz na Jego opowieściach i na tym co sama zaobserwowałas widząc ich, a zapewniam Cię, że nie każada kochająca para łazi za rączkę non stop się obcałowując. ![]() Nie masz pojęcia jak wiele tolerancji potrzeba by żyć z mężczyzną, który ma dziecko. Po pierwsze- będzie spotykał się z EX- ma z Nią dziecko. Po drugie- część zarobionych pieniędzy będzie przeznaczał na dziecko- nie tylko na alimenty, ale pewnie kupi coś swojemu dziecku od czasu do czasu. Będzie się zastanawiał martwił o zdrowie, później wychowanie i postępy w nauce swojego dziecka, nie mając na to wielkiego wpływu jako, że mieszka osobno! Wakacje bedzie w częsci spędzał z dzieckiem, nie z Tobą. Święta, w częsci też. Nawet kiedy i Wy zostaniecie rodziną- Jego dziecko będzie nadal w Jego życiu obecne! Jesteś na to i na wiele innych kwestii gotowa?
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Lepiej jeszcze raz przemyśleć kwestię związku z tym facetem. Nawet jeżeli okaże się, że jego była ma dziecko z kimś innym.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-10-25 o 14:58 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jesteś strasznie naiwna. To Twoja w zasadzie pewnie pierwsza poważna miłość i dlatego Ci się wydaje, że świat się kończy. Ale uwierz mi, że na pewno nie.
A jeśli chodzi o tego pana, to jak dla mnie to on coś kręci, bo też nie wierzę, że nic nie wiedział o ciąży swojej byłej. Może wiedział, tylko nie miał odwagi Ci powiedzieć. A jego zachowanie teraz-beznadziejne. Lepiej się zsstanów czy warto się tym wszystkim tak przejmować, czy może lepiej sobie tego pana odpuścić
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym brala nogi za pas. Dziecko to jest zobowiązanie czy on tego chce czy nie chce i nie chciałabym być wmanipulowana w coś takiego chociaż jestem starsza od autorki. Zresztą co to za osoba, która już bajeruje inna osobę a jeszcze z poprzednią sypia.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
- to raz, dwa- nigdy w życiu nie weszłabym w wieku 19 lat w układ z facetem z dzieckiem, zobowiązaniami, alimentami itp. Nie w tak młodym wieku.
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Autorko, pogadaj z facetem logicznie i racjonalnie, niech nie wymyśla desperackich czynów. Jeśli to nie jego dziecko, co wykażą testy, to oznacza tylko próbę wrobienia go przez byłą w alimenty.
Jeśli to jego dziecko i się kochacie, to będziecie musieli brać pod uwagę w waszym związku jego zobowiąznia, nie tylko finansowe, wobec jego dziecka z poprzedniego związku. Poradzicie sobie wspólnie, a przecież nie ma opcjii, żeby wrócił do byłej, tylko dlatego, że nagle zechciała mu powiedzieć o ciąży. Mogła tego próbować na początku, teraz już nie. Ale ma prawo do alimentów, nazwiska dla dziecka i ustalenia kontaktów między nim a ojcem. No i co? Jeśli dostanie te alimenty i ustali formy kontaktów, to jakoś wpłynie na waszą miłość? |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Kalincia, gdybyś miała córkę, lat 19, w maturalnej klasie, z tzw. życiem przed nią, serio chciałabyś dla niej takiego związku? Bo w sumie: 1: panna może faceta wrabiać w dziecko, testy wykażą, co i jak; 2: jak zaczęła opisywać faceta, jakoś niefajnie w tym opisie wypada.
Inaczej jest, gdy ludzie na pewnym etapie swojego życia spotykają się, mają za sobą jakieś związki, doświadczenia, a tu pierwszy chłopak traktowany jest jak młody bożek, a to chłopak z problemami. |
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniec swiata ze sie z nia spotykal/pisal/ podrywal a mial dziewczyne z ktora spal i wpadl. bo jakby ja poznal i zwiazal sie po rozstaniu i mial dziecko to inaczej bym patrzyla na to.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
No jakoś wg mnie "nie da się", nie w tym wieku, nie na tym etapie jej życia; bo mnie tam przeraziło, jak zaczęła opisywać swoje mocne uzależnienie od tego faceta,żarliwą w niego wiarę, chęć wybaczenia wszystkiego, nawet kłamstwa, byleby on z nią był.
Dziewczyna jest siebie niepewna, słaba psychicznie, nie wierzę,że poradzi sobie z tym problemem psychicznie, z obecnością w życiu tego dziecka, nie- po histerycznej reakcji faceta "bo ja się zabiję". |
|
|
|
|
#58 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cóż, moim zdaniem to nie jest odpowiedni materiał na partnera.
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dzewczynami... to nie jest dobry materiał na chłopaka...
Niestety obawiam się że autorka i tak w pewnym sensie "ma nasze opinie gdzieś" bo jest tak w niego zapatrzona i zakochana że nie widzi problemu. Znaczy widzi ale tylko w postaci "on będzie ojcem". Według mnie to straszny z niego manipulator Autorka to dostrzeże ale za kilka miesięcy dopiero jak klapki z oczu spadną
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pewna,że autorka nie zerwie ze swoim księciem, bo go bardzo kocha i wszystko łyknie co jej powie
![]() No nic nie poradzimy, szkoda ale ważne, żeby z kolei ona z nim nie wpadła, bo będzie dramat jakich nie mało na intymnym Jak przeczytałam, że chłopak nienawidzi ludzi, to przed oczami stanął mi mój były ![]() Tacy ludzie powinni być Też spowodował, że odsunęłam się od wszystkich a jedyną osobę która mogła mi powiedzieć o nim prawdę oszkalował w moich oczach, żebym ją znienawidziła - osiągną swój zamiar- Po latach tłumaczyła się tym, ze byłam w nim tak zakochana, że wiedziała, że nic do mnie nie trafi.... Może miała racje... Do autorki raczej nic nie trafi, bo jak trafiła na manipulatora, to tak jej wszystko wytłumaczy, że mu uwierzy- zresztą co sama potwierdza Moim zdaniem szkoda naszego czasu i naszych nerwów Zresztą wszystko już było jasno i wyraźnie powiedziane.
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-10-25 o 19:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Jeszcze się okaże, że zajdziesz w ciążę, a facet nie zrobi nic, tylko będzie powtarzał, że "on sobie nie daruje, że zmarnował Tobie, sobie i dziecku życie" 
Facet na pewno wiedział duuużo wcześniej a teraz zrobił z siebie ofiarę. Poza tym pół roczny związek na odległość? To za mało żeby kogoś dobrze poznać i wiedzieć do czego jest zdolny. Tutaj działają jeszcze klapki na oczach i stawianie partnera w jak najlepszym świetle, ach zakochanie...

to znaczy ze zaszla pod koniec lutego/ pocz marca? si?

Niestety obawiam się że autorka i tak w pewnym sensie "ma nasze opinie gdzieś" bo jest tak w niego zapatrzona i zakochana że nie widzi problemu. Znaczy widzi ale tylko w postaci "on będzie ojcem". Według mnie to straszny z niego manipulator
Autorka to dostrzeże ale za kilka miesięcy dopiero jak klapki z oczu spadną